РУСКА КУХНЯ

  • 136 428
  • 738
  •   1
Отговори
# 150
  • Мнения: 7 433
   Laughing
   Кисе.....Тръгнах да обяснявам отново,но гледам,че се  повтарям.
   Да ,в БГ има заквасена и течна сметана.Само че второто обикновено наричаме просто сметана (без течна):кафе със сметана,например (кофе со сливками).

   Тоест бг.сметана=рус.сливки

   Сега дали съм по-ясна?  Simple Smile
  
  
  

# 151
  • Мнения: 22 867
Цитат
СЛИВКИ
Получают в процессе разделения молока при помощи сепараторов на жирную часть и обезжиренное молоко. В розничную торговлю поступают пастеризованные или стерилизованные сливки с содержанием жира 8% и 10%, расфасованные в пакеты и в бутылки. Кроме жира в сливках содержится 3% белков, 3,5% молочного сахара, минеральные соли. Содержание витаминов в сливках во много раз больше, чем в молоке. Основная часть сливок используется для производства сметаны и сливочного масла. Взбиваются - сливки, содержащие не менее 20% жира
.

Цялата работа е, че в България нямаме точно такива продукти, а подобни, с по-различна масленост и качество, и е малко трудно да се намерят точни български съответствия на руските продукти. Peace

Последна редакция: чт, 24 фев 2011, 12:45 от labrex

# 152
  • Мнения: 7 433
  Лабрекс,права си.  Peace
  Но говорим за друго.
  Когато в руска рецепта пише "сливки " в БГ за целта ще търсим течна сметана.(оттук всъщност "сливочное масло" в буквален превод е сметаново масло)
  А когато в руска рецепта пише "сметана",в БГ търсим заквасена сметана.

Последна редакция: чт, 24 фев 2011, 12:59 от Селма

# 153
  • Варна
  • Мнения: 11 348

  Когато в руска рецепта пише "сливки " в БГ за целта ще търсим течна сметана.(оттук всъщност "сливочное масло" в буквален превод е сметаново масло)
  А когато в руска рецепта пише "сметана",в БГ търсим заквасена сметана.

Едно много важно уточнение!  Peace разводнихме темата, но мисля, че бяхме доста полезни с този детайлен разбор на сметана/сливки   Laughing

# 154
  • Мнения: 7 433
  Хе-хе,Киса!  hahaha
  Мисля че Лабрекс ще ни прости "разводняването".  Hug
  А според мен ,даже точно по темата си похуртувахме.    Stuck Out Tongue Winking Eye

# 155
  • на втория етаж
  • Мнения: 248
  Хе-хе,Киса!  hahaha
  Мисля че Лабрекс ще ни прости "разводняването".  Hug
  А според мен ,даже точно по темата си похуртувахме.    Stuck Out Tongue Winking Eye

Подробно и точно разяснено!  Grinning
Аз само да вмъкна - сливочное масло е първото масло от каймака на млякото.Защото има и суроватъчно масло,от суроватка,то се води ІІкачество.Разбира се това е за Русия,тук при нас тези понятия като масло от каймак,течна сметана с 10,20 или 33%масленост изобщо са нещо нереално  Hug Mr. Green.И вобще течна сметана от животински произход е нещо екзотично,поне в нашата "глушь"  Twisted Evil

# 156
  • Мнения: 7 433
......И вобще течна сметана от животински произход е нещо екзотично,поне в нашата "глушь"  Twisted Evil
   Мдааа..... шо е то е!  Crazy
   Уви...

# 157
  • Мнения: 0
Здравейте дами!
Много ми харесва руската кухня.Моля ви да ми дадете рецептата за руския крем на НАПОЛЕОН.
Този крем който се вари, и дали може без яйца да се приготвя.

# 158
  • Мнения: 7 433
    Виж тук,но е с яйца.  Peace

# 159
  • Мнения: 0
СЕЛМА, благодаря за отговора.Но аз искам да го направя без яйца. Ще опитам ще ви кажа
резултата.

# 160
  • Мнения: 22 867
Здравейте дами!
Много ми харесва руската кухня.Моля ви да ми дадете рецептата за руския крем на НАПОЛЕОН.
Този крем който се вари, и дали може без яйца да се приготвя.

златцето, по принцип можеш да си направиш крема и без яйца - сипваш вода в съд, слагаш захар, после брашното и хубаво разбиваш да няма бучици. на огъня държиш, докато кипне и се сгъсти, като бъркаш. Лекичко го поохлаждаш, добавяш краве масло, ванилия по желание и разбъркваш до еднородност. Можеш и със сметана течна 10% да си свариш такъв крем, можеш и с прясно мляко. Peace

# 161
  • Мнения: 7 433
златцето,друг разпространен крем,който се ползва за Наполеон ,е буркан подсладено кондензирано мляко(400г)  разбит с 250 г краве масло.  Peace

Последна редакция: пн, 28 фев 2011, 19:15 от Селма

# 162
  • Мнения: 0
ЧЕСТИТА БАБА МАРТА ДАМИ!!
ЛАБРЕХ точно така ще го направя, ще го варя повечко че да не ми мирише на сурово
брашно, като е с вода.БЛАГОДАРЯ .
СЕЛМА да с кондензираното мляко го знам. Grinning

# 163
  • Мнения: 7 433
   В Русия с пълна пара върви Масленица!  newsm19 sohappy
   Печете ли блиньІ,момичета?
   Дайте да разменим по някоя хубава изпитана рецепта!

   newsm64

# 164
  • Варна
  • Мнения: 11 348
   В Русия с пълна пара върви Масленица!  newsm19 sohappy
   Печете ли блиньІ,момичета?
   Дайте да разменим по някоя хубава изпитана рецепта!

   newsm64

Утре планирам да правя, но няма да са с мая. Наскоро правих по една рецепта от руски форум, освен брашно, се слага и пудинг ванилия - пробвах, много ми хареса, стават нежни, пухкави, същевременно тънки.

Сега си харесах една друга рецепта, с кефир, но ще го заместя с кисело мляко.

Ти, Селма, по каква рецепта ще правиш?

Общи условия

Активация на акаунт