На пазар в Лозенград и Одрин - 4

• 215 051
  • 734
  •   1
Отговори
# 150
 Grinning
8800 , динята беше голяма гавра,и моя малкия каза че е "кисела"

# 151
Здравейте искам да попитам смятам на 6 май да ходя до одрин дали ще има пазар тогава (защото разбрах че и те имали някакф празник) и ако има някой ако може да ми дадае г/д координати как да стигна до пазара( може и улуца за джипиеса) БЛАГОДАРЯ ПРЕДВАРИТЕЛНО !!! Hug
.

# 152
  • Varna
Значи, да кажа за Кипата за праха...
Та връщайки се от Истанбул, слизаме във Къркларели, на Кипата. Аз както винаги само ходя да зяпам и да се кефя, не купувам нищо. Обаче една от познатите ми успя да ме убеди да купя прах за пране и омекотител. Та хващам аз един Ариел, за 16 Лири и един огромен омекотител за 4 пари. Викам си де не съм ги дала. И във Варна почвам да пера със тоя Ариел....ами незнам дали във гаражи го правят, ама нашият тука не ми переше така добре като тоя Турския. Тука гледах същата торба за 26.90, аз тогава го взех на 16 лири. Може би е било прИмоция, но не съм гледала, просто го грабнах, че не ми се моткаше във магазина. И омекотителя беше много добър, цялата къща миришеше на него. Той вече видях, беше на прИмоция. Това беше миналата година. После да кажа за Персил...аз тоя прах не го купувам тука щото пак недоволна от прането,  пък пере като другите прахове за по малко парички.  Тогава когато купувах Персила беше на промоция, но не ме питайте колко левъра беше, не помня, омекотителя от тия големите и той промоционален за 5 пари. Еми пак съм доволна момичета. Ако ги правят във гаражи....евала им на гаражните прахове и омекотители, машалла им!

# 153
Някой ходил ли е тази седмица до лозенград или одрин
Кажете ми цените на праховете .има ли вече летни дрехи. Hug

# 154
В четвъртък ходихме в Одрин.Не чакахме на кпп-то,минахме бързо.Купихме си прах ариел 10кг.-26лв.,персил 6кг.-11.50лв.,ариел 6кг.-18лв.,течен персил универсален 3л.-11.50лв..На мен ми се вижда скъпо,незнам.Обиколяхме много да намерим скаладовете им,така и не ги открихме.Тези препарати ги взехме от склад де,услужлив турчин ни насочи и ни заведе дори до там,никога нямаше да го намерим иначе.Ходихме до Кипа,ами нищо интересно не видяхме,ходихме и в Мигрос-там също не се впечатлих.Иначе си купихме кисело мляко,кори за баница за 3.60л.,баклава(с която мноого се набутахме),пишеше че е на промоция,а после като се прибрах вкъщи видях че сме платили за нея 30л..Купиме и други неща,но определено си мисля,че ходенето на пазар там не си струва.Голямата джамия е много красива,доколкото знам е най-голямата джамия на балканския полуостров.Между другото вече прах с ариела,ами много е хубав,забравих да кажа че си купих и омекотител вернел 4л.-5лв.Плащахме в лева,турчина не искаше лири.по изгодно му било така или евро каза,или лева.

# 155
Елисавета, ами как няма да му е по-изгодно, като в момента 1 лира не е равна на 1 лв, а на около 90 стотинки  Simple Smile
   Ръчно точените кори ги купих от Одрин за 3 лири, което прави 2.70 лв за 5 големи броя. Твоите ми се виждат скъпички. А хубавата баклава наистина е около тази цена, може пък твоята наистина да е била такава  Wink

# 156
elisavetkah на складовете ли беше турчина който не искашелири - опасни са тези търговци #2gunfire как така няма да иска лири??? И ние ще ходим на 6-ти- този път без децата и ми се иска да обиколя добре пазара. Някой подхвърли нещо за празник-казвайте докато е време ако икма нещо такова да отлагаме ходенето Simple Smile

# 157
  • Пловдив
Добър ден мили дами Simple Smile на 7-ми смятам да отскоча с колата до Одрин.По картата която сте дали не мога много да се ориентирам за борсата за зеленчуци,маслини и прахове.Помня че на влизане от Свиленград след моста беше вдясно,покрай реката,ама къде се завиваше после наляво и къде е точно не помня,защото повече от 2 години не съм ходил с колата и то тогава пак ме переше дъжд,както се очаква да е и в събота.Ако може някой да ме ориентира точно горе долу помня къде беше полицейския пазар-синият де на връщане от Кипа,някъде в дясно се кривваше на някое кръстовище,ама на кое беше Sad
Нали всичко ще работи,защото тук някой спомена че на 6-ти имат и те празник някакъв.

# 158
И аз попитах в това подхвърляне по нагоре за празник на 6-ти, дали има грам истина, но никой явно не знае:) Мисля, че няма нищо такова Peace Аз пък ще ходя на 6-ти Party А на картата точно F са мнооогото улички с препарати и маслини. Ходили сме пеш от борсите до съботния пазар, и е пълно с магазинчета, дори да не е точно тази уличката.

# 159
И аз не съм чувала, че 6ти е някакъв празник, но така или иначе утре ще ходя да превеждам и подпечатвам пълномощното за колата, че си смених личните документите и да не вземат да ме върнат ... та ще попитам в Турското консулство дали има празник Peace после ще докладвам
Сега имам и един въпрос.
Тъй като досега все в събота съм ходила, пазарния петък все съм го пропускала. На 6ти ще пътуваме за Истанбул и смятам да минем на отиване или на връщане през Одрин. Чудя се ако се отбия в петък, дали да мина само през складовете за препарати или да посетя и пазара... На пазара има ли пак прахове сухи, течни и т.н., какви и струва ли си въобще или директно на складовете да отида ?
Ще се прибираме в неделя, а тогава работят ли складовете? ако работят на връщане да пазаря си мисля 

# 160
  • Пловдив
Имам прясно инфо-нямат празник наистина майче.Обаче сега ми съобщиха и наистина е истина от 6-ти до 8-ми има Формула 1 в Истанбул.И 1 турчин викал на вуйчо ми Вие сте луди тогава да пътувате за Турция на митниците ще е Ад и ще киснете цял ден.Та моето пътуване се отлага за следващата събота евентуално-не ми се губи половината ден само на митница.

# 161
Ние минаваме през Лесово и....някак се надявам лудницата да не е голяма. Наистина от 6-8-ми е формулата. Дали пък лудницата няма да е днес....за да може до 6-ти да са в Истанбул???
На съботния пазар съм ходила само 1 път. Там беше АД - стотици хора, държахме децата за 2-те ръце - щяха да ги отскубнат от нас, такова бутане беше. Аз видях само дрехи и домакински прибори - чинии, покривки, завеси. Прахове може и да е имало, но в някои странични на пазара складчета newsm78 не знам. Този път си отделям поне 2 часа за обикаляне на пазара.  Flutter

Последна редакция: чт, 05 май 2011, 09:34 от Dream

# 162
Е да, формулата е ясна. Тя мъжката част от компанията ни най-вече за това пътува  Mr. Green
Но дано няма и друг празник - турски някакъв ...

# 163
  • Пловдив
Егати тъпотията само различно инфо получава.Сега пък майка ми говорила с 1 жена дето има туристическа агенция и вика Формула 1 я отмениха-да ама в нета нищо не откривам за отменена формула Sad

# 164
  • София
Понеже нямам време да изчета цялата тема, може ли някой да даде прясна информация за златото и среброто. Има ли, на каква цена и къде е най-изгодно. Благодаря!  Wink
Вчера ми казаха, че можеш да си занесеш повредено (скъсано, счупено) злато и да го смениш за нещо ново. Дали е така наистина?

Общи условия

Активация на акаунт