РУСКА КУХНЯ

• 136 559
  • 738
  •   1
Отговори
# 195
labrex Благодаря ти, ще я направя по твоя начин. Казваш че запичаш елдата, тя е кафява на цвят, или поне аз я намирам такава, няма начин да е запечена предварително, нали, или е възможно  да я продават обработена? Мисълта ми е - ако веднъж е вече запечена, при повторна такава обработка - няма ли за се развали вкусът и. Аз до сега я слагам направо да се вари. По-вкусна ли е след като се запече?

# 196
  • на втория етаж
  Не съм Лабрекс,но да кажа за елдата - аз я пеквам леко на сух тиган,придобива по добър вкус и аромат.Продава се сурова,има и някаква,на която е отстранена външната люспа,но нормалната гречка е по-полезна.
Рецептата за мултиварка е същата като тази,която пуснах на предната страница,но с увеличени по количество съставки.За мен това е най-вкусния начин за приготвяне на елда,а пък ако е с горски,ароматни гъби е направо разкош.

# 197
  Не съм Лабрекс,но да кажа за елдата - аз я пеквам леко на сух тиган,придобива по добър вкус и аромат.

Точно такова запичане имам предвид, по-вкусна става, но може да се готви и без да се запича, не е задължително. Peace

lina kaz, Hug  bouquet

# 198
lina kaz, labrex - Благодаря ви.   bouquet  lina kaz , сега видях, че рецептата е същата, но понеже не можах да си направя правилен превод и не съм разбрала, че тая рецепта я имам вече, благодарение на теб. Дано не досаждам с тея мои търсения на рецепти за елда, но до сега си я приготвях по един и същ начи и колкото и да я обичам, взе леко да ми омръзва.

# 199
Записвам се да пробвам Западно-украинската супа на Labrex. Гласих се да изхвърля последната зелка, че кое време е, ама ще  пробвам резептата. За другия сезон ще забравя, че съм я чела въобще.

# 200
Идея за закуска с гречка Завтрак Одинокий остров

# 201
  • София
А аз обичам гречка със захар и прясно мляко ... обожавам!!!

А това обича  мъжът ми - палачинки с кайма:

Децата обичат сирники:

А това да ви подразня - до утре има промоцич в руски магазин Младост - по 6,90 малка кутийка

# 202
Лус , може ли рецептата за сирники? И къде е в Младост руския магазин? И азщо аз съм пропуснала такова инфо Grinning

# 203
  • София
Риският магазин Берьозка - точно срещу ХИТ.

Рецептата за сирники ще напиша по-кусно...  bouquet

# 204
  • София
Сирники (закуска - идеална за деца)

500 гр извара
1 яйце
3 с.л. олио(за пърженето, може и малко повече)
¼ ч.ч. брашно
3 с.л. захар, ванилия.

Разбърква се сместта, после с набрашнени ръце се оформят топчета и се сплескват (подобно на картофени кюфтета). Пържат се в олио до златисто, от двете страни(не много олио). Хапват се със заквасена сметана(или кисело мляко) и сладко.

# 205
Господи , откога я търся тая рецепта , баба ги правеше. На български - сиренки, ама със сирене. вече я копирах в док за рецепти Heart Eyes
Благодаря , Лус Hug

# 206
  • София
Вчера пак бях в руския магазин - купих бонбони, хайвер, има 5 вида готвена салата тип кенар, едната от тях е риба под уба, има салата мимоза и още някакви. Купих кефир, ряженка. Първо ми се струваше скъпо - за кофичка кефир да дам 2 лева, ама като помислих, че Активия по-малка кофичка струва 1,30, та си взех. Има истински шпроти, отдавна не съм яла...

Мммммм, пак ще се ходи  Laughing

# 207
Здравейте дами!:)

Не знам дали тук е мястото да попитам, но къде изчезнаха руските магазини в Бургас? Затвориха и този на Александровска... 
Някой ако може да помогне с инфо ще съм много благодарна:)

# 208
Здравейте дами!:)

Не знам дали тук е мястото да попитам, но къде изчезнаха руските магазини в Бургас? Затвориха и този на Александровска... 
Някой ако може да помогне с инфо ще съм много благодарна:)

Преместен е на ул. "Фотинов". Като вървиш по "Богориди" към морската, "Фотинов" е пресечката преди музея. На тази пресечка китайския ресторант остава вляво, а магазин "Берьозка" - вдясно. Там е и пицария Форс. Не знам дали обясних добре, но е лесно мястото, ще го видиш.   bouquet

# 209
Romana, прекрасно си го обяснила:))
Благодаря ти от сърце!  bouquet

Общи условия

Активация на акаунт