Критикуват ли ви родителите?

• 7 030
  • 75
  •   1
Отговори
# 45
По повод килограмите / и не само/  да ви кажа - угодия няма. От както съм се родила до 35 годишна бях ужасно слаба. До тогава слушах как трябва да напълнея. Сега съм нормална според мен 172/57, но сега пък слушам друго - да внимавам с килограмите, че бързо се качват. Grinning

# 46
Странното е, че винаги такива деца с такива родители развиват някаква страхотна зависимост и стремеж за одобрение. Даже одобрение не толкова от страничните хора, колкото от самите себе си. Понякога се получава едно надскачане на себе си, състезание със себе си, затова животът , поне моя една безкрайна въртележка от рискове, печалби загуби, рискове, печалби, загуби.
При мен е обратното-ниско самочувствие,страх да рискувам,липса на собствено мнение.

# 47
И мен ме е страх, но не мога да спра да рискувам, да градя, да съсипвам и да започвам отначало.

# 48
Критикували са ме само когато съм правила грешки, иначе и до днес получавам подкрепата им за всичко... Сега освен съпруга и майка съм и студентка, е не искам да ви казвам как се радват за всеки мой взет изпит.... Имам най-страхотните родители на света! Дано да са ми живи и здрави още дълги години.... Praynig
Виж подобни като описаните в предните страници критики получавам от свекърва ми, но то за нея е нещо нормално, а пък аз не им обръщам внимание  Mr. Green

# 49
Моите родители никога не са ме критикували. Спорове - да, имали сме, но посредством критики да ми вгорчават живота и деня - не. Но и за не бих им позволила да критикуват нито мен, нито съпруга ми, нито семейството ми като цяло, например.
Виж обаче свекито беше другата крайност - 18 години ме критикуваше за какво ли не. Ту че съм от бедно работническо семейство, ту че нашите не ми купили телевизор, хладилник, спалня и гардероб, когато сме се оженили с мъжа ми, ту че така деца като мен не се гледали. Да не изброявам, че мога и да стигна до 50-страница набързо.

# 50
Да, вярно, мъжа ми може да изпише прилично количество страници по въпроса... Confused

# 51
При мен е обратното-ниско самочувствие,страх да рискувам,липса на собствено мнение.

И аз съм така - толкова мн се колебая за някви елементарни неща,че чак не се понасям...А иначе като си задавам отделни въпроси - имам ли добро образование,работа,семейство и външност - си давам положителен отговор... НО въпреки това пак нямам необходимото самочувствие...Искам да го проумея това!

Въобще може ли родител без самочувствие да създаде самоуверено дете?
В мен ли е повредата?....

И последно - при нейните критики аз мн се натъжавам,вземам ги навътре и не смея мн да й говоря на въпреки... Чак след като е приключил разговора и осмисля всичко насаме тогава осъзнавам глупостите й .... Tired

# 52
Винаги са ме критикували, но с онази градивна критика, която винаги ме е подтиквала да бъда по-добра във всичко.
Благодарна съм им за любовта, всеотдайността, подкрепата и критиката Hug

# 53
  • София
Ние обсъждаме, не се критикуваме. Не са ме обвинявали. Посочвали са ми слабостите в трудни моменти, с цел да си отворя очите.
Майка ми обаче е била много критикувана като дете. Вероятно, понеже е минала през това, не ми е причинявала нещо подобно.

# 54
Да, при това много. Особено един от тях. Ама той е до болка амбициозен, до болка нарцис.

# 55
  • София
При мен стана досадно и нетърпимо,откакто детето се роди.Все нещо като майка не съм направила правилно и не го знам ooooh!/не живеем заедно и много рядко ми помага/,но съветите по тел. са безброй.Днес детето е болно и си погледнах обажданията- имам 14 повиквания от нея,като част от тях може да са и от вчера де.Другото са килограмите,като се има впредвид,че тя винаги е била доста пълна и сега малко е поотслабнала,но пак е доста повече кг от мен.И непрекъснато ми се обяснява какво,по колко да ям и на какъв диетолог трябва да отида.Отипвам се да не и се връзвам,ама като започне пред мъжа ми да ми говори за кг,вече доста ме вбесява.Иначе го играе,че много ме обича,ама си имам малко едно на ум от толкова любов. Rolling Eyes

# 56
Ееее, за кг - тя го е изпитала, затова те предпазва.  Laughing

# 57
Флоке ти все едно описа майка ми.  Peace

На мен ми се кара заради килограми /50 кг съм/, дебела съм била  Shocked , а майка ми е много закръглена около 70 кг,
но дебелата съм аз  Twisted Evil
За външен вид много ме критикува, например как може преди да ми дойде да ми излиза акне  Crazy ужасТТТТТ,
не ходя редовно на фрзьор, в главата изглеждам като разплетена дамаджана /цитирах майка ми дословно/,
не си боядисвам косата редовно, не ходя на прическа и съответно ходя рошава и несресана  Crazy, нямам гребен вкъщи. Аз не съм кой знае колко суетна, но изглеждам добре  Blush
Виждам я всяка седмица, но тя вика че е рядко, ами за мен е даже прекалено често  Twisted Evil

# 58
Да! Критиката им не е градивна, Той го прави под вида на шега, грубиянско, безочливо целящо да обиди, Тя с хапливи реплики  последно смени репертоара и премина на кисели и презрителни физиономии. Подробности не ми се пишат защото ми е много много болно. Научих се да не изразявам обидата, но не мога да се науча да не я допускам в душата си. Сега живеем на много километри разстояние и не се чуваме с месеци, но изпитвам страх от момента в който ще заживеем близо един до друг и ще имаме по чести контакти. Гледана съм от баба и дядо ( студени хора ) в свят на мълчание и необич. След това заживях с родители за които чуждите деца бяха ВърхЪ, красиви, успели, реализирани. Сега си нося последствията от всичко това за съжаление до живот.

# 59
Не се коси - като сте далеч - ще започнеш да не си го слагаш  Wink
Стига да има поне един човек - който те цени!

Общи условия

Активация на акаунт