Бебешката количка - цяла наука за второ висше - 7

• 62 307
  • 740
  •   1
Отговори
# 375
Да, Besafe са  сред най-добрите столове за кола.
Честито, безаварийно да си го ползвате.

# 376
Честито, Стихийке!  Hug Страхотно е!

Аз искам да ви питам Пег Перего и Мамас енд Папас идентични ли са?  Rolling Eyes Избрах си модел /даже вече е и поръчана де../ на Мамас енд Папас Pliko Pramette.. външно ми прилича на PlikoP3 на Пег Перего - да очаквам ли, че са еднакви? Като функции, които виждам в ю тюб примерно... Някой, който има Мамас енд Папас да сподели мнение?
Ако някой ме разбра ще е великолепно Rolling Eyes

Последна редакция: пт, 21 яну 2011, 21:40 от BubolecheMeche

# 377
г-жа Стихийно бедствие, имаме същото столче, но е с марка Мамас§Папас, купих го с изофикс база и бях много щастлива, но не прецених, че е ужасно тежко  Tired
По принцип ако седи постоянно в колата е ОК, но ако трябва да се сваля е ад, а бебешките столчета често се налага да се ползват за кошница.
Не знам, колкото и да е сигурно на нас не ни е удобно, ползвали сме го 2-3 пъти за по-дълъг път и взехме от приятели леко столче, което да ползваме, когато сме в града. Нямам търпение бебето да стане на нужните месеци или килограми, за да му кажа завинаги "довиждане".

И в тази връзка да попитам, знам че темата не е за столчета, но моля за съвет  Praynig
Столче Рекаро 9-36 кг. дали си заслуава, притеснявам се да не купим поредния паметник.
Ето това е: recaro young sport

# 378

red shoe за мен сигурността на столчето от голямо значени, важно е да пази детето а тотко ще носи не е проблем.
 BubolecheMeche Пег перего произвежда продуктите за Мамас енд папас така че би трябвало да са, поне когато аз избирах един от моделите Скате(май така беше) бяха абсолютно еднакви.

# 379
  • София
г-жа Стихийно бедствие, имаме същото столче, но е с марка Мамас§Папас, купих го с изофикс база и бях много щастлива, но не прецених, че е ужасно тежко  Tired
По принцип ако седи постоянно в колата е ОК, но ако трябва да се сваля е ад, а бебешките столчета често се налага да се ползват за кошница.
Не знам, колкото и да е сигурно на нас не ни е удобно, ползвали сме го 2-3 пъти за по-дълъг път и взехме от приятели леко столче, което да ползваме, когато сме в града. Нямам търпение бебето да стане на нужните месеци или килограми, за да му кажа завинаги "довиждане".

И в тази връзка да попитам, знам че темата не е за столчета, но моля за съвет  Praynig
Столче Рекаро 9-36 кг. дали си заслуава, притеснявам се да не купим поредния паметник.
Ето това е: recaro young sport
Вярно ,че не е за столчета ,но ако бъдат обсъдени /особенно тази категория 9-36 / ще съм много благодарна   bouquet .

# 380
И като стана дума за столчета, да си повторя въпроса

Макси Коси Кабрио (без фикс) може ли да се ползва с база?

# 381
Що да не е, обсъждаме тук всички превозни средства за бебета.
Нека и други да си кажат мнението но аз по принцип не харесвам универсални неща, говоря за 9-36 кг, вярно че по моя логика трябва по често да сменям столчето ама такава съм, като знам от какво значение е столчето при една евентуална даже лека катастрофа.

Цитат
Цитат

Всяко столче мисля че може да се използва без база.

# 382
Имам следния въпрос: Колко тежи бъгстъра? В интернет намирам инфо за 6кг (в английски сайт) а ми казват 8 тук ?

# 383
  • Бургас/Пз
Г-жа Стихийно бедствие, дали съм те разбрала правилно  Rolling Eyes - това което искаш да кажеш е че е по-добре да е по-близо диапазона на кг-те ли? Имам предвид най напред примерно 0-9кг, после 9-18кг и после 15-36кг, то май са това основните категории  newsm78

Виждам обаче , че има вариант и 0-13кг , което дали автоматично го прави по-малко стабилно  от 0-9кг newsm78. Същото се чудя и за 9-36кг.  newsm78

Аз докато малкия стана 10кг ползвах Мутси травълър го, което уж го дават до 13кг , но той висеше отвсякъде извън него и понеже много пътуваме решихме да вземем по-голямо и взехме 9-18кг, определено смятам, че малкият се чувстваше много по-добре. Сега обаче вече е на 2г5м и около 14-15кг и според мъжа ми пак трябва да сменим столчето и да вземем 15-36кг, та си мисля , че може би сгрешихме като не взехме направо 9-36кг  Rolling Eyes Rolling Eyes Rolling Eyes

Дано ме разбрахте какво искам да кажа, но тъй като ми предстои раждане на 3-то дете, се надявам, че най-после ще направя правилния избор  Mr. Green

# 384
ani_d, не си сбъркала, защото 9-36 в общия случай нямат полягване или поне не това на 0-18 или 9-18. Ако имаш възможност, като купуваш новата седалка обърни внимание на това, моят 2-3 годишен все клюмаше в седалката 15-36.

# 385
Ееttyy, дали вече ги има в Бг, предполагам тази ценова листа е от вносителите на Рекаро. Имаш ли представа къде се намират в София и дали мога да се свържа директно с тях?

http://www.burnout-tuningshop.com/ За София не съм намирала но ще се радвам ако има къде да се видят и тук  Simple Smile

# 386
  • Бургас/Пз
ani_d, не си сбъркала, защото 9-36 в общия случай нямат полягване или поне не това на 0-18 или 9-18. Ако имаш възможност, като купуваш новата седалка обърни внимание на това, моят 2-3 годишен все клюмаше в седалката 15-36.

Благодаря ти, това е много важно за нас, защото пътуванията ни извънграда са чести и дълги и винаги се налага да спи в колата. Така че позициите на гръбчето са много важно условие за нас!

# 387
Цитат
Цитат

Всяко столче мисля че може да се използва без база.
Да, всяко може да се ползва без база, но аз се интересувам това може ли да се ползва С база.

# 388
  • 42°37'41.83N 23°21'53.29E
Да, всяко може да се ползва без база, но аз се интересувам това може ли да се ползва С база.

Мисля, че може

http://www.maxi-cosi.com/ot-en/carseats/baby/cabriofix

http://www.amazon.co.uk/Maxi-Cosi-EasyFix-Car-Seat-Base/dp/B000P … 716876&sr=8-3

# 389
Благодаря за отговора, но от снимките ми се струва, че няма да може да се ползва с база.CabrioFix-а като че ли има метални пръчки отдолу,  чрез които може би се закрепва към базата, а при Cabrio-то липсват такива.

Общи условия

Активация на акаунт