Бебешката количка - цяла наука за второ висше - 7

• 62 307
  • 740
  •   1
Отговори
# 270
  • 42°37'41.83N 23°21'53.29E
здравейте момичета,аз да предупреда майките,които са се спряли на X-lander аз си я купих и наистина количката много ми харесва,но коша за новородено е задължителен,на самата количка отдолу на основната седалка пише че не е подходяща за деца до 6 месеца,въпреки че в магазина ни обеждаваха в обратното.

За кой модел става дума?
Аз на моето ХА имам същият надпис, но става въпрос за седналото положение.В упътването пише по-подробно.

Аз си взех и коша за новородено и мисля че така е по-удобно и за самите бебчета,в него има матраче  и според мен е по-конфортно отколкото да лежи на седалка,но това е мое мнение
Аз също използвах коша за новородено, но веднъж към 2 месец на бебка, ми се наложи да използвам седалката - меко одеалце отдолу и няма проблем  Peace

# 271
Ами точно за ХА става въпрос.Ти иначе доволна ли си от твоята количка

# 272
  • 42°37'41.83N 23°21'53.29E
Да, доволна съм  Peace

# 273
Аз чакам да доставят в момента XQ , но мислих да си взема количката без коша за новородено , тъй като пише ,че количката има пълно легнало положение...Дали ще става за бебо , който в момента е на 1 месец , а пък незнам колко пъти ще излезем в близките 2-3  месеца? ( не , че няма да излизаме , ама ще е за по малко когато времето позволява)

# 274
Аз чакам да доставят в момента XQ , но мислих да си взема количката без коша за новородено , тъй като пише ,че количката има пълно легнало положение...Дали ще става за бебо , който в момента е на 1 месец , а пък незнам колко пъти ще излезем в близките 2-3  месеца? ( не , че няма да излизаме , ама ще е за по малко когато времето позволява)
Ако имаш кош за новородено времето няма да те притеснява,бебето е достатъчно скатано,ние миналата зима почти не сме пропускали ден без разходка за по 2-3 часа,според мен коша е задължителен Peace

# 275
Ако имаш кош за новородено времето няма да те притеснява,бебето е достатъчно скатано,ние миналата зима почти не сме пропускали ден без разходка за по 2-3 часа,според мен коша е задължителен Peace
Въпреки че не съм излизала по 3 часа навън, аз не умея да се мотая по улицата без цел и посока дълго време. Embarassed Embarassed Embarassed
В заведение не виждам смисъл да седи детето, нали е целта да е на въздух.
Но започвайки от 1 месечна възраст спал ми е на терасата в количката по 2.5- 3 часа, като имаш предвид че е роден декември.
И аз като Дидина считам че коша е задължителен.
И още нещо, не е точно по темата за количките ама много ме изненадват мамите в БГ, какво означава " ние в началото няма да излизаме много", това с какво е свързано?
Тези 40 дена по традиция който ги спазва минават бързо а после що не извеждат децата навън?
Даже ако е зима, то в БГ няма зима, в смисъл живея тук 8 години почти и не помня зима със -25.
Мислите ли че руснаците или канадците си държат децата в къщи 9 мес от годината.

# 276
  • Бургас/Пз
Аз също смятам, че няма как да си държиш детето в къщи и да излизаш по малко! Все пак тази зима като се замисля студове не е имало.
rossy-pm , щом си решила да е без зимен кош едно чувалче ще ти свърши работа също. Хем на бебето ще му е топличко, хем ще е на закътано.
На дъщеря ми количката преди 11г беше Хаук и нямаше кош за новородено, просто тази екстра тогава я нямаше. Родена е на 19 януари и още на 2-ри февруари излязохме на разходка. Имаше доста сняг, но количката беше с големи гуми и това изобщо не ни пречеше. С одеалце и чувалче, детето спеше перфектно. Лошото е , че аз не издържах повече от час и половина навън, защото буквално замръзвах! И както е казала госпожа Стихийно бедствие решението беше 2-3 часа сън на терасата. Хем на чист въздух е детето , хем аз съм на топло  Mr. Green Mr. Green

# 277
  • Sofia
Днес ходих да гледам Cybex - Callisto и Topaz. Определено Калистото ми хареса повече от Топаза. Тежи около 8 кг., лесно се сгъва, има много дълбок сенник (почти стига до крачетата на детето и няма нужда от чадър), което много ми хареса. Напълно легналото положение, както го водят не е точно 180 градуса, а е съвсем леко надигнато, но мисля, че става за новородено, особено както ще я ползвам като втора количка. Стори ми се много маневрена и лесна за бутане (поне като е празна Mr. Green). Кошът за покупки не е голям, но не е и малък. Може да се сложи и кошница за кола. Определено ми хареса!
Искам да видя и Макларън XLR и да ги сравня. За сега едната разлика я знам - Макларъна няма борд.
Къде може да се види на живо Макларън XLR? За София става въпрос.

# 278
Днес ходих да гледам Cybex - Callisto и Topaz. Определено Калистото ми хареса повече от Топаза. Тежи около 8 кг., лесно се сгъва, има много дълбок сенник (почти стига до крачетата на детето и няма нужда от чадър), което много ми хареса. Напълно легналото положение, както го водят не е точно 180 градуса, а е съвсем леко надигнато, но мисля, че става за новородено, особено както ще я ползвам като втора количка. Стори ми се много маневрена и лесна за бутане (поне като е празна Mr. Green). Кошът за покупки не е голям, но не е и малък. Може да се сложи и кошница за кола. Определено ми хареса!
Искам да видя и Макларън XLR и да ги сравня. За сега едната разлика я знам - Макларъна няма борд.
Къде може да се види на живо Макларън XLR? За София става въпрос.
Количката е супер,освен това виждам че е намалена  Thinking И цената е добра.Явно заради нови цветове.

# 279
Малко извън темата:

rossy-pm, честит ти Марио на много големи патерици, да ви е жив и здрав, много послушен и усмихнат.
Мини се похвали и на януарки, понеже си се записала в темата, седиш в списъка с термин 1-ви януари, а никой още не знае, че си родила.

# 280
  • София
Здравейте!

Вече съм в процес на търсене на подходяща количка, но както подходящо се кръстили темата, се оказа нелека работа. Днес изчетох темата, но за предните не ми останаха сили. Ще ви помоля за някакви съвети или насоки. Ще ми трябва някоя по - здрава количка, че на първи етаж има 10 - на стъпала, които ще трябва да минавам всеки ден. Прочетох, че има противоречиви мнения за коша за новородено, чудя дали ще има нужда от такъв, при положение, че бебето ще е лятно newsm78 От това, което гледах в нета из  българските сайтове най - много ми харесват ABC и x-lander.

Последна редакция: нд, 16 яну 2011, 12:26 от brazilka

# 281
  • Бургас/Пз
Нова дилема, този път между Конкорд Фюжън и Джейн Ултимит /Jane Unlimit Matrix/

# 282

И още нещо, не е точно по темата за количките ама много ме изненадват мамите в БГ, какво означава " ние в началото няма да излизаме много", това с какво е свързано?
Това в моят случай означава , че при нас на морето въздухът е доста по-влажен и не мисля да изкарвам бебо когато е влажно. А това се случва рядко зимата. Днес времето беше хубаво и направихме 1 час навън (имам количка на чико , която е само със зимен кош , подариха ни я , защото коша не е ползван)

rossy-pm , щом си решила да е без зимен кош едно чувалче ще ти свърши работа също. Хем на бебето ще му е топличко, хем ще е на закътано.
Количката върви с чувалче , но така или иначе сега имам количка със зимен кош..та напълно отпада тази покупка!

# 283
здравейте,

много се надявам да ми помогнете в дилемата ми относно количката, както прочетох някъде из темата майките с първо дете са склонни да избират количка спрямо външния вид - аз си признавам, че съм от тях  Simple Smile Решила съм да си взема QUINNY, но въпросът е кой модел точно, чудя се м/у BUZZ 3 и SPEEDY? newsm78 Ще я ползвам в малък град, където разстоянията не са много големи, но пък сигурно ще прекарвам доста време навън  Thinking абе луда работа ... ако някой ми беше казал, че толкова трудно се избира количка нямаше да му повярвам Crazy и по този повд - Поздравления за името на темата   bouquet  Wink

# 284
здравейте,

много се надявам да ми помогнете в дилемата ми относно количката, както прочетох някъде из темата майките с първо дете са склонни да избират количка спрямо външния вид - аз си признавам, че съм от тях  Simple Smile Решила съм да си взема QUINNY, но въпросът е кой модел точно, чудя се м/у BUZZ 3 и SPEEDY? newsm78 Ще я ползвам в малък град, където разстоянията не са много големи, но пък сигурно ще прекарвам доста време навън  Thinking абе луда работа ... ако някой ми беше казал, че толкова трудно се избира количка нямаше да му повярвам Crazy и по този повд - Поздравления за името на темата   bouquet  Wink

Лично аз бих избрала спидито - има легнало положение (на бъза се накланя цялата седалка, т.е. крачетата са леко повдигнати), по-широка е и е по-маневрена.  Peace

Общи условия

Активация на акаунт