РУСКА КУХНЯ

• 136 980
  • 738
  •   1
Отговори
# 450
.........самия начин на оформяне на тестото ми е познат, помислих, че става дума за "тарарушки" 
лабрекс, ти, последно, имаш ли руска жилка?

То, щото майсторката една и съща и ги навъртяла по един и същи начин! Grinning
Киса, най-редовно ме питат, ама нямам! Grinning Просто съм учила езика, доста ходех там преди време, сега след промените не съм. И не знам защо, ама обикновено решават, че съм украинка. Grinning Но ми харесва руската кухня, баба ми много се радваше, като заминавах там, защото се връщах "поправила се". Другите се мръщят, аз всичко унищожавам и все ми вкусно. Помня, като ни сервираха борщ, нали лилавее от цвеклото, отгоре бяла сметанка, моята приятелка казваше, че бил като химически молив, имаше едни такива боядисващи, та опразвах и нейната чиния с хубвия борщ. Ей такива едни.....  Peace  bouquet

# 451
  • Варна
ясно, в такъв случай ти се възхищавам на владеенето на езика - перфектен! newsm10

и за да не е само спам, ето това мисля да правя през почивните дни (снимката е моя) Crazy

http://media.snimka.bg/8318/022891110.jpg?r=0

ooooh!

# 452
ясно, в такъв случай ти се възхищавам на владеенето на езика - перфектен! newsm10

и за да не е само спам, ето това мисля да правя през почивните дни (снимката е моя) Crazy

http://media.snimka.bg/8318/022891110.jpg?r=0

ooooh!

Много е удобна пельменницата.  Heart Eyes Същата точилка ми подариха преди години, но накарах половинката да отреже крайните части, в които се стеснява.

Днешните пирожки бяха по план - със зеле  и със сирене и яйца, направих и няколко бройки със сладко от сини сливи. Нямаше недоволни.  Mr. Green Имам желание за още кулинарни подвизи, но стана късно, уви.

# 453
  • Варна
с пелменницата е удобно и бързо, но не стават красиви, както ако се изрязват с чашка и се лепят ръчно - искам така да ги направя този път, да си поиграя.  Simple Smile

а точилката ми я купи мъжО
Mr. Green

# 454
А, стават красиви и с пелменницата. Само листът тесто, който се слага върху нея, трябва да е набрашнен хубаво отдолу, за да не залепват. Тогава стават хубавички. Е, ако държиш на класическия вид на пелменките, можеш да се потрудиш. Като знам, че никой не ми ги гледа красиви ли са или не, а чиниите се омитат за броени минути, изобщо не седя с часове да моделирам. Единствено на себе си можеш да доставиш удоволствие да си поиграеш.

Само гречка не успях да ги науча да ядат и рядко готвя за себе си. Обичам я сварена, леко солена с масълце, със студено прясно мляко.

# 455
с пелменницата е удобно и бързо, но не стават красиви, както ако се изрязват с чашка и се лепят ръчно - искам така да ги направя този път, да си поиграя.  Simple Smile

Mr. Green

Киса, благодаря, удоволствие ми беше да уча езика.  bouquet Аз пък ти завидях за пелменницата, но си правя, че са по-красиви с чашка, пък и е приятно да ги прави човек, или поне на мен. Напоследък само дето се каня и нищо не правя, но ще ми дойде музата. Peace

# 456
  • Варна
с пелменницата е удобно и бързо, но не стават красиви, както ако се изрязват с чашка и се лепят ръчно - искам така да ги направя този път, да си поиграя.  Simple Smile

Mr. Green

Киса, благодаря, удоволствие ми беше да уча езика.  bouquet Аз пък ти завидях за пелменницата, но си правя, че са по-красиви с чашка, пък и е приятно да ги прави човек, или поне на мен. Напоследък само дето се каня и нищо не правя, но ще ми дойде музата. Peace

Предлагам, чат-пат, в темата да пишем и на руски  Grinning

ако беше във Варна, щях да ти давам пелменницата  назаем.  Simple Smile

# 457
ако беше във Варна, щях да ти давам пелменницата  назаем.  Simple Smile

Уф, далечко съм! Grinning Ама ще си направя аз пелмешки в скоро време! Peace

# 458
  • Варна
днес направих "пельмени", без да използвам пелменницата, изрязвах си кръгчета и си лепях ръчно - много повече ми хареса и като процес и като външен вид и като се свариха не се разпаднаха.

http://media.snimka.bg/9926/026108290.jpg?r=0

тестото ми беше от 3 чаши брашно, 3 суп.лъжици олио, сол и 1.5 чаша вряла вода. разточих го доста тънко, имах чувството, че ям кайма, тестото почти не се усещаше.

# 459
Аз пък правя кръгчетата за пелмени с чаша за ракия. Много е удобно и става сравнително бързо  Wink А ето и малко снимки от мен , , Peace

# 460
Леле,  момичета, с тия пелмени стоплихте душата ми! У нас ги прави мама, но е голям зор да я накараш. Винаги се правят поне по три вида и се изяждат ... светкавично.

# 461
след като направих пелмените, разбирам защо майка ти трудно се навива Laughing
 Доста пипкава работа си е това ooooh! 
На мен ми отне половин ден, но беше интересно - меся,режа с чаша,тичам по децата из къщи,после се връщам слагам плънка, пак тичам подир децата,после пак се връщам - варя пелмените, хайде разточвам нов атопка тесто за новата серия пелмени и наново маратон....и така сумааа ти пъти Tired  В скоро време няма да повторя

# 462
  • Варна
след като направих пелмените, разбирам защо майка ти трудно се навива Laughing
 Доста пипкава работа си е това ooooh! 
На мен ми отне половин ден, но беше интересно - меся,режа с чаша,тичам по децата из къщи,после се връщам слагам плънка, пак тичам подир децата,после пак се връщам - варя пелмените, хайде разточвам нов атопка тесто за новата серия пелмени и наново маратон....и така сумааа ти пъти Tired  В скоро времеjavascript:void(0); няма да повторя

на мен ми отне 2 часа - излязоха към 100 бройки - ти сигурно повече си правила.

# 463
ами горе-долу и аз толкова ги издокарах...обаче тичането покрай малките ми проточи работата Laughing

# 464
Последния път направих около 210 бр., но с пелменницата. Доволна съм от това тесто:

Пшеничная мука 450 г
Соль 0,5 ч.л.
Яйца 1 шт.
Вода 210 мл

Ето и една рецепта за любимите ни бисквити. Докато имах някакъв контакт с Русия (или бившия СССР), все имах по някой пакет картофено нишесте, но напоследък правя бисквитите с царевично нишесте и няма разлика в крайния резултат.

1 чаена чаша царевично нишесте
1 чаена чаша захар
200 г заквасена сметана
250 г маргарин (може 200 г мас или масло, вместо маргарин)
брашно (около 500 г)
1/4 ч. л. сол
1/2 ч.л. сода бикарбонат, погасена с малко оцет или разтворена с лъжичка вряла вода

От продуктите се замесва меко тесто, разточва се на кръг с дебелина 6-7 мм, поръсва се със захар на пясък и се нарязва с чаша или формички. Пекат се в леко намазана тава или върху хартия за печене до леко порозовяване на 180-200 градуса Ц.

Последна редакция: пт, 27 яну 2012, 23:08 от Анонимен

Общи условия

Активация на акаунт