Живот и ежедневие в арабските страни/продьлжение/

• 62 763
  • 424
  •   1
Отговори
# 255
  • сред маслини и портокалов цвят
Тук,в Сирия, в града, в който живея на Бъдни вечер ходим в християнския квартал.Има традиция да се прави коледен карнавал.Събира се целия град,по-младите се маскират,собствениците на магазини пускат музика,раздават сладкиши.Християни и мюсюлмани празнуват заедно.
На Коледа сутринта в къщи се изсипват всичките ми невръстни племенници /по последно преброяване 11 Grinning/ и украсяват кипариса в двора.Към 15 часа започва обяда,който преминава във вечеря...
Междувременно раздавам на племенниците подаръци,щото те децата са информирани за съществуването на дядо Коледа и за задълженията му.Аз също получавам подаръци,нищо, че съм пораснала, все пак ми е празник Simple Smile.
Най-весело е когато някой от близките ми в България дойде по Коледно и Новогодишно време.А веднъж бяха дошли всички в комплект /и милия ми дядо и той/,мъж ми до последно пазеше всичко в тайна.Това беше най-хубавата ми Коледа.
Весели празници на всички Heart Eyes.

# 256
  • O.A.E./ Пазарджик
днес видях едно "чудо на природата" тук. булченска рокля тип принцеса, разкошна и пищна, направена от дънков плат с едни големи цветя навсякаде. #Crazy все си виках, че скоро ще тръгнат с пера в ..... , но това ми надмина очакванията. утре ще пробвам да я снимам.  Laughing

# 257
момичета, може да ви прозвучи малко глупав въпрос, но  има ли някакви проблеми  на митницата да внесеш противозачатъчни таблетки, когато пътуваш в тези държави?

# 258
  • O.A.E./ Пазарджик
момичета, може да ви прозвучи малко глупав въпрос, но  има ли някакви проблеми  на митницата да внесеш противозачатъчни таблетки, когато пътуваш в тези държави?

никой няма да ти каже нищо.единствените, които ги няма тук са тези , които се пият до ч8 часа след секс. не помня как се казваха. тях поне до преди година ги нямаше и на моя позната и ги пращаха по пощата. иначе другите ги има. дори доста млади мюсюлманки ги пият.

за следващото почти не можех да повярвам. не ми го побираше акъла колко трябва да си сколасал за да дадеш 547 000$ за един номер на кола , но има и такива.
1$ е 3.65 тукашни DHS

http://gulf-news.com/nation/Traffic_and_Transport/10009080.html

# 259
тръгват като другаде на 7 години. арабски се учи бавно -първите 2-3 години как да се чете и пише. учат всички останали науки.разликaта е чe учат религиq.
За училищата - не на 7 години, а на 4-5 - предучилищни класове. Поне в частните училища. За държавните не знам, де.

# 260
  • O.A.E./ Пазарджик
тръгват като другаде на 7 години. арабски се учи бавно -първите 2-3 години как да се чете и пише. учат всички останали науки.разликaта е чe учат религиq.
За училищата - не на 7 години, а на 4-5 - предучилищни класове. Поне в частните училища. За държавните не знам, де.
е да . аз имах предвид училище. предучилищнa имат 2 нива на 5 и 6 години. преди това са детски градини и ясли.

# 261
  • O.A.E./ Пазарджик
http://community.webshots.com/album/538602361HwTgnZ

снимки от най-новия парк в Дубай. разстителността е още млада, но след няколко години ще е супер. сега строят и детски образователен и увеселителен център.

www.sg.ae

# 262
mariabutti,
чета темата с интерес, ти и другите мами разказвате чудесно. Ти имаш талант на репортер - особено снимките и тн.
Тия дни ще се върна назад в темата да ккопирам рецептите ви за тамошните ястия.
Мога ли да попитам, стига да не го приемеш лично, как съвмести два толкова различни свята в себе си - бг (европа) и изтока?Имаше ли конфликт?

# 263
здравейте!
във възторг съм от темата и от вашите разкази.
цяла вечер чета ли чета, а мъжа ми все наднича да види какво толкова))))
научих много неща, благодаря.
с нетърпение очаквам продължение!)))  Heart Eyes

# 264
  • O.A.E./ Пазарджик
имаше конфликт в на4алото докато не разбрах , 4е не се дължи на страната, а на фирмата, в която работих. но си е така на всякъде- трябват ти години за да ти стане ясно вси4ко. за това съм разказвала много.

на тръгване от Бахрейн преди години след вси4ките проблеми не можех да си обясня защо съм в депресия 4е си тръгвам. направо си бях отка4ила, не исках да се прибирам. в един момент се успокоих. сякаш някой ми каза-пак ще се върнеш. така и стана макар и след 2 години и в Дубай. явно си е било сътба. има нещо по тия страни. има си я екзотиката. естествено, ако не си попаднал на идиоти тук.
 имам позната, която беше със семейството си в Сирия 10 години. от 2 е във БГ и иска да се връща пак в Сирия. мъ4но и е.
разликата в живота ми от преди и сега не е много голяма. в къщи нищо европейско не ми липсва. не ходя по дискотеки, но и не ми липсват, находила съм се. пре4и ми само жегата лятото , 4е не можем да се разхождаме на въздух, но мога да си позволя да отида другаде.
носенето на абая не ми пре4и. и преди не си падах много по разголването. като искам си ходя и без нея с цветни дрехи.
не знам. за мен откакто съм с мъжа ми, особено и сега с малкия, е най-доброто време от живота ми.

# 265
Аиде и от мен някоя снимка
http://community.webshots.com/album/518972966fCMyGF

# 266
  Момичета , много   е интересна темата!Чета си я ....за  съжаление въпреки , че с  вас  сме  почти  съседки....се в  близкия  изток...не  мога да се  включа, защото  не  съм в  арабска страна , но има  някои общи неща ...храната например...зеленината, парковете...
  Бъдете  щастливи Peace

# 267
mln,
това са снимките от "зимния комплекс", за който ни разказахте по-рано, нали?
Приличате на Шехеразади, така увлекателни сте! Grinning

# 268
много са красиви снимките, изобщо В О.А.Е. е приказка както гледам. да ви кажа, от целия форум тази тема ми е най-интересна

# 269
Цитат
mln,
това са снимките от "зимния комплекс", за който ни разказахте по-рано, нали?
Приличате на Шехеразади, така увлекателни сте!
То4но така това е Ски дубаи.Невероятно е.Стана ми толкова мило като видях снега и ми замръзна носът.Все едно 4е съм си в България.Пистата е около 1 км,но аз не я пробвах тъи като немога да карам ски.Има си и бор4ета и ски у4етили,между които и българи.Има Сноу парк направен за деца( и такива като мен) със пързалки,къщи4ки на ескимоси тунел4ета дори музиката беше една такава "снежна' като4или има виелица.Направили го хората Евала.

Общи условия

Активация на акаунт