Отговори
# 135
  • София
Есма, не се изразих правилно, става дума за задължителните имунизации - ние започнахме едва преди две седмици, тогава бихме първи Пентаксим, сега ни предстои първи Синфлорикс. Ще ги поставяме през месец - единият месец Пенткасим, сега Синфлорикс, след месец - реПентаксим и т.н. Ще видя какво е положението и ще обясня на педиатърката, тя много се съобразява с притесненията ми, след като се нави да правим толкова разредено и късно имунизациите.
Wink Никола още не е ваксиниран. Аз се разбрах спедиатърката да отложим Синфлорикса за след 1г., а с Пентаксима се каня да започвам, но все някой вкъщи е болен и я отлагаме. Последно аз вдигнах температура в събота, та до вчера... без други симптоми... дано да е просто вирус, че иначе не ми се мисли. Дано и тази вечер не вдигна пак...
Та, на въпроса - добре е да не се наслагват ваксинации и каквито и да било болести. Но все пак педиатърката ще прецени кога и как е безопасно.

# 136
  • Варна
Есма, може да си писала, но съм пропуснала, защо Никола не е ваксиниран още? Павел има поставена само първата ПХВ и то едва миналия месец. Педито спомена нещо за отлагане на следващата за след празниците. Чудя се дали да не говоря с нея да разделим приемите през месец като мартеа.  Peace

Роси, аз щях да ти пиша, че е доста скъпичко това камионче. На Павел беше 75 лв. и излезе 56 лв. с намалението в Хипо. Та съм сигурна, че ще намериш и по-евтино. 

На сайта на НОИ вече излиза дата и сума за майчинскитеPeace

Чери, нали знаеш, че смрадликата не е подходяща за АД и суха кожа.  Peace

# 137
  • София
Добро утро бърборани Grinning
За шарката,мога да кажа,големия син ми се разболя,когато брат му беше на 7 месеца,педи казваше,че децата имали естествен имунитет Outta Joint глупости на търкалета-е разболяхме се ,няма белези,не се е чесал,не ми е вдигал темп.всичко зависи от детето просто е индивидуално.
ВЕСИ благодаря за сайта  Hugима много интересни нещица,поръчахме си проходилка  Party  още веднъж благодаря  bouquet
Алексова доставката до Сф за проходилката е 15лв.днес я поръчах утре ще е тук.
Забравих вчера ни сложиха ваксината хепатитната и с това приключихме ваксините newsm44, мечето не плака,но после ни побърка ,мрънка цял ден  Shocked
Иначе и ние финнички вървим,ама съм доволна хапва си  bowuu Т7900(+300)Р68(+2) може би е с право черво  hahaha
За плешивото и ние си имаме петно smile3532 а отгоре два дълги косъма.
За чесането при нас беше от една възглавница пълна с някъкав материал като памук нямаше пъпки,но се появяваха едни червени петънца които за 5 мин.изчезваха,купих дунапренена  Peace пере се много хубаво.
Засега е това .Успешен ден  smile3525

# 138
 wavey

ние решихме какви подаръци ще получат децата за коледа.Днес или утре ще отида да купя някои от тях и преди коледа ще взема това което няма да купя сега Crazy

за Елица

http://www.toytownbg.com/?toy=10.4.3617
http://www.toytownbg.com/index.php?toy=10.4.6051

за Теодор

http://www.toytownbg.com/index.php?toy=10.4.5341
http://www.toytownbg.com/?toy=10.4.6335

стол за хранене,проходила,уолкър,активна гимнастика и кошара за игра си имаме Grinning

цикъл нямам още,но пък забелязвам от 3 месеца на една и съща дата ми зацапва леко и после няма нищо Grinning

Елица още не е захранена Mr. Green

# 139
Пак аз Laughing  Малко се успокоих ,че има и други дечица със закъснели имунизации. Ние имаме един пентаксим и един синфлорикс.Смятам да ги продължим след навършване на 8м.по препоръка на хомеопатката.
Марчелка,това за смрадликата го разбрах от Мартеа,спрях да го къпя с нея Peace
Ели,браво на малката Ема,нямам търпение и аз да се похваля със същото.

# 140
  • София
Есма, може да си писала, но съм пропуснала, защо Никола не е ваксиниран още? Павел има поставена само първата ПХВ и то едва миналия месец. Педито спомена нещо за отлагане на следващата за след празниците. Чудя се дали да не говоря с нея да разделим приемите през месец като мартеа.  Peace

Ами основната причина е, че аз съм от тези, които мислят, че колкото по-късно се сложат ваксините, толкова по-добре за бебето/детето. Никак не съм им фен. А поводите да ги отлагаме са, че все някой вкъщи се сополеви, а педиатърката иска (и с право) всички вкъщи да сме здрави, за да го ваксинира. И така - все го отлагаме, от което аз никак не страдам. По тази причина сме се разбрали и да отложим Синфлориска за след 1г. - тогава се слага само 1 доза, а не 3.

# 141
Cherri, и ние сме само с 1-ви Пентаксим засега. Ти консултира ли се с педиатърката си относно отлагането ? Мен ме интересува колко може да е периода между 1-ия и 2-ия прием ?

Усмихнат ден, мами !!!  Grinning

# 142
По тази причина сме се разбрали и да отложим Синфлориска за след 1г. - тогава се слага само 1 доза, а не 3.

И аз ще взема да говоря с нашата така да направим.
Въобще, откъде се взе този Синфлорикс, не помня с Теа да сме го слагали newsm78

Слънчев лъч, доколкото разбрах от нашата, няма проблем да има два месеца разлика между приемите. За повече не съм сигурна, но ще питам.

# 143
Мартеа много ще съм ти задължена, ако после споделиш !!! Това за 2-та месеца аз вече го четох в Нета. Мен ме интересува какво става при по-големи паузи и как се процедира после ?!

# 144
И да питам, вашите деца имат ли петънце без коса отзад на главичката? Точно където се опира като лежи. Чудя се дали е нормално. Косата му с различна дължина на различните мекга, а отзад има и плешиво петънце.
Peace Ние сме така. Много е смешно. Има един абсолютно правилен правоъгълник. Крис така и така си няма много коса, и с това отзад е много смешен наистина.
А аз като си гледам снимки от моя бебешки период - то направо срам. До 1,5 години без коса. А сега, коса да искаш и къдрици... Добре, че не са ми пресадили коса навремето, както майка ми е искала  ooooh!
 Hug

# 145
  • В.Търново
Здравейте,мацки!
Първо-Веси,благодаря и аз за сайтовете  Peace Веч си реших проблема с подаръците!Утре ги очаквам!
За косичката-и ние сме плешивички отзад,но не съм се притеснявала.
Аз имам едно питане,но никак не съм наясно...относно соц програма отново на работа (ако се сещате в неделя по новините съобщиха за възможността на наемане на детегледачка за дете от 1-3г възраст).Някоя от вас да е по-запозната?Интересува ме има ли срокове за подаване на документите?От БТ казват,че такава програма не е стартирвала... newsm78
Щях да забравя-и аз нямам цикъл...дано се забави още,че така ми е добре!Пък и ме е страх да не е мн болезнен!

# 146
Да, Марчелка, и на мен ми се стори скъпо, но  в този сайт на Весито го има за 65 лв. Ще го мисля, че и доставка ще има и пак ще стане 80..., а този път много париза играчки няма да хвърлям.
Миналата Коледа каката си поръча куклата чичо белло, за 100 кинта, стои си в една торба и това е. Надявам се Мади да играе с нея, че иначе ще си изям ушите от яд.
Сега иска  Мики Маус-Разказвача на приказки, пак е 100 лв, ама друг път. Казах и че всяка вечер ще се преобличам на мики маус и ще и разкавмам каквато приказка иска, но Дядо Коледа този подарък не може да го направи....

А за Мади май ще остане килимчето, а този камион като му дойде времето, и без това автопарка вкъщи е пълен, нямам място и за него в момента Laughing

Пак пуснах поръчка от Асда, такива роклета има, че пак не устисках за след Коледа...а и посредника се оказа много точеен, не ми взима доставки до техен адрес и плащам когато успея!!!

Хубав ден от нас, до нови срещи Hug отивам да приготвям пюрето....

# 147

Antoniabg, мерси за кафенцето, както обикновено, ще си го сърбам цял ден.   bouquet
Cherri, честита месечинка!
elli_lk, браво на бебка, надявам се всеки момент и ние да можем да се похвалим със същото.
Nikolovi, mar4ela5, убедена съм, че няма нищо притеснително и това е физиологичен шум, който ще отмине с времето. Hug
Lulu25 и ние сме с петно на главичката отзад, което коригирахме с късо подстригване на тила, че този стил „Ленин” не ми допадаше много. newsm62

Синьо птиче, къде подстригахте твоя синковец - на фризьор или сами, че може и на нашия да му дойде скоро ред?
Прическата на бебчо е дело на стилист МАМА и асистент ТАТИ, с ножичка. Бяхме интересна гледка – единият го държи и се прави на маймуна, а другият кълца. Бебо беше много послушен, а сега и красив.  Не отне повече от 15 сек., т.к. премахнах само снопчето коса на тила, за да се изравни с плешивото петно и няколко по дълги косъма на темето. Новата косичка, която наскоро му порасна не съм пипала. Много се притеснявах да не изглежда оръфан, но за моя приятна изненада се получи страхотно.
От познати разбрах, че първата подстрижка трявало да я направи дядо поп на кръщенето, но ние изпреварихме събитието. „Трите косъмчета” ги хвърлихме в морето с тайни пожелания. Wink

От няколко дни се опитвам да намеря информация за церебрална възбудимост при новородено  из нета, но нищо не намирам. Искам да ви попитам някой знае ли нещо за това
Много ми се иска, но нямам инфо за да съм полезна. Надявам се всичко да е наред при вас. Hug Hug Hug

Ками,мила,постарай се повече за правописа,моля те,че трудно те разбирам!
Мхммм и аз съм със същата молба. newsm10

…..Предната седмица бях бясна , че не ни отпуснаха помощи за отопление- дохода ни бил над прага им- заплата 400 и болнични 150 за 6 човека. Нека те живеят с 90лв за месец и да заделят за дърва…..
Намам думи. Живеем в много смотана държава. Това е поредният парадокс. newsm61

Мен ме интересува колко може да е периода между 1-ия и 2-ия прием ?

Цитирам: „Тъй като за поставянето на ваксините има противопоказания-остри инфекциозни заболявания,висока температура,диария и др.,поставянето им може да се отложи, но за не повече от 6 месеца ( по временни медицински противопоказания )!Отлагането по медицински противопоказания за срок, по-дълъг от шест месеца, се извършва с решение на областна специализирана комисия.
Имунизациите могат да се отложат, но не и да се поставят предварително през интервал по-малко от 1 месец,тъй като технологичното време, необходимо на организма да изработи имунитет срещу поредната доза ваксина е точно толкова, и намесата на нова ваксина в този период компрометира процеса.
По преценка на лекаря,и при епидемични показания почти всички ваксини могат да се комбинират ( поставят едновременно )
с изключение на МПР ( морбили,паротит,рубеола ) която винаги трябва да се поставя самостоятелно.
Подробна информация по тази тема можете да изтеглите от НАРЕДБА № 15 от 12.05.2005 г. за имунизациите в Република България"
Peace

# 148
Иво също е само с ваксините от родилното. Както е тръгнало, следващата ще бъде поставена най-рано след годинката.
Мартеа, започнах да процедирам като теб и вечер на масата сяда цялото семейство. Иво дъвче лъжица  Mr. Green
Чудя се и се мая ще вали ли или не. Ще изчакам още час и после излизаме. Омръзна ми в къщи.

# 149
  • Пловдив
Привет и от мен или от нас по-точно!    Laughing

Ще разгледам и аз по-подробно сайтовете на Весито, явно има за всеки по нещо  Peace

_BLUE BIRD_ много интересна информазия си дала за ваксините, това за шесте месеца не го знаех, само зазадължителната едномесечна разлика  Hug

Тони, макар и на обяд ще се възползвам от твоето кафенце    bouquet

Мама по три, аман от безхаберие в тази държава. Така ли се поддържа раждаемостта у нас???    #2gunfire

jj okocha и при нас е едно облачно, мрачно, като че ли всеки момент ще завали, та и аз съм в чуденка, но май днес ще сме си у дома

Общи условия

Активация на акаунт