Любители на котки - тема 45

• 39 167
  • 728
  •   1
Отговори
# 615
  • на морето
И малко снимки с настроение и закачка ...
Помните малкия бубанчо , който бяха ползвали за "футболна топка "...Намерих му стопанин .Дано се радват взаимно един на друг дълги години . А докато беше още при мене се случи това....

Присламчи се към другите две пораснали вече почти 6 месечни разбойнички и започна за муцка от мама (той е в средата , между каките ) ... Ама мама Рошка е добричка , че им дава още ...

А доброволец за фурната виждали ли сте ?  Joy Joy Joy  Хей го  , на ...Патладжан ....на фурна ....

За протокола - бях пекла преди това и той се намърда самичък вътре на топло ....

# 616
Хаха, вижте колко готина чаша видях случайно:

Някой да има идея дали някъде в България има нещо подобно? Да сте виждали?  newsm78

Всъщност ето ги всички от тоя сайт, има и още по-готини, аз само случайно попаднах на рижото таби :

http://www.catfancygifts.com/CoffeeMugs.html

Последна редакция: пт, 24 дек 2010, 11:57 от Меичка

# 617
  • на морето
И отново ,в цялата му прелест - Джими Патладжанов -

А сър Джони ви поздравява за празниците .

А новостите при мене са , че от периода на големите снегове и студове се наложи да прибера кучето от село в града . Знам , че темата е котешка , то мисля , че ще е интересно ....
Неговата история е подобна на повечето прибрани и спасени душички - от края на август месец се разхождаше из селото с огромна рана на крака и слабо сато скелет .Гледах  как го гонеха с камъни , а не можех дори храна на му дам , защото в момента , в който се опитам ма му подам ,бягаше панически ....Спестявам останалато ... , но с търпение и късмет тя се престраши и се сближихме ...и понеже разбрах , че са "й вдигнали мерника " с цел ликвидиране я прибрах в двора . Нека да уточня - става дума за породисто ловно куче , т.е. кучка , която си хареса името Лора . Впрочем на пуснатите обяви по сайтовете никой да момента не ми е отговорил.В селото са я търсили преди време само веднъж  и даже се са оставили телефон за връзка (аз сигурно бих разпънала бивак  на средата на селото ,докато си намеря животинката ,ама хора разни )....Страшно кротка и спокойна ...  Там също  има котки и установих , че прекрасно се разбира с тях  . Обаче с падането на температурите се запритеснявах аз за нея , защото въпреки направената къщичка , храната и водата , тя си оставаше вързана навън (принципно мразя такова нещо  , но пред перспективата да скита в селото и да я убият ,мисля че е по -добра възможност) .
Та , с падането на първия сняг отидох там и заварих плачевна картинка , която доведе до решенето да я направя "гражданка ". Беше няколко дни при родителите ми .Имах много сериозни опасения как ще се разберат с моята котешка група - по -старата генерация са виждали по улицата кучета , но близък досег с тах не са имали , по -младите пък изобщо не знаеха за съществуването на такъв вид....С една дума идея си нямах дали ще се получи и какво ще стане .....
НО .....но стана !!!! НЕ знам точно как , но всичко мина кротко , тихо и спокойно ... Лора беше първите един -два дни с каишката , котетата се пазеха от нея , но от снощи тя е без каишка ; лежи си спокойно , а котаците наизлязоха  без притеснение и хапнаха  закуската си ....Ще ви пусна снимки в скоро време . Може би защото идва Коледа и стават чудеса , а може би защото ... не знам ...може би формулата е любов , спокойствие и доверие ....

Последна редакция: пт, 24 дек 2010, 11:59 от asha

# 618
  • Между гори и планини
asha, много хубава история - късметлийка е Лора!
Чакаме снимки!

Моят мъж беше много против да вземем домашен любимец. Вчера го гледам скришом - гали Кети, а тя легнала по гръб и умира от кеф  Simple Smile Казвам му "Не ти харесва котката, а?"  Simple Smile
После ходи и й купува Уискас, за да не ядяла лоша храна и повърне върху килима... направо не я харесва и аз му вярвам  Outta Joint
Като се заговорихте за тоалетни, аз купувам от силиконовите. За сега съм доволна, Кети ходи макс. 2 пъти дневно. Слагам половин пакет, всяко захаросано  изчиствам на момента, а основно хвърлям един път на седмица.

# 619
Приемете и от нас весело и приятно посрещане на Коледа!

Преди два дни Пърси "откри" качването по плотовете в кухнята  ooooh! и много и хареса, но също така разбра, че аз не съм очарована от акробатичните ѝ способности  Crossing Arms Затова издебва, когато не съм там и се качва. Но усети ли, че се задавам - даже нямам време да реагирам звуково - тя вече е скочила долу, и....невинна е, нищо не е правила  Joy Joy

eliadn, разбирам, че от скоро сте със закрита тоалетна - лесно ли привикнаха към новата придобивка, аз все си мисял, че Пърси няма да я възприеме безпроблемно  newsm78 а ми се иска да сложа такава, че с другата сме като багер и вечно има изхвърляно навън.

# 620
  • София
Весела Коледа! Много здраве и късмет на всички!

# 621
  • София
Ох, Мъро! Joy

АshaHug

# 622
  • In a surreal moment!
Честити празници от Писанчо и Маша!
У нас както се полага на всеки празник има много нежни милувки, влажни целувки и облизванки, гуши - муши и чеши по коремчето!
Разменихме си вече подаръците. За мама мишка пред вратата, а за дичата пълна паница с поржен боб попара. Всички са доволни и полегнали!
Как е празника у вас?

# 623
  • България

ВЕСЕЛА КОЛЕДА

# 624
Весела коледа момичета, момче, котани и котараци santa2
Аз днес съм на работа и вижте каква гостенка красива имаме и как сладко си хапва от баничката с късмети.

Прилича ми на домашно котенце. Женска е, мърка постоянно и се натиска да се гали. Много е чистичка и изглежда напълно здрава. Няма гъбички по муцунката. Не се страхува и влиза в залата много смело. Дано ако са я изгубили да си я намерят бързичко.
Ако някой си търси котката във Варна в раьона на църквата св. Никола може да се завърти покрай залата зад църквата.
Сега я нахраних, предполагам че цял ден ще е наоколо. За съжаление не мога да направя повече в момента.
Котенцето е много красиво, с интересна и специфична шарка на вратлето. Като шахматна дъска са й шарките отгоре, на снимките не се вижда много добре.

# 625
ВЕСЕЛА КОЛЕДА!

# 626
  • Costa Rica
Кокошинке, защо не се свържеш с Анимал Хелп, може да помогнат на котя. Прекрасна е, заслужава да си има дом.

Аша, от душа и сърце се кефя на разказите ти Hug

Ето едно коледно чудо:
http://www.facebook.com/photo.php?fbid=150746148311688&set=o.108482009173242

Ние сме се размазали блажено, от време на време ставаме да похапнем и пак отмъркваме.

# 627
  • София
Весела Коледа  Hug

# 628
  • Варна

Весела коледа!

# 629
Писах във фейсбук на стената на Анимал хелп. Дано се намери кой да я приюти дори и временно.

Общи условия

Активация на акаунт