Отговори
# 240
  • София
Гери, чудя се да ти се радвам ли или да те оплаквам  Hug Hug Hug, само не казвай че и 2-те деца от предния му брак са момчета  Grinning

Аз днес направих тиква с карфиол ,а вчера купих по малки лъжички. Дано започне пак да хапва добре. Не ми пречи да си г о кърмя, но ще имам кошмарен спомен за едно почти 2 годишно дете което неиска да яде нищо и на 30мин виси на гърдата ми.

# 241
  • Пловдив
Малеееей, Гери, как се оправяш, бе мила???     Hug    Аз сигурно ще   #Crazy  то не че вече не съм    Joy  Браво на теб, смела си много!!!  Peace

Аз искам да попитам за подаръците от списъка - на лични ли да се разбираме с мамите за това по какъв начин да изпратим подаръка/по поща, гара, куриер.../ и по какъв начин ще си го получим. И според мен трябва да уведомим мамата, на която ще пращаме, че подаръкът е тръгнал, та да можем да следим за получаването му. Или дайте и вие идеи

# 242
  • София
Жива съм си за оплакване  Grinning тенджерата е казан ,тавата войнишка,че трима са в пубертета и е кошмар Crazy
Само едно е момиче Crossing Armsаман от гащи и чорапи #Cussing out smile3511

# 243
С това ще го зарадвам,а той мен...да му мисли  Heart Eyes
Само да не ти каже: "Аз съм ти направил един голям подарък за цял живот"  hahaha
Чух  един мъж да казва така на жена си имайки впредвид децата им ooooh!

Ааааааа....това му беше подаръка за миналата година  Laughing .Две години един и същ подарък не съм съгласна  Joy Joy Joy
Жива съм си за оплакване  Grinning тенджерата е казан ,тавата войнишка,че трима са в пубертета и е кошмар Crazy
Само едно е момиче Crossing Armsаман от гащи и чорапи #Cussing out smile3511

Милата  Hug ,много ти се радвама.
На мен мечтата ми е пълна къща с дечурлига.....както пишеш ти тенджерата да е казан  Hug

# 244
Нали съм на опашката със захранването, та поне ще имам предимството да преписвам опит. И аз най-вече се придържам към схемите на Мартеа, но няма да бързам с плодовите пюрета. Имам ужасни алергии към плодове. Всичко това, след месец. Сега, като съм се сетила - нали коментирате, че готовите пюрета не могат да стоят повече от два дни в хладилник отворени - а не може ли да се замразяват на дозички като домашните? Четох, че ги изхвърлят, защо?
Никола продължава да е невъзможен, тази нощ яде през 40-50 минути. Баща му взе да му казва "малък слон от Странджа". Laughing

# 245
Здравейте,
искам да питам, ако малкият е алергичен към дадена храна какви са симптомите?

От известно време на Денис бузките са зачервени и с пъпчици, по скоро като изсушена му седи кожа. Все си мисля, че е от това дето си лапа ръцете и постоянно е в лиги, защото и по гушката има точно очертано до където му е деколтето на блузката, от там надолу му чиста кожичката. Обаче сега гледам, че има петънца точно като лишейчета и отстрани на врътлето, точно като тези на бузките и незнам вече дали тези са от лиги. Като цяло телцето му е много чисто няма никакви пъпчици и лишей, но бузките, брадичката и на места по вратлето е със груба суха кожа на ситни пъпчици, и като го барам направо бузките са му като шкурка. Започнах от днес да го мажа с Нахткерцен балсам на д-р Тайс дано да се оправи. Та въпроса ми е възможно ли е да някаква алергична реакция към някоя храна, след като е само по лицето?

За картичките - аз смятам да почна да ги изпращам след 18-ти, предполагам, че най-много за 3дни ще пристигнат, така че да е малко преди Коледа. За подаръчетата малко съжелявам, че не се записах, но до последно не се наканих да се присъдиня.

Елиза, моите поздравления правиш страхотни снимки, ако бяхме малко по-близо щях да се възползвам от професионалните ти услуги. А за Крис - просто нямам думи да опиша страхотната му усмивка.

ivv83, честита месечинка на Габи и честит ви нов дом, да сте много щастливи там.

MimiBo, не мога да помогна за беленето на коремчето, но дали не е възможно да е някаква реакция от растенето на зъбки. Аз си мисля, че нашия обрив може да има нещо общо, та и за вас си помислих същото.

veronic, стискам палци всичко да е наред.

gergana26, представям си като се съберете всички, колко ви е весело с толкова много деца.

# 246
За подаръците, аз мисля на лични да се разбираме с мамите   newsm10
А за картичките, понеже почнах да пиша няколко и забелязах, че повечето мами като мен не са си написали пощенския код, ето един помощник http://www.finans.hit.bg/page7.html  Hug

# 247
  • Варна
Здравейте!  Hug
Никой не ни помага,моите родители са от Ботевград,свекърите са от Панчарево и ние сами се справяме,ама после никой няма да е виновен после,за възпитанието Laughing
Гери, виновни винаги ще се намерят, в повечето случай упреците са към нас - майките.  Mr. Green
Вероникfingerscrossed.

В момента варя тиква и Теди като се събуди ще го пробвам с нея. Ако и днес плаче спирам за момента със захранването.  Peace

И аз започвам приготовленията на картичките, но си мисля да ги пусна след 15-ти. Ние няма да сме си в Силистра за Коледа, но много се надявам като се приберем да ме чакат голеееемииии изненади в пощенската кутия.  Mr. Green За подаръчетата си мисля, че е най-удачно на лични да се разбираме.  Peace

Киди, и Теди се лигави много и бузките, че и надолу са зачервени и изпръхнали. Мажа го с кремчето на Себа мед.

MimiBo, преди време и аз се бях видяла в чудо с кожичката на Теди. Целият се белеше. Какво ли не пробвах, мляко на Бюбхен, Саносан, балсама на д-р Тайс. След това мъжът ми ми донесе от Германия Панетен, от него търкмо си помислих и се похвалих, че се е оправил и пак започна да се бели. Взех му и на Мустела за атопична кожа, не помогна. Сега отново се върнахме на Бюбхен и нещата се нормализират, но не знам докога. Това, което мога да те посъветвам е да овлажняваш кожичката и през деня.  Peace

# 248
Здравейте, момичета! Отдавна не съм писала, но нашият тати най-после се върна, освен това сменяхме жилището - багажи, мебели, че и Рая с нас...малък ужас, но вече сме почти готови с подредбата, че и нет си имаме вече!  Mr. Green

От два три дни Рая пълзи, но назад Laughing  Laughing  Laughing Слагаме й играчки пред нея, но не и не, пъне се назад и това е! Много е сладка!  Heart Eyes

Вчера я водих на ортопед за втори преглед. Гънките на крачетата все още за различни, но докторът каза, че не е проблем и като проходи ще се оправи.  Peace Препоръча за прохождане обувчици с мека подметка, каза че само така се избягва плоското стъпало.  Confused

Иначе захранването сме го стопирали, понеже има проблем с акото. На своя глава реших да й пусна изследване, те пък взеха че й откриха бактерия, пуснах в друга лаборатория - няма бактерия. И то не каква да е ами салмонела  Shocked Shocked Shocked Обяснявам им, че моето дете няма как да има салмонела, защото първо не яде яйца, сирене и т.н. и второ  няма нито разстройство, нито повръщане, нито каквито и да било симптоми...абе голяма история е, но нямам време да пиша сега.
Връщам се да чета  Flutter
Хубав ден на всички!  Hug

# 249
Киди, сърдечно благодаря!!!            bouquet

# 250
MimiBo, преди време Стела имаше лек обрив на коремчето, точно където е памперса и тогава педиатърката ми препоръча да сменя марката памперси и да мажа с крем Здраве + още някъв, не помня какъв беше. Та пробвайте  да смените памперсите. Дано бързо се оправите.

# 251
  • Пловдив
Киди при нас се получи същото с обриви при захранването, но може би просто съвпаднаха нещата, защото и Стили много се плюнчи. Първо мислех, че е от тиквата, но после установих че пъпчиците продължават да излизат. Огледай го и на други места по тялото дали има обриви. Ако не- едва ли е от храната.  Бузките ни- особено едната- са точно с такива лишей. Вчера купихме Вита- мерфен. Две намазвания и вече е по-добре. Може да вземеш и ти-без рецепта се продава, освен това е подходящ за по-бързо заздваряване на ранички.

# 252
МимиБо, аз по принцип мажа цялото тяло с Нахткерцен Балсам на д-р Тайс след баня/миене. Ако миеш дупето (съответно се мокри и коремчето) при всяка смяна на памперс, и според мен, мажи задължително след това. С Теа имах такъв проблем, но беше на крачетата - тя се изхождаше и съответно я миех по няколко пъти на ден. Когато започнах да овлажнявам след всяко миене, нещата чувствително се подобриха.

# 253
Veronic, дано новините при вас са само добри !  fingerscrossed
Ivv, честити ви нова къща и месечинка на малката ! Страшна торта си ни направила !
Честит нов дом и на Мaya !

Киди, дано не е алергия ! И нашите бузки са грапави, но Сyдокрема ги оправя идеално !
Мартеа, броколите са с доста ниско съдържание на желязо, но затова пък с много високо съдържание на Вит.C, който пък е необходим за доброто усвояване на желязото.  Peace
Гери,  аз много ти се радвам на хубавите момченца вкъщи.  Hug При нас пуберите са двама, а най-големият е рожденник, само че на 24 декември  Grinning Още преди време се канех да пиша относно рибата - браво на вас, че си хапвате прясно наловена рибка ! Вкъщи ние ядем много риба, тук има хубава морска риба, но на бебо сигурно няма да давам поне до към 10 месеца. Не мога да знам какви тежки метали и вредни вещества би могла да съдържа. За замразена вносна сладководна риба също и дума не може да става ! Тях ги хранят с антибиотици. Така че, завиждам ви благородно за рибката (аааа, и за веселбата вкъщи, без гащите и чорапите, че от последните и на мен лошо ми става  Wink)

Blue bird, ако онзи ден е бил при вас "Пълно мазало", чакай да видиш като тръгне да се храни сам какво ще стане !!!  Laughing Аз лигавниците с ръкави за този период си ги пазя.  Wink
Cherri, не е много права твоята педи, защото има държави, в които компонентите на пентаксима се поставят на 2 месеца.  Peace

# 254
Слънчев лъч, можеш да сравниш хранителните паспорти на цитираните от мен елда, просо и броколи. Всички са за 100 грама сготвен продукт - толкова, колкото даваме на децата приблизително на едно хранене от един продукт. Очевидно е, че броколите водят в класацията на желязото, сравнени с другите храни, които ги дават като желязоповишаващи, и които са все пак подходящи за тази възраст - хипоалергенни и без глутен. Като добавим огромното количество вит. С, което пък спомага за усвояването на желязото, те са безценни като една от първите желязосъдържащи храни, при това хипоалергенни.
Разбира се, лещата бие всички по този показател, но тя е подходяща (особено при алергични деца) на много по-късен етап.
 Peace
Впрочем, рибата е един от най-силните алергени. Все пак, чудесно е, че децата я приемат без реакция.

Общи условия

Активация на акаунт