ЛИДЛ - 2ра тема

• 92 798
  • 750
  •   1
Отговори
# 480
Кауфланд и при нас- Кюстендил- е чист. Лъскат го стабилно. Само покрай празници е малко разредено.
А някой случайно да знае от коя дата магазините Плюс стават Лидл? Търсих в сайта им, но никъде не видях.

Последна редакция: пн, 20 дек 2010, 12:05 от dinora1605

# 481
  • Пловдив
Просто политиката на магазина явно работи... Стратегията им е добра! /от гледна точка на собствениците/
Създават илюзия за недостиг, което кара народа да се блъска, да граби, да презапасява...
Иначе нещо чак толкова невиждано или кой знае каква разлика в цените  няма. Ако е на промоция разликата е около левче на продукт.
Ееее за какво говорим тогава? - Шопинг истерия! Нищо повече! И опаковки на немски с които още не сме свикнали...и те ще ни омръзнат.
Аз вчера ходих-опашките бяха огромни на касите.
Това което си купих ми хареса, нямам забележки...

# 482
  • София
Анякой случайно да знае от коя дата магазините Плюс стават Лидл? Търсих в сайта им, но никъде не видях.
доколкото знам след нова година.

Тези, които си купихте домашната сауна за лице, моля споделете доволни ли сте и става ли за инхалации? Гледах днес сутринта, че още има в магазина в Х. Димитър.

# 483
. Как ги ядете тия боклуци не разбирам просто.
Взимаме хубави Wink Или био сиренето на Хармоника или сирене Съединение Peace
Точно за това сирене говорех в 1 друга тема, че се прави от 100% истинско мляко. Каква му е цената в Лидл?
Още не съм ходила до Лидъл и не знам дали го продават там Simple Smile Говорех по принцип за бг сирената, че потребителката, която съм цитирала каза, че всички бг сирена са боклуци.

# 484
Кауфланд и при нас- Кюстендил- е чист. Лъскат го стабилно. Само покрай празници е малко разредено.
А някой случайно да знае от коя дата магазините Плюс стават Лидл? Търсих в сайта им, но никъде не видях.

Февруари-Март....

Днес бях в ЛИДЛ на Сливница. Нямаше истерия, нямаше нищо от промоциите (в 10 часа), купих си други неща и отново съм доволна от сумата, която оставих.

# 485
  • София

началото на март най-рано, з-то след Н.година започва пълно пребрандиране на магазините, смяна на регали и т.н. Това ще отнеме около 2м според разчетите им. М/у временно след Н.година ЛИДЛ (сега отворените) постепенно ще гледа да се доближава до цените на другите големи хранителни вериги, з-то периодът, в който работеха на загуба, за да спечелят лоялни клиенти е края на януари  Wink

# 486
  • София
Някой да знае случайно дали в този на Сливница имат Детския проектор за рисуване...?

# 487
М/у временно след Н.година ЛИДЛ (сега отворените) постепенно ще гледа да се доближава до цените на другите големи хранителни вериги, з-то периодът, в който работеха на загуба, за да спечелят лоялни клиенти е края на януари  Wink

Гледам и не вярвам на ушите си......
Ако Лидл е наистина сериозен магазин ще осъзнае, че цените не могат да останат доближени до цените на другите големи хранителни вериги при N на брой хранителни вериги магазини и ограничена покупателна способност на все по-малко хора...
Или ще се пробва за всеки случай? Може би... До следващата верига - АЛДИ. Joy Joy

"Алди" проучва българския пазар
Автор: trud.bg 22 ноември 2010

Германската верига "Алди" проучва възможностите за стъпване в България. Дружеството, известно с агресивно ниските си цени, е регистрирало дъщерна компания в България. Това е станало чрез австрийското поделение "Хофер".
Прочутият дискаунтър е основан през 1962 г. от братята Карл и Тео Албрехт, като двамата влизат в бранша веднага след Втората световна война.
Карл в момента е най-богатият германец. Брат му Тео беше вторият в класацията, преди да почине през юли т.г. на 88-годишна възраст. "Форбс" оценява състоянието на Карл на 17,35 млрд. евро, а на брат му Тео - на 16,75 млрд. евро. Въпреки несметното си богатство Тео Албрехт не бе сменял автомобила си "Мерцедес" в последните 14 години.
В Германия "Алди" има 4100 магазина, а в целия свят са над 8200. На международната сцена присъства във Франция, Белгия, Холандия, САЩ, Великобритания. На Острова се отваря по един нов магазин седмично. За 2008 г. компанията е с $ 58 млрд. оборот.

Последна редакция: пн, 20 дек 2010, 18:48 от Lana26

# 488
  • софия
Някой да знае случайно дали в този на Сливница имат Детския проектор за рисуване...?
В неделя на обяд нямаше.

# 489
Тази сутрин пазарувах в магазина в "Надежда" . Беше около 9 ч. сутринта- първи ден на промоциите. Магазинът беше почти празен. Имаше от всички стоки на промоции. На касите- по 1-2 човека. Явно истерията намалява. Някой по-горе беше писал, че започват постепенно вдигане на цените. Ако е вярно- колко от клиентите ще задържат??? Аз лично няма да пазарувам от там. До преди месец само от "Лидъл" сме пазарували. Хайде, де! #2gunfire

# 490
  • София
Тази сутрин пазарувах в магазина в "Надежда" . Беше около 9 ч. сутринта- първи ден на промоциите. Магазинът беше почти празен. Имаше от всички стоки на промоции. На касите- по 1-2 човека. Явно истерията намалява. Някой по-горе беше писал, че започват постепенно вдигане на цените. Ако е вярно- колко от клиентите ще задържат??? Аз лично няма да пазарувам от там. До преди месец само от "Лидъл" сме пазарували. Хайде, де! #2gunfire

принципно тактиката им е да печелят т.нар. лоялни клиенти, които в БГ трудно се създават, тъй като тук потребителите се ориентират основно по цената, а не държат специално на някаква марка (що се отнася до хранителните продукти).

# 491
И в крайна сметка ще вдигнат ли цените?

# 492
  • България
магазините ALDI са чисти,подреждат ги както  в  LIDL-повечето неща са направо в кашоните.
плодовете и зеленчуците са на пониска цена.
храната е качествена,промоции и там има.
продава се и нехранителна стока на ниски цени.
неразбрах защо в Гърция затвориха веригата.последния ден всичко се продаваше на 50%
е тогава да видите истерия какво е....
за БГ  LIDL мнения събирам от вас.при нас няма и в тоя сняг не ми се пътува.
харесам стоката им и не съм попадала на изтекъл срок на годност.уважавам и промоциите им особено на детските дрехи.

# 493
При нас Кауфланд е доста мръсен- прах и умрели насекоми съм намирала по рафтовете. Обелки от разни вафли- някой влязъл, нахранил се без пари и обвивката мушната между стоките. На пръстите на едната ми ръка се броят пътите, когато съм пазарувала оттам. Близо до касите (не знам дали и в другите техни магазини е така) има няколко стелажа със стоки със сериозно намалени цени- предимно дрешки. Вземала съм оттам гащеризонче на малката и еспадрили за каката, действително много качествени се оказаха и двете, но пък стоките точно там са нахвърляни като в някоя втора употреба- трябва да ровиш, за да комбинираш два чифта обувки, а дрешките всичките са извадени от опаковките. Не е моят тип магазин, определено, нищо не мога да кажа за качеството, но мърсотията и хаоса много отблъсква. А за асортимента- първият път, когато пазарих оттам тръгнах със списък, от който не можах да изпълня и половината, просто защото нямаше някои от разпространените марки, които предпочитам. Останалите пъти винаги съм отивала за конкретно нещо, което съм харесала от тяхна брошура. Сега Мафани ме замисли дали първия път не е бил по случайност беден асортимента. Може би ще трябва да се огледам следващия път.  Peace

# 494
За вдигането на цените - май натам отиват нещата. Втория път, като купих мандарини, вече не бяха сладки и крехки, а кисели и някак жилести. Мокри кърпички за почистване - излязоха сухи и не чистят (купените от гръцкия Лидл нямат грешка). Сметана UHT -  1.29 лв, при цена 47 евроцента в Гърция (и на двете места е немско производство).  И без това съм нащрек, а подобни "случайности" и "дреболии" съвсем не са изненада в препатилата ни България.

Общи условия

Активация на акаунт