Астма, информация, странични ефекти от лекарствата, съвети - тема 12

• 48 568
  • 723
  •   1
Отговори
# 30
Ментова, просто ми разби сърцето... Ох, не зная... аз на Владо като малък му давах по едно киндерче на няколко дни, а ядки никога нямаме, защото иска да яде, сега повече разбира. Оф, горкичката Ели!

# 31
  • sf
Заради астмата ли не давате шок.неща?
Моя вчера беше на плуване за първи път. Харесало му- много разчитам на този спорт.

# 32
  • софия
Моята си яде всичко, не съм забелязала нещо друго освен вирусите и смяна на времето да й се отразяват на пристъпите. А ядки не купувам и рядко се сеща.

# 33
  • Страната на чудесата
 newsm44Засега нещата са под контрол, тя не е кашляла вчера изобщо. За щастие и моята кашлица е по-нарядко(обаче съм се надрусала с всякакви лекарства;))

# 34
Привет, пристигна ни писмото от НЕЛК, поради непълна документация и недоказаност за болнично лечение приемат, че 30 % е максимума за Стефания. От всичко обаче най-обидно ми е, че са написали препоръки КАК ДА СИ ОТГЛЕЖДАМ ДЕТЕТО В ДОМАШНИ УСЛОВИЯ  Shocked ще кажеш, че някой е идвал у нас и е видял как живее това дете
писна ми от подигравките на ш..та ни държава, честно

# 35
Да, дано минем леко, благодаря ви за съветите! Личният педиатър също каза внимателно да следим, че можело и пристъп да направи, все пак това е вирус и то силен  Sad
А относно шоколадите и бонбоните .... мъка ми е, когато синът ми  започне да се моли за нещо сладичко и да обещава,че ще слуша... Но да бъда честна, понякога им давам по една малка милка или киндер, до сега не сме имали проблем  Embarassed
HI. ние сме с лош опит от комбинацията варицела и астма. При Мария първите 2 дена излизаха малко пъпки, почти нямаше температура
изведнъж се влоши и ни приеха в болница със спазъм, адски много обриви и много висока температура
затова внимавай следи си детето.

# 36
  • СОФИЯ
Да, на тръни сме постоянно, и през нощта.... За сега нямат температура, имат не много пъпки, на сестра му дори  са повече, но тя няма астма и затова по-малко се притеснявам.   Много бяха смешни сутринта, гледаха се един друг и се смееха на пъпките си  hahaha  rotfImao

# 37
  • Варна
Заради астмата ли не давате шок.неща?

Не само, по-скоро, защото тя прави сериозни кожни уртикарии от неизвестен дразнител. Но обривите и пристъпите й вървят ръка за ръка - няма сериозен обрив без пристъп. А след шоколада, около устата веднага се обрина, но то си беше половин Милка, с лешници!

Браво, Лъки!
HI, все така да е леко, все така да се смеят двамцата!
mini_79Close, ама друго си е да ти обяснят как да се грижиш за астматик, нали? Shocked
gergandi, явно и у нас ще има тотална забрана на ядките.

# 38
 donsita, значи не в шоколада е проблемът, а в какаото. Теоретично, бял шоколад могат да си ядат. Ядктие са тотално забранени. Цитрусовите в минимални количества трябва да се дават по нашите географски ширини. Причината е, че тези неща причиняват отделянето на хистамин, т.е. са алергени. Това е цялата работа.

mini_79, ай стига бе?! Уфф, това е наистина направо обидно. А на циганите като им пратят тази бележчица, дали ще могат да я прочетат?!

# 39
Tired препоръки за по-нататъшно наблюдение и рехабилитация- проследяване от детски пулмолог, правилен режим на отглеждане и хранене- без влага, запрашена среда, ниски температури и подходяща профилактика на инфекциите
дали не си мислят, че нарочно я разболявам, ъм  ooooh!

# 40
  • Страната на чудесата
mini_79 , тези просто са толкова далеч от нашите проблеми,че...Просто човек с една идея най-бегла колко е тегаво да отглеждаш дете с хроничен проблем не би си позволил подобна гавра Naughty

# 41
mini_79 , тези просто са толкова далеч от нашите проблеми,че...Просто човек с една идея най-бегла колко е тегаво да отглеждаш дете с хроничен проблем не би си позволил подобна гавра Naughty
Peace, да за съжаление е така. А аз не разбрах на какво основание са ви дали само 30%, и къде се явявахте на комисия?

# 42
  • sf
 Thinking замислихте ме с тия ограничения за шоколад и ядки.
Аз му давам всичко, не съм забелязала връзка с пристъпите. Сега съм в шах- как да разбера дали му вредят?

# 43
  • Страната на чудесата
donsita , не се вкарвай в излишни филми. Ако му вредят, ще разбереш. Щом не си видяла връзка с пристъпи и няма кожни проблеми след консумацията им, не го ограничавай-мое мнение.

# 44
  • София, под Карлсон
donsita , не се вкарвай в излишни филми. Ако му вредят, ще разбереш. Щом не си видяла връзка с пристъпи и няма кожни проблеми след консумацията им, не го ограничавай-мое мнение.

Peace Абсолютно! И аз съм на това мнение- ако детето е имало признаци на алергия от храната отдавна да си забелязала. Аз също давам от всичко като асортимент, но ограничавам като количество. Цитрусите като цяло са силен алерген, аз обаче по време на бременността ядях и пиех по 2-3 кг. портокали на ден  Blush По едно време си мислех, че детето ще се роди оранжаво  Embarassed От както Иво е опитал портокал не мога да го спра- цедим сок на смени в къщи... Mr. Green Но все пак когато не дай Боже имате пристъп се опитай да си спомниш какво сте правили или яли в последно време, дори си го запиши някъде и после може да търсиш връзка  Thinking

Общи условия

Активация на акаунт