Математически турнири - 6

• 54 247
  • 765
  •   1
Отговори
# 420
  • България Сливен
За 1клас зад. 6 е с едно условие и с друг отговор. Бая са ги омотали нещата.

# 421
А вие къде се оплаквате и обаждате при грешни задачи?

Какво имаш предвид?

Преди да са излезли решенията и резултатите на официалния сайт няма смисъл да се оплакваме на никого.
Нака да видим те как ще ги публикуват, а след това как е оценявано детето. Представете си само да му зачетат верен отговор за грешен  #Crazy

та ще видим тези дни какво ще се случи Simple Smile

# 422
  • България, София
Моля автора на задача 7 за 2 клас от КМС-11.12.2010г. да се извини на участниците в състезанието!
Подкрепям напълно!

# 423
Като чета написаното тук, доста неща за извинение се събраха. Публикуваните решения обикновено са предоставени на организаторите в различните градове от официалния организатор. Вече на два поредни турнира майки от нашия форум информират организаторите за грешно подаден отговор, като дори последваха преоценявания на работите на децата. Не виждам защо и сега да не се подаде такъв сигнал.

# 424
  • София
А вие къде се оплаквате и обаждате при грешни задачи?

Какво имаш предвид?

Преди да са излезли решенията и резултатите на официалния сайт няма смисъл да се оплакваме на никого.
Нака да видим те как ще ги публикуват, а след това как е оценявано детето. Представете си само да му зачетат верен отговор за грешен  #Crazy

та ще видим тези дни какво ще се случи Simple Smile

А как става оплакването? Чакам резултатите. Ако смятам че е грешен отивам в библиотеката на 125 и искам да му видя работата. Виждам я, цъкам с език. Ако пак не съм съгласна какво? Дори и да обяснявам на библиотекаркарката колко ми е гинеално детето и колко ония не разбират от текстообработка, това какво променя?

Според моето дете не са се виждали стрелките на 10 задача. Ясно е че там няма как да му зачетат задачата след като я е решил наобратно не 4+3=?, а ?+3=4.

# 425
Тук на детето му връщат работата, с оценките, няма как да не се види всичко. В София не ги ли дават?

# 426
  • София
Добре де.. а специално на първолаците как сте сигурни какво са писали? В смисъл, че няма как да знаят, малки са. Моята реши тук задачите пред мен, като направи грешки на тъпи места. А аз не мога да съм сигурна какво е писала там на място. Мога ли да го видя това. И предвид отново сгрешените задачи... Crazy

# 427
Специално на 2, 7 и 9 задача помни какво е писал. Така си открихме грешката  Embarassed
На другите няма как.

# 428
  • най-шареното място
При нас не ги връщат, но можеш да отидеш ти да я видиш. Това в първите 2-3 дни след обявяване на резултатите. За мен лично това е информация само къде бърка и толкова.

В случая с неопределената задача обаче, нещата са наистина груби.
Тази година за 2-ри клас има и две задачи от обща култура, една с два случая и една неопределена:
1) как се пише на елекр. часовник 10ч. 8 мин.;
2) колко дни има от 30.10 до 02.11.
3) последната задача с 2 случая /остава една монета и тя може да 1 или 2 ст./.
4) 7ма задача, която бистрихме по-рано и й искат частен случай като решение без да е зададена така.

Това са 4 от 10. Да кажем че частните случай са отсяване на таланти. Останалото не е точно математика и е 3/10 задачи. На мен ми е много принципно. Детето ми е малко, не гоня високи постижения, но подхода ми е странен.

# 429
Специално на 2, 7 и 9 задача помни какво е писал. Така си открихме грешката  Embarassed
На другите няма как.
моят съм го научила да решава всико на чернова , която винаги ми носи след състезанието и виждам какво е писал и дал като отговор...

# 430
  • най-шареното място
Te_dda, подписът ти е страшен между другото!

# 431
  • София

Това са 4 от 10. Да кажем че частните случай са отсяване на таланти. Останалото не е точно математика и е 3/10 задачи. На мен ми е много принципно. Детето ми е малко, не гоня високи постижения, но подхода ми е странен.

подкрепям напълно! не знам дали ако напишем еднакъв мейл, виждам тук доста майки на второкласници , нещо не би се променило

# 432
  • ride my bike...
арт мама, напълно съм съгласна с горното ти мнение Hug
Аз също не гоня постижения, но детето ми беше много натъжено. Може и в мен да е грешката, но никой не и показвал как се изписват часовете на ел.часовник. GSM - няма, че да види от там.
Знам възможностите на дъщеря ми и на мен също ми стана неприятно, като видях с какво не е успяла.

# 433
не знам дали ако напишем еднакъв мейл, виждам тук доста майки на второкласници , нещо не би се променило
Преди малко посъветвах майка на първокласник ( чка) да пише и на двата е-мейла, дадени на сайта на секция " Изток", като посочи грешките, кои са всъщност верните отговори и факта, че грешните решения са публикувани на поне три места. И вас съветвам същото. Няколко е-мейла и обаждания може да не свършат работа, но стотина-двеста... Още по-добре би било, ако се включат и майки от други градове, не само от София.
Вече трето по ред значимо състезание е съпътствано от грешки.
За задачата с часовника не виждам проблем. В самото условие е дадено изписването на всички цифри. Задача за съобразяване на това колко дни има в даден месец не се дава за пръв път в тема за втори клас. При нас е давана на областно състезание. Настоявайте за Ойлеровата задача.

# 434
  • София
Да, права си, трябва да напишат повече хора, за да има ефект.Аз също мисля, че Ойлеровата задача им е най-големия проблем, но и 2-рата задача също, дечицата от нашия клас нито едно не е разбрало какво точно означава GSM написано така на латиница.Разбирам че са искали да има уловка за нулата, но е трябвало по-детски да я формулират.

Общи условия

Активация на акаунт