РУСКА КУХНЯ

• 137 072
  • 738
  •   1
Отговори
# 390
Здравйте, момичета. Четох, но не видях рецепта точно как се приготвят пелмени. На едно место се споменават със зеле, но не видях рецепта. Дали е удобно да поискам рецепта?

# 391
Дали е удобно да поискам рецепта?

bambi2009, разбира се, има различни рецепти. Ето една, която използвам:

1 чаша вода + прясно мляко 1:1, 1 яйце, около 3 чаши брашно, 0,5 ч.л. сол. Замесва се тесто, не трябва да е много твърдо, не слагай всичкото брашно наведнъж. Покрива се в купа и се оставя 30-40 мин, след това се правят пелмени или вареники. Плънка по желание. Peace

# 392

Шехина, продължаваш да дълбаеш с длетото тънко.......дробче от треска хапват някой..... Heart Eyes Heart Eyes Heart Eyes, ще трябва да си потърся. Ама хайде, от мен да мине, ето рецептата, в пост 17. Харесах си я защото е много лесна и бърза, пък и имам спомени от студентска бригада, свързани с тия вкусотийки.  Grinning  bouquet

Labrexche , отново си споделила невероятна вкусотия  smile3501 Моля те само да разясниш за зелката, кисела ли трябва да бъде и как точно я направи, че нещо това не го разбрах много добре от рецептата  Hug Обожавам пирожки с зелка, но до сега не съм приготвяла, а твоите са ммммм перфектниии   chef

# 393
Благодаря Лабрекс. И като сложиш плънката и ги затвориш, се пускат във вряла вода , нали. Само съм яла, но никога не съм знаела как се правят, а много ги харесвам? Благодаря  bouquet

# 394
АААААААА естествено че са намира ама първо цените са до тавана, второ почти всичко произведено в Германия, а тюлька не можеш да купиш тук такава каквато ще вземеш в Одеса на "привозе".

Мдааа, така си е. Иначе погледнах опаковката на този дроб от треска, дето го е купила свеки - ами латвийски продукт е, предполагам го е купила от кварталния Т-маркет и едва ли е много скъпо. Който има наблизо магазин от тази верига, може да провери Wink

Лабрекс, чудна е рецептата, мерси! Ще я пробвам със сигурност, че мъж ми мрънка отдавна за нещо тестено, а аз все се скатавам Blush

# 395
Благодаря Лабрекс. И като сложиш плънката и ги затвориш, се пускат във вряла вода , нали. Само съм яла, но никога не съм знаела как се правят, а много ги харесвам? Благодаря  bouquet

bambi2009, варят се в подсолена кипяща вода, ако ти харесва, може и дафинов лист да сложиш в нея, пускат се по няколко, да не са много наведнъж, за да не се слепят, то зависи и от големината на тенджерката, като изплуват, вадиш с решетеста лъжица и после както ти харесва - със сметанка, краве масло, кетчуп, соев сос, майонеза, може и чесън да се сложи, горчица и оцет, всякакви варианти има за хапване според вкуса. Peace

Шехина, дано му харесат на човека, направи му! Аз съм по-лесна, обичам тестени и, като ми се прияде, запретвам ръкави. Ама нещо ме влече все към по-бързите работи! Grinning

# 396
  • На топло...
Лабрекс, разкошни пирожките с вряла вода Hug! Невероятно мекички, топят се на езика... Върнаха ме в първи клас в руското училище! Благодаря ти  bouquet!
Направих ги със сирене и с шипков мармалад.

# 397
Labrexche , отново си споделила невероятна вкусотия  smile3501 Моля те само да разясниш за зелката, кисела ли трябва да бъде и как точно я направи, че нещо това не го разбрах много добре от рецептата  Hug Обожавам пирожки с зелка, но до сега не съм приготвяла, а твоите са ммммм перфектниии   chef

svetlane, май не съм се била събудила тая сутрин, уж прегледах написаното, пък съм те пропуснала. Зло да те пропуска!  Peace Grinning Зелето може да е и пресно, и кисело, показаните са с пресно, щото още не ми е готово киселото. Аз го задушавам с малко лук, понякога и настъргани моркови слагам, подправки - чер пипер, кимион, на вкус, може и чесън, ако обичаш. Режа наситно зелето и задушавам под капак в тиган със съвсем малко водичка, като първо съм запържила лука, но също много малко.

Нану, поправям се, че за друго си помислих! Радвам се, че са одобрени, наистина са хубави!  bouquet

# 398
  • На топло...
Забравих да напиша, че у дома главно пълнозърнесто брашно ползвам и много се съмнявах какво ще се получи, но се престраших (в неделя нямаме отворени магазини, а от снощи ми се пълни устата със слюнка Laughing), добавих и няколко капки оцет (Дядо Хаджия беше писал нещо за оцета и глутеновите нишки... и за мома Пина Grinning, та на пълнозърнестото слагам винаги при тесто с мая), мозък-мозък стана Heart Eyes...

# 399
  • София
Дали е удобно да поискам рецепта?

bambi2009, разбира се, има различни рецепти. Ето една, която използвам:

1 чаша вода + прясно мляко 1:1, 1 яйце, около 3 чаши брашно, 0,5 ч.л. сол. Замесва се тесто, не трябва да е много твърдо, не слагай всичкото брашно наведнъж. Покрива се в купа и се оставя 30-40 мин, след това се правят пелмени или вареники. Плънка по желание. Peace

Не съм съгласна относно всякакъв вид плънка - пелмени само с плънка от кайма! Ако е с друго неще - вече не са пелмени!!! Вареники - със всичко - сладко и солено!

# 400
Ето една, която използвам:

Лабрексче, благодаря ти за рецептата, направих я за обяд  Hug , както и за разяснението са зелката  Heart Eyes

# 401
Лабрексче, благодаря ти за рецептата, направих я за обяд  Hug , както и за разяснението са зелката  Heart Eyes

svetlane, радвам се, дано са ви били вкусни!   bouquet

Не съм съгласна относно всякакъв вид плънка - пелмени само с плънка от кайма! Ако е с друго неще - вече не са пелмени!!! Вареники - със всичко - сладко и солено!

Е, нека сме по толерантни, пелмени може и с риба, с картофи, при варениките също има доста разнообразие, в крайна сметка на кой с каквото му е вкусно. Няма как в кулинарията да са толкова категорични нещата. Peace

Нану , хубаво ти е предложението за брашното, ще пробвам при удобен случай. Досега само от бяло съм ги правила!   bouquet

# 402
Имам питане за една рецепта на Киса за пирожките:
http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=547229.90
96 пост, не ми стана ясно колко мляко да сложа? Цитирам Киса :1,5 топло мляко

# 403
Имам питане за една рецепта на Киса за пирожките:
http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=547229.90
96 пост, не ми стана ясно колко мляко да сложа? Цитирам Киса :1,5 топло мляко

Предполагам  ч.чаша е! Peace

# 404
  • София

Е, нека сме по толерантни, пелмени може и с риба, с картофи, при варениките също има доста разнообразие, в крайна сметка на кой с каквото му е вкусно. Няма как в кулинарията да са толкова категорични нещата. Peace

Нану , хубаво ти е предложението за брашното, ще пробвам при удобен случай. Досега само от бяло съм ги правила!   bouquet
[/quote]
А, не - не мога да съм толерантна към пелмени с риба. То е нещо друго - италянците си го имат - тортелини-мортелини и други работи, а пелмените само с кайма!!! Crossing Arms

Все едно, че тиквеник с ябълки или ябълков сладкиш с гъби...

Общи условия

Активация на акаунт