83rd Academy Awards OSCAR'2010 - началото на пътя

• 22 251
  • 740
  •   1
Отговори
# 645
  • в сърцето на един мъж...
Алиса, всички решиха да са оригинални като Спилбърг и сега правят пред историите наопределени филми. Маймуните са един вид предисторията на предишните филми и обясняват един вид как така са се появили толкова маймуни, че да стане Планетата на маймуните Mr. Green

# 646
  • София
Снощи какво съм се заплеснала... Днес отворих темата и се оказа, че съм я чела цялата без последните постове след раздаването на Оскарите.

Прегледах списъците и нищо, ама съвсем нищо не ми хареса. Кажете дали вас нещо ви евпечатлило до тук.

# 647
  • в морето до колене
E, имаме новина - с официално прес-съобщение Академията днес потвърди слуховете от последните дни, че водещ на церемонията на 84-тите награди Оскар, ще е Еди Мърфи.
Коментарите засега не са особено възторжени. По-скоро са предпазливи, мисля.  Като се има предвид, че през последните години кино-кариерата на Еди се движи стремително надолу... може би има повод за опасения. Но от друга страна той май не е загубил харизмата и уменията си като stand-up comedian...
Вероятно основна причина за избирането му е фактът, че един от ко-продуцентите на церемонията е режисьор на последния филм на Мърфи, който трябва да излезе в началото на ноември.  Wink

Не знам какво мислите вие, но аз харесвам "ранния" Еди Мърфи. Надявам се, че този ангажимент ще го накара да се стегне и да "даде най-доброто от себе си"  Mr. Green Според мен не може да не оцени възможността ролята на водещ на Оскарите догодина да даде нова посока на ангажиментите му в киното.
Пък и надали може да стане по-зле от това, което видяхме тази година  Mr. Green

# 648
О, определено ще е по-добре от таз годишните, си мисля Grinning Той поне умее да се шегува Mr. Green

# 649
  • Далече
Ако зависеше от мен аз бих избрала Ricky Gervais, но кой ме пита..
Който и да е, ще е по -добре от миналата година Simple Smile

# 650
Ако зависеше от мен аз бих избрала Ricky Gervais, но кой ме пита..
Който и да е, ще е по -добре от миналата година Simple Smile
+1 дето има една дума.  Laughing

Не си припадам по Еди, но ще го изтърпя. Аз съм за Рики Жервес или Робин Уилямс. Елън Дедженеръс беше ок също...

# 651
Тъй де, ама нали знаете - политически удобен требе да е Joy

# 652
  • в морето до колене
септември 2011 – е, може да се каже, че някои септемврийските заглавия вече поставят летвата за скок... и оттук нататък през следващите три месеца само ще следим, кой ще я прескочи с лекота и кой ще я повдигне достатъчно, та да си осигури едно от местата на върха в наградния сезон. Вероятно ще има и такива, които няма да оправдаят ранните очаквания и за всеобщо разочарование ще минат безславно под летвата.

02.09.
Apollo 18 - Тимур Бекмамбетов като продуцент може би звучи обещаващо, а на мен лично ми е любопитно как е направен филмът, който показва уж „открити архивни кадри” ...
A Good Old Fashioned Orgy (Limited) - в последно време прочетох няколко материала из нета да прословутите R-rated comedies / ама на мен този тип филми нещо не са ми в кръвната група; не че не намирам забавни заглавия веднъж на две-три години, но до там
Shark Night 3D - любопитно ми е вашето мнение за 3D-филмите. Аз не съм гледала нито един и си мисля, дали има вероятност тази „мода” да отмине без да ме е засегнала лично. Като изключим Аватар дали изобщо допринася с нещо за стойността на филма, или са самоцелно упражнение?
Saving Private Perez
Gainsbourg: A Heroic Life – биографичен филм, който май не претендира за особена достоверност
Love Crime

09.09.
The Autobiography of Nicolae Ceausescu – документален (при това с продължителност 3 часа  Rolling Eyes)
Bucky Larson: Born to Be a Star -
Contagion – това явно не е „фестивален” филм и вероятно затова беше показан извън конкурса във Венеция, но в есенната програма това е първият от „вероятните претенденти” за наградния сезон. Засега от първите реакции изглежда добър пример в своя жанр. Пък и актьорският състав е впечатляващ.
Main Street
Warrior – Академията има солидна история в номинирането и награждаването на филми за „биячи”  Simple Smile (нужно ли е да изброявам). Но за този филм очакванията са толкова високи, че още отсега го виждам в първите места в листите с прогнозни номинации – и не само в актьорските, дори и за най-добър филм. Не знам доколко са оправдани тези очаквания, но пък не вярвам някоя от нас да се откаже от гледката на потен и разгорещен Том Харди на ринга  Mr. Green
The Black Power Mixtape 1967-1975 – документален
Laugh at My Pain

16.09.
Drive – след представянето му в Кан го държа „под око”. Гослинг определено има големи шансове за номинация и този път – особено с филма на Клуни, но и с този филм също.
I Don't Know How She Does It (Limited)
Restless (Limited)
Straw Dogs (Limited)

20.09.
Pearl Jam Twenty - документален

23.09.
Abduction
Dolphin Tale (Limited)
Killer Elite
Machine Gun Preacher (NY/LA)
Moneyball – за този филм прочетох няколко прогнози с общата идея, че може и да не изглежда нещо особено, но пък като нищо е вероятно да сервира същата изненада като Blind Side... а никой от прогностиците не иска пак да се опари, ако го подцени.  Mr. Green

30.09.
50/50 - този ми е любопитен, главно заради Гордън-Левит
Bunraku (Limited)
Courageous
Dream House (Limited)
Margaret
Take Shelter (Limited)
  Tucker & Dale vs Evil
What's Your Number? 

Всъщност най-интересното за септември е началото на есенния фестивален сезон, който продължава чак до ноември.
Първо Венеция, после Telluride, следват Торонто, Ню Йорк, Лондон, AFI...
Вече знаем по нещичко за част от „най-чаканите заглавия”. И всеки ден научаваме по още нещо. Започна се с The Ides of March и ще продължава до J. Edgar.
От гледна точка на Оскар-надпреварата може би най-интересен ще е Торонто, но и останалите не са за подценяване. В момента всеки разпространител планира най-добрата „пътечка”, която да изведе техния филм до червения килим – на кой фестивал да го покажат, кога да го пуснат на екран (например премиерата на Tinker, Tailor, Soldier, Spy в САЩ е отложена, вероятно с идеята да не загуби от директния сблъсък в поредния филм от Twilight-сагата...)

Също така през септември започват да се публикуват в нета първите по-сериозни и аргументирани прогнози за Оскар-номинациите. В момента те наистина са само на ниво очаквания, защото 98% от заглавията в тях са предстоящи. От излязлото на екран до момента само филмът на Уди Алън стои стабилно в челните десетки на няколко категории, и тук-там в по-екстравагантните класации се промъква филмът на Малик. Както и доста високо поставят Тhe Help, който определено е изненадата на летния сезон (дали ще удържи... е съвсем отделен въпрос).

Надявам се и вие да почнете да откривате повече интересни заглавия оттук нататък в „списъците”.  Wink

Последна редакция: чт, 08 сеп 2011, 00:58 от mia4ik

# 653
  • Пловдив
Точно вчера бях на Shark night 3D.Обикновен хорър,единствената разлика е във визуалните ефекти.Усещането изведнъж акула да изскочи срещу теб с огромна зейнала уста си заслужава.Ако не за друго,то поне на тези филми можеш да се наплашиш доста по-добре,отколкото пред монитора у дома.Аз лично ходя на 3D главно на ужаси и анимации.Изключение правят само пиратите и Хари Потър.Определено филмите не блестят с особен замисъл,важни са ефектите,които да накарат хората да си дадат пари за кино.Същото ми е и мнението за Аватар.Филм без стойност,но с красиви гледки.Добре че и Оскарите му бяха все свързани с визуалното.
Колкото до Drive,не смятам,че има шансове за номинация.Може би с The Ides of March ще има по-голям късмет.Аз лично съм си ги отбелязала и двата за гледане + Crazy,stupid,love.Харесвам Раян и това,че съумява да се преобрази в различни роли.Ще му стискам палци за номинация Simple Smile

# 654
  • в морето до колене
Аз лично ходя на 3D главно на ужаси и анимации.Изключение правят само пиратите и Хари Потър.Определено филмите не блестят с особен замисъл,важни са ефектите,които да накарат хората да си дадат пари за кино.

Между другото това за парите е много вярно, не го отчетох  Simple Smile - наскоро четох, че по общи приходи от франчайза като цяло Хари Потър е надминал Междузвездни войни (вярно е, че ХП са 8 филма, а МВ са 6)
И може би голям принос за общите приходи на последния филм има същото по-високата цена на билетите за 3D.
Така че, ако освен за ефекти става въпрос и за пари - вероятно този феномен няма да отшуми скоро...  Thinking

# 655
Няма да отшуми, напротив. Те се заеха да правят на 3Д стари и касови заглавия. 'Цар лъв' вече е готов и ще тръгва по кината... ooooh!

# 656
  • Далече
Надявам се и вие да почнете да откривате повече интересни заглавия оттук нататък в „списъците”.  Wink

Така като гледам нищо ново под слънцето - смъртоносен вирус, бокс, бейзбол...едно и също.Холивуд почва да се изчерпва Mr. Green.

Харесала съм си Drive (режисьора е откачалка в добрия смисъл на думата) и евентуално Take Shelter.
За 50/50 ще чакам повече отзиви, че да не е много тежък, уж комедия пък за болен от рак

Няма да отшуми, напротив. Те се заеха да правят на 3Д стари и касови заглавия. 'Цар лъв' вече е готов и ще тръгва по кината... ooooh!
...
Да, не мога да разбера каква е тоя подем да се правят стари филми на 3Д. Повечето филми според мен няма нужда да са 3Д, просто билетите за 3Д са по скъпи  и така правят повече приходи..

# 657
  • вятър в маслините, вятър над хребета
10.08.
The Help – филмът явно има касов успех в САЩ в момента; засега изглежда вероятно да видим някакви актьорски номинации за него, ако не го „затрупат” с нещо по-добро, когато наближи наградния сезон
Отдавна чакам екранизацията на "Слугинята", дано са се справили и не са вкарали прекалено мелодраматичност господата от Холивуд. Но пък кастът нещо не ми допада, поне на първо четене...

Последна редакция: пн, 12 сеп 2011, 01:20 от joy_r

# 658
  • в морето до колене
октомври 2011 – ...

През октомври излизат само две-три заглавия от графата „евентуално, много вероятно” кандидати за номинация. Затова пък прогнозите все повече набират инерция  Simple Smile

07.10.
1911
Dirty Girl -
The Ides of March – Джордж Клуни вече си оформя „режисьорско амплоа” май с втори политически трилър. Продуцентите и разпространителите започнаха кампанията отрано – Клуни вече обиколи половината фестивален свят и със сигурност ще обиколи поне още една четвърт.  Mr. Green Но не мисля, че има шанс за режисьорска номинация. Нито за актьорска лично за себе си... обаче останалата част от каста обира овации. Нищо чудно да изскочи някоя „поддържаща роля” оттук.
Real Steel – типичен „семеен филм”, доколкото прочетох мнения – от добрите образци. И бокс офисът подкрепя тези мнения.
Blackthorn

14.10.
The Big Year – ...
Fireflies in the Garden (2008) (Limited) – когато в началото на годината писах за пускането на екран на The Other Woman, ми беше чудно, защо това става две години след като е издаден на DVD... Е, сега разбрах вероятната причина. Поне за този филм знам вече, че едва сега си е намерил разпространител. Не знам повече подробности, но явно има доста неща „от кухнята”, за които никога не съм се замисляла преди  Simple Smile
  Footloose – за този филм писах преди време в друга тема... Не очаквам чудеса, но ще ми е любопитно да сравня римейка с оригинала.
The Skin I Live In (Limited)  - Алмондовар... си е Алмондовар  Heart Eyes Да видим, дали това е от най-добрите му неща, или не чак толкова. Засега не съм чела за особено голям фестивален шум около филма. Но това не винаги е показател.
Texas Killing Fields – ...
The Thing
Trespass (Limited) –
Father of Invention (2010)

19.10.
Red State (Limited) -
The Catechism Cataclysm

21.10.
Le Havre (LА) – въпреки че ще бъде излъчен в САЩ, филмът всъщност влиза в надпреварата в качеството си на официална кандидатура на Финландия за наградата за чуждестранен филм. И дори го виждам в някои прогнози като номинант.

Не знам дали вече знаете, но българският филм ще е ТИЛТ...

Margin Call – този го чакам още от Берлинския фестивал. Досега не съм попаднала на филм за финансовата криза, който да ми се стори достатъчно убедителен и не конюнктурен. Надявам се на този. Най-вече заради актьорския състав...
Martha Marcy May Marlene  (Limited) – поредният филм, зареден с големи очаквания от Сънданс... Дебют на Sean Durkin и почти дебют (в сериозното кино) на Елизабет Олсен. Тя до тази година е участвала едва ли не само в проектите на "каките" си Мери-кейт и Ашли  Crazy Но „малката” Олсен дава надежди за съвсем различна кариера. Вече стои стабилно в десетката на кандидатки за номинация за главна женска роля. А и филмът като цяло е в полезрението на прогностиците.
Oranges and Sunshine (Limited) -
Paranormal Activity 3 -
The Three Musketeers – хм...
Being Elmo: A Puppeteer's Journey - документален

28.10.
13 (NY/LA) -
Anonymous -
The Double (Limited)
In Time – можем само да се надяваме, че Андрю Никол е направил втора Гатака след почти 15 години. А Джъстин и Аманда ще изглеждат поне достатъчно добре при неизбежните сравнения с Итън и Ума.
Johnny English Reborn -
Like Crazy -
Puss in Boots -
The Rum Diary (Limited) – този го чакат отдавна. Филмът се е снимал и монтирал дълго, май почти три години, заради ангажиментите на Джони Деп с „Пиратите...”. Засега изглежда интересен. Но не се усещат „Оскар-вибрации”. Може би някоя номинация за Глобус ... Само дано не се окаже Туристът 2.0   Rolling Eyes
Sleeping Beauty – доста противоречиво бе приет в Кан...
Janie Jones (2010) -

Две-три думи в заключение – дотук беше „загрявката”; скоро навлизаме в „сезона на номинациите”; вече са в пълна сила прогнози и залагания.
През следващите два месеца ще излязат на екран главните действащи лица в надпреварата.

# 659
  • в морето до колене
Академията обяви списъка от 18 заглавия, които са легитимни за определяне на номинантите в категорията за най-добър анимационен филм.
Ето ги:

The Adventures of Tintin
Alois Nebel
Alvin and the Chipmunks: Chipwrecked
Arthur Christmas
Cars 2
A Cat in Paris
Chico & Rita
Gnomeo & Juliet
Happy Feet Two
Hoodwinked Too! Hood vs. Evil
Kung Fu Panda 2
Mars Needs Moms
Puss in Boots
Rango
Rio
The Smurfs
Winnie the Pooh
Wrinkles

Не давам линкове. Извинете ме, но нямам възможност в момента.
Но така или иначе повечето са включени в "списъците", а тези които остава да бъдат излъчени до края на годината - предстои да бъдат включени в последните два списъка.

Общи условия

Активация на акаунт