Математически турнири - 6

• 54 276
  • 765
  •   1
Отговори
# 390
http://www.riovt.hit.bg/
Синът е с цели две сгрешени задачи, ама пък е втори.  Joy

# 391
Дидева, браво, моят е объркал 3 задачи Simple Smile Но пък си е решил вярно тази за 15 точки. Общо е с 41 точки.

# 392
  • София
Браво на детето

А някъде публикува ли се кои задачи е объркало детето или сами си се досещате?
За първолаците питам, защото те с излизането нямат спомен какво са писали.

# 393
На нас ни върнаха листа с оценяването.

# 394
Ние се явихме в Монтана. На 5 клас подробната е същата като през 2008г. Сетила се е, че я е решавала, но се е оплела накрая. Класирането ни го съобщиха. Оказа се, че като гледам критериите от книжката със състезания, трябва да имаме 7 точки, а са ни дали 2. Как се променят тези критерии?

# 395
За другите градове не знам за математическите гимназии, но в София за НПМГ и СМГ съм сигурна, че решават различни задачи и участват в различно класиране. Може и други училища да са като тях, но за тези двете съм сигурна.
Според мен някои задачи за втори клас въобще не бяха лесни или поне не очаквахме такъв вид задачи на Коледното. Може организаторите да са решили да вдигнат нивото на състезанието, в което няма лошо, но то би трябвало да важи за всички класове. От резултатите в Русе и Велико Търново се вижда, че наистина са били трудни за второкласниците.  Да видим София какво са направили!

# 396
  • София
Интересно е, че в Търново са отчитали и времето. В София доколкото знам времето за предаваен на задачите не се е отчитало.

# 397
За другите градове не знам за математическите гимназии, но в София за НПМГ и СМГ съм сигурна, че решават различни задачи и участват в различно класиране. Може и други училища да са като тях, но за тези двете съм сигурна.
Според мен някои задачи за втори клас въобще не бяха лесни или поне не очаквахме такъв вид задачи на Коледното. Може организаторите да са решили да вдигнат нивото на състезанието, в което няма лошо, но то би трябвало да важи за всички класове. От резултатите в Русе и Велико Търново се вижда, че наистина са били трудни за второкласниците.  Да видим София какво са направили!

Всъщност задачите са едни и същи за всички у-ща в София включително НПМГ и СМГ.

# 398
  • София
За първи път Коледното състезание се проведе в 23 СОУ. Организацията беше много добра. Нямаше разплакани първокласници и родители, който не знаят къде са децата им. "Големите математици" от първи клас станаха готови за 10 минути и почнаха да търсят родителите си. Мисля, че за малките ученици е по-добре, когато са на познато място.

ТОЧНО ЗАРАДИ ВАШИТЕ ПЪРВОЛАЦИ СЕ ПРОВАЛИ СЪСТЕЗАНИЕТО НА СИНЪТ МИ!!
Точно защото майките на първолаци не смятат за необходимо да си стоят при децата и, че учителите са им длъжни да им се грижат за децата!
Беше едно влизане и излизане в стаята, звънене по телефони. Толкова ли не ви дойде на ума, че там има и други ученици, че никой не е длъжен да се съобразява с вас и, че не сте отишли на пазар, а на състезание! За малките ученици щеше да е много по-полезно да знаят, че има правила по време на състезание и не са в детската градина!
Днес говорих и с директорката и поне се надявам, че това ще се случва за последно!

Това е много наприятно.
В 125 разрешават да си заведеш детето до стаята. До 10.10 часа няма никакъв учител там. Когато обаче дойде квесторката със задачите изпъди навън всички и каза на децата да си оставят телефоните на нейната маса. Към 10.25 бяха затворени всички врати и един по-як човечец изпъди всички от коридора. В стаята са разместили децата така, че да няма на един чин деца от един и същи клас, че първолаците много говорят...

И за първолаците не е добре, като на едни майките им влизат и звънят...

# 399

Като казвам, че съм сигурна то е защото големият ми син учи в НПМГ и се е явявявал на това състезание с различни задачи и е участвал в съвсем друго класиране.  Не го твърдя, защото съм чула отнякъде.
http://www.iztok-smb.hit.bg/rezultVMS.html Това са резултатите в София на Великденското тази година и там няма нито един ученик от СМГ или НПМГ. Ако намерите резултати от други години, ще установите същото. Това е - те участват в отделно класиране с други задачи.

Последна редакция: сб, 11 дек 2010, 19:18 от Душко Добродушков

# 400
Здравейте !
Поздравления на всички дечица, явили се на КМС днес !
Ние сме за първа година(1ви клас) и бях приятно изненадана колко много почитатели на математиката има !
Бихте ли ми казали кога и къде се публикуват резултатите за София.
Възможен ли е преглед на работата на детето и какъв е реда за това ?
Благодаря и успех !

# 401
  • София
Като казвам, че съм сигурна то е защото големият ми син учи в НПМГ и се е явявявал на това състезание с различни задачи и е участвал в съвсем друго класиране.  Не го твърдя, защото съм чула отнякъде.
Не се ядосвай, никой не спори.
Ако и нашите деца ги приемат (дай боже) в НПМГ и решат да ходят на това състезание ще им кажат.

А знаеш ли къде са публикувани задачите за НПМГ (по-трудните) да си ги запазя в архива. Заня, че е малко вероятно детето хем да попадне в МГ хем да ми поиска тези задачи, ама така заради спорта, че да не купувам сборници после. (сигурно вече всички ми се смеят)

# 402
Излезли са резултатите за Плевен

http://smb-pleven.hit.bg/Minali_sastezania/KMS/2010/klasirane.htm

# 403
  • най-шареното място
10.30 ли започна в София?
Стандартни е 10. И при нас беше 10...

Това с първолаците е ужасно. Продължавам да мисля, че при нас организацията е лоша на КМС и ВМС. Няма никакъв опит за ред. Но поне своеволия да се влиза, излиза и звъни няма. Остав утехата, че е в 3-ти клас децата ще са вероятно с 4-ти, а не с 1-ви.

При нас не пускат преди първия час по повечето състезания. Така знаеш кога да се паркираш пред входа Wink. Което не попречи да има зарязани деца. Даже помагах на 2, пък после дядото на едно такова само дето не ни прегази... от тарикатлък...

# 404
  • София

За втори клас виждам следното за оценяване на последната задача, от линка ,дето беше пуснат няколко страници напред и не мога да се ориентирам колко точки се дават на тази задача общо и  за кое по колко:

Зад.10   Боби има 4 монети по 5 ст. и 1 монета по 50 ст. т.е. има общо 70 ст. ( 2 точки). Илко има 3 монети по 20 ст. и 2 монети по 10 ст., т.е. има общо 80 ст.(3 точки). Петко има 7 монети по 5 ст., 2 монети по 20 ст. – от тях 75ст. (2 точки)
Останалите точки се разпределят както следва:
За отговор “Картичката струва 75 ст” – (2 точки)
За отговор “Картичката струва 76 ст”(съобразено, че има още една монета от 1 ст.) – (5 точки)
За отговор “Картичката струва 77 ст” (съобразено, че има още една монета от 2 ст.) – (5 точки)
За отговор “Картичката струва или76 или 77ст”  -  (8 точки)

Общи условия

Активация на акаунт