РУСКА КУХНЯ

  • 136 563
  • 738
  •   1
Отговори
# 210
  • Мнения: 2 892
Наскоро в един вестник срещнах руска рецепта за нещо като кюфтета пълнени с пържени гъби, и залети с млечен сос. Днес цял ден не мога да открия вестника, а вече опържих гъбите. Някой може ли да помогне с подробности за рецептата?

# 211
# 212
  • Мнения: 2 892
Не е това, кюфтетата са от кайма,  имаше особено име. Както и да е, не откривам рецептата и ще правя побългарен вариант Heart Eyes

# 213
  • София
  • Мнения: 2 275
Малко късно видях.
Не съм сигурна каква рецепта си чела, но ми приличат на украински ЗРАЗИ:

Рецептата е лесна, ето имам снимки от моите:



Иначе е лесно - каймата като за кюфтета, а плънка в моите - картофено пюре разбъркано с пържен лук и после като поистине малко - като малките руло "Стефани", обаче много е вкусно и с ориз, пържени гъби(като в твоя вариант) и смачкано варено яйце. Пекат се в загрята до 200 град. фурна около 15-25 минути - зависи от фурната - на сегашната ми с духалка - 15 минути, а на предишната стара, стара от 50 години - -25. Така че трябва да гледате.

Аз ги направих като пирожки, ама формата може и да е кръгла - големи, малки.... вкусни са

# 214
  • Мнения: 4 195
Записвам се и аз при вас. Три години съм живяла в Русия ( в Оренбург и в Калуга), но бях малка, на 11 години и съжалявам, че не научих нито една рецепта. Толкова много ми лиспва истинския квас, който обожавам и тяхната сметана, че......
Друго обаче исках да питам - все още си спомням невероятната пълненана зелка със късчета месо, която съм яла там, но нямма никаква идея как се приготвя, помагайте Praynig. А също и едни.....сега как да обясня, като пирожки със сладък крем, крема помня, невероятен, но нито имам идея как се казваха тези вкуснотии, нито как се приготвят да му се невиди Tired

# 215
  • Мнения: 2 892
Намерих си вестника, ястието се казва тефтели. Има много варианти за пълнеж. Моите ги направих като пържено кюфте, но пълнено с гъби и пак стана вкусно.

# 216
  • Мнения: 124
Момичета, моля за помощ! Може ли да ми дадете рецепта за пироги с кайма?
Предварително се извинявам, ако има такава рецепта, но съм я пропуснала. Прехвърлих набързо темата, но не открих.

# 217
  • Мнения: 7 433
  Пироги с кайма,тоест пирожки с мясом?  Simple Smile

  Аз ги правя горе-долу така.Или така.

   Каймата обработвам предварително.Задушавам с повечко лук.Оставям да изстине.После слагам в тестото.

# 218
  • Мнения: 124
Благодаря, Селма Hug Точно, пирожки с мясом Simple Smile

# 219
  • Мнения: 0
Здравейте, мили мами Hug

Искам да Ви попитам как предпазвате гречката (елдата) от червеи и буболечки, както и защо се появяват?

Открих и изпробвах невероятни руски рецепти, казани ми от моята майка, които обещавам в близките дни да споделя. Поздрави на всички Heart Eyes

# 220
  • Мнения: 125
Аз не помня да ми се появявали  newsm78 съхранявам го както ориза. Сега в стъклени боркани с плътни капачки, не знам как да обясня, но преди в обикновени пластмасови кутийки. Да не би да са молци?  newsm78 те ми се появяваха в гриса  Rolling Eyes

# 221
  • In a surreal moment!
  • Мнения: 2 038
Прибирам пликчето здраво защипано в хладилника.
И ориза и др. варива и червения пипер.

# 222
  • Мнения: 0
Ооо, благодаря много, сега ще знам. И на мен не са ми се появявали, но аз превантивно да питам, че страшни истории чух около мен Shocked

Сега да ви представя една проста рецептичка от моята мамуля, която навремето сама е правела, когато вносните "батончики" били кът Grinning

Конфеты а - ля "Сникерс"

Необходими продукти:
300 грама сухо мляко или сметана
2 супени лъжички какао на прах
30 грама разтопено краве масло
50 мл мляко или течна сметана
400 грама ядки - за да се докара наистина вкуса на популярния десерт се ползват фъстъци, но ние сме пробвали и с лешници, и с орехи...
1 чаша захар

Захарта, какото и млякото (или течната сметана) се смесват и слагат на котлона докато закипят. След това се снемат от огъня и се добавят ядките и маслото, което вече е предварително разтопено. Докато се разбърква, постепенно се добавя сухото мляко или сухата сметанка. От получената гъста смес с ръце се оформят малки топчици, а ко лепнат, намокрете си ръцете, за да ви е по-лесно. Сложете в съд, който може и да покриете с домакинско фолио и оставете за 2 часа в хладилника. Вот и все! Hug


# 223
  • Пазарджик/Лондон
  • Мнения: 2 564
edelweisss , много интересна рецепта  Hug.А ядките сурови ли трябва да са ?

# 224
  • София
  • Мнения: 2 275
edelweisss , много интересна рецепта  Hug.А ядките сурови ли трябва да са ?

Мисля, че трябва да са сурови...

Вкусна рецепта, мммм...

Общи условия

Активация на акаунт