7клас, ІІри срок, готвим се за лъвски скок,

• 38 317
  • 724
  •   1
Отговори
# 375

За олимпиадата по математика също не си права – миналата година в област Ст. Загора от 7 клас само едно дете се класира за областен кръг. Не всички ученици от МГ успяват да се класират за областен кръг, а за тези от другите училища да не говорим...

Много странно newsm78 Областен кръг е вторият кръг, нали? Първият кръг децата се явяват в училище и поне по мои спомени всички отличници минават нататък. Вече да се класираш на втория кръг е наистина трудно.
Намерих само този линк за София, ама и там се вижда, че за 5 и 6 клас от СМГ за областния кръг са се класирали по 50-60 деца (практически половината и сигурно 2/3 от явилите се). Има обаче и доста деца от други училища.
http://www.rio-sofia-grad.com/index_files/news/2010/04/01/33_2010.xls

# 376
  • София
Най-вероятно  разликите идват от сложността на общинския кръг. Той май не е еднакъв за отделните градове. Thinking Поне миналата година националните състезания по БЕЛ и математика за седмокласници в отделните градове на първи кръг се отличаваха.Предполагам, че така стои въпросът и с олимпиадите.
В първия момент, следвайки собствената си логика за различна трудност на първите кръгове на олимпиадите по езика(изготвят се и се проверяват май на училищно ниво), реших, че там се крие и обяснението за отличното представяне на осмокласници от СМГ по немски и класирането им на областния кръг. Е да, но не Wink За участие в  националния кръг, тоест последния, на олимпиадата по немски в същата онази година, когато познатият ми днес десетокласник е бил в 8 клас, са били предложени на база добрите си резултати доста деца именно от СМГ. Peace  Като бройка от софийските училища ги води единствено 91 НЕГ, което е повече от нормално, като се има предвид езиковото й профилиране.Излиза, че подготовката по немски е на ниво в СМГ, при положение, че възможните участници са само от една единствена паралелка. Въпросът е от девети клас нататък как стои въпросът с езиковото обучение.

Последна редакция: сб, 29 яну 2011, 22:35 от already detective

# 377
И аз се ослушвам за информация от първа ръка за обучението по немски в СМГ. Резултатите от миналите години показват, че в немската паралелка отиват изключително качествени деца, но въпросите, които си задавам са:
  • * имат ли добри преподаватели по немски при положение, че е само 1 паралелка и че фокусът все пак е математиката?
  • * какво е средното ниво по немски на децата, учещи там? (от поста на already_detective май излиза, че е високо, поне до 8-ми клас вкл.)
  • * има ли в немската паралелка състезатели по математика и информатика или те наистина са само в "А" паралелка?

Познавам майки на ученици от 9 и 10 клас в СМГ, чиито деца са все в паралелките с английски. Те, за съжаление, не могат да ми дадат отговор на първите два въпроса, а за третия по-скоро са на мнение, че състезателите не са в немската паралелка.

Така че ще бъда благодарна, ако някой знае нещо и го сподели.

Последна редакция: сб, 29 яну 2011, 22:58 от Obsolete

# 378
Излиза, че подготовката по немски е на ниво в СМГ, при положение, че възможните участници са само от една единствена паралелка. Въпросът е от девети клас нататък как стои въпросът с езиковото обучение.

Всъщност съвсем нормално е да е така - в СМГ влизат качествени деца и в 8 клас учат език 19 часа на седмица. Немският език пък е логично структуриран и граматиката почива на правила и таблици, затова математици го учат лесно. Обаче колкото и да напреднат в 8 клас, ако после темпото спадне, нивото едва ли ще се задържи.

# 379
Удължават грипната ваканция във Варна до края на седмицата /04.02 вкл./ , което почти сигурно означава промяна на датата на състезанието по БЕЛ. И тъй като вече сме почти здрави, мисля да се възползваме за по- интензивно решаване на тестове. Благодаря от все сърце на всички, които качват тестове от пробни изпити.  bouquet

# 380
  • София
Здравейте и от мен!

При нас няма удължаване на грипната ваканция.От утре росни пресни,подкарваме втория срок или казано по друг начин последния срок в това училище.На мен ми е мъчно,на него не знам...
Не мога да се оплача,понеже докато беше в къщи се занимаваше с БЕЛ и математика.
Доволна съм и от пробните изпити,очаквам само резултата по математика от неговата школа.
Яви се и на друго място,представил се е много добре,похвалили са го.По думите и на двете  преподавателки е оценяван по най-тежките критерии и реално на изпитите може да има повече.
Обаче...отново половин единица разлика в оценяването по БЕЛ в неговата школа и в "чуждата".Наистина не знам какво да мисля вече...

И в тази връзка да спомена,че на 13.03 и 20.03 ще има пробни изпити в Регалия,съответно по БЕЛ и математика.

Толкова от мен,приятен след обед!

# 381
И при нас от утре е обявена грипна ваканция   newsm44
Малко ми е мъчно, че Бети няма да е при мен, но пък тъкмо ще си починем една от друга  Simple Smile

# 382
  • навсякъде
Да се запиша и аз при вас   bouquet Голямата ми дъщеря е в седми клас и като чета вашите колко са примерни, как решават задачи, тестове, четат, направо ме хваща срам  Embarassed . Тя ако може от 20 часа - 21 да е на компютъра. Подхвърлям и забележки от рода на " ти нямаш ли да учиш, искаш ли да купя допълнителни сборници със задачи" вечният отговор е НЕ за сега няма нужда. Вярно че оценките и се колебаят между пет и шест, но кога учи въобще не знам. Само не ме наричайте безотговорна. Спомням си, че и аз бях долу-горе така като малка. Дано се справя и за напред. Сега иска да учи в немската гимназия в Ловеч и незнам дали ще и стигнат силите. Така като гледам аз съм по-притеснената от нея. Ето поизплаках се.

# 383
  • София
Момичета,успешен втори срок!Пожелавам Ви много сили и кураж,на всички ни ще са нужни...! Hug

крем карамел добре дошла!  bouquet

Последна редакция: вт, 01 фев 2011, 12:11 от Ali&Meli

# 384
Оценките в училище не са критерий дали детето има шанс за така наречените елитни училища, или не. Те само показват приблизително как се справя детето с материала в училище. Училищната подготовка не е ориентирана към ВО в края на годината, преподава се материалът, върху който се провежда изпит. Има наистина деца, които нямат голяма нужда от специална подготовка по единия и много по-рядко по двата предмета, но те са по-скоро изключение, отколкото правило. Има си начини човек да провери дали детето му има нужда от допълнително решаване на задачи или занимания по БЕЛ. Нарича се пробен изпит. Вече се провеждат такива, някои родители бяха така добри да споделят задачите и тук. Съветвам всеки родител да запише детето си на пробен изпит и резултатът ще му покаже какво да прави по-нататък. Вярвяйте в силите и възможностите на децата си, за да си повярват и те, но И проверявайте. Проверката е най-висша форма на доверие Laughing
П.П. Личното ми виждане, резултат на дългогодишно наблюдение върху кандидат-гимназиалните изпити, е, че за паралелки с разширено изучаване на нещо си и за техникуми не е нужна допълнителна подготовка, освен ако детето не е закъсало по някой от изпитните предмети. За ЕГ, МГ, ТГ се иска в повечето случаи още подготовка, освен училищната.  bowuu

# 385
  • навсякъде
Благодаря ви. Тя се е записала за няколко олимпиади сега февруари, ще ходи и на пробните изпити така че да видим. Да не се наложи мама да стане лоша и да скрие лаптопа  Twisted Evil

# 386
Да се запиша и аз при вас   bouquet Голямата ми дъщеря е в седми клас и като чета вашите колко са примерни, как решават задачи, тестове, четат, направо ме хваща срам  Embarassed . Тя ако може от 20 часа - 21 да е на компютъра. Подхвърлям и забележки от рода на " ти нямаш ли да учиш, искаш ли да купя допълнителни сборници със задачи" вечният отговор е НЕ за сега няма нужда. Вярно че оценките и се колебаят между пет и шест, но кога учи въобще не знам. Само не ме наричайте безотговорна. Спомням си, че и аз бях долу-горе така като малка. Дано се справя и за напред. Сега иска да учи в немската гимназия в Ловеч и незнам дали ще и стигнат силите. Така като гледам аз съм по-притеснената от нея. Ето поизплаках се.

E, и ние сме така. Ама както си спомням, и аз бях така до 7 клас, та не се тревожа чак до там. Вярвам, че всичко ще се нареди и опитвам да запазвам спокойствие. Но и все пак ходим на курс по БЕЛ де Crazy

# 387
  • с/у ОколоМръсТното

- в СМГ влизат качествени деца

ей сега разбирам, защо моето дете е от некачествените... Щом като няма да влезе (и слава Богу) в СМГ...  Crazy

крем карамел и от мен добре дошла   bouquet. И моята щерка е 1:1 с твоята, но виж какво, все ще остане някое не така "качествено" школо и за тях. Пък да видим после, кой как ще е в живота.
Имаш си конкурент за Ловешката ЕГ в лицето на щерката на Лети. Пожелавам и на двете деца успешен прием където и да е.

Али&Мерси, мерси   bouquet И от мен успешен 2-ри срок на нашите 7микласници  Hug

# 388
Нов срок - нов късмет! Пожелавам на всички дечица успехи! И силна психика и здрави нерви на техните мили майки!!  Simple Smile

Али Мели, в "чия полза" е разликата между двете школи? Моят засега ходи на пробните изпити само в "Междучасие", където посещава и курсовете по двата предмета.  Лесни са тестовете им ли?
Благодаря за информацията за "Регалия"! Ще го запиша, дано да не съвпада с друго мероприятие - олимпиади, състезания колкото искаш в този период.

На последните пробни изпити в "Междучасие", синчето има 93 т. по математика и 94 по БЕЛ. Надявам се и на "истинския" изпит да се справи добре.

# 389
  • Бургас
При нас започването на срока се отлага за 03.02.2011г. За сега! Simple Smile
Госпожицата още спи, не може да си отспи това дете. Ама и вечер до 1ч. щъка напред назад с котето, уж че то имало "нужди"  Mr. Green Промени си режима тотално, не знам след един ден как ще стане в 6.20.  Tired
Шани, всичките дечица са качествени.  Hug
На всички, които учат вече - успешен срок!

Общи условия

Активация на акаунт