На пазар в Лозенград и Одрин - 4

• 215 053
  • 734
  •   1
Отговори
# 165
Dream,не мога да ти кажа дали е било на складовете,за първи път ходихме,определено беше склад де,но ни заведоха в една къща през едни улички.Преди това десет пъти минахме по моста споменаван от вас,движехме се по маршрут който ни бяха обяснили от бг,но аз си представях складовете повечко и един до друг,а тази къща беше поне на 5км. от мястото за което ни бяха казали,че има складове.Минахме и през пазар който беше празен,незнам защо.Може би,защото беше четвъртък.За корите които си купих да кажа че има различни кори,аз си купих и от 1.80л.,и тези от 3.60.-стана уникална баница с тях,неповторима.Друг път ако ходя,определено ще взема някой,който знае къде какво има,така не е работа.Да ви питам вие на какви цени ли купувате перилните препарати?

# 166
Малко късничко, но снощи се прибрахме много късно и не можах да пиша. Формула има доста хора отиваха към Истанбул ( и коли имаше, но не повече от преди). Минахме през Лесово. На отиване имаш един сърдит турчин, който накара всички да излязат от колите и да си изкарат багажа/добре че се случи на отиване , а не на връщане Joy/. Турците наистина се тарикатят и като ги питаш кое колко е ти казват цените в ЛЕВА, а като има кажеш, че купуваш в лири вдигат цената с по 1-2 нагоре. В КИПА беше фрашкано с българи, и нещо което не знаех паркинга пред КИПА се заплаща идва едно момченце с едни листчета, който говори много добре български и събира по 3 лири за неопределено време. На пазара трудно се разбрахме. Много не говорят български ние пък хич турски Embarassed съответно и пазарлък не можем направи ама накупихме боклучета. Сравнявах цените на килер, кипа и кеърфур...ами на складовете са най ефтини и прахове и памперси и омекотители Confused Аз си накупих омекотители бинго защото тукашното бинго което ползвам е хубаво. А времето.....въбще не го познаха....особено следобед стана за къс ръкав. Успех на всички пазаруващи Hug

# 167
В КИПА беше фрашкано с българи, и нещо което не знаех паркинга пред КИПА се заплаща идва едно момченце с едни листчета, който говори много добре български и събира по 3 лири за неопределено време.
Странно.Ние като спряхме пред Кипа,питахме двама полицаи дали можем да спрем там и те казаха,че да,можем,и паркинга е безплатен.
Мразя ги тия номера с надхитрянето и пазарлъците,още повече на никакъв език и затова купихме малко неща с твърди цени.Ако има кой да те води и показва-ок,иначе  не се хващам.

# 168
абе хора кажете ми кои прахове са най хубави и омекотителите също несъм ходила до сега в турция а искам да отида но незнам какви да купя

# 169
  • Пловдив
А цените на прахове,омекотители какви са?Ягодите и те колко струват ако си видяла,че тук в Кауфланд 3лв.ама 500гр.Само дето ние се разубедихме-карай другата събота даже си го дават по прогноза слънчево и ще се ходи вече за всеки случай с къс ръкав Simple Smile .А пред Кипа онова цинге сигурно е такова като тукашните на Руския пазар да изкяри някой лев,ама все пак там чужда страна знаеш ли ги.

# 170
  • Там, където ме обичат
абе хора кажете ми кои прахове са най хубави и омекотителите също несъм ходила до сега в турция а искам да отида но незнам какви да купя

Ариел, Персил и Омо. Цената е около 1/2 от тази в Метро , а ако са на промоция, е още по-изгодно.

# 171
Ягодите са по 3 и по 2,50 лири избираш според кои ти харесат повече - взехме и от 2-та по 1 кг - хубави са. Цените ни ги казваха в лв., защото по - скъп лева. В лири вдигат цената:) Персилите 6 кг са 12 . В някой от супермаркетите беше 7,5 кг май за 22,50 лири ако не ме лъже паметта. Ариела май беше 17 на складовете за 6 кг отново . Аз си взех течен песил 3 л. -13 лири и первол 3+1л за 9 лири. Купих си омекотител бинго 6л. за 8 лири/тук е 1л. за 2,20 някъде newsm78/.
Оня пред Кипа даваше някакви листчета за 3 лири престой - но бях твърде изморена за да споря. Ние спряхме точно пред входа-може малко встрани да е било безплатно, а може и навсякъде да е било безплатно.....само за български коли...по 3 лири. Иначе голяма циганийка - всеки ръфа някакви гевречета които се опипват от всеки минувач, и обикновено ги бута някое черно турче с някаква кошница по прашните булеварди  Sick Марулите и ягодите -по същия начин. Ама това е ориента Wink

# 172
  • у нас
Паркингът пред Кипата е платен. Има табела. Това го споделих преди година и ние така платихме три лири.  Peace

# 173
  • Димитровград
Паркингът пред Кипата е платен. Има табела.   Peace

Затова пък подземния паркинг е безплатен, винаги там спирам.

# 174
Затова пък подземния паркинг е безплатен, винаги там спирам.
Това е интересно. А да ви питам - вие къде спирате обикновено-платен паркинг ли предпочитате и дали е опасно да се спре на улицата..... Ние в повечето случаи паркираме на улицата успоредна на голямата джамия, някъде срещу Килера, макар да имаше знак за вдигната от паяк кола, но пък там улицата е пълна с коли вл. и такива с българска регистрация. Embarassed И още нещо - баклава от къде купувате. Ние взехме (и сега и предния път) от борсите, евтина е 8 лири, локума 5 лири обаче ми се струва не така хубава- стара ли е не знам - преди години майка ми носеше много хубава, сочна с много шам фъстък newsm78. А някой да знае лешници откъде може да се купят?

# 175
  • у нас
Да, и ние този път купихме баклава от складовете по 8 лири. И на мен ми се стори като стара, беше твърдичка. Но пък в центъра баклавата вървеше по 15 - 30 лири.

За паркирането - където дойде и на платен паркинг и на улицата, както дойде.

# 176
в неделя нещо работи ли в одрин като складове  и магазини за дрехи предполагам че пазар няма

# 177
Някой ходил ли е скоро?

# 178
  • Пловдив
Може въпросът да е коментиран преди, но аз не откривам...
Колко километра е разстоянието от Пловдив до Одрин?

Едит: Намерих в един сайт (на туристическа агенция, че е 175км). Вярно ли е? Simple Smile

# 179
Ами ние сме ходили до там и ако не се лъжа беше 180 км и то до кипа-та.Така че инфо-то ,което си намерила е съвсем точно.
п.п Ние сме от Пловдив

Общи условия

Активация на акаунт