РУСКА КУХНЯ

• 137 050
  • 738
  •   1
Отговори
# 420
Киса направих ПИРОЖКИ ОТ ТЕСТО С МАЯ (тип парено, но не съвсем ) на Labrex. Утре пак ще правя същите, понеже няма да имам време.
Но и  твойте са наред по празниците  Wink   

# 421
  • София
Е, добре де... Нападнахте ме. Днес приготвих пелмени с риба (филе пангасиус)-
гадно е, свекище пък ги хареса много. Може би, ако пробвам с консерва....

Дъщеричката опита едно - каза, че няма да яде, малкият помириса - и дори не ги
опита. Ама децата ми по-принцип не обичат риба (освен солена или черен или червен хайвер)

Мъжът ми каза само едно - с кайма е по-вкусно...

Свекър коментира - ами..., яде се.

Ама няма да е скоро...  Mr. Green

Е, сега докато писах знам как ще направя пелмени и ще харесат всички!!!
Ще направя рибена супа с пелмени от риба.... трябва да е вкусно. Ще взема този път сьомга ...

Последна редакция: вт, 20 дек 2011, 21:39 от luss

# 422
При нас в руските магазини точно се продават пелмени с най-различни плънки, като една от тях е с лосось Wink, а пангасиуса е една от най-безвкусните риби, така че няма никакъв смисъл да разваляш пелмените с нея.

# 423
Привет , момичета и за много години Hug
Дайте оригинална руска рецепта за борш, моля. Така ми се прияло, често правя , но винаги е някакъв побългарен вариант. Иска ми се да  направя ориганалът.

# 424
  • София
Роси, виж в търсачката. Аз готвя украински борш.

А това са моите новогодишни - салата от моркови, руска и риба под шуба.

# 425
оформени са много добре....и изглеждат вкусни,мммм Crazy

# 426

Да сложа рецептите на вкусотийки по руски рецепти, които правих по празниците:

Рождественские прянички, много ги харесах, мекички и с глазурата.... Heart Eyes

Печенье« Санта Клаус», може би е немска, но тестото е вкусно и сладките не изсъхнаха, а постояха от Коледа до след Нова година.

Много бърза, лесна, икономична и доста вкусна тортичка Негритос, звучи ми по-добре, иначе е "Негр в пене". Laughing

И италиански коледен кекс, но рецептата е от руски сайт: Итальянский Рождественский кекс - Зелтен

# 427
Много хубава темичка, пълна е със страхотни идеи Simple Smile И аз ще ч следя с удоволствие.
Да споделя и аз нещичко пък кой знае може да вие  полезно Simple Smile

Салата "Пиле с ананас"

продукти:
ананас
пиле-бяло месо
гъби
*1:1:1 по ваш избор спрямо количеството
и майонеза и заквасена сметана

Пилето се свалява и се нарязва на кубчета, гъбите се нарязват и запържват в масло със сол и черен пипер, нарязва се и ананаса на дребни кубчета.
Обърква се майонеза и сметана и се смесват. Доста интересен вкус се получава.

Пастет от дроб от треска

1 кутийка дроб от треска в мазнина
лук
в оригиналната рецепта баба ми слага едно крема сирене на което до сега не срещала аналог в бг и аз замествам с кашкавал

Аз от кутииката изваждам само дробът защото иначе е прекалено мазно и другото вече слагам на око като се добавя и малко сол. Често го сервирам когато имаме гости на тънки филиика от франзела. Мн се харесва и бързо се изяжда Simple Smile

Да кажа, че като количество излиза доста малко и ако е за повече хора х2

# 428
Браво момичета, темата върви Simple Smile , което ме радва Simple Smile . Аз за нова година правих винигрет и корейска салата. Снимки май няма да показвам, щот ще се повтарям  Laughing
Пелмени отдавна ми се правят ( по точно се ядът  hahaha ) , обаче реших да свалям килата, та ще видим дали ще се удържа  ooooh!

# 429
  • софия
Честита Нова Година момичета,да сте живи и здрави и много късмет и успехи през Новата  Година

# 430
Моля, бихте ли ме насочили към някоя вкусна рецепта с гречка.
Благодаря предварително  bouquet

# 431
Моля, бихте ли ме насочили към някоя вкусна рецепта с гречка.
Благодаря предварително  bouquet

Ето тая ВКУСНА ЗАПЕКАНКА С КАША ОТ ЕЛДА успях да накарам моите хора вкъщи да ядат. Иначе аз мога и просто варена с малко масло да си я хапвам, все ми е вкусна! Peace

# 432
Лабрекс, благодаря ти много.
Мисля, че ще справя с тази рецепта. Нали знаеш, че аз изпитвам неистов страх от провал от засукани рецепти Embarassed
Между другото, страхотни дядомразовци и елхички си сътворила. От сутринта ги гледам, едни такива закачливи Joy
И ,,негритоса,, е толкова примамлив, че може и да ме изкуши да се пробвам и аз него. Пък каквото стане Peace

# 433
........Нали знаеш, че аз изпитвам неистов страх от провал от засукани рецепти Embarassed
......

tzarina, нито едно от изброените не е засукано и сложно. Обичам да се занимавам с връткави неща, но когато имам време и ми е спокойно. В повечето случаи рецептите, които правя и споделям са от типа бързо, лесно, вкусно! Peace Grinning

# 434
  • Варна
Привет , момичета и за много години Hug
Дайте оригинална руска рецепта за борш, моля. Така ми се прияло, често правя , но винаги е някакъв побългарен вариант. Иска ми се да  направя ориганалът.

не знам коя рацепта на борщ е най- оригинална... то,  както стана и от тази тема ясно, дори руската салата (оливье) навсякъде я правят по различен начин.

аз правя борщ дори и постен и пак си ми е вкусно.

намерих ето тази рецепта в нета, изглежда добра, аз почти така правя моя с леки изключения (нямам сланинка, но предполагам ще е доста вкусничко!) http://www.gotovim.ru/recepts/sbs/borsh.shtml

Общи условия

Активация на акаунт