На пазар в Лозенград и Одрин - 4

• 215 039
  • 734
  •   1
Отговори
# 120
Здравейте момичета,
Бихте ли отговорили къде се намират складовете за плочки за баня и мебели за баня? newsm78

# 121
Пропуснах да кажа, че питането ми се отнася за Одрин.

# 122
  • Ямбол
The best mommyи те се намират край другите складове за прахове и маслини.

# 123
  • у нас
Някой ходил ли е тези дни на  пазар в Одрин? Има ли вече изкарани пролетно-летни дрехи?

# 124
Аз ходих вчера в Одрин. За първи път ходя в Турция въобще и ходенето ми сега беше пълен провал. Не знам дали има дрехи, защото аз нищо интересно не видях по магазините. Добре че поне баклава намерихме Laughing
Може би по някакви складове има интересни неща и по-евтини. Прибирането на границата беше кошмар, висяхме 1ч незнайно за какво. Стана панаир от коли. С една дума нямам намерение да стъпя повече в Турция Laughing Нямат втори шанс за първо впечатление както се казва.

# 125
  • у нас
Аз ходих вчера в Одрин. За първи път ходя в Турция въобще и ходенето ми сега беше пълен провал. Не знам дали има дрехи, защото аз нищо интересно не видях по магазините. Добре че поне баклава намерихме Laughing
Може би по някакви складове има интересни неща и по-евтини. Прибирането на границата беше кошмар, висяхме 1ч незнайно за какво. Стана панаир от коли. С една дума нямам намерение да стъпя повече в Турция Laughing Нямат втори шанс за първо впечатление както се казва.

През кой пунк минахте границата?

# 126
Да,и аз се интересувам през кой пункт сте минали,tancheto76 .
Момичета,планираме разходка до Одрин някоя от следващите недели.Преди всичко туризъм,разходки,а ако остане един час,може и да се отбием до някой магазин.
Понеже не съм била в Турция,искам да ви попитам дали работят в неделя-забележителности,магазини,заведения;или всичко е затворено.
Смятаме да минем през Малко Търново.Има ли някое интересно местенце,което да се посети и разгледа по пътя към Одрин?
Смятам да купя от тук някакви лири,но ако евентуално не стигнат,приемат ли евро?

# 127
  • у нас
Вчера ходихме в Одрин. На границата и на отиване и на връщане минахме бързичко (за Лесово става дума). На пазара в Одрин са увеличили всичко. На турците явно не им се работеше, не искаха да изкарват никакви номера от дрехите. Все лъжеха, че нямат номера, а пък след 2-3 минути ги вадиха. Изобщо никой не искаше да се пазарим, хм странно. Имаше много гърци, сръбска или македонска реч също чух, както и много българи.

Корито за баница вече са 3 лири.  На праховете и омекотителите са им вдигнали цените също.

Лирата я купихме от банката за 0,89 лв, но в Одрин всички си я смятаха по курс 1:1, което за нас си е набутка.

Иначе си направих хубава шопинг терапия. Ходихме и на българската църква "Свети Георги".

В Ендера нямаше нищо съществено, което да ми грабне окото. В Уакики-то има намаление. За сравнение тук същата дреха, която гледах там вчера е с 30 лв по-скъпа. Във Венийс имаше 30 % намаление, но пък там дрехите са за деца до 7 години, а ми трябват дрешки за по-голямо детенце.

LilaC, в магазините приемат евро, на пазара също. На пазара и на складовете вземат и в бълг.лева, но в магазините - не.

# 128
  • Burgas, Bulgaria
От коя банка купихте лирите?Аз съм от Бургас и съм купувала само от чейнж,курса е по-неизгоден.

# 129
  • у нас
Турски лири продават само в ОББ, в главния клон, този срещу Водната палата Peace

# 130
  • Burgas, Bulgaria
Синара,много ти благодаря,ще отида там.

# 131
  Ние бяхме миналата събота. Минахме през Капитан Андреево и много чакахме на отиване и на връщане .  Набелязваха си коли , рейсове и ровиха - най-вече циганите (имаше в изобилие)-,но имаше и такива като нас минаваха само с "какво имате"-  най-вече за цигари - показахме им торбичката с единствения стек който си купихме и ни пуснаха .
 Успяхме да възмутим една личност от ромски произход ,която ни помоли да купи останалите ни полагащи се 5 стека цигери от безмитния (за 1 човек) и ние и отказахме. Най- възмутена беше от факта че ние бяхме 5 възрастни  и можехме да купим ако искаме 30 стека цигари ,а ние взехме само 1. ( до колкото ни е известно паспорт може за един ден да се купи  6 стека цигари от безмитния, само дето на границата ни дават по 2 кут. на човек) може да си представите какъв шок беше за нея  Laughing .
 Купихме си от кипа-та прах Персил 9 кг.- 21 т.л.Рибата беше скъпа спрямо друг път. Имаше в промоция лакомства, на който децата ни се зарадваха. Баклава си взимахме от Килера , но за наша изненада витрината беше обрана. Излезнали са вече ягодите там-2,70 т.л.
 Ние по принцип пазаруваме с карта ,но въпреки всичко си обменихве на чеинча преди границата на 1т.л = 0,93 лв
Общо взето това е .

# 132
Здравейте мамчета аз  досега не съм ходила до турция но имам желание да отида .Някой ще ми каже ли кога е пазара  по точно в одрин.моля.

# 133
някой ще ми каже ли кой от тези омекотители които купувате е хубав

# 134
големия пазар за дрехи е в петък.-на тази карта е отбелязан с Е - началото на пазара паркинг. Ден събота има      Пазар в квартала зад магазин мигрос , който е на големия булевард който води до KIPA -отбелязан с J
Tам има малко дрехи ,зеленчуци, подправки, риба ...
това е картата на одрин с местата за пазарувани направена не от мен а от член на този форум- непомня точно от кой ,но сега като се замисля същата карта е сложена на първа страница.
http://maps.google.com/maps?f=d&source=s_d&saddr=D535/La … &t=h&z=17

Общи условия

Активация на акаунт