Астма, информация, странични ефекти от лекарствата, съвети - тема 12

• 48 568
  • 723
  •   1
Отговори
# 45
  • София,
mini_79 , тези просто са толкова далеч от нашите проблеми,че...Просто човек с една идея най-бегла колко е тегаво да отглеждаш дете с хроничен проблем не би си позволил подобна гавра Naughty
И аз съм на същото мнение, ама нали нещо трябва все пак там да напишат  Tired, аман от простотии. В нашия телк пък пишеше, че детето е с ЧО - чужда помощ, на което пък онези в градината веднага се хванаха, та големи ядове и проблеми, беше ужасно - разправях се с хора, които виждат, че детето е здраво, право, ходи само, - т.е. няма някакво по специфично увреждане, обаче те, не та не, там пишело с ЧО и не го искат Crossing Arms, абе простотии много.  #Cussing out
HI как са малките шарковци, дано всичко е наред.
Вики не се стъписвай при виктор явно всичко е на вирусна основа, при нас също, аз също не съм забелязала да имаме алергии към някаква храна, давам и но по малко, но пък и тя не обича доста неща, като цитруси например пък и всякакви плодове.  Peace

# 46
Привет,момичета Hug!
Колко отдавна не съм писала Embarassed
Ние сме добре,но сега прочетох и за логопеда..Та и ние ходим и незнам дали има общо с диетата която пазехме и това недъвчене,но сме много зле с речника Sad.
Ходим и на детска-резултата е повече от невероятен за мен-за 4 месеца само веднъж направи пристъп,които трая часове,но беше от рибата,уж предупредих,че не е ял и да не дават,ама пусто тогава заместник са имали #2gunfire.Та бързо се разминахме,мисля моя е най-редовен на детската(пу-пу-пу
Искам да ви попитам,помня имаше деца и с хранителни алергии сред нас:ходите ли на детски заведения и какво правите в случаите когато нещо от менюто примерно обедното не е подходящо за детето Rolling Eyes
На мен ми разрешиха да вкарвам плодове,че все още не яде цитруси,а и не искам да експериментирам,така си е добре и без тях Mr. Green
За протокола-спряла съм всички противоалергични,дай боже не ги почваме,помпичката я ползвахме скоро,но мисля беше от храната.
Лично аз съм много доволна от детската-явно попаднах на персонал,факт е че го приееха,макар и по-различен от останалите Crazy,и той свикна трудно,но сега се кефи да ходи,пък и нали е редовен Flutter.
Шоколад  ядки давам на поразия Mr. Green-той май основно на шоколад го кара,милия след като две години се хранеше само с картофи и пуешко си има да наваксва : Joy
Поздрави и бъдете здрави! Hug

# 47
  • Бургас
Запис втемичката...Момичета,аз ще моля за съвет.Малкият ми син прекара бронхиолит преди дни,на 4 месеца.Причината-вирус,донесен ни от баткото от яслата.Та молбата ми е- помогнете ми как да процедирам ,че да не се стигне да хронифициране и пристъпи.Едната педиатърка директно ми каза до 6 месеца да сме на Фенистил,а след това да минем постоянно на Сингулар.Другата- вит.Ц само при контакт с болен.Вкрайна сметка съм записала и час при хомеопат в края на януари.Дайте ми съвет- на кого да вярвам и как най-добре да го предпазя.
Между другото нямаме никакви алергии и в двата рода.Извинявайте ,че така ви нахлух в темичката,но безпокойството ми е голямо докато не намеря някакво решение с профилактична цел

# 48
 Shocked Shocked Shocked Shocked Shocked Shocked Shocked

простете, безмълвна съм

# 49
здравейте!

Ще съм благодарна,ако споделите добър специалист за детенце, предразположено към бронхити. по толкова доктори ходиме и нищо конкретно. последно бяхме при една докторка-алерголог да предпише нещо профилактично,но тя изписа "Изопринозин",но аз не съм много навита да давам.
Иначе правиме инхалации с апарат с физ. разтвор или сода за хляб и така хремата се задържа почти 2 седмици(иначе слиза за 2 дни в гърдите),а сега пак хрипа Sad  Почвам да давам Виброцил-сироп и метилпр. Вие какво слагате в инхалатора(електрическия)? Съжалявам,че питам във форум,но в България е ужасна диагностиката и всичко като цяло
 ooooh!

# 50
Magnifique, това, което описваш, според мен, най-добре би се повлияло от Бронховаксом или Рибомунил. Това са ваксини, но се дават по схема и са специално предназначени за деца с честа заболеваемост на долните дихателни пътища. Не виждам какво те притеснява в Изопринозина, особено при положението, което описваш.
Колко голямо е детето?

В небулизатора се слагат само разтвори, предназначени изрично за инхалиране с небулизатор. Тоест физ. р-р (може само това) или точно предписана от лекар пропорция между лекарство за инхалиране и физ. р-р. Никакви други субстанции не бива да се инхалират по този начин, защото частиците влизат директно в бронхите и е опасно да се инхалират непречистени разтвори.

# 51
  • Страната на чудесата
Sunny-bs , аз бих изчакала с фенистил-а, бих предпазила с някое имуностимулиращо и повечко пазене до интервюто с хомеопат.Например нещо от рода на инфлуцид по схема, или оскилококцинум, докато минете интервюто и тогава решавай.Все пак става дума само за един месец.Стискам ти палци бебчето ти да е здраво( и баткото също, разбира се Laughing)
Magnifique, моята дъщеря боледуваше от бронхити много много често, по веднъж месечно поне.Всеки път почваше с хрема, после кашлица от гърлото заради дразненето на секретите и слизаше в дробчето като бронхит.Постоянно лекувахме с вентолин през устата.Докато най-после един лекар не се сети да каже, че има нужда от преглед при пулмолог със съмнения за астма.Прегледаха я, беше предастмено състояние.С подходящо лечение 3 години след първоначалния преглед при пулмолог боледува значително по-рядко и почти не се стига до бронхит. Всички лекари в началото на нашия списък са проверени от не една от нас-избери си един и направи още една консултация.И е добре да е пулмолог, а ако има нужда от друг специалист, той ще те ориентира поне от какъв.

# 52
Благодаря ви и на двете!
Значи пулмолог ни трябва(нямаше да се сетим,а и педиатъра не се е сещал да каже).
  bouquet

# 53
  • Варна
...а сега пак хрипа Sad  Почвам да давам Виброцил-сироп и метилпр. Вие какво слагате в инхалатора(електрическия)? Съжалявам,че питам във форум,но в България е ужасна диагностиката и всичко като цяло

Здравей, Magnifique!
Извинявай, но това удебеленото правилно ли го разчитам като метилпреднозолон? Метилпреднизолонът е най-тежката артилерия при задържане на секрети в дихателните пътища и дробовете; при остри алергични реакции, като в пъти по-добре е да се бие венозно/мускулно, отколкото да се дава през устата. Колко голямо е детето и колко често му давате метилпреднизолон? Наложителна е системна профилактика, ако често даваш метилпреднизолон! Посетете пулмолог.
Sunny-b, как е малкият сега? Никак не е задължително да се хронифицира чувствителността на дробчетата. Не разрешавай ваксинация поне 2-3 месеца, докато се стабилизира бебчо, направете всичко възможно да избегнете нови антибиотици. Сингулер ще започнете, ако има някаква индикация за чувствителност на бронхите и лигавиците: чести хреми, кашлици, бронхити. Дано не се наложи! Пази го повечко и го подсилвай! И още веднъж - отложете ваксините, ако ви предстоят такива!

Аз да се пооплача - Елица е на вентолин: леки спазми, няма хрипове, но се е сдобила със задна хрема и сутрин мотае секрети - хрипти, подкашля, диша "лошо". И Изопринозин, и Макситрол. Обривът около устиата и се разшири в някакви петна и към брадичката. Мъжът ми е с температура и гадене, отпаднал - вирус! Ще я следим. Sad

Последна редакция: пт, 10 дек 2010, 11:29 от Ментова

# 54
СЕМИРАМИДА,малко да спамя темата,ама ми стана интересно,преди малко прочетох за Вероника-КОЛКО КЪСНО ПРОХОДИ?Мойта малка принцеса е много мързелива и взех да се притеснявам вече,изобщо не се и опита да пълзи,по корем не стои нито секунда,докато я сложа  и се врътва веднага на гръпче.В обратната посока изобщо не се е обръщала.Брат и също не е пълзял,той направо проходи на 9 месеца ,но на 7 месеца обикаляше цялата кошара и диваните прав ,не си сядаше на дупето изобщо.Беше постоянно на крака,притеснявахме се да не му станат криви крачетата от постоянното натоварване.Докато малката направо краката са и локумени,изобщо няма стабилност да ги мести,ходи с паяка без проблем,но да се подпре на нещо и да ги премести -не.Не се обръща,не седи по корем,не прави опит да пълзи.....

# 55
  • София,
ASITA5 щом нещо те притеснява най добре е да се обърнеш към невролог, специално за тези неща. Обръщам внимание на това, че първо е много важно кога е родено детето, на термин, след термин или преди термин Peace, всичко трябва да се прави според възрастта, да не се бърза. Така като гледам все пак сте още малки, на осем месеца newsm78. При нас нещата са много различни защото Вероника е недоносена ІІ степен - роди се в 34 г.с. едва 1,800гр. на осем месеца нито е стояла права нито е седяла седнала Peace още лежеше или я подпирах с възглавници, от които тя естествено се изсулваше. Седна добре чак на десет месеца, след годинката започна да стои права, но изправянето и беше много трудно,  започна да се опитва да ходи на 1,3г, но с помощ, а отпускането и сама - беше на 1г и 5 месеца, като до почти две години аз постоянно ходех след нея, често падаше и беше доста нестабилна, нямаше правилна координация и т.н.. Имали сме нужда от невролог и ние и от рехабилитация, ама а де - само на такива прегледи не я бях помъкнала, нямало нужда според всички останали лекари и специалисти. Всички бяха на мнение че по късното и физическо и моторно развитие се дължи на базата на стреса от честото пребиваване по болниците и това я връщаше винаги много назад Embarassed. Най добре се консултирай с лекар, няма да ти е излишно пък и ще се успокоиш. Все пак всяко дете се развива различно Peace.А това че не пълзят си е било проблем и то голям, защото именно с пълзенето те опознават околния свят много по добре Peace. Ама какво да се парви на мен нито тя, нито баткото са ми пълзяли. Peace

# 56
  • Бургас
Благодаря Ви много за съветите момичета!Ще процедирам както ми препоръчвате-Осцилококцинум,пазене(не е излизал  на разходки от както сме изписани),поръчала съм и есенциалните мастни киселини на Аква Сорс,щеотложа и ваксините максимално дълго,а баткото е при майка ми предимно....Малкият все още е с хрема,но долните зъбки прозират и всеки момент ще се покажат и я отдавам на тях.Иначе се опитвам да махам секретите с носен аспиратор,иначе не кашля.Понеже имаме инхалатор Омрон дали профилактично да правя инхалации с физ.разтвор?! newsm78

# 57
  • софия
Благодаря Ви много за съветите момичета!Ще процедирам както ми препоръчвате-Осцилококцинум,пазене(не е излизал  на разходки от както сме изписани),поръчала съм и есенциалните мастни киселини на Аква Сорс,щеотложа и ваксините максимално дълго,а баткото е при майка ми предимно....Малкият все още е с хрема,но долните зъбки прозират и всеки момент ще се покажат и я отдавам на тях.Иначе се опитвам да махам секретите с носен аспиратор,иначе не кашля.Понеже имаме инхалатор Омрон дали профилактично да правя инхалации с физ.разтвор?! newsm78
Грешка, с не излизането. newsm78 Детето не трябва да се събира с бакерио и виросуносители- т.е . основно деца  от ясли и детски градини , които бабите ги развеждат да цвъкат микроби,  спрели ги пряко сили за 1-2 дни от детските градини.По всяко време на денонощието детето трябва да е на чист въздух. Разбира се , ако не си забеляза, че проблема му се провокира от студ, влага. Много съм бесна , ама не мога да ги трая катилите със здравите деца. Трети ден едно отгледано в градина дете,  повръща в клас, има баба статистка и тя не го остави дори за петък в къщи. Е какво е виновно моето астматиче с 1,5 бъбрече, та да му диша микробите.

# 58
Sunny-bs, за няколко минути на балкона няма нищо да му стане на дечко, иначе тези дни голям студ (то вятърът е по-проблемен, не самият стед, според мен). Пиша, за да ти кажа, че това с Аква Сорс може да е много вредно за толкова малко дете (изобщо, такива неща на деца не е добре да се дават). Много пъти съм писала по темата за Аква Сорс, ако искаш, потърси назад в постовете ми.

Не виждам причина, в момента да правиш профилактика с физ. р-р, освен ако не ви го предпише лекар.

gabelas17, ей, тези са ми любими. И като им кажеш, че детето ти се  разболява и прави пристъпи, такива са дървени философи - веднага започват да обясняват как тяхното не боледува и как ти трябва еди-какво си да правиш, за да стане твоето такова... и т.н. Просто ме вбесяват и някой път ще ми избият чивийте, ама не зная кога?! Crossing Arms

# 59
  • софия
Благодаря , ти Герганди! Ти винаги ме разбираш! Онова го направих. Капя го. Дано да издържи до  Коледното тържество, че ако пак отсъства ще ми е адски мъчно. Sad. А на 17.12 прави 7, боли ме  , ако не си прави рождения ден с дечица. Само пита , защо на всички снимки има баби. Извини ме, че те натоварвам, но как е Владо с предучилищната?

Общи условия

Активация на акаунт