Отговори
# 390
  • София
Добро утро!
Благодаря ви за отговорите! Тази пъпка на челото се е скрила почти, но ще говоря с Педиатърката, ако има начин да се разбре без налични пъпки. А иначе точно като на варицелата бяха аз ги познавам добре понеже , незнам дали писах, момичетат изкараха тази шарка много тежко.

# 391
Добро ви утро, момичета Simple Smile
Танче, виж тук как са описани симптомите. Ако смяташ, че наистина е варицела, щом и каките са я карали, по-добре идете на преглед при педиатърката да го погледне малчо. Дано е само фалшива тревога.
Тони, радвам се, че всичко с вашия татко е минало. Сега му остава бързо да се възстанови и да се прибере при вас Simple Smile
krems82, доколкото знам от други мами около мене, има специални бебешки стерилни контейнерчета, тъй че питай в аптеката. Били нещо подобно на пликче с лепенки.
На нас следващия ни преглед ще е януари, когато малката е навършила 7 месеца и не знам нашата педиатърка кога смята да й направи изселдванията, които трябва да правят 6 месец newsm78
Vesi7112, за деца от 6 до 12 месеца допустимата температура за разходка не трябва да е под 5 градуса. Също така не трява да е мъгливо, влажно или да духа силен вятър Simple Smile

Hug

# 392
  • Пловдив
Привет, мамчета!

Тази нощ при нас беще изключително тежка, голямо мрънкане, голямо нещо... От 4.30 до 7 часа цока 4 пъти и пак не се успокои. Накрая й намазах венците и с малко друсане заспа.Не знам дали е съвпадение или наистина я мъчат зъбки, но друг път като й дам да цокне и се успокоява, сега беше... #Crazy

Иначе празника снощи в градината беше чудесен, децата бяха страхотни!!!

Тони, браво, че всичко е минало наред. Бързо възстановяване и скоро да си е у дома.

Картичките да взема и аз да ги подготвя, че то не остана време вече. В този ред на мисли се сещам, че и Дядо Коледа  съм на Пепси и Теди и трябва да разбера къде и как да пращам подаръчето.

Танче, аз сега като бях бременна ме изследваха дали съм карала варицела. Взеха ми кръв от вената, резултатът излезе на другия ден, карала съм! Така че ако искаш направи едно изследване, за да си наясно   Peace

# 393
  • Варна
Eтка кокетка, аз изкарвам Петър и в дъжд, но с дъждобрана на количката. Виждам, че по улиците ходят и други майки така. Педиатърката ми е казала, че задължително всеки ден трябва да е на въздух поне 2часа. И аз до сега правя така: 2 часа преди обяд и 2 часа след обяд.

# 394
Добър ден и от нас с Мади,

станахме към 10 и малко, че то снощи с гостито откарахме до 1, малката легна в 12...Но мина много добре, имайки предвид бебето и трудностите по приготовленията.

Танче, това, което аз знам е че от евентуалния контакт на каките с варицела първата пъпка се появява  след около 14 дни. Кръвния тест в случая ще покаже дали има  изработени антитела, но ако е заразен или изкарал шарката сега , трябва да се изчака малко за да хване новите антитела..дано да ме разбра.
Пъпките загарят ли, но какво ти пиша, щом си имала варицела вкъщи, пък и тежко прекарана Peace
Отделно повишената температура при излизането на пъпките, при вас без темп ли се е случило? При по леки случай може и без, но в повечето ...знам ли вече. Най- добре при лекарката, тя добре ще те ориентира.

Тонка, радвам се, че всичко е минало добре. Скоро ще си го гушкате вкъщи.

Вчера пропуснахме разходката, днес все още е мъгливо, до към 1ч вероятно ще просветне и ще излезем за малко, че то май това слънце само подлъгва, че е топло...

Ох, и аз трябва да купя вече картичките, вероятно днес ще го свърша и това.

За банана- в сурово състояние го дават след  8 м поне.

# 395
  • Варна
Една позната захрани детето си на 2 месеца с бананов шейк - тя не ми е критерий за добра домакиня и майка, но все пак. Тя и никога не е изварявала шишенцата и все още дава вода със захар, а малката постоянно е с някакво разстройство....Та затова попитах дали някоя от вас е давала банан с АМ?

# 396
Привет!
В Кауфланд в момента има промоция на пюрета Малечко на 0.65 лв. ,повечето са плодови,годни са до юни 2011г. Ние още не сме се захранили ,а и марките на пюретата не са ми ясни още,та да ви питам- заслужава ли си да си купя повечко от тях?

# 397
  • Варна
Първо пробвай детето дали ще ги приема. Аз не съм вземала от тази марка, но виждам, че дребчо има предпочитания. А пък може да вземеш и ако не харесат на детето таткото да ги изяде  Laughing

# 398
А не може ли мамата Mr. Green  Веси още не сме ги почнали , а докъто разбера дали ги яде ,вече няма да има промоция ,та затова питам,да не са нещо не наред като са толкова евтини.
За варицелата -и в нашият град е пълно с болни деца,дори и каката е под съмнение,засега е само с температура.Бебо до преди два дена беше с нея,та сега съм под напрежение.

# 399
Една позната захрани детето си на 2 месеца с бананов шейк - тя не ми е критерий за добра домакиня и майка, но все пак. Тя и никога не е изварявала шишенцата и все още дава вода със захар, а малката постоянно е с някакво разстройство....Та затова попитах дали някоя от вас е давала банан с АМ?

Веси, пюре от банан пробвай, суровите плодове по- нататък!
А за тази мама- дедето си е нейно, да си прави опити каквито ще Sad Дано да не му причини нещо за цял живот!

# 400
Такааа ... готова съм с надписването и слагането по пликчетата   Hands Clap, сега остава да ги залепя и да им сложа марчица. Ама какво картичкописане направих smile3523, но пък се заредих с малко коледно настроение и ми стана едно такова хубаво! Мисля в събота да украсим къщата, а тогава и нашия тати има рожден ден та ще има доста, но за сметка на това - сладки, приготовления!

# 401
  • София
Каките караха варицела преди да забременея със Светли... Педиатърката каза че не е възможно ако не е бил в контакт с болен, но аз все пак ще му направя изследване като мине малко време. Благодаря ви за мненията!  Hug

Днес на обяд малчо се вози в столчето на кака  Маги, поставих го в полулегнало положение и юнака се чувстваше супер комфортно. Той вече е 9500гр. а столчето е от 9 до 36 кг. пък и с ескимоса в кошницата май му е тясно и напоследък все плаче в нея .

# 402
  • Варна
Мисля си, че за децата трябва всичко да е под контрол и да няма пюрета с изтекъл срок и за това да са намалени. Също така си мисля, че трябва наистина да са от качествени плодове и зеленчуци, да няма захар или брашно - изобщо каквото пише на етикета, това да е.

# 403
  • Варна
А вашите деца обичат ли да се возят в кола? Чувала съм, че децата обожават това. Аз шофирах до последния ден на бременността си /дори няколко пъти сънувах, че ме хващат болките и сама се водя до болницата - ужас/, а Петър реве в кола.

# 404
За банана да се включа и аз. Преди няколко седмици дадох на Боил да опита суров банан като го гризе. Особено му допадна за това, че може да си чеше зъбите. Но го дърпа много настървено и опитва да набута големи парчета в устата, затова не го оставих много. В памперса после имаше едни черни нишки, в които разпознах влакната на банана. След това му го направих на пюре, но варен, заедно с ябълка. Много му харесва, и няма такива черни нишки. Така че, според мен, поне на моето дете още му е рано за суров банан.

Пюретата Малечко ги гледах и аз че са евтини, имаше ги в Темпо (на мен понеже все ми се струват скъпи тия пюрета и докато не е почнал да яде по-сериозни количества, предпочитам да му правя), но не посмях да взема. Ще чакам отзиви, ако някой ги е пробвал.

Боил много обича да се вози в кола, даже като по-малък само го разкарвах насам натам понеже беше единственият начин да има малко мира. Сега лесно се успива и добре спи в кола, когато е буден, малко му доскучава и трябва да измисля забавления, но като цяло обича.

Със столчето за кола също се чудя и аз - стърчат му краката отпред и като го навлека му става тесничко. Същевременно още е доста далеч от деветте килограма, кога е време да се сменят според вас?

Общи условия

Активация на акаунт