Любители на котки - тема 45

• 39 166
  • 728
  •   1
Отговори
# 600
Използвам Бенто Класик, торба 5 кг, образува топки. Изсипвам я цялата и изхвърлям всичко след около 10 дена. Ако съм в къщи, почиствам след всяко изхождане. Много се радва на новият пясък, даже си поляга в тоалетната.  Laughing Сега видях, че на торбата е написано - тоалетният съд се запълва с 6-7см слой Бенто...

# 601
  • София
Ние купуваме Бенсан /в жълти и розови кутии, съответно с аромат и без/. Най- съм доволна от нея. Преди това ползвах Бенто, но като че ли качеството на всяка пратка се различаваше от предишната и на мен ми омръзна да купувам и да изхвърлям по цели пакети.

Моят Кьорчо почти не ползва тоалетна /в сравнение с Апостилчо, който само по голяма нужда я използваше по 3 пъти на денонощие/.  Laughing Все съм виждала ящни котки, ама такова чудо като него ... Бях го оставила за един уикенд на един колега и по време на престоя си взел, че се възползвал от отстъпчивия нрав на колегата - беше изял толкова храна, колкото Кьорчончо изяжда за 10 дни.  Joy

# 602
Миша ползва силиконова тоалетна и аз лично съм доста доволна  Laughing , изобщо не ми мирише, самата тоалетна изглежда по-беличка и чистичка. Simple Smile Стига за три седмици (противно на написаното на опаковката, че стига за месец -- даже малко преди третата почва да пожълтява стабилно и й се дразня)  Rolling Eyes

# 603
И нашата котешка тоалетна е закрита като на eliadn
Вътре сипвам от силиконовата смес
По доволна съм от нея
Не мирише

# 604
  • Pb
elia, страхотни красавици си имаш - разкош и балсам за окото! Как сварваш да ги нагушкаш и трите, незнам  Simple Smile

Вземаме силиконова тоалетна, но не съм обърнала внимание на марката, доволна съм много от нея. Но откакто застудя, наша Флора предпочита да ходи в банята, въобще не си прави труда да ни сигнализира, че иска да излиза на терасата (там й стои тоалетната). Мъж ми много се дразни, но аз предпочитам да ходи в банята, чистенето става по-лесно. За това сме си поделили грижите - нейната тоалетна чисти той, а аз банята  Laughing.
Флора също се оказа, че недолюбва гранулите, много им се мръщи. Дори хляба предпочита пред гранулата, а усети ли готвено насреща, пощурява. И е много крадлива пущината. Само да ни види гърбовете и веднага е на масата, а купата й в същото време стои пълна - калпазанка... Последно време взе да си позволява разни волности, отпусна се явно, каво ли си е казала "изпитателния срок свърши"  Laughing
Хайде, лек ден на всички. Ние днес ще пътуваме  travel

# 605
Момичета вчера със Шушко посетихме ветеринара и му сложиха ваксинката и направихме обезпаразитяване
Поразпитах го доста за храненето на мъжките котараци /нали съм гледала само женски до сега/
Препоръча ми ако му давам гранули да са на Purina special care urinari tract health
Даде ми малко да му слагам в другите гранулки за да свикне с нея
Вчера се порових в сайта на Purina, но пишеше че по специалните храни се доставят само за ветиринарни кабинети
Имате ли впечатления от нея
Нямам впечатления, но Аdult е за котки от 1 година нагоре. Доколкото си спомням, той няма 12 месеца и няма уринарни проблеми. Тези храни след като са лечебни би трябвало да се назначават след определена симптоматика и направени изследвания. Аз лично, не бих я давала на този етап.

# 606
  • София
Привет от мъгливия Майнатаун  hahaha. Трудно беше, но го открихме  hahaha. А аз си мислех, че в София има мъгла.... Мъро се е разложил пред една ел.печка с открити реотани. На елхата не ѝ обръща никакво внимание. И лампички светят и топки се клатят, но няма кой да ги рита и да се оплита  Laughing.

Таsha, мнението ми се припокрива с това на Алекса - лечебна храна се дава на котки с проблеми. Ако беше нормална храна нямаше да се продава само при ветеринарите. Освен това съм много скептична когато става въпрос за стока, която може да се купи само от този, който я препоръчва.

eliadn, разкошни са!  Heart Eyes

# 607
Рижко ме ухапа по ухото!
Първият момент се чудех дали да се расърдя, но след това се размях.
Днес имах неудачен ден.
Не съм купила и подаръците, но утре.
Хубаво е да имаш настроение.
Утре всичко ще се оправи.
Весели празници на вас и всички котаци!

Последна редакция: чт, 23 дек 2010, 22:54 от Снежа63

# 608
tania67, добре дошли в мъгливия Пловдив, като си нямаме сняг поне да си имаме мъгла за една бяла Коледа. Господин Кот се отказа да гледа през прозореца, то няма какво и как да види. Вчера имаше гости на прозореца - едни синигерчета, дадох им малко хляб и диването пощуря да се клечи на прозореца.
Снежа63 , те рижковците хем са диви хем и лигави, та се чудиш да ги нагушкаш ли или да им хвърлиш един бой.
Някой от двамата днес беше нападнал част от сладките и беше облизал всичката пудра захар, въпреки че бяха покрити. Подозирам господинчото, че той ги върши подобни фокуси, веднъж беше отмъкнал шунката от един сандвич, без изобщо да размести филиите и без да се забележи откъде е отворил хартията, в която беше завит.
Черпя една дремеща Кара, че котаракът е недосегаем под одеялата:

Весели празници на всички мърковци и на обслужващия им персонал  Close-mas:  и много подаръци и за послушните и за тези не чак толкова послушните и те са хора:santa2: !

# 609
  • София
 Вчера изкъпахме Каси и козината и стана точно наполовина.От персийка стана полуангорка  hahaha Покрай ремонта и всичкото къртене козината и пое толкова бетонов прах и мръсотия, че беше станала като настръхнала кокошка.А с къпането чак ме досмеша- мокро коте драпащо да се гушне в мен и да избяга от водната струя, в същото време гък не чух от нея.
 Колкото до тоалетната не използваме такава- и двете още от малки ги научих да ползват чисто легенче, което се мие веднага. първоначално опитах с тоалетна за кратко, но не ми хареса вида и в банята, пък и се разнясяше из цялата къща.

# 610
MissNellie, разкошни са снимките! И как търпят тия неща по главите си, съвсем няма да предположи човек че са протестирали  Grinning

Ние ползваме тоалетна Fresh Step, не знам колко е разпространена но съм много доволна. Сбива се хубаво на бучки и не мирише. Песъчинките са тежки и не се лепят по козината, съответно не се разнасят из къщата.

госпожица Писук
, и ние имахме инцидент със сладките. Подозирам, че е било заради найлоновия плик, в който ги бях пъхнала, защото Богданка си умира за найлон. Беше го надъвкала яко, а сладките натрошени и пръснати из цялата кухня  #2gunfire По принцип е страшно кротка и послушна, затова като направи такава магария от дъжд на вятър много ме ядосва. Толкова време се трепах да ги оформям и украсявам пустите му сладки! Новият апартамент е много по-голям и има повече забранени повърхности, та контролът е по-труден за съжаление, и тя разбира се проверява с какво може да й се размине. Но й хванахме цаката - взехме една въздушна пръскалка с детектор за движение, с радиус от един метър. А е минала оттам котката, а е изфъстяла пръскалката  Twisted Evil Само въздух духа, така че е безвредна и за котката и за мебелите/компютрите, но пък издава така омразния звук "псссссст". Бързо схващат и се отучват от качване тук и там. Въртя я ту на кухненския плот, ту на масата, ту на бюрото, така че доколкото й е известно на Богданка, пръскалки има на всички тези места  Mr. Green Да живеят умните изобретения.

# 611
  • Разград-София
Нещо много весело и коледно за всички Simple Smile
http://www.youtube.com/watch?v=uRzhd3eUyO8

# 612
  • На небето
MissNellie и моя мъж вече е на 1г. и половина.
Направо, ме уби с тази тоалетна.  Shocked Ние имаме 1 котарак, а чистим поне 2 пъти седмично (минимум), и все е препълнена. Той не яде толкова, колкото с.ре.  hahaha

eliadn тоалетната е супер. И е на подходящо място.  Twisted Evil Изглежда голяма и удобна. Да си я ползва с кеф.  Joy

Аз пробвах какъв ли не пясък, все тая.... мирише и това е. Зимата не толкова, но лятото...  Sick Трябва да се чисти всеки ден или след всяко изхождане. 

sabah с дългокосместите е така. Не могат да се изближат добре. Аз затова не ги харесвам, с тези големи космарлаци навсякъде. По-дрехи, по-мебели, в храната. Не, не, само като си помисля и настръхвам. Моя не се скуби. Козината му е тежка (някак) и не лети из въздуха, не се вижда по дрехите, не съм намирала в храната. Това е изключително голямо предимство за мен. Малкия като беше тука, виждах как му летят космите из въздуха, беше много неприятно.
А и моя е такъв чистофайник, козината му е като кадифе, чиста, спретната, гладка. Снощи си го гушках и изобщо не миришеше на лошо. Малкия не беше толкова чист. 2 дни след баня, козината му вече се усещаше, прашна при докосване.
Да ви се похваля официално (не знам дали съм споменавала). Но от как се появи малкия в живота на Мърчо и след напускането му, той се държи значително по добре. Не знам, защо. Не е ревнувал, докато беше тук. Даже се радваше на компанията му. Но от тогава не е имал гневни изблици. Е хапал ни е, но не така зверски, като преди. Търпи ни доста повече от преди, като го гушкаме и галим. Че и детето повече търпи и не го напада, веднага щом останат насаме. Вече можем да си позволим да ги оставим двамата за повече от минута. Та имаме голям поведенчески напредък. 

# 613
  • на морето
Здравейте скъпи дружки , Hug Hug Hug Hug
Отдавна не съм се мяркала тук , но имах доста ангажименти , а и някак си все се разминавахме с интернета и темите ,които следя,включително и тази  . Моля най -покорно да бъда извинена  Praynig Praynig Praynig.
Даже не знам , дали ще успея да наваксвам .
Имам много лихви за плащане  Embarassed Embarassed и много за разказване , но сега първо ....

В навечерието на този прекрасен семеен празник (а ние тук сме едно голямо виртуално семейство , нали ?) - Бъдни вечер и Коледа  желая от все сърце на всички ви и на Вашите семейства и близки всички онези съкровенни и красиви неща , които искаме за най -скъпите ни хора - здраве, щастие , късмет , благополучие .....( вие сами допълнете с вашите желания и нека те са мои пожелания към вас )!

# 614
  • София
Estell, голямата, Шели, също беше котка със странен характер преди появата на малката.Правеше много бели, случвало се е да съска, не даваше да я държим в скут, да я галим, беше апатична..откакто се появи рошавото, тя стана съвсем друга котка.гали се в мен, ляга върху мен когато лежа, играе си много, някак си стана по -любвеобвилна, социализира се.Няма и помен от предишната Шели.Само от една жена бяга, но то си има причина.Тя и малката бяга от същата.Животните просто усещат нещата, но това е един друг въпрос.

Общи условия

Активация на акаунт