Само аз ли се почувствах обидена или...?

• 15 595
  • 341
  •   1
Отговори
# 90
А колкото до обществото .... идиоти има всякакви. Зависи до колко им се връзваш на простотиите. Но съгласете се че не е приятно да чуеш за детето си, че не е трябвало да се ражда. Или много загрижено да те питат "сега като е така заченато, кога ще разберете дали му няма нещо?". За идиотизми от типа на - "изкуствени деца", "полу-хора",  дори "изроди" изобщо няма да говоря, защото както казах - идиоти разни.

В конкретния случай обществото няма нищо общо и това е за съвсем отделна тема  Peace

# 91
  • Пловдив
Така е. Просто авторката е малко смутена и объркана. Няма за какво, но така се чувства момичето.
А това за обществото, го казах, защото някой спомена за общественото мнение. Иначе и за това си права - съвсем отделна тема е.

# 92
Така е. Просто авторката е малко смутена и объркана. Няма за какво, но така се чувства момичето.
А това за обществото, го казах, защото някой спомена за общественото мнение. Иначе и за това си права - съвсем отделна тема е.
Авторката го спомена -"Неприятното усещане идва от това, че обществото задължително трябва да заклейми бебето в епруведка"

# 93
Ами, ако подобна реплика се срещне в книга? Пак ли ще има обидени.

Опитвам се да си обясня защо авторката се е жегнала от една нереалност.

# 94
Неприятното усещане идва от това, че обществото задължително трябва да заклейми бебето в епруведка, а не от репликата на героинята.
Това всъщност е цялото изречение на авторката .
Дано преодолее предразсъдъците си  и да започне да мисли като sigma

# 95
  • На земята, която е всъщност звезда.
Сега се зачудих, какво е било отношението на авторката към инвитро зачеването и децата преди да разбере, че се налага да прибегне до него? Thinking

# 96
Сега се зачудих, какво е било отношението на авторката към инвитро зачеването и децата преди да разбере, че се налага да прибегне до него? Thinking
Като шанс да имаш дете и честно никога не съм се змисляла, че това дете "ще е направено в стъкло". За ин витрото винаги съм,мислила че е алтернатива. Но то е и вид изпитание за психиката и организма. За организма причините са чисто физически. На психиката вляе очакването и евентуалното разочарование от неуспешен опит.

На които не му стана ясно, драма няма! Просто  репликата от филма  ми се стори дебелашка. Това е.

# 97
Значи не си обидена Simple Smile

# 98
  • Кацнала на едно дърво.
Не се обиждай. Hug
Това е просто реплика на измислен персонаж. Не е официалното становище на премиера, примерно. 
Ако гледаш комедия, в която пияният главен герой казва: "Всички жени са мръсници и използвачки", няма да се обидиш, нали?

# 99
  • до една звездичка
Ако гледаш комедия, в която пияният главен герой казва: "Всички жени са мръсници и използвачки", няма да се обидиш, нали?

Че даже и дивиденти може да спечели.  Wink
Сега се сещам за една реклама на бира (Загорка ли беше... не помня), която дама с будна гражданска съвест осъди, щото била антифеминистка.  bowuu Laughing

# 100
...... Как би се почувствало едно дете, когато разбере, че е заченато ин витро? И изобщо има ли причина да се чувства по-различно? Ще се чувства ли по-някакъв начин неловко? Или може би това ще е доказателство за него колко много желано е било?

Напоследък, доста често размишлявам над въпроса  Tired Много ме тормози.
Към авторката на темата: Спри да гледаш филми които те депресират и обиждат.  Peace

# 101
  • до една звездичка
Към авторката на темата: Спри да гледаш филми които те депресират и обиждат.  Peace

Е, то откъде да предпложи човек, че точно във филм като този ще засегнат въпрос като този...   Thinking
Въпросът бе принципен, а проблемът - в нагласата. Peace

# 102
 Grinning  имах предвид, щом вече е засегната да спре да го следи.

# 103
  • Варна
А, да, заради една реплика Laughing

# 104

Е, то откъде да предпложи човек, че точно във филм като този ще засегнат въпрос като този...   Thinking
Въпросът бе принципен, а проблемът - в нагласата. Peace
[/quote]

Олекна ми , най-накрая някой ме разбра правилно  Wink

Общи условия

Активация на акаунт