Отговори
# 495
Добро утро,

днес кафето е отмен:

Станах рано да изпратя мъжлето в провинцията, от днес е в отпуск 1 месец и ще бъде плътно на лов. Ще имам повече време да обърна внимание на децата си, а той да си почине от нас  newsm48

Ще ни вземе чак преди Коледа и аз искам да го изненадам с нещо, например нова прическа и няколко кг. по-малко  smile3508, но второто е трудно!!!
Да споделя, че на Ема по бузките избиха пъпчици и се чудя от какво са, предполагам от бърсането по време на великото мазане с пюре. Мажа я с Бочко, но и дупето се е подсекло и там мажа с Имазол и Бейби Тан.

Вчера ме удари музата и свалих пердетата да ги изпера, а прозорците ще мечакат до пролетта, засега това от нас.
Хубав ден отмен.

# 496
  • Варна
Добро утро!

Лорка, мерси за кафето! Чудесен план-изненада си имаш! И нашия татко утре последно е на работа и цял месец ще си е у дома.  Heart Eyes Радвам се много, че ще посрещнем празниците заедно, че предните години все на работа, я на Коледа, я на НГ...

След обръщането вчера Павел си лапна крачето за първи път! Край на сухите чорапи!  Crazy

Обещаващо напича, а аз съм останала с впечатление, че започва влошаване на времето днес... Дано да съм се излъгала и отново да се разходим хубаво!

Хубав и усмихнат ден на всички!  Heart Eyes

# 497
Добро утро и от нас!

дадоха го 16 градуса за днес и мисля да не изтърам хубавото време, така че на линия съм след пюрето Mr. Green

# 498
Добро утро,

Честит Св. Анна на всички носещи това красиво име и производните от него!!!!Бъдете живи и здрави, само положителни емоции да ви спохождат!!!

Честито и на бебоците, ставащи днес на 6м!

Лоркаа, с твоите закуски май ще ме накараш и аз да пропия кафе, толкова вкусно ми изглежда това!

Вчера имах пак проблеми с нета, и вечерта не успях да ви напиша рецептата за крема за тортичката. Мама го използва за Шахматната и торта, но аз го ползвам и за подобни лесни тортички, а ето го и него:
За тортата използвам обикновенните бисквитки Житен дар!
Слагам 1л прясно мляко в млековарка, поне аз така правя и затоплям, или сварявам, зависи от млякото.
Отделно в друга купа  разбивам 3 яйца, 7 с.л брашно, 1 ванилия и  половин ч.ч захар.
Като се затопли млякото, слагам половин пакетче краве масло да се разтопи. След като се разтопи вземам малко от топлото мляко и с бъркане прибавям към сместа с яйцата докато стане еднородна смес. Целта е да се затопли и тази смес, за да не се пресекат после яйцата.
Тогава пак с постоянно бъркане връщам сместа с яйцата към млякото и бъркам 5 мин,  може дори да изключите  котлона и  да продължите  да бъркате  докато крема достигне нужната гъстота.
Следва мазане върху бисквитките. И малко творчество за да бъде всякаторта уникална и различна всеки път!!!  Да ви е сладко!

Днес наистина ще е последния хубав ден, но тек в София е още мъгливо и мокро. Аз имам малко задачки, дано успея да ги свърша. Картички купих, ама от къде акъл и пликове да си взема, та сега пак трябва да ходя и за тях. Joy

Вчера сестрата пак ме пита за ваксината Ротарикс, била много добра, даже се очаквала и да стане задължителна, но ние ще сме в завалено положение и няма да можем да я получим безплатно. Та пак съм в чуденка.

Този Павел вески ден с нов номер ли ще ни излиза, ама хааа, ако ми беше по- наблизо да го намачкам аз него... LaughingНо  много добре се е справил с обръщането, Марчелка, дръж го под око, да не вземе да слиза от дивана вече!

За алергиите бяхте говорили, но аз в тази област не съм никак компетентна, нямам алергични хора около мен, надявам се да не се сдобиваме и ние с такива екстри.

По останалите теми, ще пропусна, то вече мина разискването..

Лек ден на всички и утре чакаме СНЕГА да ни потрупа!!!

# 499
  • С-я
Добро утро!
За този Ротарикс много разнопосочна информация има. На мен неонатолог ми каза, че не е много смислено да се прави, защото имунитета, който създавал, е само около година. Същият имунитет се изграждал и ако се изкара два пъти вируса. Освен това стомашно-чревните вируси били толкова различни по вид, че не се знае колко точно ще се избегнат с тази ваксина.
От друга страна, чудесно е да се избегне дори едно неразположение на детето (всички знаем колко са гадни тия вируси, а за малко дете сигурно са много по-мъчителни)

# 500
Добро утро!

Честито на всички именници днес и месечинки!   bouquet

Лорка, благодаря за чудесната закусчица с кафенце!

Роси, да не забравиш и марки  Wink Вчера моите картички заминаха по предназначение! Днес ми остава да се направя и на Дядо Коледа, в случая ще играя ролята май на Леля Коледа  Grinning, но важното е да има коледно настроение!

Приятни разходки днес, момичета!

# 501
Здравейте и честит празник на всички празнуващи!
Днес май ще водя Алекс на лекар, макар да не ми се ще, че има много болни.Има ситни пъпчици около устата и по бузките, което го отдавам на лигавене.Снощи, обаче забелязах, че има и по братлето отзад и по коремчето.Не са на гъсто, не са червени, забелязват се като се вгледаш внимателно.
Хубав ден от нас, тук вече има слънце:)
П.С. Вчера си направих малко шопинг терапия....мнооогооо е хубаво:)

# 502
Добро утро!

Lorkaa, благодаря за кафенцето!   food010
Честито на всички празнуващи днес!
Alexova, мерси за кремчето ще го пробвам!       bouquet

… обаче какво имаш предвид, през ден-два?Какво ще даваш през тези дни, в които няма каша, или имаш предвид глутеновата през ден-два?
Глутеновата каша ще е през ден-два, а помежду каша /безглутенова - ориз, просо, царевица, елда, капладжа /

Птиче, понеже това зърно го чувам за пръв път, се поразрових, ама го дават с глутен. newsm78
Лимец
(капладжа - в преводите на Хип)
Лимецът е древен сорт пшеница, отглеждан още от галите. Намерени са следи от 9000 г. пр.н.е. Лимецът е непретенциозен, трябва му малко вода, има слаба продуктивност и не понася никакъв тор.

Търсен е най-вече заради
качеството на протеините и хранителните му качества. Неговият глутен е с много по-добро качество от този на съвременните сортове пшеница и много по-добре приеман от хора, непонасящи глутен.

Тук са го включили към безглутеновите: "ориз, просо, царевица, елда, капладжа" Погледни ТУК:Отново за глутена и ТУК капладжата отново е причислена към безглутеновите, а има още много подобни статии. Peace

И т.к. не съм стигнала все още до "капладжата" се поразрових и наистина си пише, че макар и в минимално количество си съдържа глутен, но пък се препоръчва и на алергични към глутен ... може би това е причината да е последна в посочения списък на безглутеновите.

"...Дива пшеница, наречена по-късно лимец, спелта, камут или капладжа, е хранителна добавка срещу болестта цьолиакия - непоносимост към глутена, за повишаване на имунитета на човека, лечение на стомашно-чревни заболявания и алергии..." Пише го ТУК и ТУК

...Лимецът има повече протеини от обикновената пшеница, но количествата на глутен са минимални. От официалната медицина се смята вече, че спелтата или капладжата са лечебни храни за алергичните към глутена...” Пише го ТУК и ТУК

ТУК има информация за "капладжата", а в края на статията и допълнителни линкове.

Друго, което ми направи впечатление е, че в сайта на Клиника по Детска Гастроентерология цък ТУК, посочените зърнени храни, които не съдържат глутен са много малко: просо, ориз, сусам, соя Shocked

Излиза, че "истината е някъде там"/ТУК
Това е причината винаги да си проверявам информацията, особено, когато е от нета! Confused

Направи ми впечатление, обаче, че навсякъде много хвалят капладжата и може да се навия да дам на бебчо, като му дойде времето.
Замислих се, откъде мога да си набавя въпросните продукти в чист вид и попаднах на сайт за био продукти с адреси на магазини в различните градове цък ТУК.
Ще го проверя, може да свърши работа Peace

Бързам да се приготвим и да се порадваме на хубавото време.
Слънчев ден на всички!

Последна редакция: чт, 09 дек 2010, 10:24 от _BLUE BIRD_

# 503
  • Варна
Здравейте, момичета!
Чудя се до кога ще си губим времето в гладене на детските дрехи. Братовчедка ми, с която живеем в един двор има три каки, които са на 6г, 4г и 3 г и още им глади дрехите. Дали не стига това, че ги пускам в сушилнята и все пак се дезинфекцират?

# 504
  • София
Аз лично съм гладила дрехите на Никола само веднъж. След това или на слънце ги сушах (лятото) или в сушилнята. Не гладя  Crossing Arms Малкият няма кожни проблеми. Нооо, всеки сам си решава  Simple Smile

# 505
Аз гладя повечето неща на децата, нямам сушилня все още, а нещо пералнята много ги намачква, не мога да уцеля програмата ли, какво незнам...Та ще си гладя още дълго...

# 506
  • Варна
Здравейте!
Честит празник на всички нас!Днес е Света Анна, но също и празник на майчинството.
Тези дни нямам време да пиша, само ви прочитам набързо.
Теди не спи почти през деня, а и вечер ми се буди на 2 часа, за да се кърмим. А аз през деня съм като зомби, нещо не мога да се напасна с неговия режим. Sad
От седмица се въртим като пумпал, от гръб  по корем, но все на лявата страна. И ние като Паф си открихме мъжкото достойнство, голямо дърпане пада вечер след баня.
Забелязали ли сте, че Pampers са си вдигнали цените? Не бях купувала 2 месеца и сега изненада. Взех на Либеро и мисля зимата да сме с тях, по-плътни са и прилепват много добре на дупето на Теди.  Mr. Green
И аз гладя всичко, но ми прави удоволствие.
Ох, събуждаме се и пак започва лудницата.  Crazy

# 507
Здравейте и Благодаря!  bouquet за поздравленията на Никулден. Голям празник, голямо нещо. При нас винаги е бил особено тачен, понеже сме рибари, а сега, разбираемо, още повече. Никола цял ден се радва на много гости, чак вечерта към 10 започна да мрънка. В общи линии, много обича да има хора около него. Никакъв проблем с комуникацията - всички са му интересни.
Навръх петмесечието му вчера осъмна със зъбче. Сега си отспива, явно наваксва часовете будуване, докато му избие зъбчето.
Честит Имен ден на всички, носещи името на света Анна, специално на Ани_ди!  bouquet Бъдете здрави и благословени!

# 508
добро утро Joy Laughing
шегувам се! ...днес станахме в 9 Crossing Arms

Марчелка, преди няколко дни пишката, после обръщане, днес краката... утре Паф да не докара някое гадже Joy Wink Heart Eyes
и Нора много обича да си лапа краката, особено като са боси, звучно си смуче палеца hahaha

...Вчера сестрата пак ме пита за ваксината Ротарикс, била много добра, даже се очаквала и да стане задължителна, но ние ще сме в завалено положение и няма да можем да я получим безплатно. Та пак съм в чуденка...
кой знае какви бонуси от всяка продадена ваксина им дават Laughing ...тааа, идва Коледа все пак ooooh!

Stop ...остана и да гладя Sick

Последна редакция: чт, 09 дек 2010, 11:51 от sophiepp

# 509
Не гладя от морето ни на палатка, когато Рая беше на 2 м. Ако бях изкарала ютия там, щяха да ме приберат моментално Mr. Green

Общи условия

Активация на акаунт