РУСКА КУХНЯ

  • 137 667
  • 738
  •   1
Отговори
# 660
  • Мнения: X
Ама аз варих повече време от това в рецептата, та затова. Изглеждаше ми много рядко. Simple Smile Отгоре на всичко количествата бяха леко завишени.

# 661
  • Мнения: 22 867
Ама аз варих повече време от това в рецептата, та затова. Изглеждаше ми много рядко. Simple Smile Отгоре на всичко количествата бяха леко завишени.

Аха, ясно! Тя, наистина се сгъстява доста с изстиването. Peace

# 662
  • Мнения: X
Моят извод е да се спази рецептата и ако след изстиване е рядко, тогава да се върне тенджерката отново на огъня за още няколко минутки.
Малко по-захарна ми е от купешката. Обаче за домашно приготвена е перфектна! Ако купя шоколад, може да пробвам да го разтопя и смеся със сгущенката. Имам разтворимо какао, но тъй като не е Нескуик, а някакво друго, няма да хабя материал. То материалът застрашително намалява и дано до утре е останало нещо за проба. Laughing Laughing Laughing

# 663
  • Мнения: 22 867
........То материалът застрашително намалява и дано до утре е останало нещо за проба. Laughing Laughing Laughing

alys, разхили ме! У нас е почти на свършване, а само аз го унищожавам, диабет ще хвана! Grinning По-сладка е наистина, даже се чудих, ако намаля захарта, дали ще стане? Не пречи да се пробва, пък като не стане, ще досипя. Щом имаш материал, разбъркай в чашка мъъъничко с какаото, щом е разтворимо, може и да стане? newsm78 Аз днес пробвах в едни мини чашки, за кафе се водят, в тях смесвах с шоколадите. Но ще сваря и с какао. Peace

# 664
  • Мнения: 22 867

Да сложа и тук рулото с днешната домашна сгущенка. Шоколадът правих преди няколко дена по тая рецепта:  Нутелла мгновенная!Настоящая!!!, стана ми интересно, защото е на принципа на млечната майонеза. Като поотлежи няколко дена в хладилник, е по-добър. А рулото е по рецептата на Валентина Цуркан (дамата с красивите питки, линкове на които слагах в другата тема): Рулет "Пятиминутка" и е страшно бързо, лесно и вкусно. Правила съм го с купена сгущенка, днес с "моята" домашна. Grinning Ще сложа рецептата в Любими-те по-късно. Peace


# 665
  • Мнения: 1 884
Ау, Лбрекс, това  изглежда умопомрачително, невероятно вкусно. От рецептата за нутелата ще се възползвам задължително. Мерси! Hug
Аз днес ще правя пелмени.

# 666
  • Мнения: 300
Здравейте,кулинарки....Тъкмо влизах да питам Лабрекс, дали може да се прави тази Петминутната вкусотия  с домашната сгущенка и тя е писала....Само да си питам пак, какво количество от нея....че 1 кутия не зная колко е Embarassed И друго да си питам, имам 1л дом прясно мляко, дали ще стане с него...

# 667
  • Мнения: X


С домашно мляко още по-добре ще стане, аз правих с домашно.

# 668
  • Мнения: 22 867
Здравейте,кулинарки....Тъкмо влизах да питам Лабрекс, дали може да се прави тази Петминутната вкусотия  с домашната сгущенка и тя е писала....Само да си питам пак, какво количество от нея....че 1 кутия не зная колко е Embarassed И друго да си питам, имам 1л дом прясно мляко, дали ще стане с него...

bg_baba60, една кутийка е под 400 мл, на  Дътч Лейди е 397гр, общо-взето са там някъде. Аз свикнах на гъстотата на тестото и почти не меря брашното, сипвам и бъркам, докато ми хареса. Тестото става тежко, но леещо се. В началото използвах чаша 240 мл. Содата я гася с капки оцет, не обичам да я усещам. Слагала съм и две яйца на кутийка мляко, все става. Това последното руло, от снимката, е от може би половин доза мляко (щото го изпопробвах с лъжица, та направо отиде Embarassed), 1 яйце, сода около половин ч.л. и брашно от кутията на око. Мисля, че с домашно мляко може би ще е и по-хубава, не съм варила с такова, само с магазинното, най-често Пилос от Лидл, един път с Верея. В руската тема има момиче, варило с намалено количество захар -150 гр, твърди, че става, сега щяла да пробва със 100гр. Всъщност, прежалваш се с едната доза, ако е много сладка за тебе, намали захарта, и аз ще опитам. А друго момиче е варило малко повече и е постигнала карамелена сгущьонка, сложила е снимки към края на темата, може да погледнеш. Peace Не е лоша рецептата, явно търпи импровизации и се постига различен резултат, а времето е малко, не се вари с часове.

А, ето, Алис е пробвала вече. Ако майка ме снабди някоя неделя с домашно мляко, ще сваря и аз с него.

# 669
  • Мнения: 300
Благодаря за отговора,Алис  bouquetЩе пробвам още довечера домашното щото и без това не го обичаме за пиене....Та значи за рулото ми трябва 400г от сгущенката??!!!

Аз докато отговоря, и Лабрекс се е включила...Благодаря ти ,мила за подробния отговор  bouquetЩе се пробва задължително....и ще доложа резултата:)))

Последна редакция: чт, 31 яну 2013, 14:35 от bg_baba60

# 670
  • Мнения: 6 601
Labrex, жива и здрава да си!  omm omm omm
Ще пробвам рецептата при първа възможност, след като употребвя наличната купешка сгущенка  Grinning. От известно време ми е голяма страст, и експериментирах доста. Само, че аз я правя карамелена - с варене на консервите около 2-3 часа, става приказка   Heart Eyes Та в тази връзка - ще се пробвам задлжително да си направя карамелена, както си споменала, че някой е правил - надявам се да не загори сместа при карамелизирането - при кутиите всичко става на водна баня, та няма такава опасност, но тук ще видим...
А идеи за оползотворяване на тази вкусотия - ето две от мен:
-използвам вместо масло, яйце и др. течни съставки при направата на сладък салам или топчета с бисквити - 1 кутия сгущенка, натрошени орехи и натрошени бисквити ( или някакви др. сладки - пробвала съм с дом. меденки) - всичко се смесва и се правят топчета, и всички питат за още  Mr. Green;
-вчера правих чийз кейк, кремът направих от една кутия сгущенка, 400 г извара, 4 с.л. захар и няколко праскови от компот+сокче от компота - и тук резултатът беше повече от добър.
Въобще - употребата на това прекрасно нещо търпи много импровизации Wink

Благодаря още веднъж   bouquet и се извинявам, ако постът ми е off- Embarassed

# 671
  • Мнения: 22 867
........ Та в тази връзка - ще се пробвам задлжително да си направя карамелена, както си споменала, че някой е правил - надявам се да не загори сместа при карамелизирането - при кутиите всичко става на водна баня, та няма такава опасност, но тук ще видим...

Rallichka, ето карамеления вариант, в първия пост на страницата. По-надолу Светлана пише, че е правила двойна доза с 500 мл мляко и т.н., варила 10 мин, нямало и намек на сгъстяване, варила още 6 мин, покафеняла, оставила да се охлади, имало малко сгъстяване. Върнала я обратно на огъня, на тих огън и варила още 20 или 30 мин, не е сигурна точно колко. Пробвала с лъжица да се стича по нея. След нощ в хладилника, пише, че е станала като купешка. Получила се е 500 гр като готово количество. Други две пишат за някакви парцали, като варили млякото, прецеждали са. Не ми е ставало такова нещо. Вероятно имат значение и продуктите, млякото е различно, маслото също, да не напиша и захарта, че имаше една, дето не можех да я разтопя. Просто пробвай, все нещо ще стане, дано ти хареса. Laughing
При някои е станала доста гъста. И при мен имаше такъв вариант - сгъсти се повече от нужното. Някъде обясних, разредих с още малко мляко и бучица масло, оправи се, нормална консистенция се получи.

Тези, които се справят с руски, да ме извиняват, преведох накратко за момичета, на които е трудно да разберат всичко. Peace

# 672
  • Мнения: 6 601
Благодаря, ще пробвам, а пък каквото стане - в нашата къща сладко не се изхвърля  Laughing. Аз съм от тези, за които преводът ти е много ценен  Hug- грам руски не съм учила, така, че се възползвам наготово  Embarassed

# 673
  • Мнения: 54
А за мераклиите като мен, ще подскажете ли какво трябва да очаквам от тази сгущенка? С удоволствие ще я пробвам, но какво точно е? Крем? За какво се използва, или се яде така?

# 674
  • Мнения: 22 867
.......С удоволствие ще я пробвам, но какво точно е? Крем? За какво се използва, или се яде така?

Ally, можеш да я видиш в руската темичка, може да е бяла, може и карамелена, става за кремове, за теста на кексове, рула, и много добре върви просто само с лъжичка. Ето тук малко инфо. Peace

Общи условия

Активация на акаунт