Всяка майка на Юнско дете да намине да се отчете :)

• 68 567
  • 736
  •   1
Отговори
# 465
Едно голямо "Здравей" на цяллата юнска дружина, отдавна не съм писала....радвам се да прочета за вашите мъници колко са забавни и порастнали  Grinning  И Христиан ходи на градина с огромен кеф, има 5-6 приятеля с които си играят и на които сутрин носи колички и 2-3 приятелки които все го бият според него  Sunglasses Но тази седмица е болен горкия-ужасна ангина кара...Но за сметка на това всеки ден обмисля какви подаръци иска за Коледа. Определено игрите са му по-важни от рисуване, пеене, стихчета и т.н . Бяхме го записали само на английски, но той се разплакал за танците и сега ходи и на народни и на модерни танци и само повтаря в къщи "стъпка, стъпка раз , два, три" иначе в игрите е много креативен...мн често сам си разиграва постановки.
Страшно съм доволна от държавната градина за разлика от частната, просто разлика от земята до небето.  С храненето е малко труден, не обича много готвено а обожава сандвичи и спагети.
Пробллем ни е и обличането, има определени слипове с които иска да ходи и блузи с микимаус и ако не му я предложа сутрин започва голямо тръшкане и сега само гледам дрехи с мики да купувам.
Гледа филмчета на РС-то и с ютуб се справя сам, аз само задавам темата напр. банани с пижами и той си разцъква клипчетата, много съм доволна от това защото преди искаше да вися до него да му пускам различните клипове...

Целувки от нас и коледно настроение на всички  Heart Eyes

# 466
Здравейте,
днес Зара се държа геройски, оперираха и ръчичката и сега  е с шина,аз още незнам къде съм,но предполагам ще ми мине...

# 467
Мая. браво на Зара, герой е тя. Много прегръдки за теб и за нея Hug

# 468
Здравейте момичета,
не съм се появявала 5 месеца и сега с кеф изчетох какво сте писали през това време. Доста често си мислех да пиша и да искам съвет от вас, но имах доста тежко лято и после ужасно мноооого работа. Племенникът ми се разболя нещо и така и не успяха за 5 месеца да разберат какво точно му е, но беше някакъв кошмар. Изобщо напоследък много болести ни връхлитат отвсякъде.
Радвам се че дечицата са добре и растат и се развиват успешно.
Майче, защо й оперираха ръчичката на Зара?
Галче поздравления за Тод!

Иначе Вени е вече много голяма - ходи на градина, но и на мен като на Роси ми е малко мъчно за яслата. И при нас са много деца и е тясно. Тя още говори за приятелите си от яслата и се оплаква, че не искали да играят с нея (след като беше болна 2 седмици) Sad
Иначе и мен ме занимават същите въпроси - на какво играете с децата? правят ли сцени с ревове и тръшкане? четете ли нещо за възпитанието?

Последната игра на Вени вече месец и нещо е че тя е майка ми, а аз и баба й сме децата й. Баща й и е мъж и наш баща. Въобще пълна параноя, но е голям майтап, защото използва думите, които аз й казвам на нея и въобще е като някакво смешно огледало. Иначе тя се казва "Прозорец", а ние децата сме "Листо" и "Дърво".

Вече ще съм по-редовна. Лека нощ. Никулден току що свърши, а с него и празника на Бургас! Запалихме елхата и празничните лампи с кмета и гледахме страхотна заря Simple Smile

# 469
Привет,
Мая, какво й е на Зара?
За зъбите - така и не сме отишли още на зъболекар, но мисля в първите дни на новата година да отидем! Митко си мие зъбите всяка вечер (почти всяка), и ползва вода за уста  Crazy Без "синята вода" изобщо все едно не си ги е мил и се сърди. Иска и конец да ползва, но засега само го дъвче; понякога оставя аз да му чистя зъбките с конец, и до една година вероятно ще успява и сам. Крум естествено иска да подражава на брат си и той постоянно дъвче една четка.

В градината сме ок, тази на Митко повече ми харесва от тази на Крум и на есен ще го преместя "при големите"; ще ни е по-близо и няма да се налага да ходим с кола сутрин и следобед дори зимата.

Голям проблем с излизането навън; сега като завали и вече не знам къде да ги водя; имаме парк до нас, но е голяма кал. Поне сняг да завали, ще може да стоим там, но в калта е гадно. Аз ги екипирам с непромокаеми екипи, гумени ботуши... но в мокро и кално какво да правят?!  Басейнът е хубава алтернатива, но е мноо далеч - в Банкя. Някакви идеи? Дали приключи ремонта на Южния парк, някой минавал ли е оттам скоро? Поне има широки асфалтирани алеи, там може да се тича не в пръстта.

# 470
То при нас е друга работа, но тук през зимата е забранено да се играе на детските площадки, защото не ги чистят, а сняг натрупва колкото си искаш и можеш да потънеш, ако не си със специални снегоходки Laughing Хубавото на снега обаче е, че го има навсякъде Wink и съответно и пред блока става да се играе с него. Тукашните деца освен снежните човеци, пързалянето с шейни, играта със снежни топки и портретите в снега, си играят с него и като с пясъка лятото. Пълнят кофички със сняг и правят формички или пък си заледяват вода във формички у дома, даже я правят цветна и после ги използват за строителни блокчета навън на студа. Но честно казано най-често са по магазините и моловете.
Иначе и тук има басейн, но аз с Тод не смея да отида, макар че той е доста по-спокойно бебе от Диди навремето.

# 471
Благодаря ти Гали  Hug

Оказа  се  че в последствие на  възпаление на сухожилия на ръчичката и се  образувал ганглион,който хипотетично  в бъдеще би застрашил нервни клетки връзки и т.н. ,а като видях в диагнозата и пояснението рецидив  ми настръхна косата и се постарах да получим най ранният термин който имаха в праксиса. Амбулантно беше ОП то и много бързо излезна от упойка, като на филм  минна всичко,но с си мислех че с всичкия няколкомесечен опит покрай баща и ще съм по подготвена за  подобен тип действия,но съм се заблуждавала...

Радост и за Зара това са типични игри в момента  Simple Smile

През зимата при нас зоологическата градина е вариант,имаме и детско списание което е  безплатно по детските градини и там са всички театрални постановки за месеца по възрастови категории  и всички събития в региона ни,така  добре се планува,а и нещо да изникне непредвидено като сега  нашия престой вкъщи винаги е в полза, за резерва са библиотеките с кътчета за четене и книжарниците  Peace

Последна редакция: чт, 08 дек 2011, 20:05 от Мая...

# 472
Радост, и аз щях да пиша, че е много изобретателна Вени - прозорец, листо, дърво...За пореден път се убеждавам, че детското въображение е безкрайно Heart Eyes
Диди разбираемо много си играе на бебета. Като ме види да сменям памперса на Тод и веднага и нейното бебе, естествено и то Тод веднага се нааква... Joy Доскоро много ни хранеше, но скоро не се е сещала. Сега продължава да ни преглежда, да ми прави прически, да работи като продавачка /с една пазарска каса/... Flutter

Мая
много интересни забавления имате Hug, при нас повечето такива дейности за деца са по времето, когато Диди е на  градина или са с предварително записване и е трудно да се вредим да ги посещаваме Peace, особено тати като е зает, а мама е с бебе Crazy

Я да ви питам вашите деца имат ли точно определени задължения и знаят ли, че имат такива Rolling Eyes от рода на да си сгъват и прибират дрехите, подреждат играчките, да се обличат сами, да помагат понякога с чистене, миене на чинии и т.н. и използвате ли някакъв начин да показвате "прогреса" в това отношение.

И да ви споделя нещо смешно. Вчера вземам Диди от градината и минаваме по пътя има къщи с коледна украса и елхички отпред. Диди ме пита: мамо ние кога ще си вземем муха Joy. Тя има страх от буболечки и в първия момент се зачудих що за странно желание, докато се сетя какво точно иска да ми каже Wink

# 473

Я да ви питам вашите деца имат ли точно определени задължения и знаят ли, че имат такива Rolling Eyes от рода на да си сгъват и прибират дрехите, подреждат играчките, да се обличат сами, да помагат понякога с чистене, миене на чинии и т.н. и използвате ли някакъв начин да показвате "прогреса" в това отношение.

И да не са точно определени, се вършат. Лъчезар всичко иска да прави сам- сам се облича, съблича, запасва, сгъва си пижамата(само нея! явно от градината  Laughing),пуска прахосмукачка, прибира си играчките (рядко се случва да се прави на разсеян, но аз като започна да подреждам се спуска да помага), дори иска да си пере дрехите сам  Crazy (това е, понеже много обича да се мокри, пръска и пр. мокри занимания) Веднъж го оставих да си плакне една блуза докато му се сбабчат ръцете. Леглото (нашето) не мога да го оправя сама, защото започва да се сърди и инати, че не е включен в заниманието и, ако случайно вече е оправено го разхвърля, за да го оправи той. Общо взето ми е ясно, че е само период, който в един момент ще отмине. По - важното е да го науча на някакъв ред.

И, Гали, защо още нямате муха?  hahaha Той Декември преполови вече....

# 474
Роси, Лъчко ще бъде идеална партия за Диди, тя ще разхвърля, той ще подрежда Laughing Тя сама хич не се сеща да си подреди каквото и да е било, даже понякога си крие дрехите, както ги е съблякла в комплект в гардероба или в някой кашон, да не са на земята ooooh! А знае много добре, защо дрехите се прибират, мен никога не ме е виждала да си оставям нещата разхвърляни, но явно си е такава. С тати си най-много обичат мен да питат "Къде ми е...?" Любимият им въпрос, на който би трябвало те да знаят най-добре отговора Naughty
Най-добрата й мотивация да свърши нещо е "филмче" или подаръка за Коледа Flutter

За мухата, още не сме стигнали дотам Blush, но се надявам тези дни и това да свършим. Чудя се дали да е естествена или изкуствена Rolling Eyes

# 475
  • на края на света.....
И аз се опитвам да въвеждам някакъв ред у дома,но с малката май не ми се получава много  Thinking
Тя ужасно много разхвърля когато играе и когато и кажа"Софи прибери си играчките" редовния отговор е "Ти ще ги прибереш" hahahaИзчаквам още малко и мисля да започна малко по сериозно ,защото вече ми идва в повече този хаос който се получава.
Иначе редовната игра при нас е на детска градина,изважда всички кукли ,подрежда ги на земята и започва да им говори като госпожа. LaughingСъответно ги слага да спят,храни ги и т.н копира всички порядки от ежедневието и там.
Иначе пък каката много ми помага и при нея вече успешно съм наложила някои задължения,като изхвърлянето на боклука,понякога я пращам до магазина и всичко свързано с подреждането на собствените и вещи ,учебници и др.
Но пък София е доста своенравна и мисля ,че при нея определено ще ми е доста по трудно newsm78

# 476
Задължения стриктни няма,но се знае че да се започне следваща игра трябва да се разтреби предната за да има място,друг е въпросът колко често се върши ,но гледаме да не изпускаме нещата от контрол,като разтребвам миялната машина  ми помага,като просваме прането пак,прахосмуче си стаята сама и се  сърди като пак минавам след нея да  прахосмуча и аз,обличаше се сама,сега  не,че аз не разрешавам,най-трудно ми е като готвя,все  иска да "бъка",сервира  тя чинии и прибори за хранене,и за буклука помага,все носи по "мекичките" торби с боклук ,но всичко това не съм го подлагала на дисциплина,като си  и  идва  от вътре добре ,има и  лоши черти разбира се които гледам да забранявам,като да си разхвърля дрехите, и да не си остсервира чинията след ядене,докато в детската го прави примерно,но всичко с времето си...

# 477
На мен ми е голям проблем с подреждането и прибирането. Трудно ми е да го науча Митко, защото аз самата съм доста разхвърляна и непоследователна в нещата по принцип. Хич не ми е приятно, че е така, но какво да правя... Трябва първо себе си да превъзпитам, за да очаквам от детето да си подрежда. Поне обувките се прибират след разходка, имат си място и си ги подреждат. Иначе за помагане - помага, когато му кажа да прави нещо с мен, почти никога не отказва.
Мая, дано бързо да се възстанови ръчичката на Зара и да може пак да си пуска сама прахосмукачката  Mr. Green

# 478
Благодаря Галя,за прахосмученето е  малко  келешче, че и с една ръка си успява,вече трябва само да "пея" да се пази ,но не се оставя лесно и се чупи хатъра

# 479
Петюша, Лъчезар има много черни петънца по зъбките (т. нар. черни зъбки), но не са кариеси. Зъболекарката не можа да измисли от какво са  Rolling Eyes Така или иначе до сега аз му търках зъбките доста старателно, но той иска и много държи всичко да прави абсолютно сам, та сега съм го оставила да се прави, че ги търка... пък се надявам постоянните вече да са си му наред, бели и здрави.
Роси, тези тъмни петънца може да са начална фаза на флуороза. Съветвам те да поискаш мнение от още няколко (добри) зъболекаря, те да преценят. 
Давала ли си му флуорни таблетки? А ти самата пила ли си такива по време на бременността? В яслата дават ли им флуорно мляко? Каква вода пие?

Ако имаш време, погледни тази тема: Флуороза. Ако детето има петна по зъбите, трошливост или чуплив емайл

Мая, аз видях снимка на Зара с подвързаната ръчичка, но не предполагах, че е минала такава манипулация.  Confused Дано всичко е вече на ред!  Hug

Аз чакам най-после сняг да падне, та да излезем да играем навън. Това време на годината, хем студено, хем скучно навън, хич не ми харесва.  Crossing Arms Децата има с какво да си играят вкъщи, т.е. намират си, но ми се ще да излизаме повечко.

Мишел се е зарибила по едни песнички с движения. Тук в занималните редовно пеят такива. Купих й дори едно ДВД, където деца от детска градина пеят и танцуват същите песнички. Определено, уцелих 10-ката с това ДВД.  Laughing

Иначе, вкъщи двамата играят най-много с моделираща маса. Готвят какви ли не чудесии или просто правят охлювчета. Другото интересно нещо е ЛЕГО-то (Дупло). Строят, редят кули, коли, човечета... Почнаха заедно да се заигравят, определено. Е, много по-лесно щеше да бъде, ако Еди можеше да говори, де.  Mr. Green И щяха още по-добре да се разбират. Но, и това ще стане. Wink

Общи условия

Активация на акаунт