Само аз ли се почувствах обидена или...?

• 15 564
  • 341
  •   1
Отговори
# 30
Аз не се почувствах обидена.
Първата част от думите й бяха насочени към Алекс, каза неща, които не би й казала в прав текст.
А втората ( за стъклото) са плод на личната й посредственост - Сиана винаги е била глупава и безхарактерна.
Обича да е жертва и би казала всичко, за да поддържа имиджа си на такава.

Около  Стъклен дом ми е странно, че доста се пие в сериала ( това го забелязаха и хора в темата), това ме притеснява повече, отколкото глупостите на Сиана.

# 31
  • София
Хората се страхуваха, че децата може да имат проблеми в развитието. Мои познати след раждане по този начин смениха града - беше се разчуло как се е появило бебето, одумваха ги....
Момичето сега е на 20 год, здрава и хубава. Но майката е забранила да споделя с гаджета как се е появила на бял свят.

Репликата от филма не би могла да ме обиди. Но съм се обиждала, когато моя близка ми развиваше тезата си, че такива деца не трябва да се раждат, т.к. се създадени "срещу природата" и т.н. и т.н. Мен ме вълнува друго и ще използвам темата да попитам. Как би се почувствало едно дете, когато разбере, че е заченато ин витро? И изобщо има ли причина да се чувства по-различно? Ще се чувства ли по-някакъв начин неловко? Или може би това ще е доказателство за него колко много желано е било?

# 32
Ако си се почувствала обидена, просто спри да гледаш тъпи сериали! Wink

# 33
  • София
Лекси, ако аз бях дете от ин витро - не бих се чувствала по-различна от другите наборчета.
Но между възрастните има доста простовати, ограничени хора.

# 34
  • в страната на чудесата
няма ли къде д аподадеш жалба... спомням си рекламата за една бира - "това му трябва на човека"
имаше оплакване от някаква феминистка организация и я спряха. може би ако потърсиш организация ...
филмът е ултра зле...

# 35
Ми да правим петиция  newsm78
Смешка.

# 36
  • София
Изумена съм, как някой се обижда от реплика във филм  Thinking
Ако тръгнем да се обиждаме от филмите, по-добре да не се гледа нищо.
Новините за мен са много по-обидни например, отколкото някаква
художествена измислица на някой си.
Още в училище много "обичах" въпросът:
"Какво е мислел авторът, пишейки произведението ?"
или "Какво го е накарало да го напише ?".
Отговорите могат да бъдат милиони, но само и единствено
той е знаел отговърът, а ние можем само да предполагаме.
В случая, репликата беше насочена към Алекс с цел
да я обиди и нарани, но накрая  Сияна се осъзна, без да
й каже, че всъщност тя е такава.
Мен такова нещо никога не би ме обидило.

# 37
  • София
Явно си болезнено чувствителна на тази тема и затова реагираш по подобен начин.
Признавам, сериали не гледам и изобщо не знам за какво иде реч, но от цитираното мога да кажа само едно - това са глупости и мнение на някой повърхностен човек, който със сигурност няма деца. Любовта към рожбата се ражда и развива не в момента и според начина на зачеването, а докато това същество расте в теб. Звукът от сърчицето на видеозона, първото подритване в корема, първото проплакване, първата усмивка ще те изпълнят с безмерна обич независимо дали детето е направено по естествен начин, ин витро, в епруветка или чрез намесата на другарите марсианци.

# 38
  • Бургас
Хората се страхуваха, че децата може да имат проблеми в развитието. Мои познати след раждане по този начин смениха града - беше се разчуло как се е появило бебето, одумваха ги....
Момичето сега е на 20 год, здрава и хубава. Но майката е забранила да споделя с гаджета как се е появила на бял свят.

Репликата от филма не би могла да ме обиди. Но съм се обиждала, когато моя близка ми развиваше тезата си, че такива деца не трябва да се раждат, т.к. се създадени "срещу природата" и т.н. и т.н. Мен ме вълнува друго и ще използвам темата да попитам. Как би се почувствало едно дете, когато разбере, че е заченато ин витро? И изобщо има ли причина да се чувства по-различно? Ще се чувства ли по-някакъв начин неловко? Или може би това ще е доказателство за него колко много желано е било?
Как би се почувствало детето, зависи от начинът по който родителите му са му поднесли тази информация. Както и от тяхното собствено отношение към същата и към самото дете. Ако те го отглеждат с идеята и нагласата, че то е различно, ако отношението им към него е като към различно дете, то неминуемо ще се почувства такова. Възпитанието играе важна роля в това отношение.
Към авторката - не се обиждай. Това е просто реплика от филм. Другите вече са обяснили към кого е адресирана тя. Аз лично мисля, че героинята я изрече със смесица от злоба и ирония, но това всъщност няма значение. Не е важно какво мисли някой си за това как е заченато детето ти, а какво мислиш и чувстваш ти по този въпрос. Не е лесно да се свикне с мисълта, че така ще заченеш, казвам го от личен опит.  Живот и здраве февруари ще родя бебе от епруветка Grinning Нямам никакви притеснения кой какво си мислел и какво щял да каже. Прости хора винаги ще има, но ние можем да ги по ограмотим, нали? Или просто да не им обръщаме внимание. Аз си знам през какво съм минала, за да стигна дотук, знам с колко любов съм заченала това дете и хич не ми дреме леля Пена какво щяла да каже. Когато му дойде времето, детето ми ще научи истината за зачеването си по подходящия за целта начин.  И ще знае, че това не е нито срамно, нито страшно, нито престъпно. За целта, ще се постарая да му дам нужното възпитание и ограмотяване Grinning А и дотогава може пък маааалко да ни е поумняло обществото Laughing

# 39
sixsens  щастлива среща ти пожелавам с малкото човече през февруари.

Аз мисля, че обществото като цяло не е запознато с репродуктивните проблеми и не ги разбира. Не знае през какво и защо минават хората, заченали децата си инвитро. Особено за по възрастните това е непонятно. А и медиите никак не помагат хората да разберат същността на нещата - всички статии, филми, новини по темата носят доза негативен оттенък. Но по-младите хора са по запознати, което е нормално, както всяко едно нещо.

# 40
  • гр.София
Ми да правим петиция  newsm78
Смешка.
Така де. Или най-малкото,клуб на обидените да си спретнем.
 Обидиха и хубавото име Петър,в същата тая серия.

То,световното кино щото пълно с деликатност.

# 41
  • Ямбол
А "Стъклени съдби" на Людмила Филипова чела ли си? Препоръчвам да прочетеш. Не знам дали ще се обидиш, по-скоро не, но е интересна книга за децата от стъкло.

В този ред на мисли, аз пък се засегнах от една друга книга - "Кръстина и райските ябълки" на Красимира Кубарелова. Зарекох се повече тази авторка да не я чета. Ако някой го интересува, бих споделила какво ме е обидило в тази книга.

# 42
Към авторката на темата-продължавай така и детето ти, ще стане поредният комплексар.

# 43
Към авторката на темата-продължавай така и детето ти, ще стане поредният комплексар.

Глупости.

# 44

В този ред на мисли, аз пък се засегнах от една друга книга - "Кръстина и райските ябълки" на Красимира Кубарелова. Зарекох се повече тази авторка да не я чета. Ако някой го интересува, бих споделила какво ме е обидило в тази книга.

Да мен, моля.

Последна редакция: ср, 01 дек 2010, 09:44 от Гос`жа Мафани

Общи условия

Активация на акаунт