Отговори
# 405
пък и с ескимоса в кошницата май му е тясно и напоследък все плаче в нея .
Ето защо на Крис вече не му е толкова приятно в кошницата за кола. Наистина май му е тясно там. Но като сменим столчето отпада варианта - от вкъщи в колата, заспива, аз пазарувам слагайки столчето на рамата на количката. Жалко , беше удобно, но явно наистина му е вече неудобно на човечето.
Тони, поздравления, че всичко е минало както трябва. Скорошно прибиране вкъщи.
Щях да забравя - в някой бебешки магазини има промоция на Pampers. Събираш точки от всеки един техен продукт ( в магазина ти слагат печат със съответния брой точки). Всеки събрал необходим брой точки, взима играчка от Pisher Price (всеки печели в случая. Ако има необходимите точки). Промоцията е до м. Април.
 Peace

# 406
Танче, и аз мисля, че не може да се зарази от каките, щом те вече са я прекарали.  Peace
За температурите през зимата - каката на 6-7месеца съм я извеждала и при -10, разбира се добре облечена и да няма вятър или мъгла. Нищо и нямаше.  Laughing Но сега не знам дали ще съм толкова смела. Забелязвам, че другите майки с второ дете по-малко му се претрисат, а аз - обратно, повече го пазя, повече му угаждам.  Thinking Даже ми е малко гузно пред каката, нея съм я гледала малко през пръсти, а сега се вглеждам във всеки детайл.
За суровите плодове - още им е рано.  Peace Но на Борислав му давам суров обелен морков от хладилника като го замъчат зъбаците, много му харесва да си го дъвчи.
Столчето за кола май се сменяше към 9-ия месец, ама не съм много сигурна. Помня, че с Ивка ходихме на почивка точно като нявърши 10мес. и беше вече в голямото столче.

# 407
  • София
Забелязвам, че другите майки с второ дете по-малко му се претрисат, а аз - обратно, повече го пазя, повече му угаждам.  Thinking Даже ми е малко гузно пред каката, нея съм я гледала малко през пръсти, а сега се вглеждам във всеки детайл.

Е как да не се претрисаме, та  нали са мамините синчета  Joy поне 30 г. ще си гледаме  Joy
Шегувам се, ей, да не си помислите, че е насериозно  Laughing

# 408
Здравейте!
Ох, не ми остава време да се включа нещо напоследък.
Добре дошли на новите мами!   bouquet
Честити месечинки на бебчетата прануващи днес!
И честити именден на празнуващите вчера (с малко закъснение)

Снощи почти не съм спала. Дребосъчко нещо се кривя от 2 до сутринта, а каквато съм поспалана това изобщо не ми се отразява добре.
От една седмица хапваме каша на Hipp банан с праскова в 18 часа, но сме стигнали до 50-60мл. все още. Мисля да заместя цяло хранене с нея, стига на Вики да му се понрави, че нещо не си пада по плодови пюрета и май май и по кашата. Иначе със зеленчуковите се справя много добре. До сега е ял картоф, морков, тиква и броколи. Мисля сега да въведа тиквички, че имам замразени.
В неделя посетихме Grand mall, но той беше толкова крив, че не успях да му харесам нищо за подарък от Хиполенд. Грабнах една чаша на Nuk само в бързината, от която съм много доволна.
Иначе най-после успях да си купя елха и да придам коледен вид на дома ни. В бързината съм купила и толкова  огромна (2метра), че мъжа ми вика "С какво ще я украсяваш?", но нали ви бях казала и за покупката на много украса. Е, дори ми остана, а елхата стана по-добре и от прекрасна. Винаги съм мечтала за такава. Под нея вече е и първия подарък на Вики - паяка от Колино, който също изпробвахме, защото нашия татко е нетърпелив.
Притесняваме факта, че не излизаме много много навън. Виктор изобщо не иска да седи в количката, а е студено да го нося, а и тежи много. Гледам поне на терасата да го изкарвам.
Ох, отделно и с татко му са ни малко изострени отношенията, та да видим какви празници ще изкараме.
Някой знае ли кога от кога може децата ни да пият сокче от мандарини. Вчера дадох на милото да си близне, че ме гледа в устата и плаче Sad Не мога нищо да ям пред него.
Дайте някоя лесна рецепта за торта, че на 10 ставаме на 6 месеца.  chef
Ми това за сега от нас!

# 409
Танче, то няма нищо лошо, това си е цялата истина Laughing

Веси, дано да си оправите отношенията, та това е най- хубавия семеен празник, постарай се да не си го проваляте, и особено заради Вики!
За торта-  ние утре навършваме 6м и ще спретна една бисквитена, само крема трябва да забъркаш и си готова. Малко плодове между бисквитите ще я направи още по- вкусна. Ако искаш рецепта за вкусен крем пиши, ще ти я напиша на ЛС.

# 410
Eтка кокетка, аз изкарвам Петър и в дъжд, но с дъждобрана на количката. Виждам, че по улиците ходят и други майки така. Педиатърката ми е казала, че задължително всеки ден трябва да е на въздух поне 2часа. И аз до сега правя така: 2 часа преди обяд и 2 часа след обяд.
Едва ли ще го изкараш малкия в някой порой Wink Верно е хубаво да са навън всеки ден, но пък с една ръка да държиш чадър, с другата да буташ количка и да гледаш да не попаднеш в някой гьол, малко ми се вижда пресилено Simple Smile Иначе всяка от нас си има дъждобран в количката за всеки случай  Peace
За захранването с бананов шейк съм изумена, горкото дете...  Confused

Ох, Тонка, завиждам ти за картичконадписването! Днес се загледах в един щанд с картички, ама нищо не харесах Sad Ще трябва сериозно да се заема с въпроса, че да не пристигнат за първите рождени дни на децата  Joy hahaha

Веси Архипова, предлагам ти ето тази торта Ден и нощ. Става бързо и е вкусна   chef

# 411
  • Варна
И в порой ми се случи и на 1 км от нас се обадих да дойдат да ни приберат. Аз съм на 38 г. и сега родих след дълго чакане първото и сякаш наистина го гледам "през пръсти". Снощи му дадох да си кусне от шарана. Преди една седмица ядохме сирене по шопски и баща му му даде и сиренци и малко жълтък - буквално тамагочи. В къщи го обличам само по боди и е с голи кълки - който влезе ми се чуди. Рядко някоя по-млада жена ми се възхищава, но възрастните ... само съвети.

# 412
честито на всички празнуващи през вчерашния ден, макар и със закъснение  bouquet

...Някой знае ли кога от кога може децата ни да пият сокче от мандарини. Вчера дадох на милото да си близне, че ме гледа в устата и плаче Sad Не мога нищо да ям пред него...
слагай му в джаджата за плодове Wink Нора умира за мандарини Laughing

предпочита сурови плодове - круша, мандарина, ябълка, с джаджата да си яде
пюретата не ги харесва много, тиквата хич Confused
върти се като пумпал, пълзи или стои на колена и се клати напред-назад Laughing
плодове/зеленчуци за чесане на венците пез приспособление не давам, защото с тези два зъба лесно се отхапват опасни парчета Wink
...В памперса после имаше едни черни нишки, в които разпознах влакната на банана. ..
винаги от банана има такива черни нишки, нищо не значи, споко. някои майки ги мислят за ървави нишки даже...

Танче, де късмет да беше варицела и така с две-три пъпки да се разминете Wink не, че не може да я изкара леко, но не ми се вярва и на мен каките да го заразят след като са я карали преди... Peace

# 413
Благодаря, момичета! Утре ще го изпишат, но го чакат още десет дена лежане! Не ми се мисли как ще стане тази работа, то той по принцип само като чете книга може да се задържи на едно място, а сега ...

Ние се прибрахме от разходка, времето беше чудесно!

Ох, Тонка, завиждам ти за картичконадписването! Днес се загледах в един щанд с картички, ама нищо не харесах Sad Ще трябва сериозно да се заема с въпроса, че да не пристигнат за първите рождени дни на децата  Joy hahaha

hahaha И ще прибавиш подарък - изненадка за компенсация!  Mr. Green
Сега сериозно - нямам друг избор, нали татито ще си е у дома и ще се въртя и покрай него. Отделно имаме да мислиме за ремонта и мебелите, пуши ми главата вече. Та моите картички сигурно още утре ще започнат пътешествието си по предназначение! Сигурно при някои от вас ще дойдат много рано, но не знам по нататък дали ще мога да успея да ги пусна.

# 414
Vesi7112 , аз съм ти наборче ама не съм толкова смела. И с каката не бях, тя е ня 2г. и 3м.  Crossing Arms

# 415
На Веската му сеи оправи кохичката , вече не се бели по коремчито. Тоалетното мляко на Бюбхен е страхотно.  Simple Smile
 ShockedСутринта обаче каката ми е с много суха магарешка кашлица. Изкашля се 4-5-пъти сутринта. Обадих се на педиатърката, пита ме дали се храни казах и - да, а тя каза че няма нищо сериозно. Имало такъв вирус сега , та пием стодал и фенистил, а и осцилококцинум. През деня Деси некашля, но сега като спеше се пробуди за малко и прокашля по същия начин.  Confused Направила съм и чай с лайка и мед, пие го цял ден и още има. Мисля довечера да и направя лек компрес с камфоров спирт, да подиша парите малко.  newsm78 Какво ще кажете?

# 416
Оффффффффф , бая грешки имам сори. Малко ми е тъмно, а и клавиатурата ми е тъмно сива та недовиждам, пък и все бързам та не проверявам. Извинете още веднъж. Embarassed

# 417
MimiBo , това което подейства при мене е сварена дюля - измива се хубаво, разрязва се и се вари абсолютно всичко /и семките/. Става като компот. Синът ми при последното си боледуване успя да ме зарази и кашлях много лошо, та това ми помогна. Ако имаш дюли и искаш - опитай.

# 418
  • Варна
Аз знам друг лек за кашлица, хем се харесва на децата - небетшекер /не знам дали така се пише, но долу-горе така се изговаря/ - продават го в атпеките. Вари се и се пие.

# 419
Привет и от нас.

Нещо тези дни темичката  е малко пуста,май майчетата усилено се приготвят за празниците.
Ох, така ме сърбят ръцете за пазаруване,че......откачам  Rolling Eyes .
До края на седмицата ще вземем елха и всичките му джунджурийки които ще ни трябват за Коледа  Laughing
Гледах в некста,асдата и мадъркеара има много хубави неща....отекаха ми лигите,
но ще се въздържа тоя месец,януари ще падне пазаруване(нали и тогава ако не се лъжа почват и намаленията).Реших да взема и ''секс'' куклата,ако не я хареса детето ще я дам на таткото  Joy Joy Joy

Общи условия

Активация на акаунт