Критикуват ли ви родителите?

• 7 014
  • 75
  •   1
Отговори
Да се оплача, не мога да се справя с критиките на майка ми. Обичам я, но много ме критикува, за всяко нещо, колкото и дребно да е.
Не ми влияе на самооценката, но е досадно вече. Не знам на какво се дължи, нито как да се справя.
Критикува ме за смешни неща или критиките и са необосновани.
Например, след като завърших висше, съвсем сама без никаква помощ от страна на родители ми вика, ами нищо не е, да видим отсега нататък как ще я докараш. При положение, че майка ми никога не е следвала, защото я мързяло, не защото не е могла или защото не е имала възможност.
След това започнах добре платена работа, тя пак, ами нищо не е, всеки работи, майка ми е домакиня, не работи.
Сега вече е седнала да се заяжда, че не гладя и не бърша прах, вкъщи е кочина. Звъни ми по телефона, вместо здравей ме пита,
гладиш ли?  Shocked Переш ли?  Crazy Изми ли прозорците?  Mr. Green
Събота идва и започва да опипва мебелите, добре че около час по-рано бях избърсала праха.
Не живеем заедно и не сме живели почти никога с малки изключения от по една година, като бях във втори клас май.  Mr. Green
Питам за съвет, как да се справя, ужасно досадно ми е нейното държание. Като бях млада не се е интересувала така,
от две години долу-горе е това чудо. Мислила съм да не е от менопаузата?

# 1
Ти беше тази, която живееше с родителите си?

# 2
Китана не живея с тях, никога не съм живяла, те са отдавна разведени и с нови семейства по чужбина, аз съм отраснала с баба и дядо.
Не съм свикнала майка ми толкова активно да се интересува от живота ми както през последните години,
ласкае ме от една страна, но от друга, прекалено съм дЪрта вече за такова отношение и интерес, а и за критики,
оформен характер съм отдавна.  Crazy
Мисля, че или на майка ми живота и е много скучен и се чуди какво да прави, или е менопаузата, с друго не мога да си го обясня.

# 3
  • Варна
Баща ми доста често.
Пускам си ги край ушите и не му обръщам внимание. Grinning

ПП Не се ли умори да пускаш теми?

# 4
don domat това ми е третата тема, но няма да пускам други обещавам.
Да не би да досаждам?  Grinning

# 5
Да, непрекъснато-от външния ми вид, през професионалните ми качества , та чак до родителстването ми. Отдавна не И се връзвам, и много пъти съм И казвала, че ако градя самочувствието си върху нейната оценка за мен, до сега да съм се хвърлила от някой мост.Иначе не е лоша като човек и майка-просто такъв И е характера. Това обаче преди по-скоро ми пречеше.

# 6
  • Варна
don domat това ми е третата тема, но няма да пускам други обещавам.
Да не би да досаждам?  Grinning
Не, обаче от вчера насам все твоя ник засичам като автор. Grinning

# 7
Да, непрекъснато-от външния ми вид, през професионалните ми качества , та чак до родителстването ми. Отдавна не И се връзвам, и много пъти съм И казвала, че ако градя самочувствието си върху нейната оценка за мен, до сега да съм се хвърлила от някой мост.Иначе не е лоша като човек и майка-просто такъв И е характера. Това обаче преди по-скоро ми пречеше.
Точно така е при моята майка, не е лоша като човек, но характера и е ужасен, страшно любопитна е и винаги
моите заслуги са нищо, а на другите велики. Дава ми смешни примери на хора, оженили се рано с деца, получаващи помощ
и от двете страни родители. Е да, де но аз съм сама, не защото искам, а защото помощ и подкрепа от родители не получавам,
пак не по мое желание.
Понякога си мисля, че майка ми само се заяжда с мен, друга причина не виждам? Но въпроса е, защо се заяжда?

# 8
Точно така е при моята майка, не е лоша като човек, но характера и е ужасен, страшно любопитна е и винаги
моите заслуги са нищо, а на другите велики. Дава ми смешни примери на хора, оженили се рано с деца, получаващи помощ
и от двете страни родители. Е да, де но аз съм сама, не защото искам, а защото помощ и подкрепа от родители не получавам,
пак не по мое желание.Понякога си мисля, че майка ми само се заяжда с мен, друга причина не виждам? Но въпроса е, защо се заяжда?
Ъъъ... ти си сама, защото не си получила помощ от родителите си?

# 9
Цитат
Понякога си мисля, че майка ми само се заяжда с мен, друга причина не виждам?
А може да изпитва вина ,че не е била до теб,когато си имала нужда от нея?
Или мисли,че по тоя начин ти показва,че й пука за теб?
Или вижда ,че остарява  може би след време ще има нужда от теб?
Причините могат да са много...
А може и просто да си е такъв тип...да обича да контролира нещата и хората.А ти да не го знаеш,по простата причина че не си живяла с нея.

По темата:След като навърших 18-19 години,не са ме критикували.
Понякога майка ми е давала съвет,но никога не е било под формата на критика.
Свекъра чат-пат се опитва да дава тон в живота,но ,слава богу,няма кой да му се връзва .

# 10
Да, майка ми !
Постоянно, непрестанно, във всяка една минута, в която може. И това, откакто се помня.. Tired
Никога няма да стана достатъчно добра за нея, ако ще и първата жена президент на страната да се цаня. Ама съдбЪ, к'о да праЯ Tired
Много е трудно да имаш такъв родител. Confused

# 11
  • Бургас
Не. Нито майка, нито преди баща ми.
Като разбраха, че съм пропушила очаквах караници, критики.... Получих от татко: " След години ще ме питаш как да ги откажеш и аз няма да мога да ти помогна".

# 12
пак не по мое желание.Понякога си мисля, че майка ми само се заяжда с мен, друга причина не виждам? Но въпроса е, защо се заяжда?
Ъъъ... ти си сама, защото не си получила помощ от родителите си?
хахаха, много тъпо съм се изразила, исках да кажа, че сама съм трябвало да се справям, защото не съм получила помощ от родителите си.
Иначе разбира се, че много би ми харесало някой да ми беше помогнал на млади години  Flutter

краси.мира отговора ти е много логичен и аз съм се замисляла за причините, които ти изброи, но не мога със сигурност да разбера
истинската причина, то може и да са повече причините де.

vagabond наистина е много трудно да имаш такъв родител.

Преди месец пак се изпокарах с нея заради глупост. Работя в една фирма, майка ми я знае. Обаче нейна приятелка и казва, че е
невъзможно да съм в тази фирма, защото там е трудно да влезеш. Майка ми съответно започва, къде работиш, къде, къде???
Наложи се да и покажа договора си за работа за да мирне, но понякога писва. А и се питам какво я интересува къде работя,
нали изкарвам добри пари, дори и на нея помагам понякога. Водя я по екскурзии, купувам и дрехи, пак е недоволна.
Върха на тортата е, когато реша да помогна на някой друг /близка братовчедка беше закъсала и и помогнах със заем, който тя ми върна до стотинка, аз и имам голямо доверие/, ей майка ми щеше да ме изяде с парцалите, прави ми сметка на парите, колко
дрехи съм си купувала и т.н. побърква ме направо. Абе какво те интересува бе жена? По-добре ми беше преди докато не и пукаше за мен, грижи нямах  ooooh!

# 13
Защо просто не я игнорираш? Не е възможно да го постигнеш напълно, но в някаква степен...

# 14
Случвало се е да ме критикува, къде основателно, къде не чак толкова. )

Tinkerbell-che, ти си голям човек, с работа, независима. Защо тогава оставяш майка ти да ти се качва на главата?
Теглиш и една по телефона и толкова. Покажи и ясно, че е най-добре да си затваря устата, или да си намери някой друг, на когото да мели на главата.
Явно е, че я е яд, че е обикновена домакиня без образование, а ти си завършила твоето и работиш добра работа.

Общи условия

Активация на акаунт