РУСКА КУХНЯ

• 136 370
  • 738
  •   1
Отговори
# 630
Арина....с гореща вода ми омекват някакси и не се харесват.У нас на почит са хрупкави краставички.....А и така имат повече вит.С ...Щото втасват сами...Млечно-кисели бактерии и т.н. ...Затова ги правя съ студена вода....Пиши като ги направиш да кажеш отзиви.....

# 631
  • Атлантис, Галактика Пегас
Аз попаднах наскоро на това. Но не ми стига време да стигна до пазарчето за корнишонки
Малосольные огурцы

Ингредиенты:

1 кг свежих вымытых огурцов
укроп
зубчики чеснока

Приготовление:

1. 1 кг свежих вымытых огурцов (можно обрезать кончики для ускорения засолки) выложить в целофановый пакет (лучше в двойной для надежности) укроп (зеленый или сухой) несколько зубчиков чеснока порезанного мелко,но не давленного и 1.5 чайных ложки соли.
2. Завязать пакет,положить в посуду-во избежание протекания- и убрать в холодильник на 12-16 часов.
3. Периодически рекомендую переворачивать,чтобы равномерно рассолом пропитывались!

# 632
  • Балчик
Огурчики в пакет майка прави, но аз не ги признавам за маласольные, не са като на маминька. Наскоро правих по нейната рецепта , а тя е:

На дъното на буркана се слага копър и чесън, нареждат се краставички, по средата пакс е слага копър и чесън, пак краставички и най- отгоре пак копър и чесън. Прави се саламура от 1,5 с.л сол и 1150 мл вода. Който иска гореща залива, който иска по-хрупкави студена. Ден-два и са супер за ядене. Peace

# 633
  • Вече на село
Замислих се за горещата саламура, защото и ние обичаме краставичките хрупкави, но може да пробвам малко количество, а и краставици бол в градината в момента Mr. Green

Kordelia, а вода никаква ли не се слага, защото ми стана любопитно и може и тях да пробвам.

# 634
  • Вече на село
Огурчики в пакет майка прави, но аз не ги признавам за маласольные, не са като на маминька. Наскоро правих по нейната рецепта , а тя е:

На дъното на буркана се слага копър и чесън, нареждат се краставички, по средата пакс е слага копър и чесън, пак краставички и най- отгоре пак копър и чесън. Прави се саламура от 1,5 с.л сол и 1150 мл вода. Който иска гореща залива, който иска по-хрупкави студена. Ден-два и са супер за ядене. Peace

Джемма  Hug А супената лъжица средна ли е, с връх ли е солта, такива работи ще те помоля да уточниш. Решила съм да експериментирам тази година, така че всички рецепти ще уважа Simple Smile

# 635
  • Балчик
За съжаление само супена лъжица съм записала, а маминька вече не е сред живите. Аз слагам с лек връх, да не са много солени.

# 636
  • Вече на село
За съжаление само супена лъжица съм записала, а маминька вече не е сред живите. Аз слагам с лек връх, да не са много солени.

Ясно, малко и на вкус трябва да се пробва, както пише Мастерчето.

# 637
Замислих се за горещата саламура, защото и ние обичаме краставичките хрупкави, но може да пробвам малко количество, а и краставици бол в градината в момента Mr. Green

Kordelia, а вода никаква ли не се слага, защото ми стана любопитно и може и тях да пробвам.
ами не пише за вода... Предполагам че не.

# 638

ами не пише за вода... Предполагам че не.

Не, не се слага вода, те си пускаха някакъв сок, скоро не  съм ги правила, ето рецептата в снимки. Пробвайте, не са лоши. Peace

# 639
  • Вече на село
Лабрекс, сега си спомних, че преди доста време беше писала за тези краставички. Явно, сега им дойде времето, ще ги заредя още утре, сега обобщавам това, което споделихте Hug

# 640
  • Балчик
А някой обича ли и прави ли си мариновани домати? Аз днес с това се занимавах:

А вчера правих и аджика, не е точно руско ястие, но е популярно и в Русия:

Последна редакция: чт, 02 авг 2012, 12:12 от Джемма

# 641
Джемма, не съм правила такива доматчета, но звучат и изглеждат много вкусно. Heart Eyes Какви доматчета използваш? И, ако кажеш марка дафинов лист, който да има аромат, омръзна ми да купувам пакетчета дафинов лист и, като го сложа в манджата, все едно го няма. ooooh! Напиши и рецептата на аджиката, когато имаш време, преди години правих на майка някаква лютива, само тя яде люто, но за нас и аджика не съм правила, самво се каня........вече няколко години подред, все надделява мързелът ми накрая. Embarassed Grinning А няколко зими замразявам нарязани на едро домати във фризера, че по-лесно, и много ги харесвам, размразявам и ги хапвам, понякога и като готвя, ги използвам.

# 642
Аз правя такива. Wink

# 643
  • София
Тази година и аз ще направя доматчета. Няколко години не съм ползвала "руски" рецепти...

# 644
  • Балчик
labrex, този път взех от тия продълговатите доматчета , не им знам сорта, но стават и други,важното е да са пресни и твърди, иначе ще станат на каша.

Добавих рецептата за аджика в горния пост. Аз слагам по-малко чушки, зад а е леко лютуива, но чесъна не пестя. Peace

За дафинов лист не знам каква марка е в момента, изсипвам го в бурканче с винт, изхвърлила съм опаковката, но наистина не е толкова ароматен като преди години. Sad

Общи условия

Активация на акаунт