Отговори
# 615
  • бургас
Абе момичта какво ще кажете вие по въпроса с лекарите, за които казват , че умишлено са оставили детето да почине, родено (спонтанен аборт) в 23 г.с. От нещата, които чух , че са си говорили в отделението, направо  ми се изправиха косите  #Cussing out Да оставят детенцето във фризер  #2gunfire

първо казаха 20 г.с. после стана 22 г.с  сега 23  newsm78 май не им е много точна информацията но аз лично мисля че в тия седмици едва ли е имало шанс за живот,а майката е малка крила е бременноста си и едва ли е спазвала някакви правила за доброто на бебчето  Thinking колкото и сурово да звучи това е мойто мнение не че не съчувствам на майката и още повече за бебето няма по лошо нещо от загубата на дете всички ще се съгласите с това но за да се роди толко рано нещо не е било наред а и не вярвам да има чак толко студенокръвни лекари да оставят бебето да умре без да се опитат да го спасят

# 616
  • В две тъмни очички
Момичета, питам ви не заради друго, а защото и аз се чудя на кое да вярвам. Сменят постоянно инфото, излиза нещо ново, а и като знаем как нашите "мили" репортери понякога прекаляват и преиначават нещата, ми е много объркано. Но въпреки това, само нещата които казаха,че са си говорили лекарите и особено това което и Mish подчерта си е абсолютно брутално! А това,че за майката не се казва нищо също е доста озадачително. Аз не съм и убедена дали аборта е спонтанен или девойчицата е решила д апрекрати бременността си незаконно, но това са си мои разсъждения! А относно това дали детето в 23 г.с. е имало шанс....не знам какво да кажа.... Поне са можели да опитат ,а не само да кажат "Ми то си е живо и здраво, какво да го правим. Дано до края на смяната ми да си отиде само"

# 617
Имайте предвид, че ако лекарите изтръпваха при вида на кръв и не бяха претръпнали от смъртта, нямаше да могат да ни лекуват. Това, което в нашите уши и очи е брутално и шокиращо за тях е ежедневие, с което не искам да оправдая всички касапи, но монетата винаги има 2 страни.

А журналистите ...... Пример веднага - Дембеле с фалшива книжка - 8 години затвор и след малко ми може и истинска да си е не е проверено.

Иначе историята с бебето звучи и като типична за успешните практики за отклоняване на общественото внимание от социално значимите теми

# 618

Иначе историята с бебето звучи и като типична за успешните практики за отклоняване на общественото внимание от социално значимите теми

202uu

Абсолютно съгласна! Каквото и да се е случило, отразяването е много зле...

# 619
  • ул. "Мечтание"
Като стана въпрос за стерилизаци до кога се сетих как майката постъпва  паднал биберон на земята с 1, 2и 3-то дете.
1 дете - бибата пада - майката го взема измива го на чешмата със съпун, след което изварява 15 минути и дава.
2-ро дете - взема измива старателно на мивката и дава
3-то дете взема го изтрива го в блузата и го дава  Joy

Е аз само ще трия в блузата. Joy

Аз още с първото правех така!  Whistling Само шишетата за АМ стерилизирах.

Баш от медиите не очаквам да науча истината за въпросните доктори, ако въобще има някаква истина във всичко това.  ooooh! Но се надявам, ако наистина са се осрали да си получат заслуженото. Ако и половината от това, което е написано е вярно.... абе отвратителна работа!  Sick Но при всички положения отразяването на случая е не по-малко отвратително.  #Cussing out Срам ме е да кажа, че съм журналист.  Embarassed

# 620
Не знам каква е истината, но наистина е отразено адски брутално, не може да ми го побере главата как някой който е положил Хипократова клетва не прави нищо за да се пробва да го спаси. Това от една страна. От друга каква е тая майка която хем си крие бременността, хем пък бебето било желано не се връзват нещата. Според мен е трябвало някой да натопят за нещо. Не знам но това е се едно да отидеш с диагноза рак и да ти кажат, ми ти имаш рак и ще умреш отивай си няма защо да те лекуваме щото е рак. В тоя ред на мисли говорихме с един приятел лекар уролог който беше на симпозиум в Белгия и цитира една статистика не знам колко е вярна, но според нея В Щатите лечението на рак в 3 стадий се лекува на 90 процента, в Европа на 50% а в България 1-ви стадий на 20%....
Не знам тия дни се наслушах на такива лекарски грешки и ми стана криво. А бях свидетел в болницата момичето с което лежах идва баща и с направление за хоспитализация с захар 22 и в отделението ендокриноложката го преглежда и му каза за да ви приемем трябва да сте с захар 12 а той казва ама аз съм с 22 и тя казва аз само диагностицирам и не мога да ви приема защото главната е в отпуска и ще се върне след 7 дни елате тогава или идете във Варна  #Cussing out Ще кажеш, че става въпрос за хляб не за живот при нормални до 6 той с 22 и не го приеха....
А оня ден умориха на една позната мъжа след кардиологична операция се наложило втора поради кървене от това, че професор забравил да зашие една артерия накарали да подпише документ, че няма да ги съди. Но не е само в България така, навсякъде има такива случаи, но тва с е машина за пари гледат на теб като парче месо. Набрах се нещо спирам...

# 621
Мнението ми съвпада абсолютно с това на Миш.

Кво са си рекли, то тва бебе няма да оживее, кво да го спасяваме, само разходи. То пък взело,че живяло 24 часа.
Няма как тези разговори да са измислени.

Независимо дали е щяло да оживее, факт е,че са го оставили да умре.

# 622
За разходите не е точно така даже напротив - могли са да източат някой лев от касата

# 623
  • Велико Търново
Момичета, тъй като съм в района на Горна Оряховица, да ви кажа, как изглеждат нещата тук на място.
Единия от набедените лекари  - Лазаров е акушер гинеколог, който се ползва с изключително добро име сред пациентките си на неподкупен  и голям професионалист. Нещо повече - в деня, в който изнесоха за пръв път информацията за умъртвеното бебенце, той трябваше да поеме поста на завеждащ АГ-отделението във Велико Търново и то след конкурс и ожесточени разправии между нашите търновски АГ светила. Много търновк ходеха да раждат в Горна Оряхвица при него и при още един лекар, разочаровани от нашето търновско АГ
Другият лекар - директора на болницата в Горна Оряховица, той, заедно с кмета напуснаха ГЕРБ-Г.Оряховица заради някакви дрязги в организацията, пишеха много за това по местните вестници, не е изключен, както сега почнаха да разпространяват за него по медиите.
Тези местни факти, и най-вече познавайки манталитета и способите на действие на сегашната власт, ме карат да си мисля, че всичкото е някаква гнусна измислица създадена с цел да удовлетвори нечии гнусни интереси.
Мое мнение е това  Peace
А и не съм чувала някъде да се е родило бебе в 23 седмица и то да оживее. Самия здравен министър го потвърди, а той също е гинеколог.

# 624
  • Велико Търново
Цитат
Няма как тези разговори да са измислени.

Тони, разбира се че може да са измислени,  Wink А може така да са извадени от контекста, та да значат нещо съвсем различно.

# 625
Клеопатра, и нашият момък върви по-дребен. Показа го и по-малкия размер на матката. аз на килограми измерени на ехограф не вярвам Naughty!

Иначе степените на недоносеност са си 4 отдавна, не знам тези от СЗО как са ги категоризирали сега.
1 степен 2499-2000г
2 степен 1999-1500г
3 степен 1499-1000г
4 степен под  999г
Съшо има една друга категория новородени, родени след 36 г.с. с ниско тегло. Тяхнаричат новородени с интраутеринна хипотрофия (вътрематочно недохранване). Такива деца са страдали вътреутробно и са голяма грижа на неонатолозите. Съвременна техника, но си се раждат такива деца.

# 626
  • Сливен
vanq_teneva на колко ти увеличиха Магнерода.

Досега пиех 2 по 2.Сега ми го увеличи на 3 по 2.

# 627
Ох, момичета и аз не знам на кого да вярвам за случката с бебчето! От една страна “Няма дим без огън“, от друга не виждам какъв е бил проблема ако бебчето е било живо да го спасят  newsm78 Просто не разбирам какво ще спечелят тези лекари ако го убият! Защо тази майка, след като се твърди, че е искала детето, не застане пред всички и не вземе отношение по въпроса. Ако аз съм на нейно място, света ще обърна, за да разбера каква е истината, а няма да се крия!
Другото, което ми е чудно /не съм специалист/ е, как това недоносено бебе родено в 23 седмица, може да живее 24 часа, без специални грижи и след поставяне във фризер  Shocked
Има нещо мътно в цялата история според мен, но че има лекари-каспи и печалбари не мога да отрека! За съжаление докато лекарската професия в България е оценявана толкова ниско /финансово/, ще има такива /може би повечето/, които да гледат първо в ръцете.
Аз от една страна за това се ориентирах да раждам в частна клиника, че поне си знам ценоразписа. Знам, че щом плащам, ще ми се обърне нужното внимание и няма да си играем на “ама сега да почерпите първо, пък после ще видим ...“ Няма да чуя, че нямат консумативи, че трябва да си купя спринцовки, че трябва да ми донесат храна от вкъщи. Няма да давам по 2-3 лева на санитарката, за да ми смени чаршафа примерно .... и със сигурност никой няма да ме овика, че ме боли и ми се крещи! Не е честно, щото си плащам осигуровките и редно да разчитам на държавното здравеопазване ама .... ядец! Щом не ми харесва си намирам начин. Лошото е, че със сигурност не всеки може да си позволи частна клиника и ще се наложи да стиска палци и да се надява да попадне на ЧОВЕК.
Май станах много черногледа та за това преставам ....

# 628
  • Пловдив
И аз днес съм яхнала метлата. Много ми е криво, мъжа не слуша, на Виолета и расте един кучешки зъб. Следобяд спа половин час и като ревна и аз заедно с нея и само се гушкахме. Бебето само рита, получих и по-чести контракции. Абе днес и на мен ми е кофти ден.

Виолета има от вътрешната страна на долния клепач нещо като мехурче. Слагам и капки но няма ефект. Ще я водя на очен лекар за мнение. Според Джи-пито е запушен слъзен канал. Случайно го открих като и почиствах окото, явно не я боли, щом не го пипа и търка.Някоя мама имала ли е подобен проблем?

Тази история с докторите ми изглежда многооооого странна. Що не се показа майката и тя да си каже аргументите. Много е неприятно да използват така това бебе да си уреждат партийните, ченгеджийски игрички. И как пък точно тях подслушват  Thinking
Те и нас може да подслушват и да следят какво пишем - така че Внимавайте  Wink

# 629
Нощни, питай приятелката си, ако се сетиш, кой е лекарят, който я е срязал?

Общи условия

Активация на акаунт