Математически турнири - 6

• 54 213
  • 765
  •   1
Отговори
# 555

Гледам резултатите за 7-ми клас и не мога да разбера какво всъщност виждам... Пише, че за 7-ми клас се използва регламента за външното оценяване, значи макс.точки са 100 (а не 60, 61, 62 или 70 Simple Smile), а тук детето с максимален резултат има 51 точки...

# 556
Запис - да следя темата, че и ние сме от участниците в 119.

# 557

Гледам резултатите за 7-ми клас и не мога да разбера какво всъщност виждам... Пише, че за 7-ми клас се използва регламента за външното оценяване, значи макс.точки са 100 (а не 60, 61, 62 или 70 Simple Smile), а тук детето с максимален резултат има 51 точки...

Максималният брой точки за 7 клас е 75. Задачите са 40.

# 558
http://www.parvo-gd.org/
Гоце Делчев.
Като гледам в цяла България има доста първокласници с максимален резултат ( или близо до него). Нищо, че не е много ясно дали той е 60, 61 или 62 точки.

# 559
http://www.parvo-gd.org/
Гоце Делчев.
Като гледам в цяла България има доста първокласници с максимален резултат ( или близо до него). Нищо, че не е много ясно дали той е 60, 61 или 62 точки.

Аз като майка на второкласник първо техните резултати отварям. Laughing Прави ми впечатление, че масово са много ниски.

# 560
  • София
Запис

# 561
  • София
Наистина второкласниците са с много ниски резултати, ........... ми то с такива задачи!!!

# 562
  • София
Какво стана със запитванията на някои мами до организаторите от СМБ секция "Изток" за проблемните задачи за първи  и втори клас? Получиха ли се някави отговори?

# 563

Максималният брой точки за 7 клас е 75. Задачите са 40.

Благодаря.

# 564
  • София
Какво стана със запитванията на някои мами до организаторите от СМБ секция "Изток" за проблемните задачи за първи  и втори клас? Получиха ли се някави отговори?
Аз попитах за 9-та задача за 1-ви клас. Детето не е преброило основата на къщата, защото тя не е квадрат, а исканата фигура е квадрат.
Ето какво ми отговориха:
Уважаема госпожо,
Разбирам вълненията ви, но ако премерите останалите квадрати, ще установите, че и те не са квадрати. Също така окръжностите всъщност са елипси и всичко това е лесно обяснимо с техниката зачертане и отпечатване. Тук просто става въпрос за броене на фигури от един вид.
  Д. Димитров

При положение, че м.г. са твърдяли, че именно разликата в страните е била уловката.
Цитат от отговора им м.г. Извадих го от темата:
"Davam vi oficialnia otgovor na avtora:
"Ako vnimatelno izmerite stranite na 'kwadratcheto' shte vidite che
stranite ne sa ravni i tova e pravoygylnik. Taka che zadachata e korektna.
Tova e chast ot systezatelnia element".
Ot formalna gledna tochka naistina tam e nachertan pravoygylnik.
Pozdravi
Dobri Dankov"

Всъщност, първо другите фигури са си квадрати. Второ, ако се търсят правоъгълници, както правилно отбеляза Дидева, когато го коментирахме, то те са 9, не 6!
Аз съм без коментар!

# 565
Аз с малък коментар за латиницата ! Shocked

# 566
http://www.iztok-smb.hit.bg/rez.pdf  Резултатите  от София

# 567

Ееее, опасни са организаторите.
Пак са писали синът ми , че е от НУКК. Хем го бяха оправили в последните списъци.
Очаквах по-малко точки. Има 51, добре е!

# 568
  • София
На мен ми зарежда миналогодишните резултати. newsm78

# 569
На мен ми зарежда миналогодишните резултати. newsm78

Това да не са резултатите само на децата явили се в 119-то? Защото в сайта секция Изток- СМБ не се вижда нищо?!

Общи условия

Активация на акаунт