ЛИДЛ - 2ра тема

• 92 691
  • 750
  •   1
Отговори
# 675
Дедо, сложно обясняваш Hug.

Да го кажа просто - пазаруването е вид култура. Висококултурните като мен предпочитат да пазаруват в уж "по-скъп" магазин, но да е чисто, пригледно, да не бъдат бутани и ръгани.
На около да няма посивели и мрачни хора, от които да лъха на беднотия.
Защото добре изглеждащият магазин с добре обучен и приветлив персонал ме кара да купувам и още, и още, и винаги да се връщам там.
Нищо, че уж било по-скъпо. Пазаруването е удоволствие, за него средства не жаля Peace.

Sourcherry, сложно обясняваш Simple Smile
Дами, що се дразните? Тя казва в прав текст - интересувам се от качествени стоки в приятни магазини, в Лидл няма екологични или био-стоки, препаратите им не струват/ да не я цитирам/, тясно е, неподредено, неуютно, претъпкано. Няма защо да се обиждате, ако допреди Лидл не сте намирали качествена стока на адекватна цена и сте се чувствали все прецакани - или от висока цена, или от боклуци. И още, темата не е закована за хвалебни слова. Всеки изразява впечатления, има както положителни, така и отрицателни. И в тази тема има немалко отрицателни мнения, както за стоките, така и за магазина. А и преди съм се смял  на подобни тези - Щом не ти харесва не пиши/махай се/! Laughing

Интерсени разсъждения базирани на повърхностни познания. По скъпото било по качествено!? Дедо! С подобни разсъждения, ако се явиш на изпит в някой университете на запад от БГ, повярвай ми повече от оценка 2 би било проява на милост. Това са разсъждения граничещи с простотия (съжаляван за крайния изказ, но по друг начин няма как да го определя). За теб крайните продажни цени са определящи за качеството. Интересно! Но в уравнението има още закупни цени и надценка на търговеца. всеизвестно , описано е и в съответната литература, че в скъпите или по вашему елитните магазини те са доста по високи от тези в магазини, като Lidl, Aldi и сие.Там също е описано, че превъртането на сортимента (продажба от бройки по вид стока) в дискаунтърите е в пъти по голяма. Това позволява чрез продажба през по ниски маржове, но на повече количество стока да се постигната печалбите и дори по високи от тези на "елитните " магазини. При повечето от продукти разликите между евтината плебейска стока и тази елитната е в марката и опаковката. Просто в голяма част от случаите производителите на "елитни" стоки произвеждат стока с  качество 1:1  под марка за плебеите. Същото е и с праховете, които по горе спомена- справка Stifftung Warentest  от миналата година. Заключението си беше еднозначно -еднакво качество за 3 пъти по ниска цена. За да съм напълно коректен оценките за Ariel и Persil бяха 2,1 (това е за качеството им за западна европа), а за тези на  ALDI и  LIDL 2,2. (най-висока оценка 1, най-слаба 5). LIDL продава този оценен за 2,2 и в България. Причина да ти вярвам има ли ? Не! Просто лъжеш. Течния какаов крем при сляпа дегустация (в Австия или Германия) през миналата година е определен за номер 1, преди елитната Nutella. Крема за тяло април месец Stifftung Warentest  определя за номер 1, преди елитната nivea. За хора живели в Германия знаят, че резултатите от тези тестове не се подлагат на съмнение и резултатите от техните тестове са като присъди не подлежащи на обжалване. Мога да ти пиша и за пресните им меса и тези за елита. Рзликата е в опаковката само. Често пъти и тази за елита е с по лошо качество от тази за плебса. Но както каза важното е да пазарувате умно. Явно "елита" робувайки на предрасъдъци пазарува най- глупаво!

# 676
Sourcherry, сложно обясняваш Simple Smile
Дами, що се дразните? ...

Защото дразнещо го казва! Нито се имам за "изфирясала", нито за "озверела от бедност вмирисана клиентка"!  ooooh!
Ако иска да показва колко е велика и с какви финанси разполага, не е това темата! Това мнение си е направо за модератор! Wink

# 677
Дедо,

предлагам да спреш с поученията си, защото лично на мен ми стана пределно ясно, че си
свързан с някоя от хранителните вериги
които сега изпитват конкурентното присъствие (в този момент) на ЛИДЛ.
Ами изборът не е голям. Вместо да казваш "Лидл открадна клиентите от другите хранителни магазини", по-добре си признай, че другите магазини не направиха кой знае какво за да спечелят клиенти.
Дааа. Много е по-лесно да се открадне от клиента, отколкото да бъде спечелен. newsm78

Прекалено ми е ясно, какво ще напише Дедо в следващите си постове.
Няма качество за 0,00 лв. В Лидл няма пилешко мляко и кожа от .....Поантата, презумцията, квитсентенцията.... Помисли малко, интелигентни хора сте, а трябва да ви обяснявам и пр. и пр.

Последна редакция: пт, 31 дек 2010, 11:25 от Lana26

# 678
Момичета,защо скачате така?

Аз мисля,че Sourcherry е напълно права в обясненията си  Peace

Не се чувствам засегната или обидена в никакъв случай.
Разбира се,че като имаш по-големи средства,няма да се тъпчеш на опашки за банани и мандарини,а съвсем цивилизовано ще отидеш в друг хипермаркет и ще си напазариш спокойно.
За мен пазаренето е голямо удоволствие.Не влизам като кон с капаци да си напълня количката с продуктите от списъка ,а си обикалям ,разглеждам,сравнявам.....и междудругото си и пазарувам.При все,че вече се пазари предимно в такива маркети,това занимание спокойно може да е приятно.Едно време  нямаше такива магазини и се купуваше от пазарите и малките квартални магазинчета.Разбира се,че и сега хората си пазаруват от пазарите и магазинчетата.....но на мен лично ми е по-приятно да вляза в големия топъл хипермаркет и да си пообиколя спокойно.Броя си го и за приятна разходка.

В ЛИДЛ влязохме от чисто любопитвство,просто за да видим какво толкова има там.Но повече не бих се върнала.Може би за едни плодови млека от 400 гр,които са страхотни на вкус,бирите в кутийки и вафличките с лешници.Но не и специално да ида за тях.Ако мъжът ми реши да иде,просто ще купи и тези неща.
И,да ,не съм лоялен клиент,подбирам си магазините според стоките и цените сравнително.
Ние лично сме фенове на КАрфур,първо,защото е точно до нас,второ,защото е приятно вътре и има  всичко, и трето ,защото цените са напълно приемливи и по-ниски в сравнение с Пикадили и Била примерно  Peace

В Метро ходя за прахове и препарати,В Кауфланд за памперси,в Била-ако ми е по път и ми трябва нещо.Всички тези магазини са около нас,на една ръка разстояние,така че не е проблем пътуването.

# 679
Памперси на нашия хубосник купувах само от Германия от ALDI, LIDL или Pampers на промоция. Вече си ги купувам от LIDL. В пъти по добри са от другите. Единствен равносотоен, а може и по добър съперник им е DM. с техните пелени. Pampers, който се продава в БГ е пълен боклук. Карфур с какво те спечели? За мен това е райството на боклуците! Плодовете и зеленчуците изглеждат така все едно са били ядени вече един път. А като видях и замразено пиле с картофено нишесте в съдържанието определено бягам надалече от там.

# 680
Дедо,

предлагам да спреш с поученията си, защото лично на мен ми стана пределно ясно, че си
свързан с някоя от хранителните вериги
които сега изпитват конкурентното присъствие (в този момент) на ЛИДЛ.
Ами изборът не е голям. Вместо да казваш "Лидл открадна клиентите от другите хранителни магазини", по-добре си признай, че другите магазини не направиха кой знае какво за да спечелят клиенти.
Дааа. Много е по-лесно да се открадне от клиента, отколкото да бъде спечелен. newsm78

Прекалено ми е ясно, какво ще напише Дедо в следващите си постове.
Няма качество за 0,00 лв. В Лидл няма пилешко мляко и кожа от .....Поантата, презумцията, квитсентенцията.... Помисли малко, интелигентни хора сте, а трябва да ви обяснявам и пр. и пр.

Lana 26,
Много се радвам като имам опонент в подобни разговори. Но трябва все пак да се води такъв, за да изпитам радостта. Това ,което цитираш за "прекалено ясно" са очаквани от мен думи ли? Laughing Очакваш и признание за другите вериги - ти не бе ли клиент на други вериги преди да дойде Лидл? Някой все пак те е спечелил, после те е загубил.
За да се върна в темата, ще кажа, че си близо до истината. Преди година бях свързан с хранителни вериги. Не с една, със всичките! И не само с хранителните, ами и с дрогериите. Сега не съм с нито една. Разрови се по старите ми постове. Ще разбереш, че те бяха бойното ми поле. Провеждахме много изследвания там и имам много резултати и анализи. И в задачи за Лидл съм работил, но в Германия. Как да е, сега трябва да обърна внимание на още един пост.

# 681
Така и така има път натам утре ще си взема от багетките на супер цена,ммммм. Heart Eyes

Извинете ме ама какво е това багета Rolling Eyes?Какъв вкус да очаквам?Видях този продукт в брошурата,но никога преди това не съм го виждала или опитвала.

Това са хлебчета с различен вкус - шунка, само масло,сирене... Продават се замразени и се запичат.

A "ла багет"( на френски ) по принцип е равно на франзела ( на български )   Laughing - дълбия кръгал хляб.

# 682
bimbi,
хубаво е, че регистрира този ник, специално да обърнеш внимание на мои разсъждения Simple Smile

Предполагам, че трудно ще успеем да общуваме, но ще опитам. С няколко въпроса:
Кога съм написал че "по скъпото било по качествено"/пише се с тире и на двете места, и на всичките десетина по-нататък/?
Оценките за познанията ми и университетите, които съм завършил как ги откри? Питам, защото както казваш, оценка 2 в немски университет е много добра?
Следва оценката за простотия - не, за нея няма да питам. Защото е невъзпитано самото ти изказване към непознат.
За уравнението на цените, няма ли още много други неща? Или за теб са само "закупни цени и надценка".
Онова, което се опитваш да обясниш не се ли нарича обръщаемост? "Превъртане" е от речника на уличния бакалин или черноборсаджията на цигари без бандерол.
Не си ли чел моите постове за собствените/частни/ марки в темите за ДМ? Там разказвах пак надълго, че големите производители не произвежда стоки под такива марки, че е заблуда. Има си отделни производители за това. Ще се повторя досадно, ако пак го почна.
И да завърша - Щифтунг Варентест е наистина прекрасна фондация. Изданието им е едно от най-четените и цитираните и съм горд, че съм рабтил за тях. Все пак се съгласих с нещо в поста ти.
Опитай отначало и ти Grinning

# 683
Темата мнооого се измества, но не се сдържам: Дедо, а защо Щифтунг Варентест тогава разкрива кои стоки са маркови в опаковки на търговски марки на някоя верига?

Скоро в Щерн ТВ мисля че беше показваха и как човек може от код на опаковката да разбере кой е бил производителя на даден продукт и се оказа, че в един "нормален" супермаркет (Реве, Тенгелманн, Едека,...) до скъпото мляко на Ландлибе, примерно, стои в пъти по-евтиното на търговска марка, но и двата произведени на едно и също място  Laughing

# 684
bimbi,
хубаво е, че регистрира този ник, специално да обърнеш внимание на мои разсъждения Simple Smile

Предполагам, че трудно ще успеем да общуваме, но ще опитам. С няколко въпроса:
Кога съм написал че "по скъпото било по качествено"/пише се с тире и на двете места, и на всичките десетина по-нататък/?
Оценките за познанията ми и университетите, които съм завършил как ги откри? Питам, защото както казваш, оценка 2 в немски университет е много добра?
Следва оценката за простотия - не, за нея няма да питам. Защото е невъзпитано самото ти изказване към непознат.
За уравнението на цените, няма ли още много други неща? Или за теб са само "закупни цени и надценка".
Онова, което се опитваш да обясниш не се ли нарича обръщаемост? "Превъртане" е от речника на уличния бакалин или черноборсаджията на цигари без бандерол.
Не си ли чел моите постове за собствените/частни/ марки в темите за ДМ? Там разказвах пак надълго, че големите производители не произвежда стоки под такива марки, че е заблуда. Има си отделни производители за това. Ще се повторя досадно, ако пак го почна.
И да завърша - Щифтунг Варентест е наистина прекрасна фондация. Изданието им е едно от най-четените и цитираните и съм горд, че съм рабтил за тях. Все пак се съгласих с нещо в поста ти.
Опитай отначало и ти Grinning

Дедо
За друго освен пропуснатите тирета (които в бързината сам пропуснала (има и други грешки)) не успя ли да се хванеш? Относно въпроса с възпитанието- постави го първо пред себе си. Ти си този, който се опитва да манипулира, не аз. Аз просто те изобличих (за това си направих и регистрация- ти просто прекали). За оценките в университета-жалък опит. Относно работата ти в германия и по- специално във въпросната имституция. Ако и там си писал такива творения едва ли си напуснал по собствено желание. Все пак съм живяла и работила там не малко години за да съм наясно как стоят нещата. Относно разходите, които влизат в ценообразуването- да има и много други, но те са все в противовес на тезата, че скъпото е по- качествено (не ми се влизаше в излишни подробности). Относно термина превъртане- има го по този начин преведен и термина обръщаемост не е най-коректния и точен. (доста често срещан проблем между другото при превод от чужд език и намиране на най-точен български еквивалент). Уличния бакалин ползва думите бърза далаверка, шиткане и т.н. Относна намирането на общ език с мен- ако продължаваш в същия дух да манипулираш- да ще имаме проблеми. Опита се и на обиден и засегнат да се направиш, въпреки че дължиш огромно извинение на този форум за някои откровени твои лъжи. Това означава, че на този етап не си заслужил извинение от мен. Смея да твърдя, че съм добре възпитана, но както написах и по- горе ти просто прекали. Провери колко тирета изпуснах и приятно посрещане на новата година.

# 685
Памперси на нашия хубосник купувах само от Германия от ALDI, LIDL или Pampers на промоция. Вече си ги купувам от LIDL. В пъти по добри са от другите. Единствен равносотоен, а може и по добър съперник им е DM. с техните пелени. Pampers, който се продава в БГ е пълен боклук. Карфур с какво те спечели? За мен това е райството на боклуците! Плодовете и зеленчуците изглеждат така все едно са били ядени вече един път. А като видях и замразено пиле с картофено нишесте в съдържанието определено бягам надалече от там.

О,не....плодове и зеленчуци само от пазар или от кварталния магазин до нас,който има и нещо като мини-пазарче.ОТ там знам със сигурност,че нещата са качествени,защото си поддържат добри стоки на добри цени.Картофите винаги са едни и същи-страхотни!

В Карфур се пазари,когато примерно е свършило адаптетото на малкия и редом с него се прави и зареждане.По-евтини са нещата,отколкото в магазина пред нас/кисело мляко,прясно мляко,масло,сирене,яйца...../.Другите неща са долу-горе еднакви с другите магазини.
Не казвам,че отивам само за едни памперси до Кауфланд примерно.До този момент ги взимахме от Карфур,но цените незнайно защо изведнъж скочиха навсякъде.И сега съм преминала на Еви бейби,които от складовете пък са доста евтини.
Памперс,които са в България са ужасни.Мнгоо тънки и влагата прониква и през памперса отпред.
Бях фен на Пуфис,но последния пакет изпускаха всички до един.Трябваше всяка сутрин да сменям основно дрехите малкия,а не си е увеличавал течностите  Tired
Не съм пробвала тези на ДМ или ЛИДЛ,но бих опитала,нямам нищо против.
 А КАрфур ни спечели най-вече заради добрия асортимент,многото козметика/която си разглеждам и избирам с удоволствие/ и защото е наистина най-близкия ни магазин  Peace

# 686
Дедо

Наистина не бях чела мненията ти в темата за ДМ. Е прочетох ги и не мога да взема нито една дума назад особенно като прочетох следната "мъдрост"
  Каква е целта на собствените марки - да имаш най-ниската цена на рафта, с компромиси в качеството, но контролираш живота на артикула, доставки, акции, реклама, стабилна норма на печалба, имаш независимост,притесняваш доставчиците на сродни артикули, както и конкуренцията. Докато и тя не намери производител с по-ниска цена и ти започнеш отново да извиваш ръцете и да търсиш по-ниски разходи: На пастата ще махнеш картонената кутия, на омекотителя ще сложиш азиатски аромати, ще поръчаш чорапките в Китай, а не в Турция.

Това е мнение на човек мислещ че разбира, а не на такъв който разбира! Има само няколко верни твърдения и те са: контролираш живота на артикула, доставки, акции, реклама; имаш независимост,притесняваш доставчиците на сродни артикули, както и конкуренцията

Останолото са 100% глупости!

# 687
Вчера беше първото ми посещение в тази 'мека на високо качество с ниски цени' и с прискърбие ще известя на тук присъстващите, че ще си остане и последното  Sad Зарибяван цял месец с разни рекламни брошури в пощенската си кутия, най-накрая реших да се възползвам от последната им "гореща оферта" за акумулаторна бормашина, палнах колата и точно в 10ч. чинно си зачаках реда на входа на Lidl в Надежда! Е, дами и господа, както се досещате няма пълно щастие и за мой мал шанс, в деня на промоцията, само два часа след отварянето на магазина, продуктът вече се беше ИЗЧЕРПАЛ Hug Все пак, за да не съм капо и за да не забравя никога как се оказах в ролята на поредния прецакан лапни шаран, вместо бормашината за 60лв., си купих три метални закачалки за баня за 7лв., които забележете даже бяха самозалепващи се..т.е. отпадна нуждата и от пробивното устройство Peace И ако ви разказвам тази лична история, то не е защото търся майчинско утешение и съчувствие, а за да призова на връх Нова Година, поне тези, които ще имат търпението да изчетат този пост НЕКА И В СТРАНАТА АБСУРДИСТАН ЗА ТЪРГОВЦИТЕ СИ ОСТАНЕМ ПРОСТО КЛИЕНТИ..ДОСТАТЪЧНО Е, ЧЕ УПРАВЛЯВАЩИТЕ НИ СМЯТАТ ЗА  АБОРИГЕНИ...АМИН  bowuu

# 688
Наистина изместих темата, за което съжалявам. Аз писах думи за да помогна да не се квалифицират магазини като скъп или евтин и за да обясня гледната точка на потребител, който не харесва Лидл.

bimbi,
никой не иска извинения, нито от теб, нито от когото и да било. Не отговори на нито един въпрос? Пък и по темата нищо  не каза, спамим излишно? Хайде, остани със здраве, че ставаме досадни на момичетата. С благодарност, че си чела стари неща! Всъщност защо  в един пост пишеш от мъжки род, в друг от женски? Не, няма значение.

Татяна, исках да изляза днес от темата, но въпросът ти е важен.
По ЕАН-кода много малко неща се разбират. Повтарям се, но:   - кодът е притежание на една фирма. Първите цифри означават мястото на седалището й, следващите са код на самата фирма, после следва код на артикула, а последната цифра е контролна/дали е спазен алгоритъма на създаване на кода/. По тази логика един търговец, като Лидл, може да има стоки на много производители от много държави с неговия си код - първите седем цифри. А един производител може да произвежда хиляди стоки с различни кодове на поръчители. Ето къде можеш да се ориентираш за системата на ЕАН-кода: http://gepir.gs1.org/v31/xx/
хвани една опаковка , напиши там кода й и ще получиш не кой е производител, а чия е марката. Разбира се, може и производителят да е същия. Относно производството на марки за други фирми виж този сайт : http://www.plma.com/
Относно скъпото мляко, то може да е с един и същи код по две причини: 1. ако марката е притежание на същия търговец. 2. ако производителят не слага кода на търговеца, а само собствен. Много редки са случаите, в които голяма мултинационална фирма, като Юниливър, Нестле, Хенкел или който се сетите, да произвежда собствени марки на вериги или дрогерии. По-точното е, че примерно, десетки собствени марки се произвеждат от двама или трима производители. И много рядко се цитира кои са. Разбира се при анализи на продукти, точно като тези в Щифтунг Варентест или Консумент, но не се дава гластност, ако няма проблем.

Момичета, извинете ме за бъбренето днес.
Винаги съм казвал, че съм щастлив когато сте доволни - като клиентки или потребителки. Без значение дали е в Лидл и от коя марка.
Бъдете здрави и Весела Нова година!

# 689
Дедо, мерси, аз нямах предвид баркода (ЕАН), а това  Wink http://das-ist-drin.de/glossar/betriebsnummern 
http://www.pruefziffernberechnung.de/Begleitdokumente/EWG-Betrie … nr-DE-Milch.shtml  това също е от интерес  Wink

Общи условия

Активация на акаунт