Само аз ли се почувствах обидена или...?

• 15 580
  • 341
  •   1
Отговори
# 60
  • Пловдив
 Към авторката - щом от скоро свикваш с мисълта за бебе от стъкло е разбираемо, че си се почуствала засегната. Не трябва, но е разбираемо. Ще свикнеш и не само. Ще го приемаш за напълно нормално, просто ти трябва време. В интерес на истината и на мен леко ми загорча, напълно първосигнално. Но понеже си знам проблемите и слабите места, бързо се усетих, че проблема (ако изобщо има такъв) е само в главата ми. Както каза 10 цета - изграждат образа, на една не особено умна млада жена (дано не бъркам автора на това изказване). Така че какво мисли една объркана и не много умна героиня във филм, изобщо не трябва да те наранява. Има и такива хора, в реалния живот при това. Но ние с теб и сикса (поне от писалите тук) знаем с колко любов сме ги създали тези деца. Просто ти трябва малко време да свикнеш с мисълта.
Успешна процедура ти пожелавам.

# 61
  • При хората, които обичам
mikele80, нямам представа къде живееш, но явно си затворена в собствения си свят.
Дори по времето на моите репродуктивни проблеми обществото не бе такова, каквото го описваш. Прекалено си чувствителна. Повече спокойствие и по-лек поглед на нещата не би ти навредило.

# 62
mikele80съжалявам,че ме оценяш като невъзпитана. Явно,наистина си доста обидена на сериала. Wink Изказах мнение,което съвпада точно с това на Джуди.Това имах предвид. Това,че не си ме разбрала,не значи,че съм невъзпитана.
Желая ти успех и страхотно и здраво бебе !
 И не,аз не заклеймявам бебетата в епруветка,напротив. Приемам го като шанс за много жени и семейства и дано всички имат тази възможност и късмет!!
п.п.Обобщенията за невъзпитаното ни общество и за хората заклеймяващи бебета в епруветка ще се направя,че не съм ги прочела.

Peace
Тумба Лумба - ЕпрувеДката е от бързане  Blush иначе ти благодаря за пожеланията.
Де Ваня от София съм и тук живея ( ако това имаш предвид) За всичко останало си права, трябваше ми година, за да приема мисълта за ин витро, но още не съм свикнала с нея и си давам сметка, че реагирам мн остро на всичко, което засяга темата.

# 63

Неприятното усещане идва от това, че обществото задължително трябва да заклейми бебето в епруведка, а не от репликата на героинята.
И да, наистина твърде малко се знае и говори за репродуктивните проблеми в България.

Откъде го получаваш това усещане ?
Нямам репродуктивни  проблеми и инвитрото го свързвам само с два проблема -финансирането му и това дали ще е успешно .

# 64
  • На земята, която е всъщност звезда.
http://bg.wikipedia.org/wiki/%D0%A3%D0%B5%D0%BD%D1%82%D1%83%D1%8 … D0%BB%D1%8A%D1%80

И този има негърска и еврейска кръв.

Рядко гледам този сериал, но въпросния епизод го хванах. И според мен репликата беше насочена към другата героиня, която е представена като изключително глупава, инфантилна и разглезена. А някъде по- нагоре прочетох, че на Сияна било обяснено, че е зачената без любов. Ясно тогава, защо тя реагира толкова емоционално на "стъклото" и иска всичко да е съпътствано от голяма страст.
Съгласна съм, че в сериала има доста недоизпипани моменти.  

# 65
  • Варна
И аз не мога да разбера откъде си си втълпила, че обществото заклеймява инвитрото. Изобщо не мисля така. Още нямам деца и ако ми се наложи да прибягна до инвитро наистина единственото, което ще ме вълнува е дали ще мога да си го позволя, колко време ще отнеме подготовката и дали ще е успешно. В никакъв случай не бих крила от когото и да било, още по-малко от самото дете и не бих се срамувала от това.

# 66
Авторке, преекспонираш нещата и правиш от мухата слон.
Понеже всеки си пее от неговата камбанария аз трябва изобщо да се обиждам от всяка реплика за бременност. Родих след нормално протекла бременност две доносени деца, заченати от раз, но понеже в семейството ни има резус конфликт имам лекарска забрана за повече деца. А аз и съпругът ми искахме да имаме 3 деца, аз самата съм от многодетно семейство.
Е, сега какво да правя - да не гледам сериали ли?

# 67
По повод книгата , за която споменава Лиляна.
Това не са ли думи на героинята в книгата ? Просто сюжет. Не вярвам авторката да мисли точно така.
А това се отнася и за обсъжданата тук реплика- от някакъв си филм на някой си от персонажите му.

# 68
  • сред маслини и портокалов цвят
...
Но аз друго се запитах по повод на един пост. Нужно ли е да кажем един ден на детето си, че е заченато ин витро?

Няма нищо лошо детето ти да знае как се е появило. Ин витрото е просто медицинска процедура. Всичките ми роднини и приятели знаят, че синът ми е заченат по този начин.
И на него ще му кажем щом започне да разбира.
Обграден е с много любов, расте щастливо и уверено дете. Смятам, че дори и да се сблъска някой ден с неприятни коментари, те няма да го засегнат.
Успех ти желая!

# 69
  • до една звездичка
"Това са деца направени в стъкло, а не създадени с любов"...

Децата, "заченати" в стъкло не са създадени с по-малко любов от заченатите по естествен начин.
Ти самата, сигурно добре го знаеш. Само вие, бъдещите родители на ин-витро рожба си знаете колко любов ви е нужна, за да преминете през всички изпитания... Любов един към друг и такава към очакваното дете.  Peace

А по повод въпросната реплика: и аз споделям мнението, че бе казана в пристъп на отмъщение и яд между двете момичета. А уместността й няма да коментирам.

# 70
След като си решила да тръгнеш по този път, трябва доста да помислиш. Да не се засягаш от такива приказки и какво ще предадеш на детето си.  Желая ти успех.

# 71
Не мисля, че който и да е на този свят знае ИСТИНАТА за своето зачеване. За мен е достатъчно да се знае, че детето е заченато с желание и любов. Дали в епруветка, на масата в кухнята, на задната седалка на колата или на пода пред камината - това са технически подробности, които поне според мен нямат никакво значение.

# 72
За мен е достатъчно да се знае, че детето е заченато с желание и любов.

А за мен е по важно дали заченатото дете ще бъде отглеждано с любов, защото зачеването може да е плод на грешка/случайност или дори плод на престъпно деяние, но веднъж създадено, износено и родено, то трябва да бъде отглеждано с много обич, щом се е появило на бял свят и някой му е дал този шанс Peace.

ПП Май изместихме плоскостта на която беше поставена темата. Whistling

# 73
За мен е достатъчно да се знае, че детето е заченато с желание и любов.

А за мен е по важно дали заченатото дете ще бъде отглеждано с любов, защото зачеването може да е плод на грешка/случайност или дори плод на престъпно деяние, но веднъж създадено, износено и родено, то трябва да бъде отглеждано с много обич, щом се е появило на бял свят и някой му е дал този шанс Peace.

ПП Май изместихме плоскостта на която беше поставена темата. Whistling
Не, не плоскостта си е добре  Peace идеята ми беше да се хванем за възприятието на репликата от всеки един от нас. И ето, че се повдигнаха и други въпроси, отговори и мнения.
Благодаря на всички, които ми разясниха, че Сияна изрича репликата в гнева си. Това ми е пределно ясно от самото начало. Исках да знам дали някой друг се е впечатлил от това.
На всички, които ми пожелаха успех благодаря от сърце  Hug

# 74
В още поне пет епизода същата героиня нарича себе си инвалид, визирайки това че, не може да има деца.

Общи условия

Активация на акаунт