Любители на котки - тема 45

• 39 157
  • 728
  •   1
Отговори
# 585
  • Някъде в търсене ............
Момичета страхотни снимки  Heart Eyes
Имам питане за колко време ви стига пакет тоалетна ?
При нас е страшно сега взимаме фрискас 8 л. и това пряко сили ни стига за 8-9 дни newsm78
Нещо много ми се струва. Първият път взех Бенто и мадамата ми каза че ще стигне за месец- да ама не точно за 9 дни Rolling Eyes
Другото почти на 4 месеца е и е вече 2.5 кг постоянно е гладен .

# 586
Благодарим ви за комплиментите момичета! Hug  Вярно, позакръглихме се, но това е защото порастнахме, вече сме на около годинка и 3 месеца, големи момчета. А Беконче си е на постоянна диета, нали ми е лакомник Rolling Eyes

desi02 а как точно позлвате сместа? Ние имаме голяма тоалетна за двамата, пълним веднъж седмично, и през седмицата само изгребваме 'топчетата' редовно, избрали сме смес която хубаво полепва и всичко става на топчета, та няма остатъци, и така следваща седмица сменяме всичката смес, нищо че си е ок, за да може да се измие тоалетната. Не мога да преценя на килограми колко отива, купуваме доста големи кофи, но не мисля, че е чак толкова newsm78

# 587
  • Някъде в търсене ............
Сипвам около 5 см на височина, след като свърши работа цвета де променя, не става на топчета. Остава си мокра, изчиствам големите поразии и допълвам със суха.

# 588
  • София
И аз да допълня - колкото повече е количеството "пясък", толкова е по-икономично. Ако е малко се залепва по дъното, не се образуват хубави топки и се изхвърля много повече. И аз не мога да кажа колко тоалетна отива. Ние купуваме много рядко и по много, обикновено когато има някоя промоция и сме с кола. Почти винаги има въпроси от страна на касиерките - "Ама вие колко котки гледате?" и подобни  hahaha. И като стана дума за тоалетни, преди няколко дни ходихме в Лидл. Взех за проба един пакет от техните - 6 лв. за 10 кг. и става. Сива е на цвят, че много от другите евтини тоалетни са кафяви и много цапат и се прашат. Консервите им не посмях да купя, защото съм им купувала от Германия и Гърция и не ги харесаха.

Нели, много са хубави Бекончо и Яйчицето! И елхата изобщо не липсва  Wink.

Деси, докато пишех и ти публикува. Малко са 5 см. Мисля, че на пакетите пише поне 7-8 да са, а аз слагам повече. Затова не стават топки. Макар, че има и тоалетни, които не се слепват, а Фрискаса не съм я ползвала и не знам от кои е.

# 589
Деси, или не слагаш достатъчно, или марката не е от хубавите, който правят топки. НИе сменихме няколко, докато намерим такава която да слепва добре. Ако слепва добре, само изгребваш с лопатка и основната маса си остава същата, дооооста по-икономично е, въпреки че слагаш повече.

п.п повторихме се с Таня Laughing

# 590
  • Варна
Аз слагам доста пясък, но тя го рови до дъно и така си върши работите.... накрая нещото пак е залепнало за дъното  Confused Засега сме с Бенсан, но в никакъв случай няма да стигне за месец. Незнам и къде продават от тези пелети, уж ги хвалят...

# 591
  • Кюстендил
На нас ни стига за около 3 седмици, но наш Мърльо си е капризен, веднъж като си свърши работата и чака да му събера топките и тогава върши работа отново ooooh! За пелети не знам какво да ти кажа, в първите дни ползвах, защото го прибрахме инцидентно и не бях подготвена, а с тях се топлим. Като се изпишка два пъти и те се разпадат и стават на стърготини, трябва да сменяш всеки ден, защото не се получават топчета.

Аз имам питане относно храненето. Наш Мъркачев е на около 5-6 месеца, и е вечно гладен. Гранули не яде никакви, минахме на консерви. Ако му я оставя цялата за два часа я е омел и ще търси още. А на тях си пише, че около 4 кг котка трябва да я яде за един ден. Той е приблизително 1,5 кг - значи половинка за деня. Ама не му стига и още иска. И се чудя правилни ли са ми сметките или нещо аз не съм в час Thinking

Ама как хаотично ми тече мисълта hahaha

# 592
  • София
Трепет, освен с кг храните са съобразени и с възрастта. На едно младо коте му трябват повече калории, защото много бързо ги изразходва в игрите си, а и расте. Не случайно има консерви за малки котета, които са по-скъпи от обикновените. 400 гр консерва Мъро я яде 2 дни, но той само спи. И колкото и да казват, че в консервите няма почти нищо, той си е дебел  Embarassed. Напълно възможно е младото ти коте да хапва 1 консерва на ден. Ако искаш пробвай да му даваш чисто месо - би трябвало да се засища повече.

# 593
  • Кюстендил
Толкова съм невежа в храненето на котето, че ще си го уморя от глад Embarassed С чисто месце е още по-гладен и от консервата. Явно ще се храним на поискване, пък ако стане дебел...ще го преживеем Laughing Много е игрив, много бели прави ( как ще се възпитаваме не знам) и не се удържа на едно място, нормално е да изразходва енергия, ама нали трява да се мисли, пък напоследък съм особено руса Blush

# 594
Деси, или не слагаш достатъчно, или марката не е от хубавите, който правят топки. НИе сменихме няколко, докато намерим такава която да слепва добре. Ако слепва добре, само изгребваш с лопатка и основната маса си остава същата, дооооста по-икономично е, въпреки че слагаш повече.

п.п повторихме се с Таня Laughing

Нели, сподели от коя сте доволни. Последната, която взехме правеше хубави топки, обаче изхвърлихме кутията и не помня каква е, за да взема същата и утре ще съм в чуденка.

# 595
Fiama, Tidy cats  Hug

# 596
Благодаря, ще се пробва   bouquet

# 597
Преди ползвахме "City Pets Градски любимци", като пресовани стърготини е. Вярно, че като се намокрят и се разпадат, но много добре поемаше миризмите.
Сега сме с една силиконова - в цикламен пакет. Като и проверя името, ще го драсна. Също не стават топки, а само се оцветява в жълто, но и тя не мирише след употреба.
(А акитата се облепят и стават като захаросани!  Mr. Green )

# 598
MissNellie прекрасни котанчета
Големи красавци

Момичета вчера със Шушко посетихме ветеринара и му сложиха ваксинката и направихме обезпаразитяване
Поразпитах го доста за храненето на мъжките котараци /нали съм гледала само женски до сега/
Препоръча ми ако му давам гранули да са на Purina special care urinari tract health
Даде ми малко да му слагам в другите гранулки за да свикне с нея
Вчера се порових в сайта на Purina, но пишеше че по специалните храни се доставят само за ветиринарни кабинети
Имате ли впечатления от нея
Намерих я в един чужд сайт изглежда ето така

# 599
  • София
Момичета страхотни снимки  Heart Eyes
Имам питане за колко време ви стига пакет тоалетна ?
При нас е страшно сега взимаме фрискас 8 л. и това пряко сили ни стига за 8-9 дни newsm78
Нещо много ми се струва. Първият път взех Бенто и мадамата ми каза че ще стигне за месец- да ама не точно за 9 дни Rolling Eyes
Другото почти на 4 месеца е и е вече 2.5 кг постоянно е гладен .

"Ние" ползваме от години Бенто-класик и съм много доволна, въртяла съм и други, но не ми харесаха, пък най-вече прехвалените силиконови или аз не знаех как да я почиствам. Пакет бенто при нас се изхразходва за около има няма 10 дни, при условие, че госпожиците са три - едната супер претенциозна за WC, а другите средна работа. Използвам и един български ароматизатор за WC - 2 лв. на основата на бенто-то и ми стига за около 5 пакета бенто,  Сипвай по-повече както са ти обяснили момичетата, там му е цаката.
 Embarassed Да Ви се похваля най-накрая им взех закрита тоалетна, много е удобна, оттървах се от досадните камъчета отвън а и модела е супер удобен изключително лесно почистване чрез практично отварящата се предна част та ето:
         тук се опитах да ги хвана и трите, оправят си сутрешния тоалет  hahaha

Последна редакция: чт, 23 дек 2010, 13:03 от eliadn

Общи условия

Активация на акаунт