ЛИДЛ - 2ра тема

• 92 683
  • 750
  •   1
Отговори
# 705
Ами, написала си '' заможни И био'' а, не ''заможни ИЛИ био'' и за това ги приемам и двете да са изпълнени, а не само едното (малко компютърно ми е мисленето)  Grinning

За магазините - всеки си ги оценява спрямо неговите приоритети и за това споровете са излишни. На мен ми е все едно кой от къде пазарува и не виждам смисъл да се обиждаме на бедни или био. Конкретно за Лидл - ходила съм в Англия и там имаше и био храни нищо, че се води евтин магазин.

Аз не казвам, че 1кг био кус-кус ми излиза по-евтино от не-био такъв, а, че месечните ми разходи за храни като купувам био варианти се компенсират от това, че не купувам голяма част от другите продукти на пазара и сигурно са идентични с някой, който не купува био, а стоки със средни цени. Peace

Честита Нова Година на всички в темата! Много успешна да е! И без излишни спорове Simple Smile

JeniB, извинявам се за спама, но можеш ли да ми кажеш какво е брашното, защото най-хубав хляб при мен ставаше с брашното на "Мелко" - Сливен, купено от Лидл, но сега са заредили София Мел  Tired Аз купувам  понякога био храна, но майка ми произвеждат лятото на вилата истински био зеленчуци: на площ където никога не са ползвани изкуствени торове, със семена, които не си купуваш от магазина и да ти кажа такъв вкус на нищо био, купено магазина не съм опитвала. Скептична съм към био храните. Затова и гледам да не се вторачвам прекалено и да не изпадам в крайности, пък и както казва госпожата Мафани, само със спагети и кълнове не става. Всеки си прави избора, но аз от темата разбрах, че Пикадили е квалитетен магазин, а че аз самата съм бедна и тъпа, защото мисля като мине еуфорията все пак да си пазарувам от Лидл  Mr. Green Успешна Нова Година, много усмивки и добро настроение  cheers
Брашното е бяло, с гръцки надписи и пише Карфур на него. Малко е по-скъпо - 1.29 мисля, че беше, но хляба става много по-добре от София Мел. Това на Мелко не съм го пробвала, но и не съм попадала на него. Ако го видя някъде, ще го взема. От София Мел нещо не съм доволна напоследък. Някак си влажен ми става хляба с него. За зеленчуците - ние също взимаме от свекървата някои и тя не ползва химии. Действително в БГ е трудно да намериш хубави и най-вече вкусни био зеленчуци. Аз съм от Пловдив и тук такиви могат да се взимат от био нивите на Аграрния университет, но са сезонни, а не целогодишни. Сега сме направили една групичка с един био производител в региона, който ще ни отглежда био зеленчуци. За София също имаше такава идея, но не знам дали се организираха.
Аз не изпадам в крайности, а просто такъв ми е начина на живот. За мен това е напълно нормално. Научете се да приемате хората различни от вас Peace
Иначе вече в БГ има био вариант на почти всички продукти.
За Пикадили - в Пловдив магазините са им малки и няма много избор на храните, които купувам аз.
А такива мнения, кой беден, кой мирише и кой тъп, изобщо ги подминавай  Wink

Последна редакция: сб, 01 яну 2011, 11:53 от JeniB

# 706
  • Пловдив
razel_dazel ,Мелко винаги има в Кауфланд,редовно го пускат на промоции. Peace

Благодаря много   bouquet В този магазин съм ходила само веднъж и май само там не съм го търсила това брашно.  Laughing Във всички други вериги го няма, а за Кауфланд изобщо изключих.  Peace

# 707
  • София
  ЧЕСТИТА  НОВА  ГОДИНА  !!!

Много  здраве  ,  щастие  и късмет на  всички  през  2011г.

newsm51 Wine Glass baloni santa2

# 708
  • София
и аз да споделя. От покупките онзи ден освен шоколада, не са лоши кухненските ролки и тоал. х-я. И трите не бяха на промоция.

# 709
  • Варна
А някой знае ли днес дали работи магазина и ако да, от колко часа . В сайта им няма отбелязано раб. време по празниците .

# 710
  • Пловдив
JeniB, не е скъпо брашното на Карфур. На София Мел в "Лекси", и аз съм от Пловдив  Laughing е по-скъпо. Аз отскоро правя хляб и затова взех такова, уж скъпо, но хлябът става точно какъвто го описваш: сив и леко лепнещ. Мислех си, че аз нещо не се справям. За бедността и тъпотията беше в кръга на шегата   bouquet

# 711
Днес дали ще работи ЛИДЛ?

# 712
Днес дали ще работи ЛИДЛ?

Не.

В по-предните страници имаше въпроси за Бургас.
Понеже гр. Бургас ми е слабост, намерих следната информация за Лидл-Бургас:
http://www.burgas-top.com/news/Lidl-izkupi-Plus-v-meden-rudnik.html

Последна редакция: сб, 01 яну 2011, 15:22 от Lana26

# 713
Аз вчера си купих от топените сиренца, по 24 бр. в кутийка, но цената им беше 3.69 лв newsm78 Сега разбирам, че е трябвало да е на промоция от 1.99 лв.

# 714
Още не са влезли в промоция,затова са ти ги маркирали на такава/нормалната им/ цена.От утре ще са на ниската цена.

# 715
 santa2  party006  Честита Нова Година!!! Пожелавам ви творчески просперитети и пълни джобове с късмети!!!  love001

# 716
  • Пловдив
А днес ще работят ли магазините или  на 3-ти отварят?
Че следобед имам неуплътнено време... Simple Smile

# 717
  • София-в сърцата на моите деца
Днес работят.. PeaceВ каталога пише..провери

# 718
За много години, клиентки на Лидл. Да сте здрави и късметлии!

Следващият ми пост е дължим отговор на въпрос на Татяна от миналата година.
Моля, да го прескочите, ако очаквате инфо за промоции, работно време или наличие на опашки или дори само ако ви дразни никът ми Laughing

Дедо, мерси, аз нямах предвид баркода (ЕАН), а това  Wink http://das-ist-drin.de/glossar/betriebsnummern 
http://www.pruefziffernberechnung.de/Begleitdokumente/EWG-Betrie … nr-DE-Milch.shtml  това също е от интерес  Wink

Татяна, това не са кодове, а ветеринарните номера на производителите на храни. Хубав ти е въпросът, защото те са задължителни в Германия и много ценни, като информация. Но само за професионална употреба. Като потребители не са ни нужни, доволни или  недоволни от продукта.
Защо мисля така? Можем да анализираме точно кой какво произвежда и за кого от този номер, но не и за качеството. Ето пример: REWE поръчва марките си Weide /за млечни/   в няколко различни фирми – Loose-Vienenburg, Heinichen-Freiberg, Sachsenmilch-Leppersdorf. И съответно продуктите са различни, макар и под една марка, вид, опаковка и т.н. Съответно един и същ продукт може да има различен етикет-код-номер-производител в различните магазини/провинции/. Отделно за различните формати/Fegro-Selgros/ има различна марка за млечните/ja!/Причините за това са много, най-често логистични, но може и да са породени от пазарни разлики или потребителски традиции.

От друга страна добрите производители правят  по няколко марки  на няколко поръчителя с еднакви или различни характеристики-качества /например масленост на мляко или масло в %/. Самите производители имат собствени марки с много високо качество и лъскава опаковка само за да покажат какво могат, а не да заемат обема им на произвоство и да носят основните приходи. Все пак те намират място в някои вериги с по-висока цена. А под номера на производителя в същата или други вериги да има и артикули с доста различно качество.
Това ме кара да не се заглеждам във ветеринарния номер.

Наистина много се откъснах от темата. Извинете за многословието стареца  bouquet

# 719
  • София
Току що се връщаме от Лидл.
Хареса ми и то много.
Банани-99ст,киви-49ст,портокали-79ст/или 89,не помня Embarassed/.Плодовете са с отлично качество.
Купих неща,които майки ми ни е донасяла от гръцкия Лидл-едни детски млекца с извара,хванах ги даже на промоция по 99ст,6бр в опаковка.Много са хубави.Конфитюр,който от утре ще е на промоция-сега е 1,59,чудесен е.
За  няма и 10 лв сметка си напълних една торба с все неща,от които съм доволна и ги харесвам.За тези пари само бабаните бих си купила ,ако са на редовна цена по 2,60. Grinning

Общи условия

Активация на акаунт