РУСКА КУХНЯ

  • 136 370
  • 738
  •   1
Отговори
# 630
  • Мнения: 5 001
Арина....с гореща вода ми омекват някакси и не се харесват.У нас на почит са хрупкави краставички.....А и така имат повече вит.С ...Щото втасват сами...Млечно-кисели бактерии и т.н. ...Затова ги правя съ студена вода....Пиши като ги направиш да кажеш отзиви.....

# 631
  • Атлантис, Галактика Пегас
  • Мнения: 57
Аз попаднах наскоро на това. Но не ми стига време да стигна до пазарчето за корнишонки
Малосольные огурцы

Ингредиенты:

1 кг свежих вымытых огурцов
укроп
зубчики чеснока

Приготовление:

1. 1 кг свежих вымытых огурцов (можно обрезать кончики для ускорения засолки) выложить в целофановый пакет (лучше в двойной для надежности) укроп (зеленый или сухой) несколько зубчиков чеснока порезанного мелко,но не давленного и 1.5 чайных ложки соли.
2. Завязать пакет,положить в посуду-во избежание протекания- и убрать в холодильник на 12-16 часов.
3. Периодически рекомендую переворачивать,чтобы равномерно рассолом пропитывались!

# 632
  • Балчик
  • Мнения: 9 285
Огурчики в пакет майка прави, но аз не ги признавам за маласольные, не са като на маминька. Наскоро правих по нейната рецепта , а тя е:

На дъното на буркана се слага копър и чесън, нареждат се краставички, по средата пакс е слага копър и чесън, пак краставички и най- отгоре пак копър и чесън. Прави се саламура от 1,5 с.л сол и 1150 мл вода. Който иска гореща залива, който иска по-хрупкави студена. Ден-два и са супер за ядене. Peace

# 633
  • Вече на село
  • Мнения: 569
Замислих се за горещата саламура, защото и ние обичаме краставичките хрупкави, но може да пробвам малко количество, а и краставици бол в градината в момента Mr. Green

Kordelia, а вода никаква ли не се слага, защото ми стана любопитно и може и тях да пробвам.

# 634
  • Вече на село
  • Мнения: 569
Огурчики в пакет майка прави, но аз не ги признавам за маласольные, не са като на маминька. Наскоро правих по нейната рецепта , а тя е:

На дъното на буркана се слага копър и чесън, нареждат се краставички, по средата пакс е слага копър и чесън, пак краставички и най- отгоре пак копър и чесън. Прави се саламура от 1,5 с.л сол и 1150 мл вода. Който иска гореща залива, който иска по-хрупкави студена. Ден-два и са супер за ядене. Peace

Джемма  Hug А супената лъжица средна ли е, с връх ли е солта, такива работи ще те помоля да уточниш. Решила съм да експериментирам тази година, така че всички рецепти ще уважа Simple Smile

# 635
  • Балчик
  • Мнения: 9 285
За съжаление само супена лъжица съм записала, а маминька вече не е сред живите. Аз слагам с лек връх, да не са много солени.

# 636
  • Вече на село
  • Мнения: 569
За съжаление само супена лъжица съм записала, а маминька вече не е сред живите. Аз слагам с лек връх, да не са много солени.

Ясно, малко и на вкус трябва да се пробва, както пише Мастерчето.

# 637
  • Атлантис, Галактика Пегас
  • Мнения: 57
Замислих се за горещата саламура, защото и ние обичаме краставичките хрупкави, но може да пробвам малко количество, а и краставици бол в градината в момента Mr. Green

Kordelia, а вода никаква ли не се слага, защото ми стана любопитно и може и тях да пробвам.
ами не пише за вода... Предполагам че не.

# 638
  • Мнения: 22 867
Замислих се за горещата саламура, защото и ние обичаме краставичките хрупкави, но може да пробвам малко количество, а и краставици бол в градината в момента Mr. Green

Kordelia, а вода никаква ли не се слага, защото ми стана любопитно и може и тях да пробвам.
ами не пише за вода... Предполагам че не.

Не, не се слага вода, те си пускаха някакъв сок, скоро не  съм ги правила, ето рецептата в снимки. Пробвайте, не са лоши. Peace

# 639
  • Вече на село
  • Мнения: 569
Лабрекс, сега си спомних, че преди доста време беше писала за тези краставички. Явно, сега им дойде времето, ще ги заредя още утре, сега обобщавам това, което споделихте Hug

# 640
  • Балчик
  • Мнения: 9 285
А някой обича ли и прави ли си мариновани домати? Аз днес с това се занимавах:





А вчера правих и аджика, не е точно руско ястие, но е популярно и в Русия:

Последна редакция: чт, 02 авг 2012, 12:12 от Джемма

# 641
  • Мнения: 22 867
Джемма, не съм правила такива доматчета, но звучат и изглеждат много вкусно. Heart Eyes Какви доматчета използваш? И, ако кажеш марка дафинов лист, който да има аромат, омръзна ми да купувам пакетчета дафинов лист и, като го сложа в манджата, все едно го няма. ooooh! Напиши и рецептата на аджиката, когато имаш време, преди години правих на майка някаква лютива, само тя яде люто, но за нас и аджика не съм правила, самво се каня........вече няколко години подред, все надделява мързелът ми накрая. Embarassed Grinning А няколко зими замразявам нарязани на едро домати във фризера, че по-лесно, и много ги харесвам, размразявам и ги хапвам, понякога и като готвя, ги използвам.

# 642
  • Атлантис, Галактика Пегас
  • Мнения: 57
Аз правя такива. Wink

# 643
  • София
  • Мнения: 2 275
Тази година и аз ще направя доматчета. Няколко години не съм ползвала "руски" рецепти...

# 644
  • Балчик
  • Мнения: 9 285
labrex, този път взех от тия продълговатите доматчета , не им знам сорта, но стават и други,важното е да са пресни и твърди, иначе ще станат на каша.



Добавих рецептата за аджика в горния пост. Аз слагам по-малко чушки, зад а е леко лютуива, но чесъна не пестя. Peace

За дафинов лист не знам каква марка е в момента, изсипвам го в бурканче с винт, изхвърлила съм опаковката, но наистина не е толкова ароматен като преди години. Sad

Общи условия

Активация на акаунт