3-тата световна война започва ли?

• 18 185
  • 228
  •   1
Отговори
# 195
  • София
Прави дразнещо  впечатление, че ако има конфликти в страни без природни богатства  великите САЩ  , остават безучастни и някак си не им пука за хорицата.Та се питам  сега ако Кадафито не седеше   на нефтен кладенец, дали аджеба щеше  да им пука за хората на Либия, едва ли. Sad
Лошото е че този  път  не сме много далеч

А Милошевич върху какъв нефтен кладенец седеше? Понеже спомена Сърбия в предния си пост...
Там бяха геополитически интереси и сфери на влияние. Нали не мислиш , че от добро сърце и жал към народа на Либия започват това безумие

# 196
Американците ей така - първосигнално - ли ги включихте?

Французите ще координират операциите. Те вече са там на място. Самолетите излитат от Италия. Канада ще са едни от първите, които ще се включат с изтребители.

Но не - американците, та американците...

Вярно си е, че като ти набият нещо в детската главица, после няма почистване.

# 197
ясно е,че Либия е на прага на война.Има ли опасност за нас? На колко км е Либия от БГ? Много съм притеснена...........

# 198
Можете ли да ми припомните защо американците пускаха бомби в Сърбия преди...знам ли, десетина години? Или не беше Сърбия? Много близо беше. Обаче не се сещам тука да има някакви кой знае какви богатства. Thinking

Заради "етническо прочистване".

# 199
  • Пловдив
В нападението над Либия най-активно участие имат Англия и Франция с изтребители , Италия предоставя бази. САЩ не участват активно така че , не виждам защо в конкретното нападение защо ги обвинявате.  А Англия , Франция и Италия участват активно не толкова заради петрола колкото заради опасността от стотици хиляди бежанци да залеят Европа.

# 200
  • София
егати пасивното американско неучастие, с американска военна техника с оръжие произведено  пак там, наистина не участват просто   си пълнят портмонетата.

# 201
егати пасивното американско неучастие, с американска военна техника с оръжие произведено  пак там, наистина не участват просто   си пълнят портмонетата.

Ми пълнят ги - като са голям производител. И да - това, че враждуващите ползват твое оръжие, е много далеч от всяка дефиниция за пряко и активно участие в конфликта. И ние някога сме снабдявали доста африкански държави с оръжие, но това не значи, че сме виновни за войните там?

Истината е, че ако не бяха французите, нямаше да има намеса в Либия. (Резолюциите  не ги броя.)

САЩ са казали, че Либия не им е приоритет и че по-важно им е какво става в Бахрейн и Египет. Но - предполагам - и с това ще те разочароват.

# 202
http://news.ibox.bg/news/id_710910878...къде без американците? Thinking

# 203

Французите ще координират операциите. Те вече са там на място. Самолетите излитат от Италия. Канада ще са едни от първите, които ще се включат с изтребители.

bouquet

Те хубаво са им набили в главиците за американците, ама са пропуснали в същите тия главици да набият и един световен атлас...  Joy

# 204

bouquet

Те хубаво са им набили в главиците за американците, ама са пропуснали в същите тия главици да набият и един световен атлас...  Joy

Разстоянията проблем ли са според теб? При наличието на самолетоносачи във всички морета и океани.

# 205
  • София
Не зная за теб , но аз помня заблудената американска ракета  забилла се в къща  близо до поделението в Горна баня. Добре е че вече нямаме и поделения и самолети, подводницата ни и тя  за скраб,  та нямаме обекти по които да се гърми Simple Smileа още по-добре е че Турция е отказала участие, иначе жална ни майка.

# 206
  • Пловдив
dmaria , голяма злоба таиш срещу американците. Вярно имаше такава заблудена ракета , но аз пък помня как собственикът едва ли не ги благославяше после защото получи щедро обещетение. Така че като казваш казвай цялата случка, а не само което ти изнася.

# 207
ясно е,че Либия е на прага на война.Има ли опасност за нас? На колко км е Либия от БГ? Много съм притеснена...........
атлас по география намира ли ти се Simple Smile и в гугъл има.

# 208
  • София
dmaria , голяма злоба таиш срещу американците. Вярно имаше такава заблудена ракета , но аз пък помня как собственикът едва ли не ги благославяше после защото получи щедро обещетение. Така че като казваш казвай цялата случка, а не само което ти изнася.
И всички военни също ги "благославяха"когато бяха в бойна готовност и не си виждаха семействата. Свещенна простота благославял бил, с току що ремонтирана къща си беше човека, благодаря за такива пари ако с тях трябва да си лекуваш детето от стреса.

# 209
атлас по география намира ли ти се Simple Smile и в гугъл има.
А!!!
Те зат'ва написах и предното си мнение...
Ама остроумните ме налазиха веднага Joy

Общи условия

Активация на акаунт