РУСКА КУХНЯ

  • 136 904
  • 738
  •   1
Отговори
# 345
  • Мнения: 22 867
Момичета пак съм аз  Grinning,моля ви, помагайте как се прави това на салата,че мъжо го иска за вечеря  bouquet

Едно предложение - 15 минутна салата:

1 банка кукурузы
1 банка морской капусты(салат)
2 упаковка крабового мяса(200гр.покрошить)
2 болгарских перца( красных,жёлтых порезать в лапшу)
4 варёных яйца(потереть на тёрке)
2 зубчика чеснока(больших через пресс)
Всё смешать.
Поперчить.
Заправить майонезом.
Солить только после снятия пробы(мы не солим его вообще)
Приятного аппетита!  

P.S. Опитах да прочета на опаковката, но не се вижда добре, това да не е готова някаква салата? newsm78

Последна редакция: пн, 28 ное 2011, 14:59 от labrex

# 346
  • софия
  • Мнения: 100
labrex,благодаря ти за отговора ,звучи вкусно и ще я правя салатата,а на опаковката пише на немски и нищо не разбрах
  bouquet

# 347
  • Мнения: 22 867
labrex,благодаря ти за отговора ,звучи вкусно и ще я правя салатата,а на опаковката пише на немски и нищо не разбрах
  bouquet


сисак, то и мен ме няма с немския, но гледам, че на руски пише салата от морската капуста, та си помислих да не е готова в опаковката. newsm78 Но то не пречи да си добавиш разни екстри към нея, като гледам и в руската рецепта пише банка морской капусты(салат). Рецептата е от един конкурс за салати, масово отбелязваха, че е много вкусна и си я записах. Иначе съм яла нещо подобно, но не помня да имаше рачешки истории в нея.

# 348
  • Мнения: 1 111
O, с готово тесто няма да стане- то е с мая, а за пелмените тестото е без мая. Заповядай моя вариант, стават и с купешка кайма, но вкусът малко страда от това : Пельмени

тъкмо щях и аз да питам за пелмени -как се приготвя тестото, /но реших да прочета из темата първо/. Съпругът ми наскоро се прибра от командировка в Русия и говори само за тях, ял е няколко вида, но най са му харесали тези с кайма, ял ги е в супа, защото сравнява вкуса със "Супа-топчета"...
Джемма, това ли е основното тесто за пелмени,  каймата не се ли обработва предварително,така в суров вид ли се слага? И с какво се поднасят тези пелмени? Има ли и други варианти?

И да питам още нещо - миналата година в един руски форум гледах приготвена риба в тесто,но и самото тесто беше като риба...не запомних рецептата, някой да знае нещо подобно?
А и каква е разликата между мариновани и кисели краставички /извинете ме за невежеството/

И както по-напред беше изказано в темата, и аз се възхищавам на рускините - не само относно готвене, а и относно ръкоделстване, кефи ме, че в техните форуми винаги има приятелски тон /за разлика от нас, в доста теми има разни препирни без причина/, рускините си говорят на ВИЕ и винаги уважават мнението на другия

Последна редакция: пт, 02 дек 2011, 20:51 от tuly

# 349
  • Мнения: 1 111
защо никой не пише в темата Rolling Eyes

аз се включвам,з ада кажа, че намерих рецептата за риба в тесто, за която питах и я слагам тук за тези, на които би била интересна, особено днес - на Никулден
http://kyxarka.ru/news/1258.html

# 350
  • Мнения: 7 433

А и каква е разликата между мариновани и кисели краставички /извинете ме за невежеството/


  Киселите краставички са "сольоньІе огурчики",тоест само се засоляват със сол.
   За маринованите се прави марината,която освен солта включва оцет и вероятно малко захар.

Последна редакция: ср, 07 дек 2011, 09:06 от Селма

# 351
  • Мнения: 1 111
да побутна темата с Рибника си /страхотна рецепта и супер вкус/


и с пелмените /вкусът им обаче не ми допадна/
 

# 352
  • Мнения: 2 214
tuly може би греша, но пелемените ти ми изглеждат дебели, може би затова не ти харесаха, не познавам човек който опитал пелемени и да не са му харесали.

# 353
  • Мнения: 22 867
......... не познавам човек който опитал пелемени и да не са му харесали.

Особено такъв като мене, хич не ме интересува дебели или тънички са, не пробирам! Grinning Peace

# 354
  • Мнения: 7 433
......... не познавам човек който опитал пелемени и да не са му харесали.

Особено такъв като мене, хич не ме интересува дебели или тънички са, не пробирам! Grinning Peace
   От същите редици съм!  hahaha
   Само някой друг да ми ги направи,че хич не обичам да се занимавам.  Embarassed Joy

# 355
  • Мнения: 2 214
......... не познавам човек който опитал пелемени и да не са му харесали.

Особено такъв като мене, хич не ме интересува дебели или тънички са, не пробирам! Grinning Peace
   От същите редици съм!  hahaha
   Само някой друг да ми ги направи,че хич не обичам да се занимавам.  Embarassed Joy
И аз съм така, чакам майка да дойде и да ми ги "налепи" за година напред:)

# 356
  • Мнения: 1 111
ами явно аз съм изключение, че не ги харесвам.. Wink  Съпругът ми каза,че вкусът им е 1 към 1 с тези,които е ял в Русия, значи са ок...но просто на мен не ми допаднаха, незнам как ще е ако имат друг пълнеж, а не кайма /с какво друго може да се "напълнят"/ Rolling Eyes нашите ги хапнахме с гъбен сос и копър

между впрочем, според мен не са дебели...пробвах една партида много тънко разточени, но при варенето тестото се разкъсва на места, като е така тънко....и да, много пипкава работа е да правиш пелмени, вероятно това ще е първия ми и последен опит, но да не се заричам,де...но виж, Рибника със сигурност ще го повторя Wink

Последна редакция: сб, 10 дек 2011, 11:56 от tuly

# 357
  • Sofia
  • Мнения: 1 543
Аз взех замразени пелмени с кайма, харесаха ми. Направих ги както сте посъветвали - с черен пипер, масло и сметана  Peace Ще пробвам и с друга плънка следващия път. Не мога да се нагърбя да ги правя аз, но пък имам улеснение - руския магазин ми е на 10 мин  Mr. Green

# 358
  • Варна
  • Мнения: 11 348
Аз взех замразени пелмени с кайма - руския магазин ми е на 10 мин  Mr. Green

Колко струват пелмените? (аз ще правя за нова година)

# 359
  • Мнения: 7 433
tuly,пелмените може да се напълнят с картофено пюре,сирене/извара,задушено зеле,вишни.....Но тогава няма да се казват пелмени,а ВАРЕНИКИ.
   Аз обичам вареники с картофи,които после се подправят със задушен в олио лук и се консумират със заквасена сметана.  Crazy Но май не на всички българи допада вкуса им..... Rolling Eyes

Общи условия

Активация на акаунт