На пазар в Лозенград и Одрин - 4

• 215 981
  • 734
  •   1
Отговори
# 555
Не се заяждам, но ми го вписаха./става въпрос за турски фришоп/. Без паспорт не можете да си купите парфюм. Отделно издават някаква поименна бележка.  Мъжът ми също си купи, но трябваше да си даде неговия паспорт.После си говорихме с българския митничар, че не е трябвало да си купувам от турски фришоп, защото  не били....

# 556
  • Димитровград
Пак повтарям - нищо не се вписва в паспорта. Искат го в безмитния магазин на турска територия за да установят имате ли право да пазарувате , защото има ограничения. Информацията си е само за магазина и на нашата граница няма начин да знаят какво сте си купили от там! А касовата бележка я  изхвърляш  в контейнера пред магазина!

# 557
  • Не от София.
Пак повтарям - нищо не се вписва в паспорта. Искат го в безмитния магазин на турска територия за да установят имате ли право да пазарувате , защото има ограничения. Информацията си е само за магазина и на нашата граница няма начин да знаят какво сте си купили от там! А касовата бележка я  изхвърляш  в контейнера пред магазина!

Точно така е!Искат ти паспорта при всяка покупка,не само за парфюм.Това е официален документ,как си представяте някакви турски продавачи да ви драскат вътре?!  Rolling Eyes

# 558
 Ако не е в стария паспорт, ще го снимам. Българският митничар  попита  какво  съм закупила и му отговорих само парфюм и  принципно ме посъветва да купувам от гръцки фришопове, защото  тези не били добри. / не ме карайте да казвам ментета/.
Добре ми дадохте повод утре да си закупя едно парфюмче за проверка. Абсолютна аргументация!  bouquet

Последна редакция: чт, 06 сеп 2012, 14:01 от ASSAMARIS

# 559
  • Не от София.
Добре ми дадохте повод утре да си закупя едно парфюмче за проверка. Абсолютна аргументация!  bouquet

Забранено е,бе жена..това се опитвам да ти кажа.Нямат право да го правят.  Peace

За турските и гръцки фри шопове-парфюмите им са един дол дренки.Купувала съм и от двата шопа-разлика йок.Преди години се различаваха като трайност и аромат,сега не.Мое мнение.

# 560
  • Plovdiv
Не зная дали не е късно за отговор, но всеки закупен парфюм от фришопа се описва в паспорта ти.

Нищо не се пише по паспорта!
Разрешени са:

Всеки пътник над 17 годишна възраст може да внесе:
      а) тютюневи изделия:
      " 200 цигари, или
      " 100 пурети (пури с максимално тегло 3 грама всяка), или
      " 50 пури, или
      " 250 грама тютюн за лула или друг начин на пушене;
      б) алкохол и алкохолни напитки:
      " дестилирани и спортни напитки с обемно алкохолно съдържание над 22 % неденатуриран етилов алкохол с обем алкохолно съдържание 80 % и повече - 1 литър, или
      " дестилирани и спиртни напитки и аперитиви на винена или алкохолна основа, тафия, саке или подобни напитки с обемно алкохолно съдържание не по-високо от 22 %, пенливи вина, ликьорни вина - 2 литра, или
      " непенливи вина - 2 литра;
      в) парфюми - 50 грама, и тоалетни води - 0,25 литра;
      г) медикаменти - в количества, отговарящи на нуждите на пътника.

справка тук: http://info.mitnica.com/index.php?p=oblekchenia

Това за 200 цигари сигурно ли е не е ли само 2 кутии.

# 561
  • Не от София.

Зависи кога последно си пътувала.По принцип дават само по две кутии,да.

# 562
Аргументацията е за пред мъжа ми.

# 563
  • Не от София.
Аргументацията е за пред мъжа ми.

Що?И той ли не вярва,че драскат по паспортите  newsm78

# 564
  • Димитровград
2 кутии са разрешени, информацията на сайта на Агенция Митници е стара.

Правилник за Прилагане на Закона за Данък Върху Добавената Стойност http://balans.bg/2399-ppzdds/

Освобождаване от данък вноса на стоки, внасяни в личния багаж на пътници

чл. 51а. (Нов - ДВ, бр. 105 от 2008 г., в сила от 01.12.2008 г.) (1) Безмитният внос съгласно чл. 58, ал. 4 и 7 от закона се разрешава поотделно за всеки пътник при всяко пътуване.

------------------------------------------

(4) (Изм. - ДВ, бр. 6 от 2010 г., в сила от 22.01.2010 г.) Количествените прагове за тютюневи изделия по чл. 58, ал. 7 от закона са:

1. цигари - 200 броя за въздушните пътници и 40 броя за останалите пътници;

2. пури - 50 броя за въздушните пътници и 10 броя за останалите пътници;

3. пурети - 100 броя за въздушните пътници и 20 броя за останалите пътници;

4. тютюн за пушене - 250 грама за въздушните пътници и 50 грама за останалите пътници.

(5) Всяко едно от количествата по ал. 4, т. 1 - 4 поотделно представлява 100 % от общо допустимото количество. Освобождаването може да се прилага за всяка комбинация от тютюневи изделия, при условие че сборът от процентите, формирани от отделните допустими количества, не надвишава 100 %.

Последна редакция: чт, 06 сеп 2012, 22:52 от papaone

# 565
  • Димитровград
Сега се прибирам от Одрин. На границата е ужасно! Пред Мола 10 колони по 50 коли ,повечето гастарбайтери.  На 15 минути пускат по 5 коли от колона. На вход България от 10 колони става една и после пак 6 или 7 . Чакахме общо около 5 часа.Гранична полиция проверяват само турците, митничарите - само българите. Съжалявам, че не минахме през Гърция!

# 566
  • Варна
Сега се прибирам от Одрин. На границата е ужасно! Пред Мола 10 колони по 50 коли ,повечето гастарбайтери.  На 15 минути пускат по 5 коли от колона. На вход България от 10 колони става една и после пак 6 или 7 . Чакахме общо около 5 часа.Гранична полиция проверяват само турците, митничарите - само българите. Съжалявам, че не минахме през Гърция!

На Малко Търново ли е това?

# 567
  • Не от София.

На Малко Търново ли е това?
Такива опашки има само на Капитан Андреево.  Naughty През Ново село е далеч по-спокойно,ще знаете за другия път  Peace Макар че е време гастарбайтерите да привършат вече..докъм 15-ти септември ще е така.

# 568
  • у нас
И аз сега се прибирам от Одрин. През Лесово сутринта имаше опашка, чакахме един час. Навръщане нямаше много коли, минахме за десетина минути.

На пазара на мен днес не ми хареса. Нямаше изкарани есенно-зимни дрехи, като изключим тези техни типични блузи дето ги носят с дълъг ръкав. Иначе имаше хубави детски блузки с къс ръкав и за момичета и момчета. На някои стоки цените са леко вдигнати.

Последна редакция: сб, 08 сеп 2012, 09:09 от Sinara

# 569
Цитат

Сега се прибирам от Одрин. На границата е ужасно! Пред Мола 10 колони по 50 коли ,повечето гастарбайтери.  На 15 минути пускат по 5 коли от колона. На вход България от 10 колони става една и после пак 6 или 7 . Чакахме общо около 5 часа.Гранична полиция проверяват само турците, митничарите - само българите. Съжалявам, че не минахме през Гърция!

Хич не съжалявай. Ние минахме оттам и  току що се прибираме. Принципно тръгнахме към 17.30 от Одрин.Три часа на Пазаркуле и един на Капитан Петко Войвода и пътуването през Гърция.   Добре, че поне в Музея на медицината се класирахме.

Последна редакция: сб, 08 сеп 2012, 02:12 от ASSAMARIS

Общи условия

Активация на акаунт