Всяка майка на Юнско дете да намине да се отчете :)

• 68 581
  • 736
  •   1
Отговори
# 420
  • Miami
Аз рядко измислям игри, да не кажа никога  Blush Жорко ми измисля роля в неговите игри  Simple Smile

# 421
Павел все по-често се заиграва с играчките си, кара коли, сглобява си конструктори, дори сяда и имитира, че чете книжки (при това на някакъв измислен гръцки ) Crazy а онзи ден пък взе една пръчка и я хвана като микрофон и взе да се прави, че пее и като свърши ми вика "айде казвай ми" и аз взех да оценявам изпълнението му (като в X-фактор)  Whistling Има нови магнитни букви и сме ги насложили на хладилника и докато аз готвя той ми показва коя буква на кой е и ако е познал аз го хваля и той е супер щастлив, много обича да го поощрявам и да го целувам и прегръщам Simple Smile) А аз пък го правя доста често и постоянно му казвам колко е хубав и умен  искам да му създам самочувствие от сега (което не знам дали е чак толкова добре ама...) Embarassed

Иначе навън ако няма деца задължително ме дърпа да играем заедно, гоним се, пързаляме се... добре се забавляваме!  Mr. Green Много обича да кара колело и аз съответно го гоня Wink

# 422
Ооооо, аз постоянно й повтарям на Мартина, че е най-хубавата и най-умната  Blush Искрено се надявам да не окаже лошо въздействие  Rolling Eyes

# 423
  • Miami
Ооооо, аз постоянно й повтарям на Мартина, че е най-хубавата и най-умната  Blush Искрено се надявам да не окаже лошо въздействие  Rolling Eyes

И аз това повтарям на Жорко откакто се е родил  Joy Също така постоянно му казвам колко много го обичаме, колко е важен за нас, че е нашето слънце и съкровище, както вече и сестра му.

# 424
Ами то ако ние не им кажем на нашите деца, че са най-най, кой друг да го направи Wink

Аз май ще почна по-малко занимавки да измислям на Диди, че тя е свикнала все аз да й измислям забавления като й стане скучно Blush

# 425
Айде  и аз да  си  задам въпроса  Wink  - По колко време  на  ден  (горе долу) гледат  телевизия децата ви? Предполагам че не ги делите  и гледат  и  големи  и малки  заедно. При нас  започва  да се  превръща в  голяма  част от времето  й прекарвано вкъщи през седмицата.През уикендите гледаме и да  сме  доста навън,"а като сняг забръзка..." не  ми се  мисли.
И  още  един като съм почнала - спортове и/или курсове  някакви записвали  ли сте?
Иначе и  заедно си играем и сама  си  се  затваря в стаята да  си  играе(докато преди я беше страх)
започна  да  си  играе  и с  малките  кукли от къщата,крие ги в гардероба им брои до  10  и  след  търсене  из всичките им шкафове  ги намира  Mr. Green голямо театО  пада.

# 426
  • варна
  И ние насърчаваме непрекъснато Боян и го хвалим повече от необходимото,  редовно ходи  да се види на огледалото - колкооооо съм хубав , Mr. Green
 Вече придоби  и навика да се хвали без да го питат. Отива при някой непознат навън и започва да му обяснява - Чичоо/или какоо/ много съм добре, едричък съм, бягам като децата, ям в градината млякото сам ,госпожа Левон ме похвали , и слагам на кускуса захар ! /не че може да бяга ,само прибягва малко ,ама си мисли че може/
  Поне в приказките е доста забавен много се смеем наистина. Ако направи някоя малка беля и го питам защо направи едикакво си, ми отговаря - Защото съм мнооого добричък, дай ми за наградка играчка, или солетки, или нещо друго ,каквото измисли.
 Иначе няма голямо въображение в игрите, основно играе с образователни играчки за подреждане - разни пъзели и сортиращи неща, обича да дрънка на една голяма йоника и пиано,   един въртолет сглобяваме ,но сам не може и ме вика непрекъснато заради него. Книгите си ги разнася непрекъснато, знае им приказките, а на по-кратките цялото съдържание и ми носи непрекъснато нещо да му чета .Цветовете ги научи, но още са му интересни ,сега тепърва се учи да брои, веднъж съм го чувала да брои с малки грешки до десет, но още му е трудно. Буквите също са му интересни но засега само А знае със сигурност, другите ги нарича както му хрумне.
 Най-големи трудности имаме с рисуването и писането и ,изобщо не му се ще да пише и оцветява ooooh!
 А баща му най-много се хвали че е научил лява и дясна ръка, батко му определено по-късно ги научи.
 Иначе, Боян още не ходи на масова градина ,само по 2 дни в Монтесори група в Карин дом.
В държавната градина не го искат без асистент, а такъв няма в момента свободен и затова не ходи ,въпреки че е в списъка.
 Затова си запълваме програмата освен Монтесорито с 2 пъти седмично рехабилитатор и 2 пъти логопед - въпросната госпожа Левон, която го учи за наградка да свири на пиано.
Телевизия не гледа много, само "Дискавъи ченал" с татко си и каналите с народна музика, понеже са му любими.
 За Коледа даже си поръча акордеон  newsm78 на въпроса какво ще го правиш, ми отговори
-Слагаш на фанелата тука и свириш Joy

# 427
Мая, Диди не гледа телевизия, защото аз държа вкъщи да не се гледа френска или английска телевизия засега. Пускам й приказки и филмчета по интернет, но макс. 1 час и не всеки ден. Ако питам нея, разбира се, тя може и цял ден това да прави, но мама не дава Blush

Аз съм на среща с ортофонист/логопед на 23 ноември и ще видим какво ще кажат тукашните специалисти. С българския Диди има голям напредък и определено вече ясно разграничава българския и френския. Например днес казва в една книжка "Са ла" т.е. това трябва да е там, и после вика "това там", като я попитах какво иска да каже Flutter
Все още има затруднения с трисрични и по-дълги думи, както и с натрупването на повече от една съгласна.

Орхид, да знаеш, че многому се радвам на Бобо. Да го нагушкаш от нас Hug

# 428
Павел също много се кефи като го хваля, подрежда си примерно играчките и идва да ми каже и аз го гушкам и той се кефи на мах  Grinning

Иначе телевизия малко гледа, ама с компютъра голям зор виждам. Като говоря по skype се е научил с мишката да ми затваря или да набира на ново и го прави постоянно  Crazy научил се е да си отваря снимките от папките и със стрелките от клавиатурата да ги сменя, а в youtube гледа много често клипчета и последните два дни се е зарибил по кончета и слончета. А там нали са от едно следва друго на подобна тематика и така от бягащи кончета си пусна съвокупляващи се кончета...еее няма да ви обяснявам как само това иска да гледа, наистина не знам какво толкова го впечатли та сега най-редовно рестартирам модема и му казвам че няма net, защото иска само такива филмчета.  #Crazy

Като цяло обаче не му се събира на ден повече от 2 часа и то разпръснато пред тв (компютъра)

На мен ми се иска да го запиша на някакъв спорт и по-конкретно плуване, ама едно че подхождам несериозно и още не съм потърсила къде в Никозия има, а и друго не знам дали ще слуша, ама си мисля пък , че точно така ще се научи на дисциплина.

Цветовете знае основните, другите още ги бърка. Знае се пръстите на ръцете, обаче ляво и дясно отказва да ги научи.  Whistling

Проявяват ли вашите деца инат? Павел направо ми къса нервите...на пук ми прави и то нарочно доста често!

# 429
Моята  ме  наказва като  и  дръпна  щепсела  на  тв-то като  ме  затваря в кухнята сама (така  аз съм  я наказвала  в  нейната  стая) лаптопа вече  стои  умишлено затворен като  тя е  будна,иначе  е голям рев,а  каквато ми е  гласовита махалата ни  разбира че вече не съм и приятелка,около час  час и  нещо  и  тя стои пред  тв то,но се получи като  ритуал, преди да са  свършили детските новини не  гасим от  там знае  и  за Гърция   umnikuu  Whistling

kris_ty4,заради такива  клипчета  стоях с нея и си  упражнявах родителски контрол, че има  и  страшно  брутални  клипове,като  кажа че някои  клип е  глупост  и  тя  вече се  съгласяваше ,но само  и  само  за  да  го  махаме  по бързо  и да  пускаме  следващите. Но както казах си научих урока.

-Слагаш на фанелата тука и свириш Joy
 Joy Heart Eyes

# 430
Диди засега не пипа компютъра без да й разреша. Знае, че компютъра се ползва за работа и мама и тати работят на него и може да направи "някоя беля", ако го пипа. Затова чака аз да й пусна филмче Flutter

Иначе знае, че ако тя се държи лошо и мама може да се държи лошо и затова не проявява често инати. И постоянно повтаря, че не е лоша и че е голяма кака Heart Eyes Не знам може и да съм доста строга с нея, но пък иначе съм убедена, че ще ми се качи на главата Naughty.

Ние сме ходили тук на плуване, безплатно е в определени часове, но сега тати е доста зает и няма кой да я води. Иначе имам желание/ а и тя/ да ходи на гимнастика, но според тати още е малка и сигурно ще я запишем като тръгне на училище, ако още я влече Peace

# 431
Здравейте аз многоооо отдавна не съм писала и едва ли ще се сетите коя съм /мама на Виктория/  но днес реших да ви поразгледам темата и много се зарадвах на децата ви колко много са пораснали както и на мамите които са родили пак /ЧЕСТИТО   bouquet/  . Хубав ден на всички  Hug

# 432
Rozi, разбира се, че се сещаме коя си. Много поздрави на Вики и на Диди.

Не си спомням преди колко мами пишеха в тази тема, но се сещам, че я изписвахме за норматив Hug

# 433
Именно от  строгостта  и  мен  доста  ме  стяга шапката вече, имах  усещане че доста  пъти на  инат  го  избива от това ми поведение,но  отпусна  ли малко края и започва  да  се  пробва  да се  качи на  моята,а и вече  като  сме навън често  се  обръща към  мен  с "Мая",дразня се,но и това си е  за  моя сметка.Е- ще  чакам  по хубави  времена...
Благодаря за споделчнето за курсовете Галче  Peace

# 434
Аз пък не знам даже дали ми знае името Диди Blush Вкъщи според тати всички сме "Мечо"  Joy и детето знае татко си как се казва, но мен май не ме е чувала коя съм Wink

А за строгостта и любовта е толкова тънка границата, че ми се ще да имаше някой друг да поставя граници и правила, а пък аз само да гушкам Heart Eyes

Общи условия

Активация на акаунт