На пазар в Лозенград и Одрин - 4

• 215 047
  • 734
  •   1
Отговори
# 135
  • у нас
някой ще ми каже ли кой от тези омекотители които купувате е хубав

Аз съм доволна от турското Коколино  -Ямуш, както и от Вер нел-а. Сега взехме и else, който не съм го ползвала, но миришеше хубаво, препоръча ни го продавача.

Този път никъде нямаше големи разфасофки на омекотител Ямуш, но пък в изобилие имаше Вingo омекотител.

# 136
Благодаря за информацията за омекотителите. ще ми кажеш ли нещо за течните прахове.Кои са хубави ако знаеш.Благодаря предварително.

Последна редакция: пн, 18 апр 2011, 23:51 от krasimira simeonova

# 137
  • у нас
не съм купувала течен прах от там. Този път уж щяхме да купуваме, ама пак се заредих само с прах на гранули. Питах за цените на течния Персил, ама не помня колко беше.

# 138
Здравейте и от мен дългочакваното ми ходене до Турция е напът да се сбъдне  Grinning ще ходим до Истанбул и навръщане ще посетим Лозенград- и май по точне  Кипа . Кажете моля какво да не пропусна да си купя от там.

# 139
Благодаря за съвета да си купя лири от ОББ-Бургас.Там са по 89 ст.и имаше по-дребни банкноти.Докато в ченджбюрата лирата беше по 93,94 и 98 ст.,в едри пари.
Паркинзите в Одрин платени ли са и къде из центъра е добре и безопасно да се спре?

# 140
Ние спираме близо до Синята джамия,наоколо всички паркинги са платени,струват около 3-4 лири на час.Хубаво си си купила лири от банката,но ако ти останат ги смени пак там,че на границата вчера бюрата ги продаваха за 0,93 лв.,а ги купува за 0.85-0.87 лв.
Течен перси съм взимала от складовете за 12 лири-3 литра,вчера го купих от Хаджията за 16 л.,но там винаги е по-скъпо.
Марти,на първа страница има интернет адрес на Кипа,можеш да разгледаш промоциите-аз лично купувам от там кисело мляко,айран,прясно мляко,кашкавал,сирене и ориз,ей такива неща,ааа и страхотната лимонада на КАПИ.

# 141
  • Burgas, Bulgaria
А в ОББ трябва ли да се прави предварителна заявка и къде точно в банката се купуват лирите?

# 142
Мими за Одрин ли пишеш защото синя джамия има и в истанбул

# 143
  • у нас
А в ОББ трябва ли да се прави предварителна заявка и къде точно в банката се купуват лирите?

не, заявка не се прави, те си имат наличност, освен ако не искате големи количества от лирите. Отвън има апарат и от там си вземаш номерче и вече на което гише ти излезе номера, там отиваш. Електронният апарат е като този в НАП.

# 144
Ако говориш за Бургас,аз купих лири от ОББ на Александровска,срещу Пощенска банка.Срещу Водната палата нямаха.Няма нужда от заявка,поне в моя случай,аз отивам с малко пари само за ден и то повече за туризъм.Вижте какво намерих за природните забележителности около Одрин: http://www.eufunds.bg/uploads/elhovo/nature-landmark-odrin.html
,историческите са ясни  Simple Smile.А,четох,че в джамиите жените трябва да слагат забрадка,та ще мушна в раницата два шала за мен и малката.Тя се пазари да съм й вземела и пантофи,боса нямало да се събуе...то остана и пантофи да помъкна.
Ако остане време,ще идем до тоя Кипа,дето го говорите.Непременно трябва да си купя пишмание,аз друго от техните сладки не ям,къна вече не ползвам,а ако перилните препарати са по-евтини от тукашните,защо не...и без това Ариела ми свършва.Но за целта трябва да знаеш "явките",пък аз като се натреса в някой мол кой ще ми дава евтин прах.Златото сега е скъпо в световен мащаб,т.е. не е момента...Абе изцяло съм неориентирана по търговския аспект на екскурзията  Crazy

# 145
Момичета, може ли да се намерят хубави официални рокли в Одрин? В неделя работят ли магазините?

# 146
 Вчера се прибрах от Одрин. Такова чакане на митницата на отиване 30-40 мин. и на връщате - 2-2,30 часа. Идваше ми да  #2gunfire За културните и възпитани хора работеха само 2 гишета - на 3 образували се опашки.За нахалните и "наши "хора се отваряше специална колонка- гише .Пътниците бяха изнервени и за малко да се стигне до бой.Митничарите ровеха масово в колите сваляха багажи , вдигаха се капаците на колите(мотора), гледаха и под колите.За първи път ми се случва такова нещо.Само да уточня минаваме през Капитан Андреево.А тирове каква колона имаше....
 С две думи ако не ти е належащо да пътуваш натам по празниците - недей , иначе ще се наложи да се запасиш с успокоителни. 
На всичко отгоре се прибрах почти валат . Прекарах се с динята- розова безвкусна 1,89 TL- кг.
Капака на всичко беше днес да установя ,че в Кауфланд е по евтина-1,69 лв. червена ,сладка и сочна. Пълна минавка .
 Промоцията в маг. KIPA е слаба , в смисъл наблегнато е на техниката , която им е по принцип по- скъпа отколкото в Бг.. Киселото мляко, което ние купуваме беше свършило. В промоция е на CAPPI лимонадата - 1 TL.
 В маг. KILER също нямаше интересни неща.
 От уайкики нямаше номер на нещата които си харесах  newsm45, а народ в изобилие Tired
  Общо взето това е от тази седмица. 

Последна редакция: сб, 23 апр 2011, 21:45 от 8800

# 147
Здравейте, и аз бях на 22ри в Одрин.
То май народа здраво се беше юрнал този ден да ходи. Бяхме на организирана екскурзия. От два месеца дебенем някоя агенция да организира екскурзия която ще се състои, на три места плащахме и все се проваляше. И сега то няма няма, и изведнъж имах чувството, че всичкото агенции, които организират екскурзии в тази посока бяха пуснали рейсове.
Хубавото беше, че след първата спирка, която беше едната от двете бг църкви, ни заведоха в така наречените складове. Купихме си Ариел 6кг за 20 лв. Ние вкъщи друг прах не използваме. Имаше също промоция комплект прах, омекотител, белина, препарат за миялана, препарат за черни дрехи и още нещо беше, за 12 лв. Имаше черни маслини за 2,5 лв/кг. Хубави са. Имаше магазини и само за маслини. Баклавата беше 7 лв/кг, локума 5 лв/кг. Продаваха и бели яйца, но не разбрах колко струват. Зехтина беше скъп според мен.
Аз за първи път ходих. После като обикаляхме магазините всичко беше по-скъпо. Не сме ходили по молове.
По добре е човек да си закупи лири от БГ. До колкото знам курса е от 0.89 до 0,95 лв лирата Ние ги взехме от едно комплексче малко след границата за по 1 лв. После видях, че има чейндж бюро на СиБанк на границата точно.
На отиване на границата не чакахме много, на връщане точно до нас от на некъф доста мургавичък екзекмпляр колата измъкнаха много стекове цигари и се издразниха много митничарите.
Та почнаха да ровят наред.
А тирове имаше и от двете страни на границата с километри.
Та така, пак ще ида.

# 148
И ние си направихме екскурзията до Одрин.
Минахме през Лесово,спокойно и нормално.Имаше тирове,но ние бяхме с кола и изобщо не сме чакали,нито ни ровиха багажа:якетата ни и няколко сандвича.
Централната джамия е уникално красива и доста време прекарахме в разглеждане и снимане.Музеят към нея е безплатен(това ако беше в ЕС нямаше как да се случи),но напористите продавачи на картички и медалиони го компенсираха,както и бабите на паркинга.Купихме сувенири,няма как.
Пуснахме се по центъра,зяпахме шадраваните,джамиите,ядохме баклавички,взехме и за в къщи,а,купихме ягоди,3тл.килото,много вкусни.И рибата беше по-евтина от тук,но не сме купували.
Отидохме до Кипа,откъдето купихме турски чай(около 10 тл.за кг.),но се оказа,че ми трябва цяла чаена церемония,специални съдове и половин час докато го запаря.Е,ще го пием по нашенски,но признавам,че така не струва.Купихме зехтин в 3л.тенекия,не е по-евтин от тук,но е по-различен и,според мен,доста по-качествен.В деня преди да тръгнем,купих прах Ариел(Бургас),имаше промоция на 23 лв. за 7 кг.Цените в Кипа не бяха по-долу,сега дали е по-качествен там не мога да кажа...но като видях какви откровени ментета на козметика и парфюми продават,не знам дали и перилните не са им гаражно производство.В Кипа и по центъра влязохме в няколко магазини за дрехи,Уайкикито вкл.,но нищо не ме впечатли като по-различно или изгодно.Вярно че е въпрос на вкус,но за нас там нямаше нищо.
Хапнахме край р.Марица,нещо като парк и зона за отдих,близо до Тракийския университет,приятно местенце,все едно си в Пловдив край същата река  Simple SmileНа 4 км.от границата с Гърция.Цените бяха приблизително като тукашните,но беше вкусно и достатъчно като порции.
След което просто вече нямаше какво да се прави,и решихме да се приберем през Киркларе(така ли се казваше)и М.Търново.Табелата към града беше на магистралата за Истанбул,но вместо да ни кажат някаква нормална цена,искаха да ни пробутат някаква магнитна карта за 20 евро-завой и към Одрин,после Лесово.Голям проблем е,че не могат/или не искат,да говорят друг език,дори и на стоките надписа е само на турски,та падна голямо чудене.
А,ходихме до българската църква "Св.Георги",хубаво е,че нашите сънародници имат своя църква,даже две.
Останахме доволни,но няма за какво да ходим пак.

# 149
  • Там, където ме обичат
Запис Peace

Общи условия

Активация на акаунт