Всяка майка на Юнско дете да намине да се отчете :)

• 68 570
  • 736
  •   1
Отговори
# 450
Засега не мисля да слагаме ваксина, въпреки че ни посъветваха да го направим, заради бебето.

Мая и ние се стягаме за Коледа, пишем коледни картички и правим украса с Диди. Само елха си нямаме още Blush
Диди пък като види негри и нали сега е вълна "цветове" и постоянно ги сочи и вика "черно" Blush Добре, че хората не ни разбират. Но и аз й обяснявам, че хората имат различен цвят на кожата, но това не ги прави по-различни от всички нас и да си играе с всички деца независимо от цвета на кожата им Hug

Вие какви подаръци сте поръчали на Дядо Коледа Wink

# 451
ролер, флейта,зебра плюшена играчка и книга за дракони ,писахме писмо до дядо Коледа,за да имам черно на бяло какво е пожелала,че на последък е доста трудно да се спре на нещо конкретно

а вие?

# 452
На Диди й идва вдъхновението да иска, когато отидем в магазина Joy Тогава за всяка играчка казва "да вземем това, такова нямам" Wink Засега сме й взели пазарска количка и съм й казала, че къщички за кукли и др. играчки с малки елементи ще получи, когато се научи да си подрежда и прибира, тези, които вече има Peace

# 453
Митко писа писмо на Дядото, дори каза, че го пише и на Дядо Коледа и на Дядо Мраз, така, ако единият нямал нужния подарък, другият щял да го донесе  Crazy  Писа и за брат си обаче, понеже той не може да си каже сам... не го забравя, всеки път изрежда какво да бъде донесено и за Крум. Оставихме писмото в един плик на перваза на прозореца, а на другия ден вместо писмото имаше няколко коледни бисквити, от джуджетата явно, за да се отбележат, че те са взели писмото.

Конструктор, кола, лаптоп, пак кола и може би самолет - това се желае, винаги в различна конфигурация кое за кого от двамата е. Може би един аквадудъл ще им вземем, защото Крумбака доста се сили да рисува, харесва му, направо си ляга по корем пред магнитната дъска и драскоти; затова може би е добра идея, да има широко да си рисува Simple Smile
Украса нямаме още, защото я забравих в Казанлък; утре ще си я получа и ще украсявам. И понеже тати ще се прибере чак на Коледа, няма да го чакаме да мъкне елха, ще купя изкуствена.

# 454
Гали, браво на Митко, че мисли за Крум и Диди така като види нещо за бебе и казва "да го вземем за Тод" или пък, ако види нещо, което е подходящо за мама или тати и казва " да го вземем за мама, тати". Важното е нещо да се вземе Joy

Диди сега е на вълна колко дни остават до Коледа. На ден ме пита по няколко пъти Crazy Ама то защото нали й взехме вече подаръка, пък ще го отворим на Коледа и няма търпение детето. Ще си сложим коледен календар от 1 декември да броим дните Party

# 455
  • на края на света.....
И ние сме си взимали такъв календар  Peace,интересно им е на децата.
 Украсата за Коледа по традиция я слагаме на 1 декември.Вече нямам търпение,аз съм като децата и изключително много се вълнувам по Коледните празници.Обичам да си тегля коледни филми и да ги гледам ,така се зареждам още повече с коледно настроение.
Тази година съм се запалила и по готварския форум и мисля да спретна и едни коледни сладки,да се радват децата Peace
Иначе и ние имаме коледни желания,кукла,люлка за нея и т.н.Проблема е каката която вече не иска играчки newsm78,желанията и са все по трудно изпълни  Sad например нов телефон,лаптоп и все неща които трудно можем да си позволим особено за Коледа. #Cussing out

# 456
  • варна
 Мдаа, като порастнат и желанията стават голееееми Mr. Green Нашият батко и той по техническите желания. Боян както вече бях писала си иска акордеон за Коледа,даже настоява като му кажа че Дядото ще донесе подарък- Не искам подарък, искам Акордеон и напоследък добави ...и едни обувки с лепки.Ще видим до Коледа още колко ще набъбне списъка.
  Иначе имаме вече един предколеден подарък- днес беше за първи ден на градина Боян bowuu Много му хареса и него го харесаха, надявам се да е здрав и да не боледува много и да свикне на храната там, че днес само портокали ял.

# 457
orhid, прекрасна новина! Дано се сработите взаимно- родители, деца и учители и да му става на Бобчо все по- интересно!
Да се разпиша и аз, че май от доста време не съм писала. Лъчко си е на градина (да чукна на дърво не боледува често. Мисля, че си поизгради имунитет в яслата) Като цяло мисля, че в яслата повече му харесваше отколкото сега в детската градина и, ако трябва да съм откровенна на мен също Simple Smile Тук просто са страаашно много деца, просто е някаква малка лудница. Когато се приберем след градина не ми дава да пускам ТВ, предполагам че просто има нужда от тишина. Той като цяло не е фен на телевизията, не обича и детски да гледа, за сметка на това четем много. На всяко заспиване по 2-3 приказки (според зависи аз колко започна да се прозявам  Mr. Green) Слуша ги с голям интерес и дори ги запаметява. Вече знае няколко наизуст дума по дума. Освен това си прави някакви негови логически заключения.. Например при приказката за Мързелан и Мързеланка, на които им се разрушава къщичката той се угрижва и ме пита дали и нашата ще се разруши също. Обича много да слуша и песнички. А випросът "Защо" може да го пита до безкрай  Grinning И всеки мой отговор на защото се повтаря със защо отпред  Laughing
Тази година списъкът за дядо Коледа е предимно превозни средства (пожарникарска кола, полицейска кола, автобус с "такова" по средата, т.е тип хармоника и голяма кола с резервна гума(джип))
Противогрипни ваксини не съм и не бих слагала нито на малкия нито на себе си. Комшиите миналата зима ни предлагаха, че имаха някакви налични, но дори и те не сложиха на децата си, а само на себе си. Амалката им през седмица- 2 е болна. Така, че Рони по твоя преценка.

# 458
  • Miami
На Жорко много му харесва на градината, обаче много боледува, а от него се заразява и Никол. Сега даже пак са болни. По два пъти в месеца пият АБ, писна ми вече.

За Коледа иска предимно коли и то Светкавицата Макуин, Матю и другите от Колите  Mr. Green Освен това иска и Лего, ама голямо  Laughing

# 459
За техниката да кажа тук как си решават проблема. Правят една по-голяма инвестиция за някой празник стартов пакет на някоя конзола от вида на Wii, Kinect, Xbox, Nintendo, PSP, PS3 и после само купуват новоизлезлите предложения за тях. Не знам доколко това им увеличава или намалява грижите Wink

# 460
  • София
    Здравейте на целият ни юнски отбор Simple Smile
   Днес се сблъсках с малко шокиращо нещо и естествено намирам упора в вас. Като миехме зъбките забелязах че има 3 точици тъмни на три долни зъбчета,т.е това са си чисти кариесчета,понеже малко се инатим за миенето явно от там ни дойде целият проблем. Доста неприятно някой от вас има ли подобен проблем да сподели какво трябва да се направи,че хич не съм наясно,знам  само че миенето ще стане задължително и шоколада ще го позабравим.
  Иначе да ви се похавлим и още нещо Simple Smile)  Викторчо си го кръстихме,ние се венчахме църковно в Клисурския манастир и сме вече християнчета за пример  Grinning
  Много се радвам за новите попълнения в отбора  да растат здравички и послушни !
  За КоледА  се каним да пишем писмо ,и да си поръчаме голям Кукоин (Макуин) понеже сме  му големи фенове и двамата ,то и аз се запалих .
   На детска градинка ходим харесва му на Викс,от скоро започна да оцветява добре картинките,стреми се да не излиза от очертанията,което доста ме впечатли и се оптваме да припяваме на детски песнички,като казваме последните срички и това си е нещо,иначе си имаме любима песен дето си е пеем нон стоп  Crazy
   Радвам се че успях да се включа в хубавата ни темичка ,не съм ви забравила и се надявам на пролет да се съберем. Hug

# 461
Петюша, мисля, че на млечните зъби избягват зъболекарите да правят пломби. Ако не е много болезнено май така ги оставят. Но дано да се включи някой с по-точна информация Peace Тук съм виждала да ги обличат такива зъби, но не съм сигурна как и защо.

И Диди напоследък доста е задобряла в оцветяването, даже дребните детайли сама ги разпознава и оцветява в различен цвят Heart Eyes

# 462
Петюша, Лъчезар има много черни петънца по зъбките (т. нар. черни зъбки), но не са кариеси. Зъболекарката не можа да измисли от какво са  Rolling Eyes Така или иначе до сега аз му търках зъбките доста старателно, но той иска и много държи всичко да прави абсолютно сам, та сега съм го оставила да се прави, че ги търка... пък се надявам постоянните вече да са си му наред, бели и здрави. Сладко, не че изобщо не яде, но доста го ограничавам. А тук по ЗК на първолаците също им забечатват някакви кътни зъбки, но не съм много наясно какво - що...
За пеенето моя грешка няма- пее много, знае думите и уцелва мелодиите, обаче с оцветяването е голяма мъка, драска на посоки и като му кажа "Внимавай малко повече, де" той ми отговаря "Ами аз съм малъъък, за това не могааа... " Ами като не му се занимава на детето, на сила няма да го тормозя. Той все още не си е избрал с коя ръка ще борави и за всичко използва и двете като си врътка молива, лъжицата или каквото там прави.

# 463
  • София
   Роси остави го човека ,не му е дошла музата за рисуване Simple Smile)
  Галче то и аз така знам,че само ако започне да ги боли се правят,ама много кофти дано да не станат някакви големи дупки че настръхвам.

# 464
  • на края на света.....
petiu6a заведи го на зъболекар Peace да се консултирате Hug
Иначе и аз стриктно им проверявам зъбите и на двете,малката засега няма проблеми но доста и се хапва шоколад.Опитвам се уж да ограничавам ,ама много много не ми се получава. Thinking
Тя и каката ни нямаше никакви проблеми с млечните зъби,а вече има 3 пломбички на постоянни зъби Sad #Cussing out

Общи условия

Активация на акаунт