Всяка майка на Юнско дете да намине да се отчете :)

• 68 577
  • 736
  •   1
Отговори
# 375
Кори, браво на Жорко Hug. И аз на 3 години съм тръгнала направо на градина, но съм ревяла с дни наред. Особено омразно ми беше времето за ядене и за сън. Още имам лоши спомени Blush

Диди вече е била на една ясла в България и на 3 градини тук, така че може да се каже, че е ветеран Laughing и много добре се адаптира. Сега беше 1 месец вкъщи преди да тръгне на новата градина, но аз работех през това време от вкъщи и затова й се налагаше доста да се занимава сама. Доста напредна с говоренето на български и аз съм доволна. Сега говори на учителката на български, но вярвам, че бързо ще си спомни и френския Flutter

Аз имам въпрос към мамите с по-големи дечица, кога децата започват правилно да оцветяват картинките, в смисъл да не излизат от очертанията. Знам, че още е рано, ама ми е интересно. Тя Диди чак сега започна да проявява интерес и то голям към оцветяването, рязането и лепенето. Особено към рязането и даже кръгчета се опитва да реже. Не вярвах, че ще се справи толкова добре, да си призная Blush
Но пък с цветовете хич не се справя. В смисъл знае, че са различни цветовете, но като я питам кое е синьо например и един път познава, един път не Rolling Eyes

# 376
Мартина с оцветяването вече от 2-3 месеца се справя много добре. Почти не излиза от очертанията. Само ми е трудно да й обясня, че не всичко трябва да е розово  Joy Иначе оцветява отделните елементи (например първо косата, след това блузката, после поличката и т.н.), но само в един цвят. Виж с рисуването - напредък почти никакъв  Crazy

Относно цветовете - познава ги. Даже вече и нюанси хваща - тъмно розово, тъмно лилаво...

Последна редакция: чт, 08 сеп 2011, 23:31 от Танитка

# 377
  • на края на света.....
 София също доста добре държи молива за оцветяване ,но общо взето повтаря на едно място и не умее да оцвети цялата картинка FlutterА с рисуването също сме скарани  Simple Smileрисува едни кръгчета ,и баба и я е научила да им прави чертички и сега може да рисува слънце Wink
От цветовете разпознава някои от основните ,но аз не мога да кажа че съм се занимавала сериозно Sad
 Иначе редовно купуваме някакви цветни книжки за оцветяване,които съответно след известен период биват надраскани и т.н.
Спомням си ,че каката много обичаше да оцветява но мисля ,че беше по- голяма около 4,5 годишна.Тя и сега много обича да рисува ,дори мисля,че леко и се отдава newsm78.

# 378
Здравейте Simple Smile
Виждам за рисуване си говорите, та реших да се включа. След като гледах клипчето как Паола на Рони си пише името  Mr. Green реших да тествам моя малчо и се изумих  Shocked Лъчко като цяло е сложно име, но написа без грешка всички букви, които му изброих. Не знам как оцветява, понеже не съм го тествала  Heart Eyes Обаче рисува много интересно и с двете ръце. Когато трябва да нарисува нещо в дясната част на листа го прави с дясната ръка, а в лявата част мести молива/четката в лявата ръка. Имам съмннения, че лявата ръка ще му е водеща, но още прави опити и с 2-те. Рисува слънце (с хубави лъчи  Mr. Green), цветенца и чашки...Когато рисува с боички предпочита черното (не знам защо  Rolling Eyes) и повтаря на едно и също място докато стане дупка в листа. Кака му беше тук и го научи да прави точки с водни боички (мокри четката, топи в боята и с другата ръка започва да удря четката, а тя пръска по листа) Забелязвам, че има голямо въображение и влиза в някакви игри, където си води диалози. Общо взето това е при нас положението.

# 379
  • София/Севлиево
Здравейте и от нас.
По въпроса за градината-Слави чака с нетърпение да тръгне на 3.10.Сега го пускам от време на време на частната ,където ходи зимата,но ми е много мъчно на мен, а той все при децата иска.
Цветовете всички ги знае от много одавна,може да рисува личице с очи,уста,нос и уши и му прави и дълга коса и очила и казва,че е мама Simple SmileОбаче с оцветяването никакъв го няма.Много обича да му пиша букви и да му рисувам тролеи,автобуси,коли и кабинките на лифта с който ходим на Витоша Simple Smile
Това е от нас.Хубав ден на всички!

# 380
Е, изглежда само Митко не се справя с рисуването  Mr. Green Носи от градината куп рисунки за оцветяване, но всичките са надраскани както си бяха преди година и половина! Твърди, че пише буквите, прави по една права черта, и после започва да драска във всички посоки много въодушевено! Но пък в градината много се забавлява, има си приятели, и вече пита кога ще ги кани на гости  Mr. Green Мисля, когато дойде есента и навън е мокро и кално, да си каним гости понякога!

Утре и Крум тръгва на градинка, в една обща група с няколко бебета колкото него и няколко по-големи деца като Митко и по-големи. Утре ще е щастлив, то е ясно - отива там при много деца, имат батут и меки катерушки, много нови за него играчки, музика и танци (напоследък много се вживява в танци), така че ще е много доволен. Ще видим към края на седмицата, когато разбере, че е за постоянно.

Гали, леко раждане пожелавам  Heart Eyes Първата година е най-лесно, да знаеш  Mr. Green

# 381
  • Miami
Първата година е най-лесно, да знаеш  Mr. Green
Joy
Откакто Жорката е на градина ми е дооооста по спокойно. Само се моля да не се разболява много и да си ходи, че иначе подлудявам с двамата  Crazy

Жорко и той не може да оцветява хубаво. Не  е носил още нищо от градината, но по дрехите разбирам, че доста си рисуват  Mr. Green

Офи, дано не плаче Крумчо. Никол е страшно привързана към мен, постоянно иска да я вземам, на площадките все е навряна в полата ми, в буквалния смисъл. Не ми се мисли като започна работа какво чудо ще бъде...

# 382
Уникални са ни дечицата Heart Eyes Толкова различни и прекрасни Hug.

Гали, на мен ми се струва, че и след 3-тата година не е толкова зле Laughing, ама да не казвам голяма дума, че не се знае след няколко дни, живот и здраве, каква песен ще пея Whistling

Кори и Диди беше така, ще свикне Ники, не се притеснявай Heart Eyes

# 383
Аз пък даже съм на мнение, че колкото по-голяма става Мартина, толкова по-лесно я гледам. Пу-пу  Laughing Някак си намирам разбиране, мога да си говоря с нея като с голям човек, много по-хубаво ми е Simple Smile

# 384
Привет банда   Hug
Ние не сме от най-редовните в писането,но ви чета редовно  Wink
С Паола сме чудесно и тя колкото по расте толкова по разбрана става,много е самостоятелна,но и тази година няма да я пускам на градина,живот и здраве на пролет до година мисля да я пусна,защото мисля,че вкъщи и е малко скучничко,въпреки,че постоянно гледам да и измислям някакви игрички,но тя освен рисуването и "попълването на документи" друго не признава,по темата с рисуването да кажа,че може би е наследствено не знам,но на Паола леля и е учител по рисуване и явно на нея се е метнала,рисува много добре,оцветява почти идеално съобразява се с цветовете на картинките да ги прави същите и много и се отдава  Simple Smile по дава пъти седмично купувам блокчета и фолмастери,вече може да пише на цялата фамилия и всички приятели  имената  Mr. Green по цял ден ме кара да и казвам имена да пише  Crazy ще я видя в училище толкова ли ще е ученолюбива  Flutter
Ми това е покрай нас много цунки на наборчетата  Hug

# 385
Имам предвид първата година с ДВЕ деца, че е най-лесна  Mr. Green
Когато съм само с Митко сме си ок. Когато Крум беше бебе, пак бяхме ок - той спи в количката, или седи в мен, а Митко си щъка и се съобразявам само с него. Сега обачеееее  ooooh! Всеки си иска неговото... Митко не иска бебешки площадки, трябва да ходим на големите; да, обаче Крумбича и той иска да е Голям, и се катери като изоглавен по катерушките, вре се в тунелите, хвърля се с главата напред по пързалките... Не е лошо, живо и енергично ми е детето (пу-пу), ама се свърших от търчане да го вардя... Щото сега няма как да "заобиколим" неудобните места...  Но пък е забавно... философски погледнато  Crazy

# 386
  • Miami
Но пък е забавно... философски погледнато  Crazy
Joy ох, винаги ми повдигаш настроението, офе  Hug

Оф, Жорко още не се е кротнал. Сега като не получи нещо и сяда на земята и започва неистов рев и писъци. И това и по улиците и магазините. Направо в чудо сме се видели с баща му.Голяма ревност от Никол, голямо чудо  ooooh! Като го взема от градината и се започва: постоянно блъска бебето, взема й нарочно играчките и бяга, взема й бибероните, абе само я дразни. Иска нон стоп с него да играем и по площадки и в нас. Но най-много ме дразни това тръшкане и търкаляне по земята, особено на обществени места. Преди да родя се чудех на такива деца дето се търкалят по земята и пищят и си виках "Колко са невъзпитани, инатести" и ето това ми дойде до главата  сега ooooh! Вече няма да се чудя никога за нищо Laughing

# 387
  • на края на света.....
При нас проблема е когато двете сестри са заедно SadКогато са разделени всичко е много спокойно,малката долу горе ме слуша,с голямата намирам обща приказка....но когато са заедно е някакъв ад Rolling EyesКарат се,викат,малката ходи при кака си постоянно,а тя съответно не я иска изобщо.Напоследък дори налитат и на бой Close.

# 388
Така е Мамо Гаце... неизбежни работи Simple Smile
Дали децата ще са с една година разлика или с 15... винаги си има кофти ситуации. Но пък си оставят братя и сестри и след като отдавна не са деца, и тогава се търсят Simple Smile

# 389
... Но пък си оставят братя и сестри и след като отдавна не са деца, и тогава се търсят Simple Smile
Дааааааа....
 Казах  ли  ви че  ще  ставам  леля  Blush толкова  ми е  мило  като  се  сетя че  чак  забравям  всички  изпокъсани любовни  романи от  "сестринска обич",а  щерка  ми  от  гордост че  ще  става  кака  сама  се  отказа  от  бейби  дежавуто  в което  се  намираше и  от  детската  количка  и  от  лауфрада(кара  колело без стеранични  колелца директно) и сега  като  разчистваме  гардероба  от  вече  малките  дрехи  все  на бебето  ги  нарича Heart Eyes
И тя рисуваше  само  с  черно, стана  като  с книгите дето  и  изпокрих ,сега  рисува  много  цветно,но  ако  оцветява  лицата  и  телата на  хората са  винаги  червени Crazy
От  как я тормозеха  в детската се  държи  много  по  зряло,всеки си  получава заслужения отговор,а  и се  държи  по отговорно. Започна  вече 3 та  година в детската но за разлика  от  миналите  години  сега трудно се  заиграва с  другите деца,само неината  приятелака си тъси,моля се да  не  ни се н алага да  се  местим,че не ми се  мисли тогава....
...а  да,след  морето  май месец  за  трети  път  е  с  бронхит  Banghead

Поздрави  на  всички!

Общи условия

Активация на акаунт