Само аз ли се почувствах обидена или...?

• 15 584
  • 341
  •   1
Отговори
# 75
Пускам тази тема, като отзвук на част от вчерашния епизод на "Стъклен дом".
В  епизода се засегна темата ин витро. И имаше реплика, цитирам по памет : " Децата родени ин витро, са глезени, капризни и никога не завършват това, което са започнали. Това са деца направени в стъкло, а не създадени с любов"...
Понеже аз още свиквам с мисълта, че и моето бебе ще бъде направено в "стъкло" се почувствах адски тъпо...
Запитах се, това не е ли излишно преекспониране на нещата с цел да се постигне ефекта на по-голяма драма?
Не гледам филма,всички БГ-филми,създадени последните години,ужасно простеят...
По всяка вероятност е било пресилено ,за повече драмоефект.
Но вероятно се има и предвид,че деца,родени по този начин,са много-много желани,съответно много пазени,разглезвани...т.е. много се трепери над тях.И те стават глезени,само искащи и неможещи да се справят с живота...
нещо такова.

# 76
  • Пловдив
В още поне пет епизода същата героиня нарича себе си инвалид, визирайки това че, не може да има деца.

Дано по този повод никой не се обиди, макар че не би трябвало, защото това е автоагресия на героинята. Виж, ако беше нарекла някого така, със сигурност щеше да има отзвук във форума.
А на тази същата героиня ми идеше да я набия, като беше решила да прекъсва бременността си и не слушаше никого. Май тогава гледах за последно този сериал и го оставих, толкова е тъп.

# 77

Но аз друго се запитах по повод на един пост. Нужно ли е да кажем един ден на детето си, че е заченато ин витро?
Не мога да кажа,дали е нужно.Това се решава от семейството. По-важно е,според мен,ако е решено да се каже,как ще се каже. Дали с увереност, че всъщност,както сподели тук една съфорумка,това е само малка техническа подробност  или с чувство за вменяема вина . Има разлика как ще го поднесеш на детето и изобщо как ще го отгледаш,ако ти самата се чувстваш по някакъв начин виновна и от всяка реплика от сериал-обидена.

# 78
Някакъв сериал ,героиня ,която заради нелегален аборт не може да има деца ,която преживява тежко това /нещо съвсем нормално/  ,и някой реален човек се обижда от това ?
Абсурдното е ,че самата авторка на темата "За всичко останало си права, трябваше ми година, за да приема мисълта за ин витро, но още не съм свикнала с нея"
Явно и на героинята и трябва време ....
Сериала го изтървах ,но точно тази сцена я хванах и беше очевАдно ,че тези реплики са насочени към другото момиче ,което беше помолено да не казва тайната.
За казването на детето аз не виждам смисъл както казаха това е просто една техническа подробност ,която е без значение за детето .

# 79
  • Пловдив
Ами да, в крайна сметка, нали и то е станало от сливането на яйцеклетка и сперматозоид, а как точно си е работа на майка му и на баща му. То пак си е от тях и носи гените им.

# 80
Ами да, в крайна сметка, нали и то е станало от сливането на яйцеклетка и сперматозоид, а как точно си е работа на майка му и на баща му. То пак си е от тях и носи гените им.

А ако са ползвани донори?
Няма значение на кого са гените. Това е най-малкият проблем.
Другото е важно, далеч след зачеването- кой и как ще те гледа, независимо чий биологичен материал е преплетен в теб.

# 81
Някакъв сериал ,героиня ,която заради нелегален аборт не може да има деца ,която преживява тежко това /нещо съвсем нормално/  ,и някой реален човек се обижда от това ?

А, де! И аз се опитвам да вникна защо има обидени.
Измислен образ, измислена история, няма смисъл да се приема лично.
Животът е извън сериалите.

# 82
Някакъв сериал ,героиня ,която заради нелегален аборт не може да има деца ,която преживява тежко това /нещо съвсем нормално/  ,и някой реален човек се обижда от това ?

А, де!
Измислен образ, измислена история, няма смисъл да се приема лично.
Животът е извън сериалите.
Друга ми беше мисълта.
И авторката и героинята имат еднакъв проблем ,самата авторка на темата твърди ,че трудно приема мисълта за ин витро  и още не е свикнала с нея .
Ами явно и при героинята ще е така. Обвинява обществото ,че заклеймява ин витро децата /деца като деца/ , а самата тя има някакви задръжки и притеснения.
Едва ли си е помислила ,че героинята /и сценаристите/ смятат ин витро децата за разглезени и каквото още там каза Сияна.

# 83
Нещо не мога да разбера аз.
Каква е драмата, че ще зачеваш ин витро, че цяла година свикваш с мисълта?
Как точно е приемливо да се зачене? В мисионерска поза, от раз?

# 84
  • Пловдив

А ако са ползвани донори?
Няма значение на кого са гените. Това е най-малкият проблем.
Другото е важно, далеч след зачеването- кой и как ще те гледа, независимо чий биологичен материал е преплетен в теб.

Разбира се, че е важно как ще бъде отгледан.
От темата разбрах, че не се налага ползване на донори.
Иначе, в онзи случай- не знам дали, кога, какво и как да се каже на детето.

# 85
Едва ли си е помислила ,че героинята /и сценаристите/ смятат ин витро децата за разглезени и каквото още там каза Сияна.

Не знам какво си е помислила, но е приела лично думите на нереален образ.
Аз поне така я разбрах Simple Smile

# 86

Не знам какво си е помислила, но е приела лично думите на нереален образ.
Аз поне така я разбрах Simple Smile
Да и това също та заради тези реплики си извади извод ,че обществото заклеймявало ин витро децата.
И аз се чудя какво толкова има да се свиква и да му се мисли -искаш дете и вместо да се радваш ,че ин витрото ти дава реален шанс за бебе ,да мислиш, да свикваш .....
както тук някой спомена да пожелаем успешна процедура  Peace

# 87
  • Пловдив
Абе като цяло си е малко стресиращо, когато разбереш, че това е единствения ти шанс. Но не е голяма драма де, просто за различните хора е нужно различно време, да свикнат с мисълта.
А колкото до обществото .... идиоти има всякакви. Зависи до колко им се връзваш на простотиите. Но съгласете се че не е приятно да чуеш за детето си, че не е трябвало да се ражда. Или много загрижено да те питат "сега като е така заченато, кога ще разберете дали му няма нещо?". За идиотизми от типа на - "изкуствени деца", "полу-хора",  дори "изроди" изобщо няма да говоря, защото както казах - идиоти разни.

# 88
Абе като цяло си е малко стресиращо, когато разбереш, че това е единствения ти шанс. Но не е голяма драма де, просто за различните хора е нужно различно време, да свикнат с мисълта.
А колкото до обществото .... идиоти има всякакви. Зависи до колко им се връзваш на простотиите. Но съгласете се че не е приятно да чуеш за детето си, че не е трябвало да се ражда. Или много загрижено да те питат "сега като е така заченато, кога ще разберете дали му няма нещо?". За идиотизми от типа на - "изкуствени деца", "полу-хора",  дори "изроди" изобщо няма да говоря, защото както казах - идиоти разни.
Такива глупости не съм чувала ,но пък сигурно има идиоти, които ги мислят .
 Но пък мнението на подобни хора едва ли трябва да вълнува някой.

# 89
Честно казано и аз от вчера не мога да разбера каква точно е драмата .
Вероятно и моето дете ще е в епруветка, все още не се знае .Но истината е  че  чакам с трепет тоя момент когато видя двете чертички .Без значение как се е получило .

Общи условия

Активация на акаунт