РУСКА КУХНЯ

• 136 971
  • 738
  •   1
Отговори
# 465
уф,как ме изкушаваш с тия бисквити....хрупкави ли стават или меки

# 466
уф,как ме изкушаваш с тия бисквити....хрупкави ли стават или меки

Хрупкави са  Heart Eyes

# 467
Отдавна искам да приготвя пелмени. И преди няколко дни попаднах на тази тема. Тогава нямах много време да търся рецепта, но днес я намерих и непременно ще я пробвам. А се сетих за пелмени покрай една друга рецепта ( моят мъж гледа едно руско ловно филмче и там приготвяха това ястие за ловците. Става въпрос за "Шурпа"). Ако проявявате интерес ето рецептата (тази не е от филмчето - там я приготвяха със сърнешко месо и добавиха пшено(ние си го преведохме като булгур)).

# 468
  • Атлантис, Галактика Пегас
Относно пельмени. Правя ги редовно с пельменица, лятото идваха приятели от Русия... То беше много хубаво...  Embarassed Що водка и вино се изпи  Mr. Green и след морето планините на хубава България приятеля ни поиска да направим пелемени, това беше последен път когато правих на ръка.
ама не за това говоря.  Mr. Green
когато ми остава тесто щото остава когато ползвам пелменица, правя така късам парче правя го на ръка на кръг и си лепя пельмень.  Peace
та реших следващ път да направя така: от тестото правя саламчета режа парче на ръка правя кръг и пельмень, мисля че така рамената ми няма да се схванат.  Mr. Green щото за това не правя на ръка схващат ми се раменете.  Twisted Evil
но пък в моето семейство големия син не обича пельмени, а пък малкия не обича манты.  Rolling Eyes
А пък таткото обича всичко.  Mr. Green

# 469
Аз ще правя пелмените на ръка, защото нямам пелменица. Пак ще погледна напред в темата, но приемам всякакви съвети за сгъването и особено за това как постигате този красив резултат.

# 470
Току що направих пелмени по рецептата на marabu. Правих ги на ръка и с формичка. Лесно беше, а мислех ,че ще се измъча.Децата много се забавляваха и помагаха.. В момента се варят. След малко ще докладвам за резултата.

# 471
  • Варна
Току що направих пелмени по рецептата на marabu. Правих ги на ръка и с формичка. Лесно беше, а мислех ,че ще се измъча.Децата много се забавляваха и помагаха.. В момента се варят. След малко ще докладвам за резултата.

може ли линк към рецептата на marabu?

# 472
  • Вече на село
Момичета, искам да направя заливное с някакво месо. Правила съм преди години и принципно знам как искам да изглежда, но съм забравила как се разтваря желатина, в колко вода или бульон беше и  10 г. желатин дали ще стигнат за 0,5 л бульон.

# 473

може ли линк към рецептата на marabu?
Заповядай:
http://www.gotvetesmen.com/forum/index.php?topic=478.0
Пелмените станаха стархотни. Хиляди благодарности на marabu.   bouquetДобре ,че направих половината ,че милото не може да се спре.
Следобед ще навием останалите и във фризера.

# 474
Добавих снимка към рецептата на бисквитките. Днес направих доза и половина - излязоха ми точно 3 тави на фурната.

# 475
  • Варна
Момичета, искам да направя заливное с някакво месо. Правила съм преди години и принципно знам как искам да изглежда, но съм забравила как се разтваря желатина, в колко вода или бульон беше и  10 г. желатин дали ще стигнат за 0,5 л бульон.

аз правя от петел и никога не слагам желатин - само си се желира, просто месото трябва дългичко да се вари

# 476

аз правя от петел и никога не слагам желатин - само си се желира, просто месото трябва дългичко да се вари
     Моята Майка прави по същия начин.Никога никакъв желатин.  Peace
     Петелът (или свинско) се вари часове наред на мнооооооого тих огън.После само си се желира.

# 477
  • Вече на село
Благодаря ви, момичета! Аз вече съм извадила месото и няма как да го варя повече. Но реших желатинът да го разтворя в малко бульонче, колкото да набъбне, след това на пакетче - половин литър бульон и нататък по стандартния начин.

# 478
  • зад парка
Ще предложа рецептата, по която правя Бефстроганов.

Продукти:

800-900 гр. телешки медальони;
25 гр. масло;
1-2 глави лук – ситно нарязан /около 120 гр./;
400-500 гр. печурки;
2 и малко с.л. брашно;
2/3 ч.ч. телешки бульон;
2/3 ч.ч. пълномаслена сметана;
1 ч.ч. заквасена сметана /може и общо 1 2/3 ч.ч. заквасена сметана/ ;
2 с.л. дижонска горчица;
1 ½ с.л. копър;
1 ½ с.л. магданоз;
сол и черен пипер на вкус;
олио.

Приготовление:

Нарежете медальоните на малки кубчета или на тънки лентички. Може да ги оставите да престоят 7-8 часа в прясно мляко в хладилника /така месото става крехко/. Отцеждат се от млякото.

Загрейте на котлона голяма стоманена тенджера или тиган. Изсипете телешкото в тигана и го запържете /ако позволява съда, без никакво олио/, докато е напълно готово. Извадете го от тигана и го оставете на страна.

Разтопете маслото в тигана. Запържете леко лука, докато омекне. Добавете гъбите и пържете на тих огън 20 минути, като разбърквате често. При необходимост, може да започнете да добавяте на части бульона. Поръсете отгоре брашното и разбърквайте непрекъснато соса около минута.
Добавете телешкия бульон, сметаната и горчицата и продължете да разбърквате. Оставете сосът да ври на слаб огън и да се сгъсти за около 5 минути.

Върнете телешкото в тигана и разбърквайте, докато се поеме от соса и се затопли.
Поръсете със ситно нарязан магданоз и копър. Овкусете със сол и черен пипер.

Сервирайте веднага с макарони - меки и тънки, или с бял ориз.

Понякога заменям телешкото с пилешко /харесвам бон филе/.
Преценете порциите да се сервират на един път, защото притоплен сметанов сос, не е най-вкусното нещо.

# 479
аз наскоро опитах една страхотна нова пекарна. Има мн вкусни неща, но жалкото е, е ми е малко скъпичка. Та ако някой има идеи за по-евтини варианти? http://citylife.bg/main_bg/724_blini_i_pirojki_v_matroshka.html

Общи условия

Активация на акаунт