Отговори
# 90
  • София
Нощни, мерси за темичката  Hug
Да се запиша и аз чак на седма страница Whistling, ама сте бързи признавам ви  Mr. Green
Днес съм се наточила да измия най-накрая прозорците, че голям мързел ме е налегнал. Истината е, че просто нямам сили  Blush, що така не знам  newsm78
bim bim, честит рожден ден, да си жива и здрава, леко раждане и сладко бебче на финала   bouquet
Това за къпането и козметиката и на мен ми е дива Индия, та доколкото схванах първоначално само със сапунче се измива дупето, след което по-нататък се добавя шампоанче, душ-гелче и т.н. Ама олиото/лосиона си мисля, че   трябва да е почти от началото, нали?
Иначе за килограмите съм + 7-8, след два дни влизам в 9-ти и се надявам да не кача кой знае колко още. Още повече, че вместимостта на стомаха ми съвсем е намаляла, така че и да искам да се тъпча не мога  Mr. Green
Взех си изследваният  и са добри, хемоглобина ми отново е 117, което доста ме устройва. Имам песъчинки в урината, което май не е добре, но ще видим как ще ги изкарвам и кога.
Хубав ден от мен и внимавайте да не ви отнесе вятъра  Heart Eyes

# 91
  • София
Да се разпиша и аз в новата темичка.
Аз си мислех, че когато съм си вкъщи ще мога по-често да пиша,  но за сега не се получава. Все си намирам нещо да шетам из къщи и едвам успявам с изчитането.

Гледам мъжките мами почнаха да обсъждат важни и за мен теми. За сега само ще чета, защото нямам опит по въпросите. Само ще споделя, че на курсовете за родители ни препоръчаха да забелваме чурката от самото начало ...

bimbim Честит Рожден Ден! Много здраве, щастие, любов и едно нежно малко създание януари!

Нощни страхотна снимка на аватара Wink

Лек ден и внимавайте да не ви отвее този силен вятър Wink

# 92
Здравейте мамчета!

Бимбим честит рожден ден, пожелавам ти много здраве и късмет, и здраво и сладко бебе януари  newsm59

Нощни тоя пататник е страшна работа, аз малко си съчиних и от мен, но е много добър   bouquet

За нервите, съм като надрусана, изобщо не се впечатлявам от нищо (само малко случката с кракът ми ...)мъжа ми даже ми се учудва, защото по-принцип съм малко сприхава  Blush

Килата са ми горе-долу в норма до сега +9кг. ще видим в 9-ти м. нали уж тогава най-много се качват.

Нощес имахме забавна случка с тоя вятър, преди да си легна проснах една пералня бебешки дрехи на вън (без щипки, нямам навик да ползвам) и като чух вятъра и скокнах на балкона  ooooh! отиде ми прането, та до преди малко го оправях  Tired

# 93
Еее и аз да се разпиша най-сетне Laughing

Нощни   bouquet за темата.

bimbim Честит Рожден ден! Бъди жива, здрава и обичана! Леко раждане и прекрасно бебче през януари  bouquet

Масажчета и аз правех на баткото - доставяше му невероятно удоволствие, най-вече защото го оставях да си поседи голичък и до днес не обича много дрехи върху себе си Laughing

За пишката да споделя и аз моя опит - два пъти я отваряхме единия път ние с таткото и втори път доктор, но тя пак залепна и досега (близо 7 годишен) все още има малка част, която е залепнала. Докторката кажа, че в пубертета "сам" щял да си я отлепи, но аз си имам своите притеснения тъй-като татко му е имал същия проблем и се е стигнало до операция. Хубавото е, че баткото си я почиства много добре и поне не се е възпалявала досега. А за положението - ми аз накъдето и да я сложех тя си отиваше надолу  Wink

За килограмите съм вече + 11  Embarassed

Мила - за крампите и аз мога да ти препоръчам магнезии, откакто го пия за контракциите поне те изчезнаха.

И аз днес съм на ЖК да видим какво ще каже и докъде сме я докарали.
Приятен ден на всички бременелки.

# 94
  • София
Привет и от мен!
Аз масаж съм правила, принципно се почва след първия месец и то наистина е силно казано масаж.По една книга го правех, трябва пак да си я изровя, да си припомня.Имаше поглаждане, почукване, размачкване, не помня точно как се казваха, но от тоя род.
Сега мисля по същия начин да процедирам.
И пишка съм забелвала и все още всяка вечер като го къпя си я оголвам и я мия обстойно.Даже като пропусна, детето си ме подсеща:" Мамо паци мие.." много е смешен.
Исках вчера да влезна и да почерпя за Рождения му Ден, имам си четиригодишен мъж, но така и не ми остана време, голяма лудница беше.Та и днес продължаваме, носихме торта и в ДГ, трепети, вълнения!
Въобще започваме с празниците от сега.След това Никулден, Коледа,НГ иииии финалът ееее познайте какво? Laughing

# 95
Полинезия да ти е жив и здрав бъдещия батко. Много да те слуша и да расте щастлив и усмихнат nbirthday

# 96
tonche - благодаря за отговора, напоследък по-рядко пишеш, надявам се всичко да е наред при теб.
 За термина, извинявам се ако повтарям и някой вече е писал по въпроса, изчислява се така ПМЦ+ 9мес. + 7дни.
bimbim - Честит рожден ден! Много здраве и късмет и здраво бебче след около месец!
  Полинезия - да ти е жив и здрав баткото и само радост да ти носи
 Да кажа и аз за пишлето, след две нечисти стерилни урини и висока температура на една годишна възраст, педиатърката ни прати на хирург да оправим фимозата т.к. предположи, че от там идва проблема. Процедурата трае няколко минути, но е доста болезнена. От тогава няма проблеми, дори вече сам си забелва пишлето при къпане.
 Хубава седмица ви пожелавам!

Последна редакция: пн, 29 ное 2010, 13:11 от адис

# 97
На всички рожденици честито!
Запис и от мен Simple Smile!

# 98
  • София
Много бързи сте станали в писането. Не мога да смогна Simple Smile
bimbim, честит празник! Да си жива и здрава!

На мен днес ми е първи ден в къщи и умирам от скука.

# 99
bimbim Честит Рожден Ден!  bouquet

Аз дотук съм качила 6-7кг, сега съм 55,5.
Бебчо си го усещам редовно и страшно ме кефи, иначе ще започна да се притеснявам.
С нервите съм си съвсем добре, много съм спокойна засега.
Само дето започнах много да се задъхвам. При най-елементарната домакинска работа се запъхтявам и дъх не мога да си поема. Трябва да спра и да почна дълбоко дишане, тогава се оправям.
Благодаря на мъжките майки, които споделят опит, че на нас ни е за първи път.

# 100
  • София
Здравейте!

Честит празник на Бим бим!   bouquet

Полинезия, честит ти рожденик!

Масажи смятам да правя, и на Бобо правих, само трябва да си припомня как се правеше, че май съм позабравила.  #Crazy

За забелването, при нас проблема се реши радикално с обрязване (по медицински причини). Не ми беше особено приятно навремето като се наложи да стане така, но в момента съм доволна, че така се случи при нас и виждам само плюсовете от цялата процедура. Все пак, много съм доволна, че този път ще си имам момиче и тези проблеми ще ми бъдат спестени. Simple Smile

И аз чакам с нетърпение да вляза в девети месец, че в събота вечерта доста се наплаших. Получих много болезнено стягане на корема, което продължи 3-4 часа. Добре, че на сутринта се размина, че си мислех даже до болница да ходя.

bouquet

# 101
Bim Bim, Честит Рожден Ден!!! Желая ти най-прекрасният подарък януари месец  Heart Eyes  bouquet
Полинезия, да ти е жив и здрав и твоят малък мъж   bouquet

Аз нямам идея какво представлява този масаж, за който говорите  Embarassed Има ли обяснения някъде по въпроса или нещо такова за начинаещите?

Какче, не си давай много зор с прозорците и не се разтягай. И в книги съм чела, че не бива да се мият прозорци или да се закачат пердета в последните месеци, точно за да не се разтягаш. Така че по полека, не си давай толкова зор  Peace

# 102
Запис и от мен!  Peace

Нощни очи,   bouquet

Биб бим, честит рожден ден, леко и успешно бременеене до финала и да получиш най-желания подарък, когато му дойде времето!

Полинезия, честит ти рожденик, да е жив и здрав и да бъде много послушен и грижовен батко!  Heart Eyes

Ще ви чета друг път...

# 103
Честит Рожден ден на бим бим и снуки,много любов,леко бременеене до края и успешен финал с хубави и здрави бебчета   bouquet.Момичета от Бургас,хайде на 6 .12.да си спретнем пак една срещичка,та нали е и празник на града Wink.Хубав ден на всички ви.

# 104
Лори, ето тук има подробно описание на масажа и гимнастиката за новородени
http://www.bg-mamma.com/?action=article;id=453

Общи условия

Активация на акаунт