Юлчета 2008 (Тема 144)

• 33 375
  • 749
  •   1
Отговори
# 90
  • Бургас
Калинка, дупето, ръчичките и стъпалцата ... това ми прилича на контактна алергия към дезинфекциращите препарати newsm78. В Нашите деца наскоро имаше такава тема за белината в детските градини. Там много майки се оплакваха от обриви по дупетата на децата.

И аз за това си мислех. Не съм чела темата, но първоначално това ми мина през главата. Педито вдига рамене, лелите също. Завехнаха вече пъпките.  Rolling Eyes
Но вече има ново двайсе. Кашлицата се усили и не спира и през деня. Вчера следобяд бяхме на РД, игра си и по едно време почна да кашля, повърна няколко пъти, тръгнахме си, в колата пак повърна.  Tired Моя мъж го избиха бесовете, почна да крещи, колко съм безотговорна, че я водя наляво-надясно болна.  ooooh! Прибрахме се, вдигна 38.5, дадох й Панадол и заспа. Не е вдигала повече, но пак кашля. Утре май ще си стоим у дома и трябва да я водя на лекар.

# 91
  • София
 Hug Да се разпиша и аз, че сме добре, Дари е здрава, аз работя. Просто не ми остава време да седя на компютъра. Бях започнала да пиша мнение с поздравления за Никулден, намерих си го забравено недовършено 2 дена по-късно  Crazy Та всички малки и големи именици имат поздрави от мен  hahaha
Дари започна да ръси разни бисери Simple Smile Преди няколко дена я чух да плаче (беше във всекидневната с мъжа ми). Влязох после, съчувствах й колко дълго е плакала, а тя ми каза тъжно "само две седмици"  hahaha
Миналата неделя гледахме "Трите прасенца" в театър "Ариел". Приятна постановка, двама актьори с кукли, много подходяща за възрастта ми се стори. Онзи ден Дари гледа през прозореца и й прави впечатление, че една от отсрещните къщи е с недовършен покрив и разграден двор. Посочи я и я изкоментира: "Тази къща духнал Кумчо Вулчо" (нали вълкът духа силно и събаря сламената и дървената къщичка на първите две прасенца)  Laughing

Наскоро се повдигна въпросът за препаратите в едно столично детско заведение (не помня дали беше ЦДГ или ОДЗ). Там чистели с Клодан (съдържа хлор), едно от децата развило много силна алергия към него, но директорката отказала да го смени. Калинке, в градината на Лора с какво чистят, може би пак нещо хлорно?  Tired

Да се похваля, че Дарина е станала доста сговорчива. Има си пак моменти на капризи и на "тръшкане" за разни работи, но стига да й обръщам достатъчно внимание (и навременно), се разбираме добре. Ако тръгна директно да й отказвам нещо, често пъти започва да прави сцени. Обясня ли обаче защо не може или трябва нещо друго да направим, вече разбира и се съгласява с мен. И вече наистина много самостоятелна е започнала да става, чисто физически ми е много по-малък ангажимента с нея сега. Ако не се бях върнала на работа преди 2 месеца, може би сега щях да се задействам по въпроса за второ  Joy  Heart Eyes
Весела седмица на всички!

# 92
Радостта ми, че ходи на градина бе кратка  Tired От вчера е с обилни сополи и кашлица. Едвам успява да спи.
Почнахме хомеопатично лечение, което много се надявам да подейства.

Иначе е весела и й се играе, но не дава да й бърша сополите, а те си текат и настава една драма.

Кетито, радвам се за вас. Само че не съм съгласна. На Катето се пробвах да й махна нощния памперс преди време, защото се случваше и да е сух сутрин. Разчитах, че като знае, че няма, ще се въздържа. Нищо подобно не се случи. Почна да пика по 2 пъти на нощ и ако не станех да я изпишам, падаше голямо пране после. А после се разболя и застудя и го оставих за пролетта.

На детски куклен театър и аз съм решила да я водя в скоро време. Любопитно ми е как ще го приеме.

# 93
  • София
Гнидке и аз пробвах есента да махам памперса, но се напишкваше. Даже имаше случай да се напишка и да си спи до сутринта и я намирам мокра и ледена  Crazy /беше застудяло вече/ и се отказах, реши че няма да си простудявам детето, ако ще да е до лятото с памперс.
Обаче сега стана случайно и я видях че се усеща и така...без да искам се получи.
Та истината е някъде по средата изглежда. детенцето трябва да си е готово  Hug
Аз насила неща не обичам  Hug

# 94

На кратко, аз от моя опит открих, че детето пишка в пампата докто я има , като я махнеш си знае и не пишка вече.

И аз така мисля, но не смея да го сложа да спи без памперс, че ще му замръзне дупето.

Мерилу, голямо премеждие сте имали. Добре че всичко е минало и дано бабата да си е взела забележка от случката Hug

О, да, майка ми много се изплаши и притесни, не може още да си го прости!

Я да питам - има ли деца, които вече казват Р? Емо много често се пробва сам, но не успява все още.

# 95
Я да питам - има ли деца, които вече казват Р? Емо много често се пробва сам, но не успява все още.
на нас Р-то ни е най-малкия проблем  Mr. Green не може да казва К, Г, Ж, Л .....

# 96
  • София
Рано е още да се тревожим за звука "р"... До 3год и нещо е нормално да не го казват, въпреки че не малко деца на тази възраст го произнасят добре.
Някои като мен си остават без "р" за цял живот...  Blush   затова ви моля като човек изпитал на гърба си всякакви подигравки по повода в училище и детската градина, ако до 4г не чуете 'р', заведете детето на логопед. Лечимо е!  Peace

# 97
Рано е още да се тревожим за звука "р"... До 3год и нещо е нормално да не го казват, въпреки че не малко деца на тази възраст го произнасят добре.
Някои като мен си остават без "р" за цял живот...  Blush   затова ви моля като човек изпитал на гърба си всякакви подигравки по повода в училище и детската градина, ако до 4г не чуете 'р', заведете детето на логопед. Лечимо е!  Peace

Сакси, това направо ме разби Shocked. Колко пъти съм говорила с теб, никога не съм усетила, че не го казваш правилно. Аз също не мога, но моето се усеща винаги. При теб явно само ти си знаеш за проблема Wink

# 98
  • София
  затова ви моля като човек изпитал на гърба си всякакви подигравки по повода в училище и детската градина, ако до 4г не чуете 'р', заведете детето на логопед. Лечимо е!  Peace

Мдааа и ние ходим на логопед и сега баш "Р" учим с Дени  Wink Поправимо е, това е мускул, който с тренировки прави чудеса  Mr. Green

# 99
моето френско Р много си личи  Embarassed

# 100
 Моето дете пък въобще не говори, аз дано до три годинки поне една дума да чуя, какво остава за " р" Tired

Гнидка, и ние сме така, даже док ни каза, че ако днес дигне Т, почваме с АБ.  smile3514

# 101
Катето е с вирус. Освен, че кашлицата и сополите продължават, сутринта се събуди с плач, че ухото я боли. Да плаче от болка й се случва за пръв път и ме шокира.
Та сутринта направо отидохме на лекар и й изписа допълнително лечение.

Сега уж заспа, но пак приплаква на сън  Sad.

Хомеопатката при температура препоръча масаж от лавандулов спирт и още нещо, ама го забравих от напрежение  Rolling Eyes Някой може ли да помогне?

Тя още не може да казва "р" и в общия случай го замества с "л".

Пращам здраве и на другите болни  Praynig

# 102
Хомеопатката при температура препоръча масаж от лавандулов спирт и още нещо, ама го забравих от напрежение  Rolling Eyes Някой може ли да помогне?

Пращам здраве и на другите болни  Praynig
'

Няма много да ти помогна, че не помня какво още беше, ама да припомня, че при масажа се избягва зоната при сърцето.  Hug
И аз пращам здраве на болничките.

Рали, мисля че днешните деца вече не им правят впечатление такива работи (дано де!). Но, наистина е кофти да не можеш да казваш "Р" особено ако е част от името ти.
В този ред на мисли, всички вкъщи викаме на бебето "Дадо" вместо Радо, познайте защо..... Laughing

# 103
Гнидка, нашата хомепатичка препоръчва смес от спирт, лавандулово масло и вода.

Николета снощи взе да кашля и май е пак ларингит - явно това й е слабото място. На лекар не сме ходили, защото иначе си е добре. Давам й рейсъл.

# 104
  • Sofia
Днес ходих на лекар, официално съм бременна, макар и само в 6-та седмица засега.  Peace
В тази връзка молим да ме третирате като една бременна блейка и някой да ми се обажда 2-3 часа преди предвидените срещи, че абсолютно съм забравила за срещата на мамите и чак сега се сетих, чудейки се защо никой не пише  newsm45 newsm45 А много исках да дойда  Confused
И изпуснах италинските манджи, а днес даже не ми се гади smile3514

Общи условия

Активация на акаунт